¤¤¤ALLERGISET KULLANNUPUT VOL. 8¤¤¤

¤¤¤ALLERGISET KULLANNUPUT¤¤¤

Tervetuloa allergisten lasten äitien maailmaan!

Ketjussa ( ellei jopa löyhässä hirressä ) roikkuvat:

Piija ja tyttö 10/2007 (Neocate)
Krisu ja tyttö 10 /2007 (Neocate, Prepulsid)
Luppis ja poika 10/2007 (Nutri Soija, Zantac)
ahmutar ja poika 05/2007 (Alpro-soijamaito)
ahmutar ja tyttö 04/2009
NallePuh82 ja tyttö 07/2006 (maito)
Helmiina82 ja tyttö 12/2007 (Neocate)
pohjolan neito ja poika 10/2007 (Neocate)
lyyti-mamma ja poika 12/2007 (imetysdieetti)
sirpiina ja poika 12/2007 (Oatly H+, Zantac)
santtu70 ja poika 11/2007 (imetysdieetti, Neocate)
Ieva ja tyttö 01/2008 (Nutrilon Soija)
anna86 ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
Vernalis ja poika 02/2007 (Prepulsid ja Neocate)
roosakaisa ja tyttö 09/2007 (Almiron Pepti)
Farrah ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
Dora09 ja tyttö 06/2007 (riisimaito) & tyttö 01/2009 (Neocate)
Sssalla ja poika 08/2006 (maito) & tyttö 11/2007 (riisimaito),tyttö 03/11 ( rintamaito+nutrilon pepti)
Kaniini ja tyttö 08/2007 (maito)
miiak ja poika 10/2008 (Neocate)
Silencio ja pojat 06/2005 ja 01/2008 (esikoisella riisi/kauramaito ja kuopuksella Neocate)
Minttu mamma ja tyttö 04/2008 (Almiron Pepti)
Localoba ja poika 11/2008 (Nutrilon Soija)
Adalgin ja poika 06/2008 (Almiron Pepti 1)
Tica ja poika 10/2008 (Almiron Pepti 2)
taaperotx5 ja poika 03/2008 (Nutrilon Soija)
vanilja-77 ja poika 12/2008 (tutteli)
lonelylily ja poika 10/2008 (imetysdieetti)
ursulainen ja poika 05/2008 (Almiron Pepti2)
Coombs ja poika 12/2008 (imetysdieetti)
weiss ja poika 5/2008 (maito käy)
rakuuna ja tyttö 01/2009
pienimies09 ja poika 01/2009
Aikaisemmat viestiketjut löytyvät täältä:

Luppis&Krisu&Piija

refluksista ja maitoallergiasta

Allergiat selvittelyssä (4kk) nyt jo 6kk...

Allergiset kullannuput - vol.1 - vol.1

Allergiset kullannuput - vol. 2 -vol.2

¤¤ Allergiset kullannuput -vol.3 ¤¤ vol. 3

¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 4 ¤¤ - vol.4

¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 5 ¤¤ - vol.5

¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 6 ¤¤ - vol.6

¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 7 ¤¤ - vol.7

Puhtaat tuotteet allergiselle ja muita kauppareissuvinkkejä kauppareissuvinkkejä

Ruokaneuvoja!


www.histamiini.com :: P - allergiapalsta, mm. osto- ja myynti-ilmoituksia (tällä palstalla korvikkeiden ja muiden elintarvikkeiden myynti ja lahjoitus(?) kielletty)TERVETULOA KESKUSTELUUN MUKAAN KAIKKI HALUKKAAT!!
 
