Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Hei Myrskyluoto!
1) Juuri näin
2) Kyllä minkä tahansa palveluntarjoajan voi valita riippumatta siitä hoitaako neuvonnan kunta vai pela, ja riippumatta asuinpaikasta. Mutta palveluntarjoaja valitaan jo ennen luvan saamista, koska lupaa haetaan palveluntarjoajan kautta. Kaikki palveluntarjoajat eivät hoita kaikkien kohdemaiden adoptioita, vaan jokaisella palveluntarjoajalla on omat kontaktit (löytyvät kyllä helposti palveluntarjoajien sivuilta).
 
Heiiiii taas kaikki...=)

Olen kovasti tässä pähkäillyt sellaista asiaa kun olemme alkaneet jo säästää rahaa tähän adoptioon ja asioihin joita lapsi tulee tarvitsemaan ja jotain pientä jo ostanut kun olen halvalla saanut tai on lahjoitettu niin eräs ystäväni oli sitä mieltä että miksi ihmeessä teen niin kun ei lapsesta ole vielä mitään tietoa tai takeita. Sen että säästämme palveluntarjoajan maksuihin ja yms. sain hänelle selitettyä, mutta noita muita en osannut oikein ilmeisesti perustella kun hän ei ymmärtänyt. Olenko siis ihan hölmö kun nyt jo mietin mitä lapsi tarvitsee. Miten te muut lapsettomat olette tehneet ? Oletteko hankkineet kaiken sitten yhdellä kertaa vai miten?? Olen kyllä sitä mieltä että meillä ei ainakaan sitten yht äkkiä kun lapsiesitys tulee niin ole varaa ostaa kaikkea kerrallaan..en tiedä..jäi vaan vähän paha mieli tästä keskustelusta..:|
 
Jos tuntuu mukavalta hankkia tavaroita lapselle etukäteen niin miksipä ei voisi niin tehdä! Toisaalta neuvonnan alussa tai oikeastaan ennen lapsiesitystä ei lapsen ikää tai sukupuolta ole vielä tiedossa, joten voi olla että kaikki ostokset eivät sitten kuitenkaan käykään. Itse hankin lapselle tarvikkeet vasta sitten kun lapsen tulo jo oli varmaa. Meidänkin odotus oli niin mutkikas, että ihan mukavaa oli että rompetta ei ollut vuosikausia kaikki nurkat täynnä. Lapsen huonekin ehdittiin remontoida kahteen kertaan ennen kuin lapsi sitten oikeasti meille tuli.

Mutta tiedän ystävättäriäni joilla oli ihan kaikki valmiina ja eipä siinäkään tyylissä mitään vikaa ole. Turha selitellä omia valintoja, tee niinkuin itsestä parhaalle tuntuu.:)
 
No höh. Tottakai voi ostella näinkin etukäteen jo jotain. Tai vaikka kaiken jos niikseen tulee :) En ole itse ostellut vielä mitään, mutta ehkäpä lupaa voisi sitten joskus kaukaisessa tulevaisuudessa juhlistaa hommaamalla jotain pientä.

Me ei olla kerrottu adoptiosta kuin läheisimmille kavereille. Ajateltiin kertoa laajemmin sitten kun on lupa taskussa. Tässäkin taitaa olla aika erilaisia tapoja. Paljon tulee kyselyjä kyllä perheenlisäyksestä. "Nyt kun ootte naimisissa niin on varmaan vauvakin tulossa" Mitäpä siihen sitten.
 
Ei mekään isompia aiota ostaa ennen kun lapsiesityksen sitten joskus saa, mut ostin esim. yhden brion klassikko lelun kun oli puoleen hintaa ja ajattelin että voi sit antaa lahjaksi jollekin jos ei itse tarvitse.
Ja kun ollaan mietitty sitä interpedian Etelä-Afrikkaa kontaktiksi niin ainakin siellä netti sivuilla luki että lapsiesityksen jälkeen pitää olla kahden viikon sisään hakumatkalla niin se on aika äkkiä, ei siinä hirveästi kerkeä..:D
 
Tuli mieleen..

Keneltä olette pyytäneet suosituskirjeitä? Tai aiotte pyytää? Onkohan "parempi" jos kaikki on perheiltä kuin yksittäisiltä ystäviltä. Vai onko sillä väliä suuremmin?

Oli hyvä tuo Trallallaan linkki. Kiitoksia.
 
