Anoppi ja appi tulossa kyläilemään.. valitusta

Avaudumpa nyt teille kun en muillekaan voi.

Appivanhemmat ovat tulossa viikon vierailulle meille tänään mikä on ihan hyvä juttu kun lapset ei usein mummia ja pappaa nää pitkän välimatkan takia.

Minä olen jo valmiiksi älyttömässä paineessa kun tiedän jo etukäteen miten viikko tulee sujumaan.
Mies taantuu 5 vuotiaan tasolle henkisesti ja anoppi ja appi odottaa täyttä palvelua minulta.

Mies joka normaalisti kykenee tekemään kotitöitä ja siivoamaan omat sotkunsa ei äitinsä ollessa paikan päällä tee mitään, ei saa omia astioitaan edes tiskipöydälle, ei saa omia vaatteitaan pyykikoriin, ei hoida lapsia, häipyy tunti kausiksi kavereilleen ja kuittaa kaiken sanomalla " onhan äiti täällä sinun apuna, niin mitä se haittaa jos en mitään teekkään"
Minua ottaa suunnattomasti päähän se kun miehen vanhemmat tulee, häviää mieheltä kaikki vastuu perheestään, mies kohtelee minua silloin todella törkeästi ja käyttäytyy kuin kakara.

Sitten anoppi ongelma. Anoppi on mukava ihminen ja tulen hyvin toimeen hänen kanssaan kunhan pidän suuni kiinni. Mutta anoppi odottaa täyttä palvelua, hän linnoittautuu olkkarin sohvalle ja siinne minun on häntä palveltava, hän ei itse vie edes nenäliinojaan roskiin, nekin jää sohvalle kunnes minä ne sieltä kerään, appi ukko ei myöskään tee mitään muuta kuin miesten hommia, ja kun niitä ei ole istuu appi sohvalla ja vahtaa telkkaria viikon.
Kun he ovat meillä, voi ruuaksi tarjota vain jauhelihakastiketta ja pottuja, makkarakastiketta ja pottuja sekä makaroonilaatikkoa, nämä ruuat kelpaa muu ei kun he omien sanojensa mukaan ovat tottuneet syömään vain normaalia ruokaa.

Kuulostaako kivalta? No vielä kivemmaksi muuttuu...
Anoppi vaikka osaa loman kannalta nämä vierailut ottaa, ei kuitenkaan malta pysytellä poissa meidän kaapeilta, hänen on pakko vähintään järjestellä poikansa vaatekaappi joskus jopa liinavaatekaappi. Tästä on kehkeytynyt varsinainen ongelma, minä nyt jo pelkään mitä kaappeja hän tällä kertaa tonkiin.
Kerran kävi niin että anoppi halusi järjestellä vaatehuoneen, minä kielsin häntä, mieskin kielsi häntä ja kun silmä vältti oli anoppi vaatehuoneen kimpussa, meille tuli miehen kavereita kylään, appi, mies, minä ja lapset oltiin olkkarissa kun anoppi ilmestyy sinne minun musta todella porno korsetti kädessä ja kailottaa "pidätkö sinä muka tätä" siinä se heilutteli sitä korsettia kaiken kansan nähden, mitäpä siihen muuta voin sanoa kuin " pidän ", mieskin taisi sen verran äitilleen suivaantua että käski äitinsä lopettaa vaatehuoneen penkomisen.

Koko aamun minä olen tätä taloa siivonnut ja viimeistään huomen aamuna anoppi soittaa parhaalle kaverilleen ja kertoo kuinka likaista meillä on, kuinka hän joutuu siivoamaan kun pölyä on niin paljon ettei voi hengittää. No siivoaisi sitten jos ei miellytä. Empä ole koskaan nähnyt anoppia siivoamassa.