Viimeksi muokattu:
:wave:

Kuulumisia: sopivia lihoja possu, hirvi, lammas. Hedelmistä menee noin 10, vihanneksista kukkakaali, parsakaali, kesäkurpitsa, punajuuri, bataatti, viljoista vain valkoinen riisi, öljyjä ei olla hetkeen testatu eli auringonkukkaöljy+kalanmaksaöljy linjalla edelleen (tai no kalaöljy vaihdettiin kalanmaksaöljyyn), korvikkeena Nutri Soija. Siinä tärkeimmät. Marjapuolelta sopii ruusunmarja, tyrni ja mustaherukka mutta aika vähän noita syö. Lista semmosista, joita saa satunnaisesti oireetta, on melko pitkä mutta oleellisimmat tässä. Vehnäaltistukseen mennään loppukuusta jos on terve ja allergilääkitys siitepölyihin alkanee maaliskuussa. Astamlääkkeitäkin menee säännöllisesti, samoin ihoa rasvataan koko ajan vaikkei onneksi paha olekaan. Ikää pojalla 2 v. 3 kk.
 
:wave: hep

Harvoin täällä nykyisin, kun meidän arki on tasasta junnaamista ja toiset taistelee paljon hankalampien asioiden (refluksit, astma, yövalvomiset) kanssa. Meillä vaan hitaasti edetään kiinteiden kokeiluissa ja hitaasti saadaan joitain niitä sopimaan.

Kiitos taaperotx5
 
Voisin tähän laittaa sopivat ruuat: tyttö 06/07 riisi, hirssi, maissi, peruna (ainakin pakastettuna), sipuli, nz-lammas, poro, strutsi, aprikoosi, piltin persikka-banaani, mustikka, vadelma (pakastettu+keitetty), kurkku, kokeilussa amarantti, Natumi riisimaito, jekovit, symbioflor1, vitkiv, kalsiumkarbonaatti, 3x viikossa käsiteltyjä maitotuotteita

tyttö 01/09 Neocate, Hollen hirssi, Oolannin peruna, symbioflor1, kokeilussa poro
 
Tässä oon ihan ymmälläni taas kerran kun tuolle juholle on taas noussu punoitusta poskiin ja selkäkin on täynnä niitä samoja läiskiä mitä tuli sillon kun todettiin tuo maitoallergia.Mistähän ne nyt vois johtua??Tällä hetkellä hän ei saa lainkaa maitoa,sitrushedelmiä eikä kanelia eikä paprikaa.

Uskaltaako sitä ruveta ees tekee sitä maitoaltistusta yksikseen kotona kun se pitäs taas tehä mut kun viime kerrallakin tuli hengenahdistus kohtauksia sen jälkeen.Mutta tuo altistus pitäs tehä ennen 15.3 kun sillon on aika lasten ja nuortenpolille.
 
ei kai ois herkistyny viljoille taaperotx5 poika??... meillä on maitoallergisella käyny nyt kai niin
:(

onkos muilla samaa ongelmaa kuin mulla, tupakointi joka pitäis saada loppumaan. sehän vaikuttaa lapsenkin elämään ja varsinkin näin allergisella... ihan ottaa päähän ku on niin vaikeeta tuo tupakanpolton lopetus, vaikka tietää sen olevan tärkeää... vaikka altistanu oon jo lasta tupakanhajulle:( no, kai se on vaan otettava nikotiinipurkat käyttöön..

t: aiemmin haidi84
 
pääsenkö listalle?luen ja kirjoitan myös paljon.. aiemmin olin tuolla haidi84 tunnuksella... ja niin ku nykyisestä (ei oo oikein tuota ideaa noiden nimimerkkien suhteen:/) nikistä voi päätellä lapsi on siis poika... syntynyt 1/2009... sopivaa maitoa ei oikein oo niin ei kannata siihen mitään laittaa.. nyt kokeillaan oatly h+ kaurajuomaa, joka sopii pienenä määränä, mutta jos supistuu tää ruokavalio, katotaan tuleeko vielä apteekin maidot kuvioihin vai kikkaillaanko kalkkilisillä:/
 
Hep =)

Harvemmin ehdin kirjottelemaan, lukemassa käyn kyllä.

