Allergiset kullannuput - vol.1

Alkuperäinen kirjoittaja pohjolan neito:
Nopea kysymys: Monellako teistä on lapsella käytössä erikoiskorvikkeen lisäks myös kalkki- tai muita vitamiini yms. aineita? käytetäänkö teillä öljyjä? mä saan jotenkin ristiriitaisia ohjeita tuolta meidän ravintoterapeutilta. meillä siis Neocate juomana ja sitä menee noin 7 desiä päivässä. Rav.terapeutti laski että siitä pitäis riittää d-vitamiinit ja proteiinit mutta kalkkivalmisteita pitäis aloittaa. mites muilla?
Me saatiin allergialääkäriltä resepti kalkkilisään ja sanoi,että sen vois aloitella vuoden iässä..vielä ei kuitenkaan olla aloteltu ja itsekin mietin,että pitäiskö? meillä naocatee menee nippa nappa 5dl päiväs.
 
Meillä meni n. 1,5 vuotiaasta reilu 2 vuotiaaksi lisänä se calsium carbonaatti ja D-vitamiini menee edelleen. Meillä meni ei tuota D-vitamiinia ollut silloin vauvana juurikaan käytössä ja nyt sitten syödään sitä varmaan vähän pidempään, kun kerran sopiva löytyi!

Öljy olisi ihan hyvä olla, jos sellainen sopii. Oliko se, että vuoden iässä olisi hyvä olla se öljy? Meillä ei sitä öljyäkään silloin vielä ollut, mutta ei se maailma siihen kaatunut. Viime kevät talvella kokeilin Eye-Q valmistetta ja on saanut sitä nyt pienellä annoksella siitä saakka. Siinä on noita hyviä rasvahappoja, koska edelleenkään ei ole sopivaa hyvää rasvaa! Meillä syödään voita! On tää niin kummaa. Nyt on alkanut palmuöljy sopia pieninä määrinä joissan tuotteissa.
 
Mä en jaksa :'( neidin aamupala oli 5tl puuroo ja 100ml maitoo. Ruokailun lopputulos,että minä itkin,tyttö itki ja puurot pitkin lattioita...tässä alkaa huumori ihan oikeesti loppumaan :'(
kakkakin oli tänään tooooosi löysää :eek: en ymmärrä en!!!!!
 
Krisu: Onko tuo teidän puuro kuitenkin sopivaksi havaittu?
Meilläkin syöminen on välillä yhtä kiukuttelua, varsinkin minun kanssa. Isän kanssa ja päiväkodissa onnistuu paremmin.... Meillä tosin helpottaa se, että annetaan neidille oma lusikka ja lautanen, johon laitetaan vähän ruokaa. Siitä sitten sotkee omaan tahtiinsa ja me syötetään siinä sivussa.

Meillä ei vielä ole noita vitamiini- ym lisiä käytössä, mutta veriarvot otetiin vasta eilen ja viimeistään parin vkon kuluttua kuullaan, pitääkö lisäillä jotain. Rypsiöljyä annettiin jokin aika, mutta on nyt tauolla.
Meillä siis soija-altistus alkoi eilen, eikä tietenkään tullut mitään välittömiä reaktioita. Tänään on saanut yhden satsin (150ml) ja vielä kai pitäis n 50ml antaa jossain välissä. Yritin ruoan kanssa nokkamukista, mutta neiti ei juo nokkiksesta mitään muuta kun VETTÄ....
Maitoaltistuksessakin reaktiot tulivat n 3-4 pvän viiveellä, joten odotellaan. Aamuinen kakka kyllä haisi inholle...
 
Heippa vaan kaikille pitkästä aikaa :wave: :wave: :wave:

Silloin tällöin olen ehtinyt lukaista tätä ketjua, mutten mitenkään aktiivisesti.
Meillä on ollut kaksi räkistä peräkkäin, joten tiedätte varmaan millaista "sävellystä" tämä on. Meilläkin takkuaa edelleen nämä lisäruokien aloittaminen, eipä noita ole sairaalle lapselle voinut antaakaan.