Viikko tulee olemaan minulle aivan älyttömän rankka, neljä pientä lasta, kotityöt yksin ja kolmen aikuisen passaaminen. Nenäliinoja, karkkipapereita lattialla, tyhjiä tupakkiaskeja tiskialtaassa, leivät, rasvat, maidot, makkarat läsöttää ruokapöydässä hamaan tulevaisuuteen jos en niitä jääkaappiin laita.
Viikon aikana tulen aikuisten ihmisten suusta kuulemaan aika monta kertaa seuraavat lauseet:
Keitä ruokaa,
imuroisitko kun on niin likaista,
keitä kahvia,
laitatko saunan päälle,
tekisitkö joulutorttuja,
voisitko sanoa lapsille että ovat hiljempaa,
viitsitkö vaihtaa keittiöön verhot kun ovat niin rumat,
toisitko mehua,
jne, jne, loputtomiin

Tilanne on täysin sama kun me menemme anoppilaan joten kovin usein ei siellä tule käytyä.

Tulipas pitkä purkaus, valmiiksi nousee savu korvista kun odotan innolla tulevaa viikkoa. Kiitos jos jaksoit lukea.
 
hui hitto :(
mä olen ratkaissut ton ongelman niin, et en oo tekemisissä appivanhempien kanssa kun n.4 kertaa vuodessa ja aina muutaman tunnin kerrallaan.. ne on yhden kerran käyny meillä :xmas:
tosin meillä ei oo paljoo välimatkaa.
:hug:
 
Voi hitto! :eek:

Eihän nyt toisten kaapeille saa mennä!! Enpä oikein tiedä mitä tuossa voisi tehdä... Onko ne kotonaan samanlaisia, että ruuat makaa pöydällä kaiket päivät, kai ne kotonaan osaa jotenkin ne hommat hoidella? Voisihan sitä kylässäkin sitten edes yrittää...?

Mitä jos niille sanoo suoraan? Tai sano miehelles että passatkoon ite omat vanhempansa. Että kun on kotihommat tehty niin sitten voi käväistä, siis käväistä, kavereillaan, ei sinne tarvi koko illaksi jäädä asumaan.
 
vieras
pakkaa lapset autoon ja hurauta pois paikalta. vaikka sinne anoppilaan (kunhan tiedät että ovat jo poistuneet paikalta ) ja soitat sieltä sitten hämmentyneenä että "ettekö te ookaan täällä? kun mä ihan ymmärsin että MUN piti tulla TEIDÄN luo lasten kanssa viikoksi! no, kun nyt kerran täällä ollaan niin vuokrataanpa mökki viikoksi, saatte olla poikanne kanssa ihan rauhassa."
 
vieras
Sano miehelles, et tollanen lusmuilu loppuu nyt. Jos mies on ihan idiootti kun vanhempansa tulee kylään, anoppia ei kutsuta ennen kuin mies opettelee käyttäytymään kuin aikuinen. Ja anopille sano suorat sanat. Sano, että jos ei ruoka ja siisteys kelpaa, rouva on hyvä ja menee omaan kotiinsa. Ei tuollaista tarvii sietää.

Luojan kiitos mun anoppi ei tule viikoksi kerrallaan. Voisin kuvitella, et se akka käyttäytyis tasan samalla tavalla.
 
tervetuloa kerhoon
Onko muidenkin anopit sellaisia, että kannustavat miestä olemaan ottamatta puolisoaan huomioon? Ja kannustavat olemaan osallistumatta apuna perheen arkeen? Meidän anoppi tekee miehen puolesta väkisin kaiken, mitä mieheltä pyydän. Mutta vaan sen mitä pyydän, ei auta TIPPAAKAAN minua vapaaehtoisesti missään, haluaa vaan hätistää miehen pois minun ja lapsen luota. Passaa miestä koko ajan. minulta ei edes kysy, keitettänkö minullekin kahvia vaikka muilta kysytään. Minusta meidän anopin touhu on jo diagnosoitavissa...
 
Järkyttävää :eek:
Ihan ekax, sun pitää keskustella miehes kanssa kunnolla, että jos haluaa vanhempansa kylään niin hänen TÄYTYY osallistua kestitykseen jne. tai muuten homma ei toimi.
Toiseksikin sinun täytyy lopettaa passaaminen ja sanottava suoraan. Siis tokihan vieraat aiheuttavat aina hieman ylimääräistä mutta ei noin kuin kirjoitit. Jyrkkä ei kaappien penkomiselle (appivanhemmille voi myös "ärähtää" jos on tarve). Lopetat ylimääräisen passaamisen joka varmasti jatkuu niin kauan kun annat niin tapahtua.
Jämäkkyyttä peliin nainen :hug:
 
Karkuun en voi lähteä, tai lapset on otettava mukaan, anopille ei voi lapsia jättää. Kerrompa tarinan viime keväältä.

