BABYBJÖRN Miracle rintareppu testissä

BABYBJÖRN Miracle -testiryhmään on valittu 5 äitiä, ja muropaketti.com on myös rekrytoinut testiin 5 isää :). Kiitos kaikille testiryhmään hakeneille! Rintareput toimitetaan lähipäivinä testaajille, jotka pääsevät kokeilemaan rintareppua aina heinäkuun lopulle asti. Täällä voit kuulla testaajilta heidän kokemuksistaan ja esittää heille myös kysymyksiä! Tervetuloa isät ja äidit osallistumaan keskusteluun!
 
Viimeksi muokattu:
Ilman rintareppua jäänyt Muro
Harmikseni jäin ulos Miracle-testistä. Olisi kovasti kiinnostanut nähdä tuon Miraclen erot Original Organiciin joka on tällä hetkellä käytössä. Ongelma tuossa OO:ssa on meillä se, että meidän 6kk, mutta varsin pieni ipana istuu vähän huonosti tuohon Organiciin. Tai mua ainakin vaivaa se, että kun ipana on naama menosuuntaan niin se kuolaa koko sen etulirpakkeen läpimäräksi. Pehmuste on ainakin 10mm paksua, mutta kosteus tunkeutuu tosiaan ulkopuolelle reilun tunnin lenkillä.

Lähettäkääs BB:n väki vielä meille tollanen Miracle testiin niin katsotaan miten me onnistutaan sitä kostuttamaan. :)

huumoriori@gmail.com
 
Meillä on myös tuo Original Organic, ainoa puute (mitä ei muissakaan baby björnin rintarepuissa ole) joku pieni tasku, esim etupuolelle pieniä tavaroita varten (mm. avaimet, puhelin jne. mahtuisi siihen).

Ja jollain oli kuolaongelmaa tuon rintarepun kanssa: siihen myydään erikseen sellaisia vedenpitäviä suojia, juurikin suojaamaan reppua kuolalta :)
 
hei kaikki Babybjörn testiryhmästä kiinnostuneet,

Olemme huomanneet, että muutamat nähtävästi ovat jääneet ilman ilmoitusta testiryhmään pääsystä. Olemme lähettäneet kaikille ilmoitusviestiä pyytäneille viestit, mutta välillä sattuu inhimillisiä tai teknisiä virheitä, jonka takia kaikki viestit eivät ehkä ole päässeet perille. Pahoittelemme tapahtunutta!
 
noin, eilen tuli postissa reppu ja tänään alettiin sitten testailemaan ja kokeilemaan. :) eilen ei vielä kerinnyt vaikka mieli ois tehenykki mutta kun kerkes postissa käydä vasta kun tyttö oli jo unihommissa.. helposti kyllä suju käyttöönotto, kun vaan otti paketista ja veti remmit sopiviksi.. hyvin jaksoi lapsi olla ainakin ensimmäisen kauppareissun kyydissä kun lähikaupassa (citymarket) käytiin kävelemässä ~1½h ajan. unetkin siinä sai välissä otettua hyvin, ensivaikutelma on kyllä ehdottoman positiivinen. aikasemmin meillä koitettiin opetella kantoliinan käyttöä johon tuo pienenpänä kyllä asettu mutta nyt kasvaessa se on ollut vähän vaikeaa (muuteman päivän vajaa 4kk). repun kanssa ei tunnu olevan mitään nuita mitä liinassa ollessa on, kun kummiskin pääsee vähän erillai liikkumaan siinä.. ja muutenkin näin miehisestä näkökulmasta pidän kyllä tuota liinaa muutenkin vaikeana vs. reppu. paranis ilma ulkona niin vois lähtiä lisää ulkoilemaan, tuntu tuo niin helpolta kärreihin verrattuna kun lapsi on hereillä ja haluaa katsella yms. :)
 
Samanlaisia ensivaikutelmia myös täällä. Muutamassa minuutissa oli säädöt kohdillaan ja reppu käyttövalmiina (odotin samanlaista taistelua, kuin edellisellä viikolla kaasugrillin kokoamisen kanssa). Itselläni ei aikaisempia kokemuksia kantoaparaateista ole. Yllätyin positiivisesti, miten tukevalta reppu vaikuttaa; missään vaiheessa ei ole ollut sellaista tunnetta, että vauva pääsisi putoamaan. Juuri tuo, kysymys on askarruttanut mieltäni eniten, että pystyykö reppuun luottamaan riittävästi.

