¤¤¤ALLERGISET KULLANNUPUT VOL. 8¤¤¤

taaperotx5: pujo?

Päivitystä: Pojalla on heinäallergia (pujosta ei varmuutta). Alkuun luultiin silmätulehdukseksi, kun ainoa oire oli pahasti yöllä rähmivät silmät. 3 päivää siitä teki lakon tattarin syömiseen (pääruoka soija-korvikkeen lisäksi) ja alkoi ilmestyä kokovartalo ihottumaa. Lääkäristä Xyzal-tipat (varoiksi myös Lomudal-silmätipat), jotka auttoivat pikaisesti ja jo toisena lääkityspäivänä tattari taas maistui. Lääkityksen aikana ei kokeilla uusia ruokia. Hiukan turhauttavaa, mutta toisaalta lepoa, kun ei tarvitse miettiä ja testailla uusia.

Kotivaaka näyttää että 13 kiloa olisi painoa :) pituus yli 90cm, mutta tarkkaa lukua ei tiedossa. Poika nyt 1v8kk.
 
Localoba en jotenki usko että pujosta vois johtuu,tai eihä sitä koskaan tiedä.Se ihottuma on levinny taas ympäriinsä,sitä on päässä,poskissa,käsissä,selässä jaloissa ja ne kutittaa poikaa tosi paljon.

aatella tuo meidän 8kk poika oppi jo 7.5kk iässä kävelemään ilman tukea :heart:
 
meillä on viimeinenkin allergikko parantunut, toivottavasti syksyn tullen onnistuttaisiin siirtymään riisimaidosta lehmikseen juomana. maito kuulemma maistuu pahalta, jos sitä pitää juoda :D mutta skeptisesti kolmatta allergikkoa odotellaan, taidan aktivoitua täälä sitten maaliskuun puolella..
 
Keliakia on ilmeisesti melko harvinainen pienillä lapsilla, mutta vilja-allergia on taas tosi tavallista. Siinä mielessä tuo allergia olisi parempi, koska se tod.näk. väistyy iän myötä, mutta keliakia on pysyvä sairaus. Kannattaa kuitenkin jutella lääkärille!
 
No tänään kun mies kävi apteekista ostaa tuommosen kotona tehtävän testin niin siihen niinku ois tullu tosi,tosi haalee viiva tai sitten oli vain viivanpaikka jos kyseisessä testissä semmoinen on..en tiedä enää että mitä tässä oikeesti tekis tuon pojan suhteen |O

tällä testillä testattiin tänään

http://www.kotitesti.fi/keliakiatesti_biocard_pr_00448.html

 
Huoh,taas on Juhon maitoaltistuksen aika ja kun hän suostui jotain 2 hörppyä ottaa maitoa niin heti alkoi kauhea huuto ja kitinä ja sitä on sitte riittäny pitkin päivää.Parin tunnin päästä kun hän oli hörppiny maitoa niin rupes jo posket helottaa ja tää on siis eka altistuspäivä .Onko muilla silleen että jos pitää jollekkin altistaa mikä ei sovi niin se panee väsyttämään enemmän mitä normaalisti?
 
Mä en nyt muista, et onko tästä ennen ollut juttua jo, mut ei tuo kyllä kuulosta "normaalille" altistuskäytännölle lainkaan. Mä en ehkä henk.koht. suostuisi tuollaiseen oman lapseni kanssa...Meillä altistus aloitetaan AINA lääkärissä ja lopetetaan heti,kun oireet tulee. Lisäksi altistuksien jälkeen pidetään kunnon toipumisaika ennen uutta. Miksi kaura altistus vai vaatiiko Kela senkin, meillä riitti aikoinaan kun vehnä altistettiin niin saatiin se korotettu tuki....Jotenkin tuntuu tosi oudolle tuo hoitokäytäntö...
 
Vihdoinkin täällä rupee jotain tapahtumaan tämän asian suhteen!!