Pojalla oli vehnäaltistus positiivinen, samalla jätettiin kaikki muutkin viljat pois. Ihmettelin kun huusi yöt läpeensä, mutta se johtui ensin kaurapuurosta ja sitten ruispuurosta... Nyt taitaa riisi pudota pois. Ihottuma on levinnyt taas kaikkialle, sitä koitetaan saada aisoihin. Korvikkeista kokeiltuna Nutrilon Soija ja Profylac, kumpikaan ei käynyt. Kuukauden päästä altistetaan soija jos saataisiin korvattavuus Neocatelle. Pojan ruokavalio on sen verran kapea, että joudutaan noita apteekin maitoja kokeilemaan.
 
Meilläkin Juho huusi koko viime yön vähän väliä ja ihmettelin suuresti että mistä johtuu..se huutaminen alkoi heti kun oltii päivälliseksi syöty perunaa+kastiketta+broileria ja se kutina oli aivan hirvee myös.No tänää hän ei ole ollut yhtä kiukkunen enään ja tänään oli eri ruokaa pojalle niin ei tullu samanlaista huutokohtausta taasen.

Mutta nyt on mentävä nukkuu tuon pienen tissitakiaisen kanssa..öitä :wave:
 
Kyllä mäkin käyn täällä lueskelemassa, mutta en niin usein kirjoittele :wave: Meillä mennään muuten mun mittapuun mukaan todella "normaalisti" jo tuolla ruokapuolella, mutta hedelmistä ei oikein noita sopivia ole.

Taaperotx5: Miksi altistus täytyy tehdä kotona? Meillä ei noita altistuksia maidolle/vehnälle ole tehty koskaan kotona vaan aina valvottuina altistuksina, jotka kelpaa sitten Kelallekin. Etenkään en lähtis kyllä kokeilemaan kotona, jos on tullut hengenahdistusta tai muuta vakavampaa oiretta.
 
Aika outoa kyllä, jos pitää kotona altistaa. Varsinkin jos tietävät, että oireena on myös hengenahdistusta.

Meillä on tehty sairaalassa valvotusti juuri kelan takia ja poika saa myös aika voimakkaita oireita.

Kyllä se riisi nyt jouduttiin jättämään pois. Se ylläpiti ihottumaa huolimatta kortisonirasvauksesta. Nyt ei pojalla ole mitään viljaa enää ruokavaliossa, täytyy pikapuoliin kokeilla tattaria yms. Tattarille vaan reagoi jo prick-testissä, että en ole kauhean toiveikas sen kanssa.

 
Mä olisin varmaan (taas) "vaikea" ihminen ja kieltäytyisin kotialtistuksesta. Siitä kun ei ole mitään hyötyä siinä mielessä, ettei se kelpaa Kelalle vaan Kelaa varten tarvitaan kuitenkin valvottu altistus. Muutenkaan en tuon voimakkaan oireen takia altistaisi kotona. Yksi vaihtoehto on taas tietysti yksityinen, jos julkisella tökkii.
 
NallePuh, ei ole kokeiltu vielä. Ne on seuraavana listalla ja hirssi myös.

Kohta iskee epätoivo kyllä tän ongelman kanssa, kun saa oireita kaikesta. Nyt varsinkin, kun ruokavaliosta ruvennut tippumaan sopivia pois. Pitää varmaan linnottautua kotiin. Kun oireilee eläimille, ruuille, hajuille, rokotuksille, kuumelääkkeille, antibiooteille, käsidesille ja ties vielä mille! Odotan riemulla siitepölykautta... Oireet on kuitenkin sen verran ikäviä, ettei niitä oikein voi vaan sietää. Kasvot turpoaa, kokovartalo vesirakkulat/nokkosrokko, limaisuus/rohina/hengityksen vinkuna, erittävä Ihottuma, kutina (raapii verille), velttous ja pyörtyminen/tajuttomuus. Ja titysti mahakivut, mitkä pitää kutinan kanssa yhdessä pojan hereillä helposti koko yön.

On se vaan uskottava, että viides lapsi oli varaosista, ei tullu enää priima :whistle:

Tulipa valitettua... En viitsi jatkuvasti ystävia vaivata näillä asioilla, kun ei varsinaisesti taida kiinnostaa, kun omalle kohdalle ei ole osunut.
 