Nyt mennään kaurapuurolla ja aprikoosisoseella.... siis soijamaidon lisäksi. Lisäksi aloittelin uudelleen pienen tauon jälkeen sen Oolannin pakasteperunan. Jokin sotki meidän vesselin vatsan pahemman kerran, epäilen kukkakaalia tai vehnäkorppua...

Krisulle sori vaan en ole ihan ajantasalla, mitä eväitä teillä nyt syödään? Tuo ruokailun onnistuminen on tosiaan toisinaan aika kinkkistä meilläkin, minä olen pitänyt ruokapöydässä kuvakirjoja varalla, millä ikäänkuin huijaan muksua kiinnittämään huomion johonkin muuhun. Kun on kunnon nälkä, niin silloin ei näitä "rekvisiittoja" tarvita. Toisaalta olen huomannut, että vesi/laimennettu mehu hörppy puuron väliin parantaa syömistä. Silloin kun refluksia on enemmän, niin syöminen myös takkuaa enemmän, onko teillä nyt refluksia? Tsemppiä vaan jatkossa!

Piijalle toivottavasti soija-altistus menee hyvin, meillähän tuo soija oli sittenkin parempi vaihtoehto kuin Neocate.
 
Piija tähän asti ainakin kaiki viljat sopineet,mutta en sitten tiedä...tänään annoin riisipuuroa,mutta eilen illalla kaurapuuron kanssa sama homma. Niinkuin kyllä kaikkien päivä ruokien kanssa :(

Sirpiinameillä ei ihan selkeitä pahiksia ole löytynyt eli syödään kaikkea mahdollista ja neocate juomana. Ainoastaan nyt ollaan huomattu,että persikka,aprikoosi,mango ja mustikka aiheuttaa pyllyn punotusta. Ja refluksiaa meillä on ja lääkityksenä prepulsid,josta pikkuhiljaa koitetaan päästä eroon. Nyt sitä annetaan 2xvrk.
Vettä myöskin yritetään tarjota ruokaillessa vähän väliä,mutta kun ei tuo sitäkään aina huoli.
Nyt sain neidin syömään yhen purkin vauvasosetta,mutta taistelun kera sekin :'(
 
krisu: siis ymmärsinkö oikein, että tuota ruokailuongelmaa on riippumatta siitä, mitä on eväänä? Lapsi ei siis hyljeksi mitään tiettyä ruokaa? Sylkeekö lapsi ruuan suusta tai oletko huomannut nielemisongelmia? Tuli vain mieleen, että onko lääkäri katsonut sinne nieluun, ettei siellä ole vaikka hiivatulehdusta tai jotain muuta, mikä aiheuttaisi ongelmia syömisessä?

Onhan se tietty mahdollista, että sellaisesta ruokashow:sta on tullut tapa. Meillä esikoinen järjesti sellaiset sempalot aina kotona ruoka-aikaan jotta oksat pois, mutta se oli mielestäni sellaista mielenosoitusta siitä, kun joutui menemään päivähoitoon. Tämä kyseinen muksu on kyllä luonteeltaan muutenkin hyvin temperamenttinen tyyppi, joten se luonne tuli esiin silloin siinä ruokailujutussakin.
 
Vastaanpa kootusti kaikille:

VITAMIINIT&LISÄT: Kalkkilisän määräsi lääkäri. Normaalistihan lapset siirtyy vuoden iässä lehmänmaitoon, jossa kalkkia on paljon enemmän. Korvikeessa siis se 5-6 dl ei riitä kalkin osalta. Me ei saatu mitään reseptiä tms. vaan suulliset ohjeet.
VitKiv saatiin varuiksi, jos viljaa ei löydy ja korvikkeen menekki tökkää. Jos jompaa kumpaa menee, niin sitä ei kuulemma tartte. Öljyä alettiin etsiä jo tossa 9 kk iässä kun painoa tuli huonosti. Rasvaahan kasvava lapsi tarttee ja kun maidon menekki pienenee, ei rasvaa tuu tarpeeks siitä. Meillä alkuun kun rypsiöljy ei sopinut, päädyttiin rasvaiseen sianlihaan eli läskiin. Nyt pari kuukautta on saanut aurongonkukkaöljyä, joka näyttää sopivan.

