» Bataattisosekeitto
Tarvitset:
800 g (1-2 kpl) bataattia
2 (n. 100 g) sipulia
pala inkivääriä
1 rkl (15 g) öljyä
1 l vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio tai 2-3 rkl fondia
0,5 tl (3,5 g) suolaa, mustapippuria
lisäksi:
(chiliä tai chilikastiketta)
persiljaa
1 dl kookosmaitoa 15 % ra. ( tai fetajuustokuutioita)
100 g (5 viip. ) paahdettuja leipäkuutioita
Valmistus:
Kuori bataatit ja sipulit ja lohko ne ne.
Kuullota sipulit ja raastettu inkivääri. Lisää bataatti ja kullota vielä hetki.
Lisää vesi ja liemikuutio tai fondi ja keitä noin 20 min. Bataatti kypsyy nopeasti.
Soseuta keitto, lisää tarvittaessa nestettä ja mausta se. Ripottele pinnalle vähän persiljaa. Lisää chili keittoon tai tuo esim. tabasco- tms pullo pöytään, jolloin halukkaat voivat tulistuttaa keittonsa mieleisekseen. (Leikkaa paahtoleipä kuutioiksi ja paahda pannulla. Tarjoa keiton kanssa paahdettuja leipä- ja fetajuustokuutioita tai lusikallinen kookosmaitoa /lautanen. Jos et saa kaupasta bataateja, voit valmistaa keiton porkkanasta.)
» Kanaa Pibil
Tarvitset:
1 broileri
8 sinistä Blue Kongo-perunaa
1 iso bataatti
Kastike:
1 dl soijakastiketta
1 dl hunajaa
1 tl sahramia
Valmistus:
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään uunivuoan pohjalle. Pyörittele broileri seoksessa huolellisesti. Paista aluksi 225 asteessa, kunnes pinta saa väriä, sitten 175 asteessa noin 40 minuutin ajan. Valele välillä paistoliemellä. Tarjoa lisäksi keitettyä (sinistä) perunaa sekä bataattia. Muista, että bataatti kypsyy nopeammin kuin perunat. Laita bataatti- ja perunalohkot tarjoiluvadille. Paloittele päälle broileri ja valele kastikkeella.