Eipä tiedä ketä uskoa.....

Kuukausi sitten vein pikku neitimme (1v7kk) sairaalaan kun oli vaikea hengen ahdistus ja jouduimmekin osastolle kun ei saatu poliklinikalla ohi. Samalla sairaalassa ottivat allergiaseulan josta löytyi raju koivuallergia (raja on 0,36, meidän neidillä 16). Sairaalasta sanoivat ett kontrolli toiseen sairaalaan kevääksi jotta saataisiin antihistamiini koivun siitepöly ajaksi.
Kului kuukausi
No, tänään sitten kävin toisen jutun takia toisessa sairaalassa (siis siellä minne piti lähete mennä seurantaan) ja puhuin samalla näistä astmalääkityksestä ja kevään kontrollista. Lääkäri vaan tokaisi ett astmalääkkeet pitäis jättää pois koska ei ole oireita ja ett keväällä ei saada antihistamiiniä koska ensin pitää oireilla ja koivu allergia ei kuulema esiinny astma oireina. Eli siis pikku neidin pitää ensin saada taas astmakohtaus jonka sitten joku päivystävä väittää korvatulehdukseksi, kurkunpään tulehdus tulee vaan virustaudin yhteydessä.

Nyt ongelman nimi on ett kumpaa uskon, onko astmalääkitys paikallaan vai lääkitsenkö liikkaa lastani. Voiko koivu allergia sittenkin vaan olla vai ehkä ja ett ens keväänä ei sitten reagoisikaan. Kumpaa lääkäri pitää uskoa. Lastenlääkärejä kumpikin...... Jos en vaadi kontrollia ens kevääksi voi taas olla puolen vuoden infektiokierre edessä keväällä/kesällä. Kääk!

Tää on niin vaikeaa!!!! \|O \|O \|O
 
ensimmäisenä tuli minulle mieleen, että voisit käydä keskustelemassa asiasta ihan allergialääkärin kanssa. Ja tällä palstalla aika-ajoin kurkkineena tuntuu monella olevan mielipide, että yksityinen on parempi kuin yleinen.
Miehelläni on voimakkaita siitepölyallergioita, joiden takia hän käyttää astmalääkkeitä. Hänelle on lääkäri sanonut, että lääkitys tulee aloittaa riittävän aikaisin keväällä; talvella ei ole tarvetta käyttää.
Toivottavasti löydätte järkevän ratkaisun!
 
Heips!

Olen samaa mieltä edellisen kans et yksityiselle lasten allergialääkärille kannattaisi mennä. Heillä on kuitenkin kokonaisvaltaisempi käsitys ja tieto asioista.

Ja jos koivu näyttää voimakkaasti positiivista, niin kyllä varmaan ehdottomasti on koivuaikana allergialääkkeet paikallaan ja ajoissa pitäisi aloittaa. Moni koivuallergikko reagoi myös omenalle, porkkanalle ja päärynälle, joten kannattaa seurata reaktioita. Astmaoireethan usein pahenevat jos mukana on allergista reagoimista.
 
toisaalta
Miksi aina korostetaan tuota yksityistä lastenlääkäriä tai allergialääkäriä?
Kun sattuu olemaan niin, että monet yksityistä vastaanottoa pitävät lääkärit ovat myös töissä julkisella puolella. Ei se yksityisyys tee niistä yhtään sen parempia kuin ovat muutkaan.

Ja myös ykstyisen puolen lääkäreillä on aivan eri hoitokäytäntöjä, riippuu ihan lääkäristä.
 
Minä korostan yksityistä puolta siksi, että sinne saa ajan nopeasti. Kunnallisen kautta pitää ainakin täällä ensin anoa terkkalääkäriltä lähetettä eteenpäin. Kun sen lähetteen vihdoin saa, niin saattaa joutua jonottamaan viikkoja, joskus kuukausia. Sairaan lapsen kanssa se odottaminen ja epätietoisuus on kaikkein kamalinta.