SYÖMINEN: Takkuaa välillä, välillä ei. Selkeät ruokailuvälit auttaa. Maitoa annan ennen ruokaa, jos kovin kärttyyää, jaksaa sit paremmin keskittyä ruokailuun. Kiinteitä tarjoon 4 kertaa päivässä (lekurin ohje ja neuvolassa oltiin samaa mieltä) kun ei tunnu enempää olevan nälkä. Kerralla syö 0-2 dl ja päivässä menee se 4-5 dl kiinteitä eli ei paljoo mut iha tarpeeks (saatiin lekurilta minimit, minkä verran mitäkin pitäs syödä, esim. lihaa 4 rkl/pv ja öljyä 4 tl/pv). Aamuisin ei syö yleensä mitään, krisu: 5 tl on jo paljon meillä aamuruuaksi.. Yritän välttää ruokashowta mutta aina välillä lipsahtaa :ashamed: leluja ei pöytään olla otettu mutta melskaa kyllä kiitettävän paljon lusikallaan, lautasellaan ja mukillaan jne.

santtu70: Onhan se hyvä tarkistaa että ei turhaan ole mitään pudotettu pois......

Nallepuh: Jätä maissi pois. Ja kaikki muu epäilyttävä. Otat sitten yksitellen takas kun saat tilanteen nollattua.

Neuvolassa käyty ja 1 v. mitat oli 9600 g ja 78,5 cm :heart: =)
Paino oli noussut -16 käyrältä -12 käyrälle ja pituutta oli tullut entiseen malliin eli meidän poika oli lihonut!!! Tässä kun pysyis.. Synttäreiden jälkitautina tuli flunssa, ensimmäinen sellanen ja arvaatte varmaan, paljonko on nukuttu |O ja paljonko syöty :x Noh, mutta onhan tuossa painossa vähän varaakin pudota ;)

Tapaamisesta ei sitten tullutkaan mitään kun kaikki muut paitsi me oli kipeenä..kukas seuraavana ehdottaa jottain?
 
Syömisestä vielä.. sehän huononee/vähenee kun lapselle tulee ikää. Siis ihan yleisesti eli sekin on hyvä pitää mielessä. Ei tietty kaikilla mutta aika monella tuttavalla näyttää olevan enemmän sääntö kuin poikkeus nää "ei syö mitään"-päivät. Lapsi osaa itse säädellä syömistään. :|
 
Luppis: Sillai ihmetytti lääkärin lausunto, kun nyt nc.llä ja kukkakaalillakin ihossa on näppyjä siellä sun täällä ja peppu punottaa...ajattelin nyt mennä näyttämään tätä ihoa ja sitten varata hälle ajan ens viikolle ja ottaa viikonloppuna käyttöön sen maissin, jota epäilen huonoksi valinnaksi...saapi sitten lääkäri vertailla lähtötasoa ja sen hetkistä tilaa..Mietin, ettö onko nc:ssä maissia, sekö tätä ihottumaan pitää yllä tai sitten kukkakaali tai atopia?