Reppu itsessään istui ihan mukavasti päälle, eikä pahemmin kyllä rasittanut hartioita tai selkää. Jonkun ajan jälkeen tiesi kyllä kantaneensa, mutta taitaa olla samanlainen totuttelu kuin tetsariin aikanaan intissä... ;)

Oletteko kantaneet vauvaa repussa kasvot eteen päin vai itseänne vasten? Itse olen kokeillut pitää poikaa vasta kasvot itseäni päin, mutta tuntuu että vilkuilisi mieleluummin suoraan eteen päin. En ole vielä tohtinut kääntää, koska poika vielä sen verran pieni, vajaa 3kk ja suositus taisi olla 4kk ellen väärin muista. Taidan kuitenkin lähipäivinä kokeilla myös nenä eteenpäin, pieniä aikoja kerrallaan, koska testivauvani on kannatellut päätään jo hyvän aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
HP
Hei,

Olen myös yksi onnekas testiryhmään päässyt. Asumme kaupungin taajama-alueella ja tällä hetkellä käytämme liikkumiseen jykeviä, isoja ja raskaita vaunuja sekä kun autolla liikutaan niin kaukaloa, jossa lasta pidetään mm. kauppareissuissa. Jokin näppärä menetelmä liikkua pienissä ja ahtaissakin tiloissa kuten kaupoissa on ollut hakusessa. Pienokaisemme täyttää ensi kuussa 4 kk.

Kantoliinaa olen kokeillut sen verran, että totesin sen olevan epäsopiva itselleni. Reppu on ollut ajatus hankkia ja siksi on mahtavaa, että pääsimme testiryhmään!

Toivon repulta, että se olisi helppo pukea päälle (mm. siirryttäessä auton kaukalosta kauppaan/putiikkiin), ei hiosta tulevan kesän helteissä ja että ei aiheuttaisi selkä/niskavaivoja.

Mieheni ehti jo nopeasti koota repun ja hänen mielestään se kävi kätevästi. Hän myös kokeili tytön kanssa jo reppua ja valitettavasti liikkuvainen ja malttamaton prinsessamme ei vielä kauhean kauan jaksanut repussa olla (naama isään päin). Mutta heti ensi viikosta alkaen pistämme repun kunnolliseen testiin ja toivotaan, että löydämme sellainen tavan kantaa tyttöä repussa, että hän jaksaa olla siellä pidempään kuin 5 minuuttia =) Tietenkin jos on antaa jo vinkkejä tällaisille eläväisille tapauksille niin otetaan mielellään vastaan =)
 
HP
Ohjekirjasta tosin sen verran kommenttia, että mieheni olisi kaivannut selkeämpiä kuvia. Itselleni kävi vähän sama että kun ohjekirjasen otti käteen, vaati aika tarkan keskittymisen, että pääsi jyvälle. Klipsujen värikoodit sai mieheltä paljon kiitosta!
 
Rintarepun käyttöönottoa helpottaa kummasti kun on toinen henkilö kiristämässä ja säätämässä reppua sopivaksi. Kun kerran saa repun säädettyä ,niin sittenhän sitä on helppo käyttää.

Tänään päästiin jo kokeilemaan rintareppua tositoimissa, sillä siivouspäivän imurointi-nakki osui omalle kohdalle :)
Reppu oli todella tukeva ja turvallinen. 2kk ikäinen poikaa viihtyi hyvin ja tosiaan kannattaa heti lähteä touhuilemaan, sillä pikkuiset tykkäävät pienestä liikkeestä. Imuroinnin aikana poika otti pienet nokoset ja BB-Miracle tuki hyvin vauvan niskaa ja näin voin suositella sitä pienemmillekkin.

Aikaisempaan kysymykseen: Poika oli repussa selkä menosuuntaan ja vilkuili kovasti sivuille.
 