Olimme anoppilassa lasten kanssa, mies oli hollannissa koulutuksessa.
Lapset katsoi pikkukakkosta olohuoneessa, nuorin oli silloin 6kk, anoppi istui sohvalla, minä laitoin iltapalaa keittiössä. Meillä on yksi lapsista erityislapsi, välillä todella väkivaltainen ja vaarallinen.
Olin siis laittamassa iltapalaa, esikko alkaa huutamaan tule äiti heti tänne, minä juoksen olohuoneeseen, anoppi on nukahtanut, erityslapsi istuu lattialla olleen vauvan naaman päällä, esikko yrittää kiskoa poikaa pois vauvan päältä, minä tempaisen pojan pois, vauva on naamaltaan sininen, saan vauvan virkoamaan, kaikki hyvin, mutta anoppi ei edes herää koko aikana.
Ei anopille voi nuita lapsia jättää, ei hänellä tule vahdituksi se on nähty jo monta kertaa.

Vastaan sanominen anopille tai miehelle ei muuta mitään, vain se että minua haukutaan sukulaisille oikein urakalla jälkeen päin. Kokeiltu on.
Mies ei tajua, hän on sitä mieltä että äitinsä on APUNA minulle kodin ja lasten hoidossa. Vaikka olen miehelle sanonut monta kertaa mikä tilanne on ei mies halua totuutta nähdä.

Muoks.
Oli tullut lisää vastauksia niin jatkan.
En tiedä miten anoppi kotonaan elää mutta kun me mennään sinne niin minä teen siellä kaiken yksin, anoppi on omalla sohvallaan vaihteeksi, appi on töissä tai harrastuksissa ja mies tapailee kavereitaan. Elikkä ainakin silloin kun siellä ollaan joudun kaiken tekemään.

Meillä on välimatkaa onneksi 600km, joten he käyvät meillä noin 4kertaa vuodessa ja me niillä 1-2 kertaa vudessa.
Mies ei tajua, tästä on sanottu nätisti ja vähemmän nätisti, minä olen hiljattain ilmoittanut miehelle etten enää koskaan anoppilaan lähde jos homma ei muutu, silti mies jaksaa vaatia että lähettäiskö jouluksi porukoille, lähettäiskö porukoille jos otan vapaata ym. ja en todellakaan lähde, mies ei vaan ymmärrä mikä on ongelma.
 
vieras
Järjestät itsellesi vähän menoa iloisesti hymyillen, 'kun teitä on kolmekin lapsia vahtimaan' eli menet vaikka uimaan, lenkille, kirjastoon tai joululahjaostoksille =) Kun anoppi soittelee ystävälleen, raahaa viereen imuri ja totea, että tässä tämä nyt on, että saat imuroitua kun kerran siivoat täällä. Saunan lämmittämisestä voit sanoa, että sehän on miesten homma.

Elät vain normaalia elämää, ruokaa laittaessa voit ottaa vieraat sen verran huomioon, että teet sen verran enemmän, että heillekin riittää ja jossain välissä on ihan kohteliasta seurustella hieman heidän kanssaan.
 
Tipu Topakka
Kukaan muu ei tuota lopeta, kuin sinä itse. Joko olet lujana ja VAADIT muutosta tai nielet mukisematta kaiken p*skan. Jätäppä ukko kestitsemään vanhempiian, niin näkee mitä se todellisuudessa on.
 
Jos miehesi lähtee kavereilleen, lähdet sinä myös kun hän tulee takaisin. Sanot vaan että hyvin pärjäät kun on äitisi ja isäsi täällä apuna. Lähdet shoppailemaan ja minne nyt vaan huvittaa. Teet tasan samat jutut kuin miehesikin. :LOL:
 
Olen itse antanut tilanteen luisua vuosia. Sitä ajattelee, että appivanhemmat ei varmasti tarkoita pahaa, haluavat olla tärkeitä lapsensa elämässä jne. Lopputulos on se, että tilanne on niin kamala, ettei kukaan enää usko että se on totta. Niinkuin teillä tuo tuntuu olevan.