Coombs: Mä en nyt muista, että onko tästä ollut jo täällä puhetta, mut onko teillä antihistamiini käytössä? Meillä oli joskus aikoinaan tilanne, että mitään uutta ei saatu kuvioihin ja entiset muuttui sopimattomaksi ja tilanne oli kaikin puolin jumissa. Meillä auttoi vähän Zyrtec lääkitys jatkuvana. Uusia ruokia ei alkanut sopimaan mitenkään taikaiskusta hirveitä määriä, mutta eniten hyötyä oli siitä, ettei allergisoitunut enää niille jo ruokavaliossa jonkun aikaa mukana olleille.
 
Siitepölystä: itsellä alkoi viikonloppuna silmien kirvely ja nenän vuotaminen ja kyselinkin tuolla toisella palstalla että joko siitepölyä kulkeutuu Suomeen niin muillakin jotain oiretta jo tullut. Etelässä kukkii leppä ja pähkinäpensas. Meillä lapset ei kai ole vielä saanut mitään oireita enkä edes ole varma ovatko allergisia siitepölylle... viimekesänä ei ainakaan mitään suurempia oireita ollut, mut zyrtec meni kyllä isommalla koko kesän. Väsymys on kai aika yleinen oire lapsilla, mitä muita oireita on kun silmien kutina, nenän vuotaminen?

Meidän 2,5v:llä menee 3x/vk käsitellyt maitotuotteet, juustoa, maustamatonta jugurttia, piimää, nami namia (punanen ja keltanen sopii), rahkaa ym. missä ei paljon lisäaineita. Tänään koitin ekaa kertaa Valion vaniljajäätelöä ja tyttö sanoi jonkun ajan päästä kun sitä oli syönyt että on paha olo ja kun enempi kyselin niin näytti suuta. Oli kyllä myös vähän huonovointisen näkönen jota harvoin on. Reagoi raakaan maitoon sekä viljoihin suolella, tulee ripuli. Pieniin vehnämääriin ei pitäisi reagoida, tossa jätskissä on tärkkelyssiirappia, sisältää muistaakseni vehnää, korjatkaa jos olen väärässä. Välillä näistä oireista ei ota kyllä mitään selvää et mistä tulee ym.
 
Heippa taas kaikille! Ennenkin tässä pinossa kirjoittelin nikillä Leinikki, mutta sitten kirjoittelu jäi kun esikoisen allergiat lähtivät melkein kokonaan jo pois. Ainoastaan kananmunalle oireilee jos saa sitä parina päivänä peräkkäin.

Mutta nyt saimme sitten joulukuun lopussa vihdoin ja viimein sen niin toivotun toisen lapsen, Alpin ja nyt kahden kuukauden iässä Alpi allergioistui jo todella pahasti :'( :'( Imetysdieetillä yritin olla mutta se ei auttanut kuin hetkeksi ja Alpi-parka huusi vain enemmän :'( Joten jouduin sitten lopettamaan hyvin sujuvan imetyksen kuin seinään. Pari päivää Alpi oli rauhallisempi kun sai Almironia mutta sitten huuto alkoi taas ja menee jo Neocate (mitä onneksi oli jäänyt meidän esikoiselta 3purkkia).
Eilen teimme allergologin kanssa pikaisesti tutteli-altistuksen josta reaktio jo 3ml:n jälkeen. Saimme B-lausunnon kouraan ja ensi viikon tiistaina sitten jo Almiron-altistukseen.

Alpilla menee jo myös Prepulsid koska melkein heti syntymästä lähtien refluksi oireet olivat todella pahat. Meidän esikoisella Milollakin (3v) menee edelleen Prepulsid koska hänellä on myös rakenteellinen refluksi.