"Cindy"
Täällä myös yksi onnekas joka pääsi testiryhmään! Meillä on pienen pieni poika, ikää vasta 18pv ja innolla odotan että päästään reppua testailemaan. Vielä ei ole postia näkynyt, mutta jospa huomenna saadaan reppu käsiin:)
Repulta odotan helppokäyttöisyyttä ja ratkaisua kauppareissuihin, kun kaukalo täyttää koko kärryn ja yksin hankala käydä kaupassa vauvan kanssa, jos mies mukana niin ei mitään ongelmaa. Lapsi on meidän esikoinen, joten en ole aiemmin ollut rintareppujen kanssa kosketuksissa eli vertailut jää vähiin, mutta ei ole ennakkoluulojakaan:)
Kirjoittelen lisää kun päästään reppua testaamaan:)
 
"Muro"
Niin ootteko kukaan ottaneet selvää siitä onko tollanen haaroista roikkuminen kaikista mukavin tapa kantaa lasta? Kun onhan niitä sellasiakin reppuja missä lapsi istuu kunnolla kyydissä ja voi kantaa selässäkin.. Aattelin vaa kun aina sitä vertailee kaikki hankinnat (just ostamassa uutta tietokonetta ja jo aika monta tuntia vertaillu ja guuglaillut) ja haluu lapsen parasta, mut näissä reppuasioissa ite olin aluks ihan pihalla enkä tajunnut sitä ergonomisuutta.. Kokeilkaa joku sellasta ergonomista reppua missä ollaan sammakko-asennossa, mikä näyttää ainakin kantajalle ja kannettavalle mukavammalta ja verratkaa sitä siihen Björniin. Jotku sanoo et Björnissä tulee liikaa painetta vauvan selkärankaan kun se vääntyy suoraks nenä menosuuntaan roikkuessa.
 
[QUOTE="Muro";26348284]Niin ootteko kukaan ottaneet selvää siitä onko tollanen haaroista roikkuminen kaikista mukavin tapa kantaa lasta? Kun onhan niitä sellasiakin reppuja missä lapsi istuu kunnolla kyydissä ja voi kantaa selässäkin.. Aattelin vaa kun aina sitä vertailee kaikki hankinnat (just ostamassa uutta tietokonetta ja jo aika monta tuntia vertaillu ja guuglaillut) ja haluu lapsen parasta, mut näissä reppuasioissa ite olin aluks ihan pihalla enkä tajunnut sitä ergonomisuutta.. Kokeilkaa joku sellasta ergonomista reppua missä ollaan sammakko-asennossa, mikä näyttää ainakin kantajalle ja kannettavalle mukavammalta ja verratkaa sitä siihen Björniin. Jotku sanoo et Björnissä tulee liikaa painetta vauvan selkärankaan kun se vääntyy suoraks nenä menosuuntaan roikkuessa.[/QUOTE]
Miksei kukaan baby björniltä vastaa näihin? Alkaa hieman arveluttaa tuon rintarepun käyttäminen : / Olisi kiva saada ihan asiantuntija vastaamaan tällaisiin kysymyksiin, jotka varmasti monia askarruttaa...
 
BB:n sivuilla
BB:n sivuilla on ainakin video, missä kerrotaan että jalkojen kulma pitäis olla 45 astetta lasta kannettaessa, mut ne Baby Björnit mitä oon nähnyt niin niissä ei ainakaan isomman vauvan jalat oo siinä. Onko siis tuotekehittelyä tapahtunut, onko ne jalat sammakko-asennossa siis nyt?

Aihetta on tutkittu lähinnä Baby Björnin taholta ja svuilla olevat videot/asiantuntijat puhuu eri asiasta kun itse tuote? Esim. tämä fyssariopiskelijan opinnäytetyö kantamisesta on mielenkiintoinen.

https://publications.theseus.fi/handle/10024/7299
 
Hei,

Olen yksi testiryhmään valittu ja olen ollut tosi tyytyväinen BabyBjörnin Miracleen ja erityisesti sen lantiovyöhön :) Olen kokeillut testimielessä ystävältäni noin 8 vuotta vanhaa BB:n rintareppua, jossa ei ole ko. vyötä ja voi kyllä sanoa, että selkä joutuu koville ilman sitä. Suosittelen ehdottomast ilantiovyöllistä reppua!! Paino jakautuu paljon tasaisemmin ja selkä kiittää :)
 
pienen_äiti
Kasvot menosuuntaan ei lasta voi kantaa ergonomisesti. Lapsen ei siinä olisi edes mahdollista asettua sammakkoasentoon, mikä on siis lonkkien ja selkärangan kannalta se oikea kantoasento. Lapselle saattaa tulla myöhemmässä elämässä todella suuria ongelmia, kun on kannettu epäergonomisella välineellä, joten suosittelen heittämään nuo BB:t mäkeen, ja hommaamaan jonkun niin lapselle kuin vanhemmallekin ergonomisen kantorepun (esim. Manduca, Ergo, Tula, Wompat). Näissä lasta voi kantaa niin kauan kuin huvittaa toisin kuin BB:llä, jonka kanssa maksimiaika taitaa olla 15 minuuttia.
 