Olen päättänyt pyhästi kääntää uuden sivun elämässä. Jos mies ei puutu asioihin niin minä puutun. Sanon asiallisesen tiukan ysätävällisesti suoraan, että "tuo tuntuu pahalta".

Kokeileppa ilmoittaa miehellesi, että SINULLA on varattu ystävien kanssa menoja. Hänellähän on äiti apunaan.

Miten voit vastustaa niiden "Hanki oma elämä" lappujen piilotusta kaappeihin???
 
eräsvaan
Älä välitä siitä, mitä sukulaisille puhutaan. Järkevät ihmiset tajuavat näiden ihmisten kohtuuttomuuden, tyhmistä ei kannata välittää. Pidä puolesi, viikko on pitkä aika ja sinä et pyöritä mitään täyshoitolaa.

Hoet vaan, että "Täällä on sitten itsepalvelu" ja kehitä itsellesi jokin noidannuoli tai sellainen tauti, että kykenet huolehtimaan vain itsestäsi ja lapsistasi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja omituinen höpöttäjä:
Karkuun en voi lähteä, tai lapset on otettava mukaan, anopille ei voi lapsia jättää. Kerrompa tarinan viime keväältä.

Olimme anoppilassa lasten kanssa, mies oli hollannissa koulutuksessa.
Lapset katsoi pikkukakkosta olohuoneessa, nuorin oli silloin 6kk, anoppi istui sohvalla, minä laitoin iltapalaa keittiössä. Meillä on yksi lapsista erityislapsi, välillä todella väkivaltainen ja vaarallinen.
Olin siis laittamassa iltapalaa, esikko alkaa huutamaan tule äiti heti tänne, minä juoksen olohuoneeseen, anoppi on nukahtanut, erityslapsi istuu lattialla olleen vauvan naaman päällä, esikko yrittää kiskoa poikaa pois vauvan päältä, minä tempaisen pojan pois, vauva on naamaltaan sininen, saan vauvan virkoamaan, kaikki hyvin, mutta anoppi ei edes herää koko aikana.
Ei anopille voi nuita lapsia jättää, ei hänellä tule vahdituksi se on nähty jo monta kertaa.

Vastaan sanominen anopille tai miehelle ei muuta mitään, vain se että minua haukutaan sukulaisille oikein urakalla jälkeen päin. Kokeiltu on.
Mies ei tajua, hän on sitä mieltä että äitinsä on APUNA minulle kodin ja lasten hoidossa. Vaikka olen miehelle sanonut monta kertaa mikä tilanne on ei mies halua totuutta nähdä.

Muoks.
Oli tullut lisää vastauksia niin jatkan.
En tiedä miten anoppi kotonaan elää mutta kun me mennään sinne niin minä teen siellä kaiken yksin, anoppi on omalla sohvallaan vaihteeksi, appi on töissä tai harrastuksissa ja mies tapailee kavereitaan. Elikkä ainakin silloin kun siellä ollaan joudun kaiken tekemään.

Meillä on välimatkaa onneksi 600km, joten he käyvät meillä noin 4kertaa vuodessa ja me niillä 1-2 kertaa vudessa.
Mies ei tajua, tästä on sanottu nätisti ja vähemmän nätisti, minä olen hiljattain ilmoittanut miehelle etten enää koskaan anoppilaan lähde jos homma ei muutu, silti mies jaksaa vaatia että lähettäiskö jouluksi porukoille, lähettäiskö porukoille jos otan vapaata ym. ja en todellakaan lähde, mies ei vaan ymmärrä mikä on ongelma.
Mut pitää sun voida lapset jättää miehellesi!!! On kyllä mielestäni omaa hölmöyttäsi että suostut orjaksi! |O
 
Alkuperäinen kirjoittaja Tipu Topakka:
Tiiäkkö mitä. Minä se olisin niin v*ttumainen akka, että kun oikein tulis mitta täyteen, niin läväyttäisin anopin nenän eteen tämän sun kirjoituksen :whistle:
ja jos se vielä menee kaapeille niin piilottaisin sen täyteen kaikkea mitä vois löytää ja ihmetellä.
 

Yhteistyössä