allergiatesti

  • Viestiketjun aloittaja allergiaakin vielä
  • Ensimmäinen viesti
allergiaakin vielä
Moi!
Meidän poitsulla vissiin edessä allergiatestit ihottumaan päästä varpaisiin. Pojalla on ikää 8 kuukautta niin miten allergia testi tehdään ihoaltistuksella vai verikokeella. Jos allergiatesti tehdään verikokeella niin pitääkö paastota 12 tuntia ennen sitä. Anteeks jos kyymykset kuulostaa tyhmältä, mutta kun allergiat uus juttu kun ei vanhemmilla lapsilla ole ollut. Miten pitkään menee kun saa testien tulokset. Nyt vaan tuntuu, että huuto alkaa aika useasta ruuasta. Pikku hiljaa alkaa pelottaa syöttäminen kun tuntuu joka ruoka-aine aiheuttavan jonkin sortin reaktion. Inhottaa kun pikkuinen joutuu kärsimään. No toivottavasti pikkuset huomioidaan nopeammin testijonossa.
 
näin
Kannattaa kysellä nuo tiedot sieltä, missä testi tullaan tekemään. Hankala sanoa muiden tuohon mitään kun ei tiedä heidän suunnitelmiaan.

Meillä tehtiin pistokokeella testit ja siinä oli sääntönä se, että ilman allergialääkettä piti olla monta vuorokautta ennen testiä.
 
näin
Onko teillä lapsella sairauskuluvakuutus? Toivottavasti on, koska silloin kannattaa ehdottomasti tehdä testit yksityisellä lääkäriasemalla ja samalla on suoraan allergialääkärin hoivissa. Lisäksi heidän toiminta on tosi rivakkaa eikä tarvitse odotella.
 
Pauppiliini harmaana
Ihopistokoe eli pricktesti tehdään käsiin kyynärvarren sisäsyrjälle tai sitten selkään, jos käden on huonossa kunnossa. Oon mä niitä joskus reisiinkin suunnitellut... Itse testin tekoon ei kauan mene. Testitulos luetaan 15 minuutin kuluttua testin teosta, eli vastauksen saa samantien. Ennen testejä täytyy olla ilman antihistamiineja 5 vrk, joten jos epäillään myös siitepölyallergiaa, niin testit kannattaa jättää syksyyn, kun siitepölyn ei enää kiusaa. Kortisonivoiteita ei saa käyttää 3 vrk ennen testejä mihinkään päin kroppaa. Sama koskee Elideliä ja Protopicia, jos ne on käytössä. Perusvoiteita ei saa käyttää testialueelle samana päivänä, siis ennen testiä. Jos esim. menette aamulla testiin, niin edellisenä iltana voi vielä rasvata kevyesti perusvoiteella. Testin jälkeen saa rasvailla ilman mitään rajoituksia.
Verikoe ei ole allergiatesti. Mutta ennen verikoetta ei tarvitse paastota, se voidaan ottaa samantien vastaanoton yhteydessä, jos vaan labra on auki. Verikokeiden tuloksiin menee ainakin viikko, riippuu tukilabran työrupeamasta ja siitä mitä tutkimusta pyydetään. Kannattaa varautua 1-2 vkon odotukseen.
Yksityisellä yleensä tehdään ensin prickit ja sitten otetaan verikokeet, jos otetaan. Niinkun mitkään testit, ei myöskään prickit ole 100 %. Positiivinen tulos on aina varma merkki allergiasta, mutta negatiivinen ei poissulje allergiaa, koska usein allergiat on viivästynyttä sorttia. Prickit on suunniteltu näyttämään välittömän sortin allergian. Ruoka-aineallergioissa käytetään usein tukena verikokeita, jotka ei aina nekään näytä kohonneita vasta-ainearvoja veressä. Vasta altistustesti antaa varman positiivisen tuloksen. Ja KELA on siitä ihana instanssi, että se vaatii altistuksen ennenkuin se maksaa hoitotukea, vaikka prickit ja verikokeet kuinka näyttäisi positiivista.
Niinkun edellä suositeltiin, jos mahiksia, niin suoraan lasten allergologille yksityiselle. Kunnallisella puolella jonot on mahdottomat.
 
Moi, meillä 9 kk:den ikäinen poika näyttää olevan allerginen "yhdelle sun toiselle" ruoka-aineelle. Olen itse ollut ihan ihmeissäni tämän uuden asian kanssa. Ihottuma oireena meilläkin. Parhaillaan yritetään löytää sopivaa lihaa ruokavalioon.
Meillä otettiin ensin prick iho testit 6 kk:den iässä ja nyt toissa viikolla verikokeet, kun iho ei meinaa rauhoittua vieläkään.
 