BabyBjörn rintareppu on suunniteltu siten, että siinä voi kantaa jo vastasyntynyttä mikäli vauva painaa yli 3,5kg. Asento, joka näin pienellä vauvalla on rintarepussa on ihanteellinen vauvan lonkkanivelten kehittymiselle kolmen ensimmäisen elinkuukauden aikana. Lapsen kasvaessa säädettävät hihnat mahdollistavat lapsen asennon muuttamisen sellaiseksi, että se vastaa lapsen ikää ja kokoa, jolloin myös lonkkanivelen asento on oikea.
BabyBjörn rintareppuja on tutkittu myös lämpökameroiden avulla, jolloin on todettu, että lapsi istuu repussa juuri oikeassa asennossa, eikä painetta kohdistu liikaa selkärangalle eikä sukuelimille.
Kolmannen ja kuudennen kuukauden välillä lapsi kasvattaa asteittain lihasvoimaansa pään pystyssä ja vartalon suorassa pitämiseen samaan aikaan, kun kaukonäkö kehittyy lapsen tullessa uteliaaksi ympäristönsä suhteen. Tässä vaiheessa lapsi voidaan asettaa kasvot eteenpäin taivuttamalla rintarepun ylä- ja alatukea, antaen lapselle mahdollisuuden osallistua ympäröivään maailmaan samalla, kun äidin tai isän fyysisen läheisyyden antama turvallisuudentunne säilyy, muuttaen siten ulkomaailman yhdeksi suureksi leikkikentäksi. Koska lapsen neljännestä kuukaudesta eteenpäin lonkkadysplasian vaaraa ei enää ole, tämän avoimen asennon pitäminen on erittäin mukavaa lapselle.

BabyBjörn. fi -verkkosivuilta löytyy paljon lääketieteen asiantuntijoiden kommentteja BabyBjörn rintarepuista sekä lasten kantamisesta. Oheisesta linkistä löytyy mm. video, jossa lastenlääkäri kertoo oikeasta kantoasennosta.

www.laaketieeten-asiantuntijoiden-kommentteja
 
"minä vaan"
Hyvää "markkinapuhetta" sieltä näemmä kyllä tulee... Eihän se paneelin leveys kasva siitä mihinkään, kun lapsen koko muuttuu, joten ei siihen isommalle lapselle saa sammakkoasentoa tekemälläkään. Ja on se hyvä, että ihan lämpökameralla on tutkittu, mutta kyllä se lapsi silti siinä haaruksistaan roikkuu.

Naama menosuuntaan kantamista ei suositella paitsi siksi, että lapsi on siinä kauempana kantajasta ja heiluu enemmän, vaan myös siksi, että lapsi saa mahdollisesti liikaa virikkeitä, eikä voi kääntää kasvojaan pois niin halutessaan. Myös naama kantajaan päin lapsi pystyy tarkkailemaan ympäristöään.

Isompaa lasta kannattaakin kantaa sitten jo selkäpuolella, ja tarpeeksi korkealla ollessaan lapsi näkee saman minkä aikuinenkin. Rintarepulla ei kuitenkaan saa kantaa selkäpuolella, joten itse suosittelisin ostamaan heti jonkin kantorepun (manduca, ergo, patapum, tula), jolla voi kantaa myös selkäpuolella. Itse kannan taaperoani päivittäin selässä, sillä hän ei kovin pitkiä matkoja jaksa kävellä.
 
täyteepäs sanoa olipas helppo makkaranpaistoreissu kun tiistaina kävimme koitelinkoskilla ulkoilemassa. tyttö tykkäsi olla repussa kun liikuimme ja kärrit olivat mukana vaan päiväunia varten, ne sai pukattua suht pienellä vaivalla suoraan makkaranpaistopaikalle kun itse kuljimme metsässä ja kivillä yms siellä menemään.. muuten meni ihan hyvin tytön kanssa reissu mutta pelkäsi pien kun koski jytisi osassa kohtaa niin kovasti :)
 
Luonnollisestikin pitkän tutkimustyön jälkeen, sille on syy, miksi rintareppumme näyttävät siltä miltä ne tänäpäivänä näyttävät. Konsultoimme lääketieteen ammattilaisia koko tuotekehitysjakson ajan ja kaikki rintareppumme ovat saaneet heidän hyväksyntänsä. Tuotekehitykseen ja tuotteiden turvallisuuden takaamiseen käytetään paljon aikaa ja rahaa. Jo yli 30 miljoonaa lasta on kannettu BabyBjörn rintarepussa. Rintareput Miracle, Active, Synergy , Original ja Air on kaikki suunniteltu käytettäväksi vastasyntyneestä alkaen ja ne tarjoavat erinomaisen tuen lapsen selälle ja niskalle.