Nyt ollaan saatu pojalle noita zipzoc voidesukkia käsiin ja kasvoille sellanen naamio jota täytyy pitää kerralla 2-3h,on kyllä auttanu jonkun verran noihin jälkiin.Mutta se on mahtava uutinen että syksyllä päästään vihdoinkin siihenaltistukseen jota ei tartte kotona tehdä niinku Turussa piti,nyt päästään tekemään se ihan Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Edelleen on maitotuotteet,sitrukset ja näyttäs siltä että myös kanamunastakin on ruvennu oireita tulemaan,joten jätimme senkin pois ja katellaa miten se vaikuttaa poikaan ja jos on huomattavaa edistystä ihon suhteen niin sitten sekin saa jäädä lopullisesti pois ruokavaliosta.
 
No just joo,tän siitä saa kun poika oli ollu mummollaan kylässä isänsä kanssa ja siel oli sit ollu vaa sellasta ruokaa mitä pojan ei kannata syödä mut oli kuiteski syöny ku omat eväät unohtu niin nyt sitte on taas syömälakossa,ei suostu mitään syömää hyvä ku ees suostuu mitää juomaan :O
 
hitsi en osaa vaihta nikkiäni. takas hirteen päädytty :LOL:

eli Sssalla ja kolmannen murusen saa tuonne lisätä. 3/11 ja tyttö, rintamaito+nutrilon pepti

eli taas on dg saatu, kelakortti tullut jo ja eipä tämä kolmaskaan kerta onnea suonut tämän asian suhteen. V on siis maitoallergikko, itse jouduin diettaamaan alkuun muna+maito, joten kananmunaa en aio tarjota aikoihin. kiellettyjen listalla on myös maissi ja omena, ekat antihistamiinitkin on syöty. ja ikää 7kk..
 
Tässä pitkästä aikaa lueskelin täällä ja osui silmään nuo kuvat toisesta ketjusta.

taaperotx5 onko teidän pojalta katsottu verikokeessa sinkki arvot?
Olen nähnyt muutama vuosi sitten kuvia yhdestä lapsesta jolla oli ihan samanmoista ihottumaa ja välillä oli hyvä ja lopulta vaan paheni. Maitoallergia todettiin mutta lopullinen aiheuttaja oli sinkin puutos. Sinkin puutos aiheuttaa mielialan vaihtelua, ripulia, noita iho-oireita, pituuskasvun häiriöitä ja paljon muutakin. Atoopikot saattavat kärsiä myös siitä ja tietenkin jos ruokavaliota karsitaan kovasti ja vallan siitä mistä sinkkiä saa. Lapsille sinkki on tärkeä. Suosittelen kyllä testauttamaan tuon sinkki arvon josko siitä löytyisi syy tuohon pojan pahaan ihottumaan ym oireisiin. :)

Altistukset pitäisi tehdä aina sairaalassa, koska joskus oireet voivat olla rajutkin. Meillä oli aikoinaan nelonen 2kk neocatella ja sen jälkeen mentiin sairaalaan altistukseen. Tytön kasvot ja kaula lehahti tosi pahasti soijamaidolla sivelystä suussa. Vaikkakin hän oli juonut muutamaa kuukautta aiemmin kotona sitä kun etsittiin sopivaa maitoa ja saanut lievät oireet vain. Vain jos lääkäri päättää että sairaalasta lähdetään kotiin jatkamaan altistusta niin silloin altistus siis jatkuu alkutarkkailun jälkeen kotona. Näin meille siis sanottiin aikoinaan. :)
 
Chira En nyt muista onko tuota katottu mutta ollaan me kyllä verikokeissa pojan ans käyty mutta en nyt muista mitä ne siitä näytteestä tutki :) Mutta en mä oikee usko että vois sitä olla kun kuiteskin hän kasvaa melkee 0 käyrällä ja ei kasvussa ole valittamista ollut neuvolassakaan..mutta voin mää tuon puheeksi ottaa seuraavalla kerralla kun on lääkärille aika pojan kanssa.
 
Olikohan tämä ketjun viimeinen sivu..

Huhuilen vanhoja tuttuja ja heidän kuulumisiaan =)

Meillä pojan 10/2007 allergiat, refluksi ja astma vaan jatkuu.. Nyt noin 25 ruoka-ainetta käytössä. Marraskuussa olis pikkukakkosen laskettu aika ja jännityksellä odotetaan, kuinka allerginen on.

Luppis -piiiiiitkästä aikaa :wave: