Brio Zento vai Britax TwoWay Elite?

Meillä on molemmilla lapsilla Two Way Elite ja todella hyvät on ollu! Meillä on kaks autoa ja vaihellaan penkkejä viikonloppuisin aina toiseen autoon. Kiinnitys on helppoa ja nopeaa, lapset sopii hyvin istumaan ja viihtyvät. Tätä penkkiä voin suositella lämpimästi! Ja monessa testissä ollut mukana ja aina yhtä turvallinen...
 
svet
Meillä on toisessa autossa Elite ja toisessa Zento. Meillä on tykätty molemmista tosi paljon, mä tykkäsin Zenton "suojaisuudesta" alkuun mut mä epäilen että Elitessä lapsi viihtyy pidempään kun kasvaa.
Tosi hankala sanoa, mun mielestä et tee huonoo valintaa otatpa kumman tahansa. Molemmat saa järkkytukevasti kiinni autoon ja on varmasti turvallisia.
Zento maksaa vähän enemmän mutta Britaxilta on tullu aivan ihania uusia värejä, bongasin kaupassa ihanan pinkin tyttövärin!! (en saa kuulemma vaihtaa :headwall: , sanoo siis mies)

Jos ootte kaukalosta siirtymässä isompaan, mä ehkä kuitenkin kallistuisin Zentoon.
 
Mä suosittelen Brioa. Sen saa tiukasti kiinni, hyvät sivutörmäyssuojat ja laadukkaat kankaat. Meillä siinä on viihdytty hyvin pitkätkin matkat. =) Me ostettiin tarjouksesta viime keväänä 229?, sillon oli saman hintainen kuin Britax.
 
Kaukalosta ollaan joo siirtymässä isompaan ja tarkoitus ois, et muksu ois tuossa uudessa sit niin pitkään ku mahtuu...eli ei tarvis enää sit isompaa ostaa... Elite tosiaan vaikuttaa vähän "avarammalta" ja se toisaalta ois hyvä...poju ei oo mikään hirmu pieni...nyt 8,5kk ja 69,5cm ja 10,050kg :D , mut molemmat ois hyviä ja saisin tarjouksesta molemmat...hintaeroa on muutama kymppi, mikä ei paha ollenkaan...Just tuossa Briossa mietin sitä, et käykö jokusen vuoden kuluttua ahtaaks, ku on noin "suojaisa"? Täytyy varmaan käydä paikallisessa kaupassa testailemassa ja pistää poju istumaan molempiin...sen tiiän, et Brio ainakin mahtuu meitin autoon, mut ei olla Eliteä kokeiltu...<br><br>
 
nallepuh50
meilläkin nuo istuimet vaihtoehtoina. ikää pojalla vasta 3,5kk mut kun painoa on jo 10kg niin tulee toi painoraja kaukalossa koht vastaan jo näin vauhdilla kasvaa... nii siis eix ton britaxin saa makuuasentoon mut brion istuinta ei? kun jos joudutaan jo kaukalosta luopumaan niin kai pitäis noin pieni viel saada enempi makuu- kuin istuma-asentoon.
 
Koska molemmat ovat käännettäviä ja myyntipuheiden mukaan "pitkäikäisiä", Zento ja TWE, en kumpaakaan ostaisi vauvan käyttöön.

Se, että istuin vaikuttaa ahtaalta, ei haittaa! Sehän on juuri pienelle lapselle hyvä, että istuin antaa riittävästi suojaa! Juuri sen takia nämä muka-kuusivuotiaaksi asti menevät istuimet ovat huonoja, onhan kuusivuotias paljon isompi (sekä leveydessä että pituudessa) kuin yhdeksänkuinen. Sellainen istuin, johon kuusivuotias mahtuu, ei voi olla paras mahdollinen vauvalle. Ja toisinpäin.

Vauvalle on paras matkustaa selkä menosuuntaan olevassa istuimessa, ja on tärkeää, että istuimessa mahtuu matkustamaan selkä menosuuntaan riittävän pitkään. Itse suosittelen Britax Freewayta, johon oma 100 cm ja 3v lapseni mahtui vielä hyvin. Britax Secura on siitä uudempi versio. Isommalle lapselle, alkaen kolmevuotiaasta, taas on esim TWE:ä parempi matkustaa turvavyöistuimessa, jonka saa säädettyä juuri lapselle sopivaksi. Silloin sivutörmäyssuojat tulevat oikealle korkeudelle lasta suojaamaan.
 
itse aion ostaa eliten.vaikuttaa paljon fiksummalta istuimelta kuin muut.ja kyllä se istuimen tilavuus jonkun verran vaikuttaa,mitään järkeä pitää lasta liian ahtaassa istuimessa huutamassa kun edes pää ei mahdu kääntymään.kun on niitä tilavampiakin...!
 
