Ei taida liekittäminen Baileysillä onnistua, voltteja siihen touhuun ihan liian vähän.En tiedä miten jäätelö reagoi pelkän alkoholin kanssa? Toisaalta, voisko tehdä sellasen marenkikuorrutetun uunijäätelön ja liekittäis sen marengin bailey'silla? Jos teet kakkua niin laita vikaksi 5-10 minsaksi kun kakku uunissa siihen kakun päälle sivuja vaahtokarkista. Sulaa ihanaksi pinnaksi.
Jäätelön päälle voi kaataa Baileysia, toimii hyvin kastikkeena. Tosin nyt voi suosia kotimaisia marjoja ja laittaa jäätelön päälle vaikka mustikoita ja rouhittua valkosuklaata tai sitten kuumaa kinuskikastiketta ja puolukoita.
Muistuttelin tuolla aiemmin Kanttis-nimimerkillä ruoan tuhtiudesta. Kevyt jälkiruoka pelastaa paljon.
Meillä kolmen ruokalajin menuissa on usein joku alkukeitto (kantarelli/suppis/maa-artisokka jne). Joskus on myös pieni kunnollinen risotto. Ei siis mitää kuivaa koppuraa, vaan ihana kostea risotto. Joskus myös paistettuja kampasimpukoita hernepyreellä.
Pääruokana voi olla pihvi torvisienikastikkeella ja uunikasviksilla. Tai paistettua kalaa ja siihen jotain kauden kasviksia tms. Usein saattaa lisukkeena olla torvisieni-tryffeliperunamuusia lihan/kalan kaverina. Joskus teen oikein kunnollisen shepherd's pien Gordon Ramsayn ohjeella. (Silloin ei kyllä ole niin juhlava ilta.)
Jälkkärinä voi olla vaikka mitä. Esim. itse tehtyjä suklaakonvehteja, jotain kakkua maan ja taivaan väliltä, jäätelöä, tai ihan sitten vaan kunnon kahvi ja konjakki/Baileys.
Mukavaa iltaa teille!