Älkää vaan tehkö sitä virhettä, että kuvittelette allergioiden paljastuvan prickeissä tai seerumi (RAST) -kokeessa. Todellakin harvoin näin tapahtuu - meillä on ollut kaikki negaa ja silti lapsi on allerginen lähes kaikelle (vain muutama sopiva ruoka-aine ja ikää yli vuosi)

Ainoa luotettava keino on välttämis-altistus -metodi.
 
niinpä
ei meilläkään näkynyt mitään allergioita kummassakaan testissä. Maitoallergia todettiin altistuksella 5kk:n iässä. Nyt on myös kala ainakin. Muita en oo vielä löytänyt,mikä tekee ihottumia,vaikeeta on löytää,kun oireet tulee niin pitkällä viiveellä ja tyttö on atoopikko,joten mikä johtuu sit mistäkin.... Rasvaa kuluu ja äipän hermot riekaleina....

Tällähetkellä tyttö 11kk. Juo Almiron peptiä ja onneks jo syökin nyt kiinteitä vihdoin,kun sain imetyksen lopetettua kamalan taistelun jälkeen. Ei siis millään meinannut suostua juomaan korviketta,mutta nyt jo onneksi menee. Heinäkuussa on uus maitoaltistus sairaalassa,et näin meillä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 19.05.2007 klo 08:13 niinpä kirjoitti:
ei meilläkään näkynyt mitään allergioita kummassakaan testissä. Maitoallergia todettiin altistuksella 5kk:n iässä. Nyt on myös kala ainakin. Muita en oo vielä löytänyt,mikä tekee ihottumia,vaikeeta on löytää,kun oireet tulee niin pitkällä viiveellä ja tyttö on atoopikko,joten mikä johtuu sit mistäkin.... Rasvaa kuluu ja äipän hermot riekaleina....

Tällähetkellä tyttö 11kk. Juo Almiron peptiä ja onneks jo syökin nyt kiinteitä vihdoin,kun sain imetyksen lopetettua kamalan taistelun jälkeen. Ei siis millään meinannut suostua juomaan korviketta,mutta nyt jo onneksi menee. Heinäkuussa on uus maitoaltistus sairaalassa,et näin meillä.
Hei =)

Miten sait tyttösi juomaan tuota almiron peptiä? Meillä yritys päällä (nutrisoija ei sopinut) ja tuntuu niin vaikealta saada menemään edes vaivaiset 20ml :eek: on kokeiltu lämpimänä ja kylmänä ja parilla erlaisella pullolla/pullo päällä, nokkamukista missä pitää imeä ja nokka pehmyt ja toisenlaisella kovalla nokkamukilla...olen kokeillut omaa maitoani antaa pullosta myös eikä sekään kelpaa, joten syy on siis pullossa..pitäs saada tissi tarjontana tuo almiron pepti, vaan sepäs onkin mahdottomuus :whistle: Tyttöni on 6½kk ja pitäis nyt saada siirrettyä tohon apteekin maitoon, sillä oireilee mun maidolla dieettauksesta huolimatta ja soseitakaan ei voida alkaa kokeilemaan ennenkuin ollaan saatu siirrettyä tuohon maitoon :/ joten kaikki neuvot ja vinkit otetaan iloisin mielin vastaan :flower:
 
niinpä
Ei meilläkään nutri soija käynyt ja imetin pelkästään sen 9kk:tta. Oman jaksamisen takia oli pakko lopettaa imetys ja dieetillä olo,joten kun lopetin tissin antamisen väkisin,niin kuuntelin itkua pääsiäisen pyhät ja vaan pakkosyötin pullosta almironia,niin pikkuhiljaa oppi juomaan pulloa. Ekoina päivinä alas meni vaan 1dl korviketta,mutta en antanut periksi,enkä tissiä muuta kun yöllä,niin sitten pikkuhiljaa luovutti. Nyt menee pullosta hyvin jo se 6dl päivässä korviketta. Hermoja kysyi PALJON,mutta olen tosi ylpeä itsestäni,että onnistuin siinä!!!

Pulloa ei siis ole ennen huolinut,ei ees tissimaitoa pullosta. Nyt on ihanaa,kun voi vapaasti liikkua,kun ei tarvii enää imettää!!! Ja saa syödä taas,jospa tuo oma painokin alkais taas nousta,kun saa syödä normaalisti. 7kk:tta olin dieetillä ja se kyllä näkyy ja tuntuu. -10kg lähti,eikä ois ees tarvinnut.
 
Heissan
Meillä totuteltiin ensin Almiron-Peptiin. Kun se ei sopinut, totuteltiin Nutramigeniin. Ja kun sekään ei sopinut, totuteltiin Neocateen. Kaikki totuttelut on tehty samoin: aluksi ihan vähän sokeria pulloon "maidon" joukkoon, kerta kerralta vähemmän. Tämä toimi meillä, kannattanee kokeilla ainakin siinä vaiheessa, kun muut keinot eivät auta.

Täytynee vielä lisätä oma mielipide julkisen puolen allergiatestijonoihin, joista tuolla aiemmin oli puhetta: me ainakin pääsimme jonojen ohi, todella pikaisesti testeihin yliopistosairaalassa puolivuotiaamme kanssa =) Aina ei ole pakko turvautua yksityisiin palveluihin.
 

Yhteistyössä