 
Saanko liittyä joukkoon? =)
Meillä 9,5 kk:n ikäinen tyttö, jolla maitoallergia todettu sivelytestillä kuukausi sitten. Toki tiesin diagnoosin tulevan, kun sai kotona kunnon allergisen reaktion Nanista ja Tuttelista. Alle puolivuotiaana sai reaktion bananista ja sen jälkeen ollut Atarax tarv. käytössä.
Iho on ollut atooppinen noin parin kuukaudeniästä asti. Yöt takunneet koko ajan.
Pari vkoa sitten sai allergisen reaktion vehnärinkelistä ja nyt kotimaiset viljat pannassa.
Neocate ja Gaviscon aloitettiin eilen.Nutrisoijasta ihon kutina lisääntyi ja lopulta sai taas kunnon reaktion yhtenä iltana iltamaidon jälkeen.Siirryttiin Almironin (2 pv) kautta Profylaciin ja molempien seurauksena kakka muuttui löysäksi ja pylly alkoi punottaa ja tuntui, että toi pulauttelu lisääntyi tai muuttui selvemmin närästykseksi.
Nyt käytössä kiinteistä riisi,peruna,bataatti,parsa-ja kukkakaali,kesäkurpitsa, possu ja broileri sekä hedelmä- ja marjasoseista luumu, päärynä, persikka, mustikka, puolukka ja vadelma. Iho oireilee koko ajan, viime aikoina taas jotenkin enemmänkin, en tiedä onko maidosta johtuvaa vai noista kiinteistä.Näin päivän Neocate kokemuksella vois sanoa, että kakka ei oo ollu niin löysää eikä oo kakannu niin useinkaan.Pyllykään ei oo punottanu.Kysyisinkin neuvoa, että onko noissa kiinteissä nyt joku sellainen ruoka-aine mikä teillä kokeneimmilla nostaa heti tuntosarvet pystyyn.Ite olen aika noviisi vielä näissä asioissa enkä oikein tiedä mitä lähtisin seuraavaksi jättämään pois.Jotenkin itestä tuntuu toi parsa ja bataatti sekä kesäkurpitsa sellaisilta mahd. pois jätettäviltä.
En tajua miten en oo aiemmin perehtyny näihin sivuihin, jotenkin kait ei oo halunnu myöntää olevansa allergisen lapsen äiti..pönttö!! :ashamed:
 
Tervetuloa mixtuura joukkoomme kirjavaan!! Hyvin sanottu, että ei oo halunnu myöntää olevansa allergisen lapsen äiti. :) tuntuu niin tutulta, ensin en tahtonut olla ollenkaan allergisen lapsen äiti, sitten uskottelin että vain muna-allergisen, no sitten jouduin myöntymään, että maito-ja muna mutta nehän on helppo korvata... sitten tuli viljat ja sitten tuli joukko muita epävarmoja. Joten nyt olen pitkällisen hyväksymisprosessin myötä myöntänyt ja hyväksynyt elämäni multiallergisen pienen pojan äitinä, joka täytti juuri vuoden, ainoa sopiva on bataatti ja rotaatiossa on joukko ruokalajeja :) matkailu ja allergiat avartaa... vielä viime vuonna en tiennyt mitään ruoka-aineallergioista, saati ruoka-aineista kuten quinoa, amarantti jne. Joten otettakoon tämä tietynlaisena opinahjona. :) Toivottavasti tuo Neocate sopisi teille. Äläkä pelästy kakka muuttuu NC:llä tummanpuhuvaksi ja aika kiinteäksikin, eli se on ainakin ihan normaalia. (nimim. kakka-alan asiantuntija). Ruokalistanne näyttää kuitenkin aika monipuoliselta ja niinkuin täällä keskusteluissa ehkä tulee ajan myötä huomatuksi niin kaikelle voi olla allerginen ja toiselle sopii toinen, toiselle toinen. Joillekin mm. bataatti on ollut ehdoton paha ja meille taas se ainoa oljenkorsi joka on sopinut. Lääkärimme mukaan usein peruna/bataatti-linjalla bataatti olis siedetympi, samaten hedelmä-marjaosastolla mm. suomalaiset marjat siedetympiä kuin omenat/päärynät ja muut siemenhedelmät. Toisaalta meillä taitaa yksi pahis olla riisi ja en saanut lasta millään oireettomaksi ennenkuin ymmärsin että osa valmissoseista sisältää juuri riisitärkkelystä. Tapiocatärkkelyksellä valmistetut on ilmeisesti siedetympiä monella. Mä olen vielä aika keltanokka myös näissä asioissa mutta tuolla ruokaainemäärällä ottaisin kokeiluun ehkä ryhmittäin että antais tiettyjä aineita jonkun aikaa ja vaihtais sitten toisella viikolla jonkun toisen ryhmittelyn. Eli esim. peruna, päärynä, mustikka, toisella viikolla bataatti, puolukka, riisi jne.ja vertaa sitten että onko viikoissa eroja oireiden suhteen. Sitten sais ainakin kiinni ruokaryhmän, jossa mahdollinen pahis asustaa. Toisaalta jos sulla on joku epäilys pahiksista niin ne kannattaa ainakin kokeilla ekana, että on esim. viis päivää ilman ja kattoo rauhoittuuko oireet. Näin meille sanottiin lääkärissä. Ja muiden neuvot ja ohjeet on taatusti yhtä hyviä, joten mikä tapa hyvältä omasta mielestä tuntuu niin sitä sitten toteuttamaan. Sodassa, rakkaudessa ja ruoka-aineallergioissa kaikki on sallittua :) Ja voihan oireet muuten johtua vielä tuosta sopimattomasta maidostakin, eli anna pari päivää armon aikaa Neocatelle, jospa se vaikka tois ratkaisun sittenkin. Ja tsemppiä!
 