Ensimmäisellä kerralla meidän molemmat suosituskirjeet oli ihan yksittäisiltä ystäviltä. Toisella kertaa yksi oli yksittäiseltä ja kaksi oli perheiltä. Toinen sisareni perheeltä ja toinen naapurilta. Ihan lähisukulaiset ei yleensä ole suotavia, mutta tuo siskoni kelpasi yhdeksi, kun hänen miehensäkin allekirjoitti kirjeen.
 
Meillä oli ihan kaikki osteltu valmiiksi talvipukua lukuunottamatta :). Arvasin lapsen iän oikein, joten mikään ei ollut liian pientä. Ja tietysti osa tavaroista säästetty isommilta. Minusta oli niin ihanaa shoppailla ja haaveilla. Nyt kun lapsi on kotona, tavara ei enää tunnu niin tärkeältä enkä ole matkan jälkeen ostanut pikkuiselle mitään. Mutta matkalta ostimme paljon muistoja. Kiva kun asiat ovat valmiina, ei tarvitse keskittyä niihin nyt kun haluaa vain istuskella sohvalla lapsi sylissä.

Meillä oli suotavaa, että yksi kolmesta suosituskirjeestä olisi sukulaiselta. Toinen oli minun ystävältä, joka asuu lähellä, kolmas miehen lapsuudenystävältä. Niihin kirjoitettiin ihan meidän luonteesta, lapsirakkaudesta, kodista ja taloustilanteesta (viimeinen oli haastavin kavereille kuvailla, mutta lopulta siihen tuli tyyliin "vakaa toimeentulo, omakotitalo ja pysyvät työpaikat"). Näihin saa tarkat ohjeet palvelunantajalta, kun se vaihe prosessissa tulee. Joka maalla on ihan omat systeeminsä.

Tsemppiä odottajat! Minäkin luulin vielä puoli vuotta sitten, ettei meille varmaankaan koskaan löydy sopivaa lasta ja nyt tämä ihanuus nukkuu täällä päiväunia kuin olisi aina meillä ollut.
 
Suosituskirjeistä: Meillä kaksi kirjeistä oli perheiltä ja yksi ei perheelliseltä.
Jännä,että jollain sisar saanut kirjoittaa kirjeen sillä meille sanottiin,että ei käy missään nimessä,kun sisko perheineen olis halunnut kirjoittaa suosituskirjeen.
Tokan prosessin kirjeet ei vielä ajankohtaisia,mutta suunniteltu jo on ketkä ne pyydetään kirjoittamaan ja luultavasti yksi sama perhe kuin ekallakin kerralla ja kaksi "uutta" ystävää/pariskuntaa.
 
Tuo varmaan vaihtelee kohdemaittain, käyvätkö lähisukulaiset suosituskirjeitten kirjoittajiksi vai eivät. Ei meilläkään ensimmäisellä kerralla olisi käynyt, mutta toisella kerralla, kun oli eri kohdemaa, sain yllätyksekseni kuulla, että käy.
 
Valitettavasti tällä hetkellä adoptiokenttä Etiopiassa on erittäin villi, siellä huseeraa ainakin parikymmentä amerikkalaista järjestöä, osan toimintatavat ovat kyseenalaisia ja lähentelevät lapsikauppaa. Etiopia on valtavasti kasvattanut suosiotaan kontaktina. Tuntuisi siltä että tuomioistuinkäsittelyjen venyminen johtuu näitten villien adoptiotoimijoitten prosesseista. Tuntuisi kyllä huomattavasti paremmalta adoptoida Etiopiasta jos maa olisi ratifioinut Haagin sopimuksen.
Laitan vielä linkin joka voi kiinnostaa Etiopiaa harkitsevia: Ethiopia to Cut Foreign Adoptions by Up to 90 Percent
 
Miten paljon valittuun palveluntarjoajaan ollaan yhteydessä, kun kotiselvitys on tehty? Onko sen jälkeen enää mitään tapaamisia missään, vai hoituuko loppu tarvittava yhteydenpito puhelimella/kirjeitse?