Tämmöistä meidän arkeen kuuluu nykyään ja onneksi muistin jälleen tämän ihanan pinon olemassa olon. Täältä saa todella hyvää vertaistukea.
Itse olen vieläkin ihan sekaisin tästä kaikesta kun tämä kaikki tapahtui niin nopeasti :'( Itkettää kun joudui niin nopeasti lopettamaan imetyksen ja tissit pursuaa edelleen maitoa, onneksi sain eilen lääkettä minkä pitäisi lopettaa maidon tulo.

Vernalis ja Alpi 2kk -> Prepulsid ja Neocate ( Jos joku haluaisi päivittää sen tuonne listaan)
 
Vernalis lisätty on :attn:

No tällä viikolla on tehty Juholle maitoaltistus ja oireina ainakin on ripuli ja kutina ja sit hän on kiukkunen lähes kokoajan,en sit tiiä onko ollu ahdistusta koska mä jouduin tuon Juliuksen kanssa sairaalaan tossa tiistaina ja eilen onneksi päästiin jo kotiin.
 
Minä toivon ettei jouduta tälle listalle tuon meidän uusimman tulokkaan kanssa, mutta voisin tuosta meidän keskimmäisestä kertoa, jos vaikka joku saisi siitä toivoa..

Poika oli 3kk kun pari viatonta ihottuma läikkää ilmestyi iholle.. noo rasvailette perusvoiteilla, oli neuvolan ohje.
pian niitä tuli lisää.. ja lisää.. ja vielä pikkusen lisää vaikkei olis uskonu että keneenkään niin paljon mahtuu ihottumaa. sitten se muuttui punaiseksi, no voi kun kiva kun söpö pikku pallero oli leuasta alas päin ku keitetty rapu. sitten iho turposi. taas mentiin lääkäriin joka kertoi että atooppista on juu. ikää 4kk. tässä vaiheessa alkoi puklailu, lääkärin mielipide: lapset puklailee. pariviikkoa tästä eteenpäin jätkä oli punainen edelleen ja iho oli täynnä pieniä vesikelloja, päivstyksen lääkäri katsoi ja piti luennon allergioista, lähete lasten polille.
Poli aika tuli alle 2vk siinä välissä piti käydä verikokeissa jotka oli puhtaat.
Polilla lääkäri katsoi, ihmetteli ja tuumasi että no, aloitetaan vaikka sitten maitoaltistuksella, koska näkee että lapsi on jollekkin allerginen mutta verikokeet eivät kerro mille.
Lopputulos oli että kotiin tultiin tehon kautta, viivästynyt anafylaktinen shokki. Tämän kerran jälkeen meidän sairaalassa jokainen lastenpolin allergialääkäri sai talon puolesta digikameran, koska äitinä väitin että lapsi on entistä punaisempi, siis erivärinen punainen, mutta lääkäri ei nähnyt sitä.

Lopulta listalla oli ekan vuoden peruna, porkkana, bataatti, valkoinen riisi, tattari, quinoa (jestas tää haisee kauheelle) possu, hirvi, poro ja saksanhivi, mustikka, vadelma, omena ja banaani. lisäksi tissiä.
Itse en voinut käyttää kauraa, maitoa, kalaa ja maissia imetyksen aikana ja muutama muu oli semmoinen mitä piti välttää mutteivät elämään vaikuttanu, esim. hirssi.

Kaura alkoi pojalle käymään vasta tuossa vuosisitten, hän on siis syntynyt 12/05.
Maito alkoi käydä n.1.5v ihan täysin yhenäkin, mitä ihmeteltiin suuresti.
Kalalle poika oli niin allerginen että kaupassa jos joku käveli kalalaatikon kanssa ohi niin sai antaa lääkettä sikäli.

Nyt meillä on allergiaton (?) reilu 4vee poika, jolla on ilonen atooppinen ihottuma jota kortisoni pahentaa ja antibiootit ei paranna. no onneksi suolahoito ja lansinoh pitää jollai tapaa kuosissa, ihopolille ei saa aikaa silloin kun pitäisi, että tuo ihottuma olisi pahana.

Jaksamista kaikille salapoliisin työssä, ja pienille kovasti kasvuvoimaa vastustuksesta huolimatta!