Käytin tytön tänään lääkärissä kun on ollut flunssanen toista viikkoa, tosi kiukkunen ja öisin itkeskelee ja on ollut nyt parina yönä normaalia kuumempi mut ei kuitenkaan kovaa kuumetta. Korvat oli terveet mut antoi antibioottikuurin koska vihreää paksua räkää on tullut ja flunssa kestänyt. Katotaan auttaako.
Kuinkas kauan kannattaa olla ilman noita viljoja ennen altistusta? Harmi kun täällä ei ole kunnon allergologia, pitää selvittää kaikki jutut itse.
 
santtu70: Voihan siinä NC:ssä olla jokin muukin ainesosa (kuin maissi), joka ei sovi. Esim. öljy tai muu lisäaine, olikohan siinä jotain sitruunahappoa.. Mitäs jos kokeilet ilman kukkakaalia mutta otat maissin mukaan? Jos maissi on pahis, se varmaan selviää tod.näk.aika nopsaan kun on nyt ollut tauolla ja otetaan yhtäkkiä takas. Ja toisaalta, jos kukkakaali ei sovi, se selviää kanssa?

mixtuura: Pohjolan neidolta tulikin jo hyviä ehdotuksia..odottele vielä viikko NC:ten vaikutusta ja ala vasta sitten karsimaan kovalla kädellä kiinteitä, jos siis oireet ei helpota. Periaatteessa kaikki epäilyttävä pois eli ota semmonen dieetti käyttöön, jolla on viimeksi ollut oireeton. Jätä vaikka 1-2 kasvista, 1 liha ja 2 hedelmää/marjaa. Aamulla ja illalla hedelmä/marjaa ja kasvista ja lounaalla/päivällisellä kasvis-lihaa. Meillä on nyt aamupuuro ja muilla kolmella aterialla kasvis-liha (yksi liha ja kolme kasvista käytössä) ja pojalla ikää 1 v. Että aika vähällä sitä pärjää..
 
Mahtavaa Piija että tuo soija-altistus näyttäisi menevän hyvin!

Meillä säädellään tätä ruokavaliota kiihkeästi nyt kun ei olla taas jossain flunssan kourissa!
Perunasta tuntuisi menevän vatsa normaalia löysemmäksi (nykyisin kakkaa kahdesti yhden kakan sijasta) ja on näköpiirissä refluksin lisääntymistäkin ja unet on mitä on....
Mutta ajattelin sitkeesti vain jatkaa tätä pottualtistusta, josko se vatsa siihen tottuisi ajan kanssa, kun ei ole tullut niitä jätti isoja huutokohtauksiakaan, jolloin vihellän kyllä aina vihellän peli poikki. Olen ottanut nyt sellaisen asenteen näihin ruokalisäyksiin, että jotain oireita on vain siedettävä, kun kaikista tuntuu kuitenkin jonkinasteista vaivaa tulevan.

Pirteät syysterkut vaan kaikille!

