APUA!Poika kaatui pyörällä ja naapurin autoon tuli naarmuja...

  • Viestiketjun aloittaja "nyyti"
  • Ensimmäinen viesti
"nyyti"
tietenkin kerrottiin asiasta naapurille,mutta saako tuohon korvausta vakuutusyhtiöstä?Naapurin autovakuutus vai meidän kotivakuutus?Kyseessähän oli kuitenkin vahinko.
 
vojej
onko teillä oikeusturva- ja vastuuvakuutus kotivakuutuksen yhdeydessä? käsittääkseni siitä voi saasa sen korjauksen. Voipi olla kalliskin paukku, tuntuu ettei ne halua mitään naarmuja maalata vaan esim koko oven tms
 
Pitäisi mennä kotivakuutuksesta, koska oli lapsen aiheuttama.
Jos kotivakuutuksenne ei kata lapsen aiheuttamia vahinkoja (yleensä kyllä niissä on se huomioitu) niin sitten voisi mennä kaskon piikkiin. Jos vauriot ei ole kauhean suuret, niin tulee halvemmaksi korjauttaa se suoraan kuin että naapurilta menee bonukset..
 
"kikka"
naapurin ei kannata ottaa oman vakuutuksensa piikkiin, koska menettää tällöin bonukset ja näin ollen maksaa kalliimpaa vakuutusmaksua jatkossa. Eli vahingonaiheuttaja korvaa vahingon joko omalla vakuutuksellaan tai sitten omasta pussistaan. Korvaussumma riippuu tietysti vahingon laajuudesta, meillä jokin aika sitten korjattiin autosta naarmuja ja pienoista pellin painaumaa ja hintaa tällaisella työllä oli hieman yli 1300€..
 
"vieras"
[QUOTE="aapee";24926324]meillä on oikeus ja vastuuvakuutus.[/QUOTE]

Jos teillä on oikeus ja vastuuvakuutus niin miksi ihmeessä täällä kyselet? Teidän vakuutuksista menee!
 
Minun mielestäni joka tapauksessa kolhija maksaa. Joko vakuutuksesta tai omasta pussista. Miksi autoilijan pitäisi ottaa vahinko oman kaskon piikkiin kun se ei ole hänen aiheuttamansa. Siinä kärsii omavastuun lisäksi bonusmenetykset.
Jos teillä kerran on vastuuvakuutus niin senhän pitäisi korvata.
 
"darling"
Minun mielestäni joka tapauksessa kolhija maksaa. Joko vakuutuksesta tai omasta pussista. Miksi autoilijan pitäisi ottaa vahinko oman kaskon piikkiin kun se ei ole hänen aiheuttamansa. Siinä kärsii omavastuun lisäksi bonusmenetykset.
Jos teillä kerran on vastuuvakuutus niin senhän pitäisi korvata.
Se riippuu tietysti siitä mihin on auton pysäköinyt. Jos on ollut väärässä paikassa eli vaikka pihalla niin tokihan se silloin on autoilijan oma moka ja menee omista vakuutuksista.
 
blah
[QUOTE="darling";24927971]Se riippuu tietysti siitä mihin on auton pysäköinyt. Jos on ollut väärässä paikassa eli vaikka pihalla niin tokihan se silloin on autoilijan oma moka ja menee omista vakuutuksista.[/QUOTE]


No höpöhöpö!
 
"darling"
No höpöhöpö!
Hah. Ei me ainakaan olla maksettu kun ollaan kolhittu autoja, jotka on tuohon meidäen talon eteen pysäköity. Ei siihen saa pysäköidä, tukkivat pihatien niin ettei tulipalon sattuessa siitä pääsisi edes paloauto, kun hädin tuskin pyörällä mahtuu. Siksi noita "vahinkoja" on useitakin käynyt. Ei taatusti varota moisten idioottien autoja. Koskaan ei olla maksumiehiksi jouduttu.
 
[QUOTE="darling";24928252]Hah. Ei me ainakaan olla maksettu kun ollaan kolhittu autoja, jotka on tuohon meidäen talon eteen pysäköity. Ei siihen saa pysäköidä, tukkivat pihatien niin ettei tulipalon sattuessa siitä pääsisi edes paloauto, kun hädin tuskin pyörällä mahtuu. Siksi noita "vahinkoja" on useitakin käynyt. Ei taatusti varota moisten idioottien autoja. Koskaan ei olla maksumiehiksi jouduttu.[/QUOTE]
Eli tuolla logiikalla väärinpysäköidyn auton saisi vaikka hakata pesismailalla tohjoksi joutumatta vastuuseen. En kyllä ihan täysin usko. En tosin tiedä satavarmasti oikeaa vastausta, miten korvausasiat menee kun en ole poliisi. Maalaisjärjellä aateltuna tosin olen sitä mieltä että vahingon aiheuttaja maksaa. Ja ainakaan en itse tahallani kolhi kenenkään ajoneuvoa vaikka olisi väärin pysäköity.
 

Yhteistyössä