Avautuminen neuvolatädistä!!

  • Viestiketjun aloittaja "poloinen"
  • Ensimmäinen viesti
"poloinen"
Nyt oikeesti alkaa palaamaan kiinni neuvolatädin kanssa.. Pakko avautua jollekkin!! Siis alusta asti neuvola täti ei oo ollu meijän mieleen. Aina kun jotain kysyy niin myötäilee vaan ja ei anna mitään vastauksia!! Siis esim. vauvalla on todella herkkä maha ja kyselin mitä kaikkea voisi antaa tai tehdä tms. että kivut vähän helpottaisi niin hän vaan voi pientä sellasta se on ja sitten kyselen että jos jätän jotain omasta ruokavaliosta niin voisiko se auttaa vauvan kipuihin ja hän vaan että niin voisihan se..?? NIIN KERRO TOKI LISÄÄ!! Ja siis aina vain istuu hiljaa ja ei kysele mitään, tekee perus jutut, paino, pituus ja päänympärys. thats it.. Sen jälkeen istuu hiljaa ja odottaa että lähdettäisiin. Jos kysyn jotain niin vastaa vaan jotain ympäripyöreetä eikä anna neuvoja.

Mutta tosiaan nyt siis vauva ollu kolme päivää todella kipeän oloinen, yskii ja nenä vuotaa ja itkee käheästi, ei syö kunnolla ja huutaa vaan. Mietin hampaiden tuloa kun kuolaakin kauheasti ja viileä välillä auttaa. Kuumetta ei ole. Nyt soitin neuvolaan ja kyselin niin hän vaan että voi pientä. Kysyin että voiko yskään jotain antaa niin hän sanoi että lääkärin määräyksellä, mutta ei vielä kannata lääkäriin mennä että seuraa nyt tää viikko. Siis pitäisikö vauvan kärsiä vielä viikko ennen ku mitään voi tehdä.. Käy niin sääliksi ku yskii koko ajan ja on niin kipeän oloinen. Vauva on siis vasta 3,5kk

Joo mutta tosiaan.. harmittaa niin kun haluaisin vähän enemmän tietoa neuvolasta ja muutenkin olisi mukava kertoa pienen huolista mutta tuntuu ettei häntä kiinnosta.. Ja enpä oikein voi vaihtaa tätiä koska on ainut tällä alueella.

Sori avautuminen! Taidan kyllä sinne lääkäriin siltin soittaa vaikka ne kyllä ihan varmasti käskee ottaa neuvolaan yhteyttä...
 
hjk
Ei vauvoille voi mitään yskänlääkettä antaa. Joskus ne yskii ja köhii viikkoja eikä ees lääkäriin oteta pelkän tollasen flunssan takia. Taitaa olla sun eka lapsi.
 
Kermakakku
Neuvolantädit ovat tosiaan neuvolantätejä, eivät mitään erityisen merkittäviä asiantuntijoita - eivät raskauden eivätkä vauvojen suhteen. Meilläkin oli sellainen lässy, joka ei tiennyt keskosista mitään. Käytin neuvolantätiä lähinnä omien paineiden purkuun, en tiedonhankintaan. Kuuntelijaksi kelpasi melko hyvin, joskin oli liian lässy siihenkin.
 
sh
Jos lapsi on sairaan oloinen, väsähtänyt, käsittelyarkuutta tai kuumetta, vie päivystykseen. Jos on kuumeeton, syö ja pirteä, voit seurata kotona päivän,pari.

Neuvolassa ei yleensä hoideta sairastuneita lapsia vaan sovitut kasvu ym. seurannat.
 
Tja
Lisää tuohon se että antaa väärälle päivälle aikoja. On sitten ihan raivona kun en muka ole tullut oikeana ajankohtana. Kirjoittaa tämän neuvolakorttiin.

Kyseenalaistaa lastenpolilla määrätyt lääkkeet- hän tietää kaiken kun mukana on harjottelija.
Muuten vaan mumisee.

Keksii diagnooseja seläntakana. Eli esim. tytölleni maito ja vilja-allergian. Mutta kun minä puhuin asiasta olin vain hysteerinen. Silti oli lapsen tietoihin kirjannut että jätän jatkuvasti allergiat huomiotta ja lapsi kärsii..

Unohtaa soittaa takaisin systemaattisesti kun penään uutta aikaa.
Mainitsee joka kerran ls ilmon, kun lapsi ei käy säännöllisesti neuvolassa.

Tein hänestä vuosia sitten valituksen. Kuopus korjaa sitä satoa.
Tulispa toinen täti. Meillä kun on ihan 3, joista 2 jatkuvasti sairiksella.
 
"Mies"
[QUOTE="joo";23516563]Huomattavasti paremmin tuntuvat tietävän kun hysteeriset ja tietämättömät nettipalstalaiset.[/QUOTE]

Jep ja sitten kun nämä tädit tukkii muksujensa kanssa terveysasemat / päivystykset ja kun itse oikeasti pitäisi sinne päästä niin aikoja ei meinaa millään saada. Onneksi nykyisin sairasvakuutus ja lisäksi työterveyshuolto niin ajan saa kun haluaa.
 
viereinen
"vauva ollu kolme päivää todella kipeän oloinen, yskii ja nenä vuotaa ja itkee käheästi, ei syö kunnolla ja huutaa vaan."

Kuulostaa ihan meidän neuvolalta. Varsinkin äitiysneuvola oli juuri tuollainen.

Ja vauvan voinninsta vielä... Luota itseesi ja vie vauva lääkäriin jos siltä tuntuu. Yskään ei oikein mitään voi tehdä, mutta lääkäri voi ainakin katsoa korvat, kuunnella keuhkot ja ottaa vaikka crp. Myös limaa voidaan tarvittaessa imeä jos se haittaa vauvaa (hengittämistä, syömistä). Vauvasi on vielä pieni, ole mielummin liian varovainen. Kiinnitin eniten huomiota tuohon, että vauva ei syö kunnolla. Mun mielestä siinä alkaa jo olla syytä käydä lääkärissä. Voit myös antaa vauvalle jo Panadolia jos epäilet kipuja vaikkei kuumetta olekaan.
 
"poloinen"
Nähtävästi odotan vähän liikaa neuvolalta ku muut täällä on sitä mieltä että ei niiden tarvi mistään mitään tietää. Mulla nyt on sellanen käsitys että jos jostain on huoli niin neuvola olisi se ensisijainen paikka mihin otan yhteyttä. Ja minusta silloin on syytä huoleen kun lapsi on kolmatta päivää veto pois ja syöminen on todella vähäistä. Mutta neuvolatäti on sitä mieltä että ei syytä huoleen ja täälläkin ollaan sitä mieltä että ei ole huolta niin ehkä ylireagoin.

Jos pikkuisen vointi ei parane huomiseen niin soitan sitten lääkäriin.. Eipä enää kiinnosta neuvolatädin mielipide kun sellasta en kuitenkaan saa.
 

Yhteistyössä