 
Hoi :wave:

Olen kyllä täällä pyörinyt, mutta kommentointi on jäänyt... :snotty: Syömisestä joku kyseli; Meillä syöminen takkuaa myös välillä, välillä uppoaa hyvin. Aamupala ei useinkaan maistu, eikä myöskään iltapuuro. Liekö sitten syynä tarjottava ruoka (hirssi- tai riisipuuro & sose) vai joku muu. Almiron kuitenkin maittaa hyvin. Minä myös, kuten Luppis, tarjoan maitoa ennen ruokaa tai ruokailun alkuvaiheessa, jos ei meinaa kiinteä sapuska upota. Sen olen huomannut, että sormiruoat (kurkku, maissinaksut, peruna-tattarileipä, riisikakut ja keitetty porkkana) maittavat paremmin kuin hyvin. Ehkä siinä on se itse syömisen tunnelma. :) Sormiruokia annankin joka aterialla. Meillä menee viisi kiinteää ateriaa päivässä (selkeä rytmi oltava) ja niiden päälle 1-2 maitoa. Ateriamäärät ovat tokikin vaihtelevaisia, puuroa uppoaa vaihtelevasti: joskus menee ehkä vajaan desin verran, joskus yksi lusikallinen. Lämmintä ruokaa menee puolikkaasta kokonaiseen pienen pilttipurkillisen verran (hiphei, meillä on jo kolme valmissosettakin kuvioissa :) ), samaten kuin välipalaa. Maitoa menee 60-120ml/ateria. Lisäksi tyttö juo iltamaitoa sylkyssä saman satsin 60-120ml ja toisinaan myös varhaismaidon aamuhämärissä. Meillä myös pöydässä melskataan lusikoiden, nokkamukin jne. kanssa. Olen antanut melskata. Pääasia on, että syö, enkä halua huudattaa. Paino ja pituus on meillä ollut koko ajan ihan ok; paino tosin pienellä miinuksella (8kk 8220g, 71,5cm), mutta ihan normaalin rajoissa kuitenkin.

Ihottumaa (kasvoissa) on koko ajan enemmän tai vähemmän, enkä oikeasti tiedä kyllä yhtään mistä mikäkin johtuu, kun en osaa niitä mihinkään yhdistellä. :/ Välillä tuntuu, että ihottuma on pahimmillaan yön jäljiltä: hieroo kasvojaan lakanoihin, kun nukkuu massullaan. Välillä taas tuntuu, että pikkusyheröä nousee syönnin jälkeen. Kortisonikuuri on siis jatkuvasti päällä: muutama päivä Sibicortia --> iho kuntoutuu, muutama taukopäivä --> hirmuisat poski-ihottumat ja taas alusta... Osaksihan tuo ihottuma on selkeästi atooppista taiveihottumaa, mille ei varmaan tämä vuodenaika tee hyvää. :/ Tuntuu, että ihan ulalla ollaan välillä. :/ :/ Mietityttää, että pitäisikö noista ihottumista olla enemmänkin huolissaan vai odotellako, että aika hoitaa... :/ Tuntuu välillä, että höösään turhista ja välillä taas, että enkö minäkään sitten halua myöntää, että allergioita on muitakin kuin maito ja luultavasti kotimaiset viljat. Varasinkin nyt sitten ajan Tuomelalle; josko saisi jotain selkeitä ohjeita etenemiseen, kun päivähoidon aloittaminenkin lähenee... :eek:

Ja hyvänen aika sentään! Olimme isovanhempien (miehen vanhemmat ja mummo) luona kyläilemässä, niin ettäpä korpesi välillä ne "ensi kesänä me sitten juostaan H:n kanssa makkarat ja jäätelöt ja mehutetrat käsissä" -puheet! "En ole kenenkään vielä kuullut makkaralle olevan allerginen!" Mies siihen, että "niissäpä on usein vehnää ja maitoproteiinia". Argh! Ja "Voi kun ei nyt ole mitään syötävää H:lle! (Justiinsa oli tyttö syönyt päivällisen.) Voisikohan se syödä vähän tätä tortillalettua? Ainiin, siinä on suolaa!" Minä siihen: "No, eipä se suolakaan vaan kun se tortilla on VEHNÄtortilla!" |O Hyväähän nuo ihmiset vaan tarkoittavat ja tiedän, että rakastavat lasta yli kaiken, mutta silti... |O

Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja tsemiä soijailuun Piijan bebelle ja muillekin uusiin kokeiluihin ja vanhojen kanssa arpomiseen! :hug:

ieva & Hattara 9kk tasan :heart:

 
Kiva lukea Ieva teidän kuulumisia! Mitäs teille muille kuuluu?!???

Meillä soijamaitoaltistus jatkuu, en ole huomannut mitään järisyttävää reilun vkon käytön jälkeen. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Ois ihana päästä leipomaan neidille jotain kakkaroita, joita vois järsiä, kun tuo sormiruokakin on vaan aina kurkkua.... (jota ei oikeasti edes syö, nakertaa vaan)
Maanantaina pylly tosin oli punainen ja TOSI arka jälleen kerran, mutta en usko soijan olevan syyllinen. Kakan myötä se näytti tulevan, joten arvon täällä oisko se tullut perunasta vai banaanista vai mistä.... Tänä aamuna ei enää punottanut, mutta tänään saa taas päiväkodissa perunaa, joten katsotaan miltä huomenna kakan myötä näyttää... Aika vaikea tuota kiertonopeutta on tietää, että mikä se aiheuttaja sitten milloinkin on... :/
Flunssa on neidille vissiin tulossa, tänä aamuna räkä valui taas entiseen malliin. Oli niin ihanaa kun päästiin siitä yskästä eroon ja nyt heti sit taas nuha päälle... En tiedä nukkuiko siksi viime yönä niin hitsin huonosti ja itki vaan puolen yön aikaan, vai mikä oli. Jokohan niitä hampaitakin alkais tulla lisää... Meillä on edelleen vaan ne neljä hammasta; etuhampaat alhaalla ja ylhäällä. :x
 
Meillä on yöt rauhoittuneet antibioottikuurin jälkeen. Alkuviikosta oli pari päivää kuumeessa mutta nyt on terve. Kakkakin on suht normaalia. Yhdessä kohdassa jalassa ja kädessä on pienet ihottumaläntit mutta muuten on ihottumat pysyneet poissa ilman kortisonia. Nyt ollaan kolme viikkoa oltu ilman kotimaisia viljoja. Mietin että pitäisikö ensiviikolle varata aika vehnäaltistukseen vai katotaanko vielä ens viikko.
Maitohappobakteereista kysyisin että kannattaako ostaa sitä Symbiofloria? Ja kummasta sitten aloitetaan pro:sta vai 1:stä? Tyttö on nyt syönyt purkillisen DDS Junioria ja se alkaa olla lopussa. Ite syön Bioteekin probiootti plussaa niin voinko antaa sitä myös 5v:lle?
 
NallePuh: Kannattaa aloitella sillä Prolla varmuuden vuoksi ja siitä sitten pikku hiljaa hivuttaa sitä ykköstä mukaan. Meillä kävi tuo DSS Junior, mutta Symbioflorit eivät sopineet. Niitä on kyllä kovasti kehuttu, mutta olen tyytyväinen, että joku valmiste edes kävi.

Voihan se olla, että tuo antibioottikuuri tekee myös sitä ihottumaa. Meillä on ainakin ollut vaikeuksia myös niiden antibioottien kanssa :headwall:
 
NallePuh82:Kuinka äkkiä teillä on tullut ihottumat antibiootista? Meillä oli kolmen päivän Zithromax-kuuri eli viime ke, to ja pe. Maha oli muutaman päivän vähän sekasin mut jo sunnuntaina muistaakseni oli ihan ok kakka. Nyt tuntuu et välillä on maha löysemmällä ja välillä taas kovemmalla tai tulee niinkun normaali kakka. Nyt on kuitenkin joka päivä kakannut kaks kertaa kun joku aika sitten oli niin että joka päivä ei kakannut (viljojen pois jättämisen jälkeen).

Ottaa päähän kun en ole tajunnut/viitsinyt aikasemmin tehdä ruoka-aine ja oirepäiväkirjaa, nyt alotan sen! Pyllyssä on myös nyt muutaman päivän ajan ollut pientä näppylää eikä ole parantunut, nyt laitoin yöksi kortisonia kaikkiin ihottumiin. Perunaa on nyt saanut muutamana päivänä enemmin että vois johtua siitäkin?