Kyllä noista istuimista Zento on selkeästi parempi, nimenomaan siihen että aikoo laittaa lapsen siihen suoraan kaukalosta. Meillä on zento, kaveriperheessä TWE, siinäkin on meidän lapset istuneet. Zenton saa selkä menosuuntaan, TWE:nkin saa mutta asento on tosi pysty ja jaloille jää onnettomasti tilaa. Zenton saa aika makaavaan asentoon kumminkin päin, ja koska sivutörmäyssuojat ovat korkeat, ei se suunnilleen vuoden ikäinenkään istu kuin tarjottimen päällä kuten TWE:ssä vaan pysyy tukevasti paikoillaan. Ja lapsihan ei ihan hirvittävästi leveyttä kasva, Zentoon sopii istumaan naapurin normaalikokoinen eskarilaispoikakin ihan noilla istuimen vöillä (ja vyöt menevät vielä ihan oikein). TWE vie leveyssuunnassa kamalasti tilaa, ei silti tue lasta kunnolla kuin vasta 4-5 vuotiaana (minkä ikäisellä se näillä tutuilla onkin, kasvot menosuuntaan), ja tämän ikäiselle alkaa sen istuinosa olla niin lyhyt että ei tue reisiä. Ja hyvin muotoiltu istuin eli korkeat reunat on suunniteltu lapsen turvallisuuden vuoksi. Jos lapselle tilaa haluaa ympärille, sen on paras istua ilman istuimia ja ilman vöitä, ettei vain pääse ahdistumaan tilan rajoituksesta... :p TWE näkyykin olevan markkinoiden ainut leveästi muotoiltu istuin... (miksiköhän?) Rehellisesti en ymmärrä miksi Two Way Eliteä kehutaan, ei tuo kaveriperhekän siihen kovin tyytyväinen ole.

Ja vielä tuohon, että pitkäikäisyys istuimessa olisi jotain huonoa: kun kerran saa samalla rahalla istuimen, joka menee pitkään kuin ehkä vuoden-pari, on minusta paitsi ekologista myös taloudellista yrittää pärjätä mahdollisimman vähillä istuimilla (käytettynä istuimen myynti on tuohottoman vaikeaa!) eikä istuinten muotoilussa jne. näy olevan juurikaan eroja muotoilussa, esim. vauvan (n.1v) vartalon tukemista ajatellen Zento on vähintään yhtä hyvä kuin moni muu lyhytikäisempi istuin. Ja yllättävän moni istuin käy vain joko selkä tai kasvot menosuuntaan, mikä on istuinten järjestelynkin kannalta (jos on useampi penkki autossa kuten meillä) hankalaa, eikä monipuolinen käytettävyys ole ikinä haitaksi. (esim. meidän esikoinen huusi ja raivosi kaikki automatkat, kunnes pääsi matkustamaan kasvot menosuuntaan. onneksi ei tarvinnut lähteä istuinkauppaan kun ongelma havaittiin, istuimen kääntö vain ja huudot oli historiaa... :) )
 
Ja vielä, Zenton vöiden reititystä, asennusta ym. haukutaan testeissä vaikeaksi, mutta jokainen normaalilla käsityskyvyllä varustettu niistä selviää tosi helposti. Turvavöiden löysytys ja kiristys on helppoa ja nopeaa, kankaat saa helposti irti ja voi laittaa pyykkikoneeseen (testattu on) mutta kankaan saa kostealla pyyhkimälläkin aika hyvin puhtaaksi, jne. Moittimista Zentosta on vaikea löytää, mutta tuli mieleen, että se painaa enemmän kuin pelkät turvavyöistuimet (mutta taatusti suojaakin paremmin). Eipä sitä tarvitse kyllä nostella tai kanniskella. Turvavöiden korkeuden säätäminen täytyy tehdä vyöt irrottamalla, mutta sekään ei ole ainoastaan tässä istuimessa, eikä ole iso vaiva. Ei muuta kuin Zento-ostoksille vain B)
 
Ihmetyttää vain tuo "ekologisuus" ja "taloudellisuus" ajattelu. Tässä pitää olla tärkeimpänä "turvallisuus" ajattelu. Minusta kumpikin noista istuimista on kasvot menosuuntaan käännettyinä (käytännössä 2-3 vuotiaasta) huomattavasti huonompia turvallisuudeltaan kuin kunnollinen turvavyöistuin, joissa on reilut nykyvaatimusten mukaiset pään sivusuojat. TWE:ssä ja Zentossa sivusuojaus on todella alkeellinen useimpiin muihin istuimiin verrattuna. Vielä kumpikin istuinmalli edustaa 90-luvun ajattelua turvallisuudesta. Britaxilla yms. on paljon nykyaikaisempia ja turvallisempia malleja tarjolla.
 

Yhteistyössä