Terveisin taustailija, joka yhä vaan (tai jälleen) roikkuu täällä ja haaveilee... :saint:
 
heippa!
oli hyvä lääkäriluento siellä tiukula talossa lauantaina.
... vähän pelottavakin, tuli tosi paljon infoa!
meillä torstaina seuraava neuvonta, niin täytyy jutella tarkemmin
siellä asiasta ja kysellä lisää.
millainen varallisuustodistus teiltä on pyydetty hakemuksen liitteeksi?
vai onko ollenkaan pyydetty. kun meidän pankkineuvoja sanoi että
voisimme kiinteistövälittäjää arvioimaan talomme hinnan... mutta emme taida,
kun just rakennettu ja tiedämme kumminkin suunnilleen hinnan.
riittääkö se että itse arvioi omaisuuden siihen hakemukseen,
joka lähtee adoptio-lautakuntaan. kiitos jos joku tietää! :)
 
heippa!
oli hyvä lääkäriluento siellä tiukula talossa lauantaina.
... vähän pelottavakin, tuli tosi paljon infoa!
Kyllä luento oli oikein hyvä ja valaiseva. Jotkut asiat käytiin kyllä vähän turhan nopeasti, kun aika loppui kesken. Itse kertaalleen jo kaavake täytetty, mutta taitaa tulla joitakin muutoksia. Nuo erilaiset syndroomat ja niistä johtuvat erilaiset sairauksien tai epämuodostumien kirjo hämmensi. Nuo kasvomuutoksetkin siis kertovat aina jostakin sairaudesta tai syndroomasta. Sitä en tiennyt aikaisemmin. Pitäisi olla selkeästi lääkärin opintoja takana, että ymmärtäisi ihan kaiken. Hyvä sentään, että näin saimme tietoa edes vähäsen.
 
Moikka moi kaikille..
Minä olen tänne jo vähän kirjoitellut, mutta nyt taidan ainakin hetkeksi lopettaa tämän seurailun kun tein sunnuntaina positiivisen raskaustestin. Ollaan aika ällikällä lyötyjä, toivottavasti tämä kaveri pysyy mukana. Meillähän on lapsettomuus tausta ja kaksi hoidoilla saatua keskenmenoa, niin pelko pienen kohtalosta on suuri. Adoptio jää siis ainakin hetkeksi nyt taka alalle.

Mukavaa kevään alkua kaikille :)
 
muskotille ihan ekana onnittelut! Mahtavaa!

Joo, mekin oltiin siellä terveydentila luennolla. olipas sali täynnä. antoisa reissu. Yllätyksekseni me oltiin miehen kanssa todella samoilla linjoilla kun mietittiin mikä olisi liian vaikea sn-tarve meille, mikä hoituisi. jotenkin tuntui että korostui se tietojen saaminen ja luotettavuus. eka puhujahan kovasti kehui kiinaa kattavista terveystiedoista.

mulle jäi kuitenkin hieman epäselväksi se, että kun se eka lääkäripuhuja kertoi, että hän monesti niitä lapsen papereita katsoo ja antaa oman arvionsa terveydentilasta- tarkoittiko hän sitä, että yksittäisille pareille nimeämisen jälkeen vai palveluntarjoajan kanssa ensin katsovat ja sitten mahdollisesti ehdotetaan sopiville vanhemmille? vaihteleeko ne käytännöt? jotenkin olisi helpottava ajatus että joku lääkäris-ihminen katsoisi paperit kertaalleen läpi ja esittäisi jotain arviota. tokihan sitten useimmat vanhemmat vielä erikseen käy jonkun lääkärin juttusilla, jos terveyspapereissa jotain erityistä on.

aika kuluu hitaaaaaaaasti. onneksi tulee kesä.
 
Moi kaikille! Nyt on tosiaan se vaihe meillä(kin), ettei tapahdu oikein mitään pitkään aikaan. Onneksi Kolumbian kohdalla saadaan noin 2. 5kk välein tilanne päivitys, miten meidän hakemus jonossa etenee. Jono liikkuu kiitettävästi koko ajan, vaikka odotusta on jäljellä vielä noin 3 vuotta. Perhe ja työelämä on kuitenkin sen verran kiireistä, että kyllä tämä aika tästä menee , vaikka välillä huomaa miettivänsä sitä kuinka pitkä aika todella on vielä edessä. Nyt säästetään tulevaa hakumatkaa varten rahaa. Pikkuhiljaa voisin alkaa tehdä kansiota odotusajasta lasta varten. Loppuvuodesta on sosiaalityöntekijän kanssa vuosi päivitys tapaaminen ja jatkoluvan haku edessä. Miten teillä muiden odotus etenee?
 

Yhteistyössä