Myös mies ottaa välillä päähän kun tuntuu että on välillä samanlainen kun jotkut lääkärit eli ei ota allergioita todesta ja tulee ihme ohjeita :headwall:
Esim. tytön ihottumat nyt johtuu siitä kun ollaan liian vähän ulkona ym. eikä se oikein ymmärrä että ei voi ottaa mitään uusia juttuja nyt kun tyttö pitäs saada oireettomaksi eli ennemminkin pitää karsia ruokavaliota. Mietin myös että jos pyykinpesuaineesta tulee ihottumaa, ollaan kyllä pesty kokoajan samalla aineella pyykit. Sitte mies oli allergialiiton sivuilta lukenut siedätyshoidosta eli nyt pitäs sitte vaan alkaa antaa sitä maitoa ym. vaikka siitä tulee tosi pahat ihottumat ja maha menee aivan sekasin. No ehkä tajus kun selitin et jos tulee pienestäkin määrästä pahat oireet niin sitä ei anneta ollenkaan. Mites pystyykö teidän lapset syömään esim. kerran viikossa jotain ettei tule oireita mut jos useammin antaa niin oireita tulee?

Mut mikähän mun nyt kannattaa jättää seuraavaksi pois? Sitä maissia ei vielä ole jätetty pois ja jätänkö nyt kerralla ton perunan ja maissin vai ensin ton perunan?
 
Meillä ei ole koskaan noita iho-oireita tullut, vaan ripulia ja refluksia. Epäsopivasta valmisteesta oireet alkaa yleensä parin antokerran jälkeen ja oireita jatkuu jonkun aikaa lopetuksen jälkeen. Jotkut saa siis ripulia varmaan ihan "normaalistikin" antibiooteista, mutta meillä on kyllä huima ero eri antibioottien välillä. Sopiva kuuri menee ihan kivuttomasti ja ehkä pari löysempää kakkaa. Epäsopivasta kammottavat yöt, ripulia ja kunnon refluksit kaupan päälle :(

Meillä yhdessä vaiheessa aina antibioottikuurin yhteydessä kävi niin, että joku jo ennen sopinut tippui aina pois. Jotenkin se antibiootti siis rasittaa elimistöä ja voi aiheuttaa pientä takapakkia. Viimeksi meni kuuri hyvin ja ruokalista pysyi samana!

Kannattaa tosiaan aloittaa se päiväkirjan pitäminen, se on tympeää puuhaa, mutta kyllä se sitten jossain vaiheessa palkitsee. Nuo miehen kommentit kannattaa sivuuttaa, niin minäkin tein. Nyt on onneksi mieskin oppinut pitämään mielipiteensä ominaan, kun on huomannut, että helpoimmalla päästään, kun tehdään minun suunnitelmien mukaan.

:whistle:
 
heipä hei!

Me olelle sompailleet lääkärin kanssa tässä kaksi viikkoa. hänhän sai melkein sykärin, kun olin jättänyt maissin pois ja käski palauttaa sen ...no, annoin maissia ja ihottuma tuli jälleen...menin lääkeriin ja hän pitkin hampain toteri asian ja päivitteli ettei tässä ole mitään logiikkaa, kun maissi on mennyt niin monta kuukautta...sanoi säihähteneensä koska meillä oli vain kukkakaali käytössä ja poika on kohta vuoden...pyysi varaamaan ajan. jotta voitais katsoa hommat kuntoon...ekaa kertaa olimme jotenkin samoilla linjoilla ja hän antoi nc.hen isomman määrän ja siirsi soija ja vehnäaltistusaikoja...jos nyt saataisiin muutama uusi laji ja sitten altistukseen...hulluja juttuja...taas meni kaksi viikkoa ja iho ihottumaan vain siksi ettei lääkäri uskonut mitä olin huomannut...toivottavasti muille ei käy näin...

Aurinkoista viikkoa!
 

Yhteistyössä