Bulgariaan 3-vuotiaan kanssa?

  • Viestiketjun aloittaja äiskä-04
  • Ensimmäinen viesti
äiskä-04
Onko kokemuksia näin pienen lapsen kanssa bulgariasta, miten lapsi jaksoi matkalla olla? Olen ajatellut sieltä kohteeksi joko primorsko, albena tai sitten sunny beach... ihan eka kertaa ollaan lähdössä ulkomaille. Haluan että paikka olisi lapsiystävällinen ja rauhallinen. Onko näistä paikoista kokemuksia? Paljonko olisi hyvä varata rahaa mukaan bulgariaan että pärjää (ei siis tarvisi pennejä laskea)? Syyskuun alusta olisi meillä vasta mahdollista lähtä matkalle. Matkaa ei olla vielä varattu, vasta rahoja säästellään kun on kesä töitä...

Toinen on sitten Kreikka jota olen miettinyt ja joka olisi varmasti ihana paikka mutta en sitten tiedä onko varaa lähtä sinne asti...

Entä miten varmoja nämä äkkilähdöt ovat? Monesti olen lukenut sieltä että pelkkä lento... pitäis kuitenkin olla lento, hotelli ja opastettu matka muutenkin kun ensimmäistä kertaa ollaan menossa. Haluan että kaikki sujuisi mahdollisimman hyvin ja voitaisiin lomasta nauttia ilman turhia murheita. =)
 
Heippa!
Me ollaan juuri kuukauden päästä lähdössä Bulgariaan kahden alle 3v kanssa.Ekku reissu meillekin,kultahietikolle mennään,on kuulema paljon rauhallisempi kuin sunny beach :) Ja siksi valitsimme Bulgarian kun perillä on paljon halvempaa kuin monessa muussa kohteessa ja myös se painoi kun lentoaika kuitenkin aika lyhyt.
 
harmuli

olin kahden ystäväni kanssa viime kesänä Bulgarian Kultahietikolla (golden sans). En lähtisi uudelleen; paikka oli tehty turisteja varten! Ei mitään paikallista elämää tms. Olen kuullut et esim tuo Albena on jo parempi vaihtoehto. Käytiin Varnassa (lähellä oleva suht iso kaupunki) monta kertaa viikon aikana, koska kultahietikolla loppui tekeminen kesken.
 
vieraana nyt
Viime kesänä oltiin Bulgariassa, tosin miehen kanssa kaksin. Katseltiin sitä touhua ja tultiin siihen tulokseen, ettei ikinä lasten kanssa siihen maahan. MUkava reissu oli ei siinä mitään, muttei ole yhtään pienten lasten paikka. Paitsi jos aikoo valita lapsiystävällisen hotellin ja viettää koko lomansa hotellilla.
 
Olen lähössä pojan kans kahestaan Sunny B nyt heinäkuussa. Tahdomme vaan aurinkoa ja uida. Ja kun olemme reissulla kahestaan niin valitsin hotelliksi sellaisen jossa on isot uima-altaat. Poika on jo 9v. Lähdemme Finnmatkojen-hotelliin.
 
olimme sunny beachilla viime kesänä 3v,5v ja 7v lasten kanssa. En suosittele paikkaa lapsiperheille, ellei hotelli ole tosi hyvä, lämmitetyt uima-altaat ja aikoo vain uida. Hotellin ulkopuolelle ei ole mitään muuta kuin turistmia silminkantamattomiin. hintataso ei ole enää mikään älyhalpa vaan kipuaa jo kreikan hintoihin. siisteystaso on aika onneton, käsidesi mukaan joka paikkaan. mitään paikallista kulttuuria ei läydä lähitienoilta. lisäksi tuulinen paikka
 
Hei!

Meidän perhe oli viime kesänä Albenassa, hotelli oli Tjäreborgin Flamingo Garden. Oikein hyvä ja siisti hotelli lapsiperheille.
Lapset olivat tuolloin 3- ja 1,5-vuotiaat. Liikkuminen lasten kanssa on helppoa. Liikenne vähäistä ja minijunalla pääsee kätevästi kulkemaan paikasta toiseen. Hintataso edullisempi kuin meillä suomessa. Ravintoloissa kelpaa siis syödä! Kaikkialla lapsiin suhtauduttiin myöteisesti. Vaipat ja lastenruoat tavallista kalliimpia, onneksi niitä kuitenkin saa.
Kannattaa vuokrata auto, jotta pääsee näkemään muutakin Bulgariaa. Albenassa ei kunnollisia ostosmahdollisuuksia, vain turistikrääsää ja merkkivaatekopioita yms. Varnassa ja Dobrichissa paremmat shoppailumahdollisuudet.
Suosittelen Albenaa, jos haluaa leppoisaa ja rentoa oleilua lasten kanssa :)
 
Me oltiin Sunny Baechilla n.1,5vuotta sitten kun tyttö oli 1,3vuotias.
En kyllä löytänyt mitään moitittavaa!!!!
Ranta oli siisti, helppo kulkea. Pääkadut lähinnä kävelykatuja ettei liikennekään vaivannut.
Toki yöelämä oli vilkasta, mutta eipä siellä neidin kanssa tullut vierailtua.

Jos hintataso on nykyään Kreikan hinnoissa niin onpas hinnat reilussa vuodessa nousseet!!!

SB:hän on täysin turisteille rakennettu paikka, ei siellä paikallisia asu muuta kuin töissä siellä olevat. Sen kun tietää jo lähtiessä niin pärjää.
En välttämättä itse lähtisi toista kertaa, se on kerralla nähty, mutta kyllä siellä pistäytyä kannattaa!

Siskoni oli siellä miehensä kanssa pari viikkoa sitten ja sanoi että voisi hyvinkin lähteä lastensa kanssa sinne lomalle. Siistiä ja edullista!!!

No, meitä on moneen junaan ja mielipiteitä yhtä paljon! B)
 
Oltiin kahdestaan miehen kanssa 4 vuotta sitten Kultahietikolla. Paikkahan oli ihan turistirysä, muttei se meitä haitannut. Meillä oli hyvä hotelli (loistavat altaat lapsille ja aikuisille) ja todella edullista oli ainakin silloin. Varnan kaupungissa käytiin myös paljon. Siellä (kultahietikolla) oli kiva minijuna ja "polkupyörä-riksu" kulkemiseen, mini huvipuistoja ym. aktiviteettia oli paljon lapsille. Toki hutsuja ja mafioita näkyi, mutta vain yöaikaan.

Tänä kesänä lähdetään elokuussa 3-vuotiaan kanssa Sunny Beachille. Odotamme oikein leppoisaa oleilua, 4-tähden perhehotellissa. Vesipuistossa käyntiä, Nessebarissa syömistä ja ostoksia. ym. mukavaa.
Kaveri tosin kertoi, että oli ollut (ilman perhettä) kahden tähden neukkuaikaisessa hotellissa, jossa oli norjalais-pojat häiriköineet alkuillasta aamuun asti. Raahaten naisia huoneisiinsa ja rikkoivat laseja ja pulloja altaalla. Viereisissä baareissa tanssittin pöydillä bailaten ja huutaen..siis todella villiä ja kaaos-menoa oli ollut. Välillä hotellista katkesi sähköt ja wc- lakkasi vetämästä. Alkukesästä oli ollut tosi sateista, ja koska lämmitystä ei ollut, ei vaatteet, sandaalit ym. kuivuneet ollenkaan.
Toisilla on parempi reissu toisilla ei..
 

Yhteistyössä