Avioerosta

Mitenkäs se menee, kun jos nyt hakee avioeroa, niin puolen vuoden päästähän sen saa, sen eron? Niin entä jos ei hae avioeroa vielä, niin kuinka kauan sitä piti asua erillään että saa sen yhdellä hakemuksella? Ymmärsiköhän kukaan... :ashamed:
 
mun käsitys
eikös se mene niin että jos molemmat hakee eroa, niin eron saa puolen vuoden päästä, mutta jos vaan toinen hakee ja toinen ei ole "halukas" niin eron saamiseen menee vuosi.
mulla on semmonen käsitys että suomen maassa siihen eroon menee jokatapauksessa se puoli vuotta.
 
Joo, tiedän että jos hakee eroa (ensimmäinen vaihe) niin puolen vuoden päästä saa sen eron. Mut tosiaan mietin että kumminko se nyt on, vuosi vai kaksi vuotta jos ei sitä ensimmäistä vaihetta hae ollenkaan. Pitää vissin syöksyä tuonne oikeusministeriön sivuviidakkoon viisastumaan... :|
 
Pix
Puoli vuotta harkinta-aikaa, ei ole väliä onko hakijana toinen vai molemmat. Jos on asunut kaksi vuotta erillään, eron voi hakea ilman harkinta-aikaa.

Juuri veimme paperit viime viikolla käräjäoikeuteen... :whistle:
 
hmm
Avioero ilman harkinta-aikaa
Puolisot voidaan kuitenkin tuomita välittömästi avioeroon ilman muutoin pakollista kuuden kuukauden harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta.
 

Yhteistyössä