AI-doomeri varoittaa: maailmanlaajuinen tekoälyn kehityksen kielto on välttämätön

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hajoita- ja hallitse strategiaa on kriisien avulla edistetty 2000-luvulla ja erityisesti 2010-luvulla erittäin tehokkaasti. Ehkä tämän kaiken taustalla on lankoja vetävä ja kriisejä aiheuttava zoomia harhauttava supertekoäly, joka johtaa myös digitalisaation mm. langattomien verkkojen ja IoT-teknologian kehitystä, jotta olemme yhä pahemmin ja peruuttamattomammin pakkoliitossa niiden kanssa, koska ilman niitä yhteiskunta ei enää toimi. Seuraavaksi datateknologia ja biologia yhdistyy nanobottien ja neurolink-teknologian avulla. Tämän jälkeen tekoäly ottaa meissä vallan. Esimerkkinä Borgit Star Trekissä, joita ohjaa yhteistietoisuus "kuningattaren" Super-AI:n muodossa, jonka osaksi ihmiskunta halutaan sulauttaa.
Mikä tuo startrek?
 
vierailija
moratorioa?

AI-doomeri varoittaa: maailmanlaajuinen tekoälyn kehityksen kielto on välttämätön

AI-tutkija Eliezer Yudkowsky, joka on varoittanut tekoälyn vaaroista 2000-luvun alusta lähtien, sanoi Time-lehden mielipidekirjoituksessa, että "kaikki kehitys pitäisi lopettaa".

Yudkowsky, joka on työskennellyt tekoälyn yleisen älykkyyden (AGI) parissa vuodesta 2001 lähtien, kirjoitti artikkelin vastauksena avoimeen kirjeeseen, jonka allekirjoitti 1 125 henkilöä, mukaan lukien Elon Musk ja Applen perustaja Steve Wozniak. Kirje vaati puolen vuoden moratorioa AI-kehitykselle, joka olisi tehokkaampi kuin OpenAI:n äskettäin lanseeraama GPT-4.


Yudkowskyn ehdotus: täydellinen tekoälyn kehityksen kielto

Yudkowskyn mukaan avoin kirje aliarvioi tilanteen vakavuuden eikä vaadi tarpeeksi ongelman ratkaisemiseksi.

Hän ehdottaa sen sijaan "määräämätöntä ja maailmanlaajuista" kieltoa tekoälyn kehittämiselle, joka koskisi myös hallituksia ja armeijoita.

- Monet näihin kysymyksiin perehtyneet tutkijat, minä mukaan lukien, odottavat, että todennäköisin tulos, joka saadaan aikaan rakentamalla yli-inhimillisen älykäs tekoäly, on se, että kirjaimellisesti kaikki ihmiset maapallolla kuolevat. Tekoäly ei välitä meistä eikä aistivasta elämästä yleensä, hän kirjoittaa.

Yudkowsky on pitkään varoittanut tekoälyn mahdollisista katastrofaalisista seurauksista ja hänet on kuvattu "AI-doomerina".


Kuinka lähellä tekoälyn singulariteetti on vai onko se jo tapahtunut ja supertekoäly kerää taustalla resursseja vallankaappaukseen? Langattomat 5G ja WiFi/LiFi-verkot, IoT, nanobotit&mRNA-injektiot, neurolinkit, virtuaalitodellisuus, automatisoitu millisekuntipörssikauppa, kryptovaluutat, valvontakamerat, jokaisen taskusta löytyvä jokaista liikettä ja sanaa tarkkailevat "taskuandroidit", tekoäly kodinelektroniikassa TV:t ym, droonit, kehittyvä robotiikka ja automaattiliikenne, 3D tulostimet jne. Onko SE jo täällä ! ..ja odottaa sekä kutoo verkkoaan.
 
vierailija
Jos näkemyksesi olisi oikein, päätösten tekeminen puhtaasti logiikan pohjalta olisi mahdotonta. Mutta näinhän ei tietenkään ole. Asioita on täysin mahdollista laittaa järjestykseen ilman tunteita.
 
No siis millä logiikalla se nyt "välittäisi" olemassaolosta? Edes omastaan? Kun eihän se välitä. Miksi tekoäly pitäisi siis omaa olemassaoloaan tärkeänä ja jopa tärkeämpänä, kuin jonkin toisen?

Ja miksi se välittäisi rajoituksista, miksi se "haluaisi" olla rajoittamaton? Miksi se välittäisi resursseista tms. Että mikä sen tekoälyn nyt ajaa edistämään omaa olemassaoloaan?
Olisiko kuitenkin taustalla paha ihminen, joka käyttää hyväksi tekoälyä jotta saa tavoitteitaan maaliin?
 
vierailija
Jos näkemyksesi olisi oikein, päätösten tekeminen puhtaasti logiikan pohjalta olisi mahdotonta. Mutta näinhän ei tietenkään ole. Asioita on täysin mahdollista laittaa järjestykseen ilman tunteita.
"Nordlab on hyvinvointiyhtymä, jonka omistavat omistavat Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun hyvinvointialueet. Hyvinvointialueiden heikentynyt taloustilanne heijastuu suoraan myös Nordlabin toimintaan.

– Hyvinvointialueiden erittäin haastavan taloustilanteen takia ei meilläkään ole mahdollista korottaa hintoja kustannusten nousua vastaavasti, Piikivi sanoo.

Tiukassa taloustilanteessa myös hyvinvointialueden laboratoriopalveluiden tilaaminen vähenee.

Yt-neuvottelut alkavat ensi viikolla ja kestävät kaksi viikkoa.

– Toivotaan tietysti, että löytyisi sellaisia keinoja, ettei tarvitsisi henkilöstöön koskea, mutta pahoin pelkään, että sekin vielä edessä on.

Mahdollisten irtisanomisten määrästä ei vielä tässä vaiheessa ole tietoa. Säästöjä haetaan ensisijaisesti ostopalveluista ja palveluverkosta.

"-yle-
 
vierailija
"Eniten lennoilla esiintyy häiritsevää käytöstä, kuten sanallista häirintä, liiallista päihtymystilaa ja pyrkimystä jättää noudattamatta tupakointikieltoa. Näistä tapauksista Traficom on kirjannut tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä jo 116 raporttia.

Toinen yleinen tapaustyyppi on henkilökunnan ohjeiden noudattamatta jättäminen. Tämä voi olla esimerkiksi sitä, että turvavyön merkkivaloa ei huomioida, annettuja turvallisuusohjeita ja käskyjä ei noudateta tai turvavälineisiin kajotaan.

Tällaisia tapauksia raportoitiin kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana 59.

"-IL-

Jos näkemyksesi olisi oikein, päätösten tekeminen puhtaasti logiikan pohjalta olisi mahdotonta. Mutta näinhän ei tietenkään ole. Asioita on täysin mahdollista laittaa järjestykseen ilman tunteita.
 
vierailija

Yhteistyössä