Alkupala, pääruoka, jälkiruoka. Pitäis suunnitella menyy - mitä suosittelet?

  • Viestiketjun aloittaja "viekku"
  • Ensimmäinen viesti
En tiedä miten jäätelö reagoi pelkän alkoholin kanssa? Toisaalta, voisko tehdä sellasen marenkikuorrutetun uunijäätelön ja liekittäis sen marengin bailey'silla? Jos teet kakkua niin laita vikaksi 5-10 minsaksi kun kakku uunissa siihen kakun päälle sivuja vaahtokarkista. Sulaa ihanaksi pinnaksi. :p
Ei taida liekittäminen Baileysillä onnistua, voltteja siihen touhuun ihan liian vähän.

Jäätelön päälle voi kaataa Baileysia, toimii hyvin kastikkeena. Tosin nyt voi suosia kotimaisia marjoja ja laittaa jäätelön päälle vaikka mustikoita ja rouhittua valkosuklaata tai sitten kuumaa kinuskikastiketta ja puolukoita.

Muistuttelin tuolla aiemmin Kanttis-nimimerkillä ruoan tuhtiudesta. Kevyt jälkiruoka pelastaa paljon.

Meillä kolmen ruokalajin menuissa on usein joku alkukeitto (kantarelli/suppis/maa-artisokka jne). Joskus on myös pieni kunnollinen risotto. Ei siis mitää kuivaa koppuraa, vaan ihana kostea risotto. Joskus myös paistettuja kampasimpukoita hernepyreellä.

Pääruokana voi olla pihvi torvisienikastikkeella ja uunikasviksilla. Tai paistettua kalaa ja siihen jotain kauden kasviksia tms. Usein saattaa lisukkeena olla torvisieni-tryffeliperunamuusia lihan/kalan kaverina. Joskus teen oikein kunnollisen shepherd's pien Gordon Ramsayn ohjeella. (Silloin ei kyllä ole niin juhlava ilta.)

Jälkkärinä voi olla vaikka mitä. Esim. itse tehtyjä suklaakonvehteja, jotain kakkua maan ja taivaan väliltä, jäätelöä, tai ihan sitten vaan kunnon kahvi ja konjakki/Baileys. :D

Mukavaa iltaa teille!
 
"viekku"
Alkuperäinen kirjoittaja kantojäärä;27091215:
Ei taida liekittäminen Baileysillä onnistua, voltteja siihen touhuun ihan liian vähän.

Jäätelön päälle voi kaataa Baileysia, toimii hyvin kastikkeena. Tosin nyt voi suosia kotimaisia marjoja ja laittaa jäätelön päälle vaikka mustikoita ja rouhittua valkosuklaata tai sitten kuumaa kinuskikastiketta ja puolukoita.

Muistuttelin tuolla aiemmin Kanttis-nimimerkillä ruoan tuhtiudesta. Kevyt jälkiruoka pelastaa paljon.

Meillä kolmen ruokalajin menuissa on usein joku alkukeitto (kantarelli/suppis/maa-artisokka jne). Joskus on myös pieni kunnollinen risotto. Ei siis mitää kuivaa koppuraa, vaan ihana kostea risotto. Joskus myös paistettuja kampasimpukoita hernepyreellä.

Pääruokana voi olla pihvi torvisienikastikkeella ja uunikasviksilla. Tai paistettua kalaa ja siihen jotain kauden kasviksia tms. Usein saattaa lisukkeena olla torvisieni-tryffeliperunamuusia lihan/kalan kaverina. Joskus teen oikein kunnollisen shepherd's pien Gordon Ramsayn ohjeella. (Silloin ei kyllä ole niin juhlava ilta.)

Jälkkärinä voi olla vaikka mitä. Esim. itse tehtyjä suklaakonvehteja, jotain kakkua maan ja taivaan väliltä, jäätelöä, tai ihan sitten vaan kunnon kahvi ja konjakki/Baileys. :D

Mukavaa iltaa teille!
Tekisin mielelläni kampasimpukoita, oon aina halunnu kokeilla. Mut eihän täällä tuppukylässä sellasia varmaan ole. Pitääpä käydä joku kauppakierros jospa tuurilla löytyis. :)

Aivan ihanalta menyyltä kuulostaa, tekisin jos olisi enemmän aikaa. Kiitos tuhannesti, aivan varmasti joku päivä teenkin näitä. Namnam. :)

Kiitos kiitos, kyl me varmasti viihdytään! ;)
 
"Jep"
[QUOTE="vieras";27090485]Jälkiruuaksi ehdottomasti Suklaafondant. Pallo vaniljajäätelöä kaveriksi, mun mielestä täydellinen jälkiruoka romanttiselle illalliselle.

Eli on sellainen todella suklainen leivos, sisältä paljastuu sulaa valuvaa suklaata ja siihen vielä vaniljajäätelö tasapainottamaan.

Kaikki tykkää siitä.[/QUOTE]

Selität kuin jollekin idiootille :O Aika moni tietää mikä on fondant ilman että leikit jotain asiantuntijaa.
 
Carnival
Suunnittelen myös viikonlopuksi pitkän kaavan illallista. Alkupalalla mennään antipastoilla: kylmäsavulohta, parmankinkkua, hunajamelonia, oliiveja, marinoituja latva-artisokkia, vihreän salaatin ainekset, joista kukin saa ottaa itselleen, mitä haluaa. Ja jotain tuoretta leipää, jota voi kastaa vaikka oliiviöljyyn ja balsamicoon.

Pääruoaksi kampasimpukka-spagetti (maustan valkoviinillä, valkosipulilla, tuoreilla yrteillä ja sitruunalla)



Jälkiruokaa en ole vielä keksinyt, mutta tässä ketjussa tuli kyllä paljon hyviä ideoita.
 
"viekku"
[QUOTE="Jep";27093095]Selität kuin jollekin idiootille :O Aika moni tietää mikä on fondant ilman että leikit jotain asiantuntijaa.[/QUOTE]

No en kyllä ottanut tuota viesti noin. Halusin nimenomaan vinkkejä, ja sellaisen sain - kiitos tuhannesti siitä! :)

Ei kaikki ole niin "fiksuja" kuin sinä, Jep, vaan oikeasti oli kiva lukea tuosta fondantista muutakin kuin reseptin faktat. :)

Jos nyt pysytään vain asiassa eikä ruveta arvostelemaan toisten kirjoituksia, kiitos! :)
 

Yhteistyössä