Alkuperäinen kirjoittaja X:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja kiikku:
Mun mielestä yksi olennainen ero tulee tuossa, että AMK:a perustellaan ainoastaan työnhaullisilla syillä. Että se osaaminen ratkaisee. Totta sekin, mutta yliopistoissa opiskeltava vahva teoreettinen ote on avain sivistykseen ja laajempaan ajatteluun. Sillä on siis itseisarvo muutenkin kuin työnsaannin välineenä.
En ole samaa mieltä. Minusta tutkimustyö tekee eron ja siksi maisteri ei vielä tuohon eroon riitä.
Maisteriin vaadittava Pro gradu-työ on "itsenäisesti laadittava tieteellinen opinnäyte, joka osoittaa, että opiskelija on kykenevä harjoittamaan tieteellistä tutkimusta" (ote tutkintovaatimuksista). Että voi voi, jos se KaksPlussan palstan nimimerkki vieraan mielestä ei riitä, voit selittää tuota näkemystäsi sitten vaikka niille työnantajille....
http://www.jamk.fi/opiskelijoille/opinto-opasylempi/opiskelunvaiheet/opinnaytetyo
"Opinnäytetyön tavoitteena ylemmän AMK-tutkinnon opinnoissa on kehittää ja osoittaa kykyä soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen sekä valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön (Asetus, 16.6.2005/423, 7 a§)."
Ja noiden maisteritöiden tasosta voidaan olla montaa mieltä. Ja en ala selittämään työnantajille, koska satun itse olemaan maisteri. En joutunut juurikaan ponnistelemaan tutkintoa suorittaessani, joten ei se kovin vaativaa ole.