APUA! onko normaalia

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
moikka, mulla viimeissimätkin takahampaat pian lähtemässä mutta kun katselin tarkemmin huomasin että rautahammas on aivan kiinni maitohampaassani ja niin tiukasti on kiinni että en enää onko hampaaseen tullut pientä vahinkoa kun rautahammas on jyrännyt itsesnä kiinni maitohampaaseen? onko maitohampaassani reikä, vai reikä siitä että hammas on jyrännyt itsensä siihen kiinni.. toivittavasti joku ymmärtää mitä koitan selittää😅
 
vierailija
Voi olla kumpi vain. Maitohampaat haurastuu ennen kuin ne irtoaa. Jos susta tuntuu että hammas on kohta irtoamassa, niin ei hätää, peset vain huolellisesti ja voit yrittää varovasti langata välin. Jos tuntuu että se ei millään lähde heilumaan, niin käy hammaslääkärissä tarkistuttamassa tilanne.
 
moikka, mulla viimeissimätkin takahampaat pian lähtemässä mutta kun katselin tarkemmin huomasin että rautahammas on aivan kiinni maitohampaassani ja niin tiukasti on kiinni että en enää onko hampaaseen tullut pientä vahinkoa kun rautahammas on jyrännyt itsesnä kiinni maitohampaaseen? onko maitohampaassani reikä, vai reikä siitä että hammas on jyrännyt itsensä siihen kiinni.. toivittavasti joku ymmärtää mitä koitan selittää
Se rautahammas työntyy sieltä maitohampaan alta ja tällöin maitohammas irtoaa.
 
vierailija
Ei ole vahingoittanut varmaankaan rautahammasta. Mutta voisit varata ajan hammaslääkäriin, joka näppärästi poistaa "jumittuneen" maitohampaan. Näin maitohampaan alta puskeva rautahammas tulee hyvässä asennossa omalle paikalleen. Hyvä harjaus on tärkeää, ettei reikiinny uuden rautahampaan pehmeä kiille.

Meillä lapsella on ollut kolme maitohammasta "jumissa" ja rautahammas puskenut alta läpi. Vinossa hieman, mutta kun maitohammas on nypätty pois (kaksi poistettu, yksi lähti omia aikojaan), on rautahammas oiennu oikeaan paikkaan nötisti. Rautahampaan pinta ei ole vaurioitunut.
 

Yhteistyössä