Lisäksi, kun tutkimuksiin ja erikoislääkärille kunnalliselle puolelle vihdoin pääsee, niin mitään jatkuvuutta ei hoitoon yleensä kuitenkaan saa. Vastassa on aina eri lääkäri, ja homma aloitetaan aina alusta.

Etenkin allergia-asioissa on ollut hyvä käydä aina samalla lääkärillä. Kunnallisella puolella saadaan ensin lähete verikokeisiin, sitten odotellaan tuloksia ja todetaan ettei mitään ole. Sitten vasta voi taas anoa lähetettä altistuksiin ym. Se vaan yksinkertaisesti on niin käsittämättömän jäykkää. Ja aikaa kuluu ja lapsi on sairas. Jos lapsella on vakuutus, kannattaa mennä aina yksityiselle.

Meillä on kaikilla lapsilla ollut allergioita ja kaikkien kanssa ollaan käyty aina samalla allergialääkärillä. Hänellä on kaikki tiedot ja hän tietää missä mennään. Hänelle voi myös aina soittaa jos kysyttävää. Nuorimmainen on ollut myös korvakierrepotilas. Hänet vien aina samalle lasten korvalääkärille. Hoidossa on silloin järki mukana, eikä vaan työnnetä antibioottia kouraan ilman että mietitään lapsen koko tilannetta.

Varmasti joillain on kunnalliselta puolelta myös hyviä kokemuksia. Meillä ei ole, enkä ole täälläkään paljoa sellaisista lukenut. Jos täällä joku kysyy neuvoja, niin minä ainakin yritän kertoa miten minusta olisi fiksuinta toimia. Jokainen joka sairaan lapsen kanssa joutuu jaksamaan, haluaisi varmasti hoitoa mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti. Jaksamista kaikille sairastelevien äideille!
:flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 31.10.2006 klo 10:02 toisaalta kirjoitti:
Miksi aina korostetaan tuota yksityistä lastenlääkäriä tai allergialääkäriä?
Kun sattuu olemaan niin, että monet yksityistä vastaanottoa pitävät lääkärit ovat myös töissä julkisella puolella. Ei se yksityisyys tee niistä yhtään sen parempia kuin ovat muutkaan.

Ja myös ykstyisen puolen lääkäreillä on aivan eri hoitokäytäntöjä, riippuu ihan lääkäristä.

monesti yksitysellä on enemmän aikaa ja paremmat välineet, voivat myös helpommin määrätä kokeita ym. koska julkisella puolella nämä ovat kortilla. samoin ovat enemmän tulosvastuullisia, koska asiakas on maksava, yrityksen mainetta on pidettävä yllä.
 
Molemmat lääkärit ovat kunnalliselta puolelta. Toinen sairaala on eripaikka kunnalla kuin toinen. Siellä misä tehtiin allergia kokeet on aivan ihanat lääkärit ja ne tutkii aina niin perusteellisesti, mutta sinne sairaalaan ei pääse muuta kuin lähetteellä ja lähetteen saaminen sinne sairaalaan on aina kiven alla.
Toinen sairaala taas on samalla paikkakunnalla ja siellä on päivystävä terveyskeskus. Siellä tutkimukset ovat lääkäri kohtaisia ja muutenkin ole kuullut ett siellä on hieman hutelointia.....
Pahalta vaan tuntuu ett jos joudun odottelemaan allergianoireita, hengenahdistusta, jotta ehkä saan lääkkeet ellei satu sellainen lääkäri jonka mielestä se on virustauti (kahden viikon välein, aina kun antibiootti loppuu tai ventoline).
Meillä ei ole vakuutusta joten yksityinen tulee ihan liian kalliiksi :ashamed:

Mietin ett pitäisikö ottaa yhteyttä sinne sairaalaan josta testi tulokset saatiin ja kertoa mitä toinen lääkäri sanoi ja toivoa ett jollain keinoin pääsisin sinne hoitoon. vai alanko uuvuttavan taistelun lapsen oikeuksista hoitoon.....? Tää on niin rasittavaa \|O \|O \|O
 

Yhteistyössä