edelleen hoito asiaa...+lelujen paiskiminen

poika 1v8kk :attn:
hoidosta sanottiin että: ...poika paiskii tavaroita...
ja ...ottaa kädestä kiinni ja vie aikuisen haluaamaan paikkaan tai näyttää mitä haluaa... kun ei kerta osaa puhua niin toimii näin.
Noh,hoidosta sain kuulla että molemmat asiat pitäisi saada karsittua pois.
Ja rivien välistä luettua että poika hallitsee ja määrää kotona.Näin ei mielestäni ole.
Miten suhtautua asiaan?
Miten saan asiat "korjattua"?Pitääkö ne jo voida saada "korjattua"?
Mietteitä ja ajatuksia asiasta kaivataan nyt....!
 
Paiskimisesta en osaa sanoa, meillä ei lapsi ole sitä oikeastaan tehnyt - ainakaan vielä onneksi. Tuosta "ottaa kädestä kiinni ja vie aikuisen minne haluaa ja näyttää mitä tahtoo" kuulostaa aika kummalta että se olisi jotakin karsittavaa käytöstä? meilläkään ei lapsi vielä puhu, ja on hänellä monia konsteja kertoa mitä milloinkin haluaa/tarkoittaa. Se on eri asia saako niitä asioita mitä haluaa ;)

Tarkoittaako hoitopaikka, että pitäisi rohkaista poikaa kertomaan puheella mitä haluaa? Ei nyt 1v8kk mikään kova kiire vielä ole puheelle.
 
minä en tiedä mitä hoitopaikasta tarkoitetaan ymmärsin vain sen et hän määrää perheessä tällä konstilla...hoitajan mielestä tämä vienti pitää saada karsittua pois,itseäni ihmetyttää kanssa että MIKSI?!?
 
Onpa outoja kehotuksia. Meillä saman ikäinen myös paiskii tavaroita + vie kädestä, koska ei osaa puhua. Paikomista ollaan yritetty rajoittaa, mutta miksi ihmeessä tuota kommunikointia...koska sitähän se on. Koska on tarpeita ja tahto, muttei sanoja, on hyvä että osaa jollain lailla ilmaista itseään, ennenkuin ne sanat sitten tulee. Jos ei osottaisi tuossa iässä mitä tahtoo, niin sitten pitäisi huolestua.... Ei se ole hallintaa!
Kysyppä lisää perusteluja siltä hoitajalta, luulen, että tämä 'suositus' on hyvin heppoisin perustein annettu, jos et saa tyydyttävää vastausta, niin jätä komentti omaan arvoonsa. Olen
tässä lasten kasvatusasiassa huomannut, että 18-vuoteen mahtuu paljon eri ammattiryhmien edustajia, ja joukkoon mahtuu monen moista ihmistä ja kommenttia. Ilman kunnon faktoja ja väärällä asenteella annetut ohjeet, kannattaa jättää omaan arvoonsa, ja omaan harkintakykyyn kannattaa aina viimekädessä luottaa.
 
Kysy siltä hoitajalta suoraan, mitä hän tarkoitti ja miksi. Voihan olla että poika tekee jotain erilaista siellä kuin kotona? Teillä kotona hän ei näin määrää mutta yrittääkö sitä siellä? Selitä sitten hänelle että kädestä ohjaaminen on ollut teilllä tapana, puhumaan kyllä rohkaistaan vaikka hän näin "korvaa" puhumista. Lelujen paiskominen on/voi olla ohimenevä juttu..et varmaan kotonakaan anna pojan heitellä esim. kenkiä, leluja miten sattuu? Kerro tästä myös hoitajalle: tapoja kyllä opetetaan mutta ottaa aikansa ennenkuin oppii..
 
Meillä vajaa 1,5v pojalla on samanlaiset tavat kotona (ei ole hoidossa). Ottaa kädestä kiinni ja vie minne haluaa tai ainakin yrittää. Yleensä koitan mennä, koska on tärkeää että lapsi saa näyttää mitä haluaa ja pieni lapsi tarttee apua ja tukea vielä monissa asioissa mm. leikkikaveria aikuisesta tai jos haluaa lelun yms. Leluja heittää mielellään myös, mutta sitä en anna tehdä ja otetaankin sitten pallo esille ja näytän, että sitä voi heittää. Heitteleminen on mielestäni ihan luonnollinen asia, onhan se suuri "urotyö" pienelle lapselle, että saa tehtyä jotain niin suurta ja mahtavaa kuin heitettyä jotakin eikä se mitä saa heittää ja mitä ei ole ihan helppoa asia oppia.

En tiedä mitä porukkaa nykyään otetaan hommiin päiväkoteihin, mutta vaikutta siltä ettei ainakaan koulutettua ja lapsia ymmärtävää kun tuollaisista asioista ei selvitä päiväkodissa ja laitetaan kaikki kodin kasvatuksen harteille. Yhteistyötä sen kasvatuksen pitäisi olla eikä sitä, että heitetään kaikki vaikeat asiat kotiin opittaviksi. Kannattaa ehdottomasti aina kysyä jos tulee jotain epäselvää lapsen hoitoon liittyen, se nyt on vähintään kohtuullista että asioista puhutaan nin että kumpikin osapuoli ymmärtää mistä puhutan ja että puhutaan samasta asiasta.
 

Yhteistyössä