Rintarepussa lapsi ei roiku haaroistaan vaan paino ja tuki jakautuvat istuinluille ja selälle juuri oikein. Tämän todistavat myös lämpökamerat, joita tutkimuksissa on käytetty. Pienen lapsen painopiste on hyvin erilainen kuin aikuisen. Lapsen pää on suhteessa paljon suurempi kuin aikuisen pää ja jalat ovat taas paljon lyhyemmät suhteessä aikuisen jalkoihin. Tämän vuoksi paino jakautuu eritavalla eikä paino kohdistu lapsen jalkojen väliin vaan nimenomaan istuinluille.

Lapsen kantaminen kasvot eteenpäin:
Neljän kuukauden iästä alkaen lapset ovat kiinnostuneempia ympäristöstään, tämä on osa lapsen kehitystä. Lääketieteen ammattilaiset eivät pidä lapsen kantamista kasvot menosuuntaan haitallisena. On tutkittu, että, kun lapsi on pää menosuuntaan vasten äidin tai isän rintaa hän tuntee olonsa turvalliseksi ja luottavaiseksi.

Lapsen oloa ja käyttäytymistä rintarepussa on kuitenkin tärkeää seurata. Lapsi voi väsyä seuraamaan ympäristön tapahtumia, jolloin hän usein nukahtaa, on levoton tai itkee, tällöin sinun on helppo reagoida hänen tunteisiinsa ja nostaa lapsi pois rintarepusta.

Lue asiantuntijoiden kommentit


t. BABYBJÖRN
 
  • Tykkää
Reactions: E.A.A.
Minna6
"minä vain" kirjottaa että kantorepussa lapsi saa liikaa virikkeitä kun katsoo eteenpäin eikä pysty kääntämään päätään pois. Mietin vain mitenkäs asia muuttuu jos lapsi on ergo repussa selässä.. Silloinkin näkee ihan yhtä paljon maailmaa kun kantorepussa naama eteenpäin istuen.. Ja myös kantorepussa kasvot eteenpäin lapsi näkee samat asiat kun äitinsä. Ymmärrän, että ergossa ja manducassa lapsella on varmasti parempi asento, mutta jos lasta ei ole tarkoitus kanniskella kokoaikaa vaan lähinnä käyttää kantoreppua silloin tällöin on BB ym on ihan yhtä hyvä vaihtoehto. Toki jos kantoreppua käyttää enemmän kun esim vaunuja miettisin asiaa.. Kuitenkin voisin harkita esim. manducaa oman selkäni takia koska on mahdotonta kantaa yli neljä kiloista lasta siten että paino roikkuu vain selässä.. Mutta miten on testaajat onko miraclen käytössä selkä rasittunut?
 
ManducaMies
En kantaisi lastani BBssä, jossa jalat todella ROIKKUVAT pahannäköisesti. Tuttu fysioteraupetti käyttää lahjaksi saamaansa BB:tä kannattelemalla lapsen jalkoja itse koko ajan sammakkoasennossa. Varsin rankkaa puuhaa, jos haluaa kantaa sillä ergonomisesti. Hän käyttääkin sitä lähinnä refluksilapsensa pystyssä pitämiseen sylissä. Meillä on Manduca ja kudosttu liina käytössä ja niillä voi kantaa lasta turvallisesti jalat sammakkoasennossa = peppu polvia alempana. Lapsi viihtyy siinä pitkiäkin aikoja esim. ulkoillessa ja pystyy havainnoimaan ympäröivää maailmaa kääntämällä päätänsä sivuille.
 
minna6: itelläni ei ainakaan ota selkään ollenkaan tuo.. välillä pitempään kantaessa kyllä tuntee alaselässä paineen mutta ei oo ilmenny repun kanssa semmosta.. lapsen painon saa hyvin jaettua olkapäille/hartioille ja selälle säätämällä että ei oo paino kokonaan tietyssä kohtaa.
 

Yhteistyössä