Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Hei! Olipa ihana löytää just tällainen viestiketju! Olen alle kolmekymppinen ja mies juuri ylitti tuon rajan. Meillä on kaksi biologista lasta (7 & 3-v) ja haaveissa on elänyt jo vuosia kolmas..adoptoitu.. nyt askel kohti kuopustamme on otettu ja adoptioneuvonta edessä päin! Adoptio oli meillä ajatuksissa jo ihan suhteemme alusta asti (n.10-v yhdessä eletty) kun luulin,ettei meille biologisia voi tulla..tämä "rajoite" ei oikeastaan missään vaiheessa tuntunut pahalta..olihan meillä adoptioon mahdollisuus.. Luulomme kuitenkin osoittautuivat vääriksi, ja meitä siunattiin kahdella ihanalla "päärynällä"!

Nyt kuitenkin kolmannen toivomme tulevan adoption kautta,vaikka periaatteessa biologiseenkin lapseen olisi vielä mahdollisuus..
Sitä on vähän vaikeaa selittää..mutta ehkä se, että elin esikoisemme tuloon saakka ajatuksessa, että adoptio on ainoa vaihtoehto ja että tuolla jossain on juuri meille tarkoitettu lapsi..on vaikuttanut siihen,että on jotenkin koko ajan ollut sylissä tyhjä olo..kuin siitä puuttuisi se yksi..se joka"odottaa" tuolla jossain..

Tähän tyhjyyden tunteeseen on usein sekoittunut syylisyyttäkin,kun jossain vaiheessa ajattelimme,että ehkä nämä kaksi kuitenkin riittävät meille ja jätimme adoption pois mielestä..se oli yllättävän rankka päätös ja tuntui siltä, että hylkäämme yhden lapsistamme tai estämme häntä tulemasta kotiin.. Nyt kuitenkin n. 2 vuotta olemme suunnitelleet ja keskustelleet vakavasti kolmannesta lapsestamme.. tuntuu todella helpottavalta ja upealta olla viimeinkin tässä..ensimmäisen askeleen ottaneena.. vaikka vielä on monta mutkaista askelta edessä..niin ne askeleet ovat kuitenkin oikeaan suuntaan..
 
Onko lautakunna jono todella nuin pitkä???? Siis olin henkisesti varautunut siihen 2-3kk jonotukseen. Me luultavasti saadaan paperit tuossa tammikuussa , ellei joulukuussa ehdi niin lautakuntaan. Siis 6kk jonotus kyllä ahdistaa jos asia näin on.....! Eli voinemme odottaa lupaa ensi kesänä? ARGHH! Ja tervetuloa uudet, meitä onkin jo iso porukka !
 
Hei kaikille! Meiltä pyydettiin elokuussa lisäselvitystä, ja se ei ole vieläkään valmis. Turhauttavaa kun ei voi itse vaikuttaa asiaan mitenkään... Siis ei hätää muille, jonot ovat vielä 2-3kk. Vaikka meillä nyt kestää 7-8kk... :/
 
Kurjaa todella odotella nuin kauan lupajonossa. Joko teillä smurfen paperit ovat lähteneet lautakuntaan lisäselvityksen kanssa? Eikö yleensä lisäselvitykset ja luvan uusinnat käsitellä mahdollisimman pian, minulla olisi tälläinen käsitys? Itsekkin odotan ihan malttamattomana että paperit siirtyvät paikasta A paikkaan B....kun menee aina viikkoja joka asiassa.
 
KaisaKaarina
meillä on lapsi tullut tänä vuonna, ja aikanaan odotimme lupaa 10 kuukautta. Usko meinasi loppua monesti, jälkikäteen ajateltuna aivan sairas aika! Lisäselvityspyyntö tuli just ennen kesälomia ja käsiteltiin vasta 3 kuukautta myöhemmin.

Tsemppiä kaikille lupaa odottaville!

KaisaK
 
Meilläkin luvan saaminen kesti kesälomien ja lisäselvitysten takia. Niille onnellisille, joille ei lisäselvitystä tule, odotusaika lienee sen pari kuukautta edelleen. Jos jono ei sitten veny noiden lukuisten lisäselvitysten takia! :O Ainakin Turussa kuulemma lähes KAIKKI hakemukset on tulleet tänä vuonna bumerangina takaisin...

Tosi kiva, että jaksat palstailla Inkkarityttö täällä! :) Olisi kiva kuulla, miten teillä menee, vaikket mitään yksityiskohtia varmaan haluakaan kertoa näin avoimella palstalla.

Seelia, osaatko kertoa, mikä Etiopia-jonon tilanne on tällä hetkellä? Monta perhettä jonossa jne? Ikävä kuulla, ettei meille tule sittenkään "maaserkkuja", mutta toivottavasti saatte pian uutisia Etelä-Afrikasta!
 
Johannalle postia just laitoin. Kurkkaatko laatikkoon.

Seelia, onpa toisaalta harmi että vaihdoitte maata, mutta ihan ymmärrettävää kyllä. Ja onnea nyt uudessa yrityksessä. Toivotaan, että jo pian kuuluu jotain.

Me täällä totutellaan lapsiperheen elämään: iloa, ihmetystä, onnea ja haasteitakin riittää =)
Kaikille eri vaiheissa oleville odottajille toivon todella sydämen pohjasta nopeaa odotusaikaa!
 
Huomasin just, että ei pitäis jättää päivääkään lukematta, sillä viestejä on tullut kasapäin poissa konee ääreltä ollessa, siis peräti melkein viikon.

Olen monen huomannut kirjoittaneen, että lautakunta on kysellyt lisäselvityksiä. Millaisista asioista lautakunta kyselee lisäselvityksiä? Voitteko antaa esimerkkejä, vai meneekö liian henkilökohtaiseksi?
 
Onnea Resadalle perheenlisäyksestä! :flower: Mä oon kyllä käynyt aktiivisesti ketjua lukemassa, mutta et ollutkaan tainnut asiasta sen kummemmin kirjoittaa? Eilen tuli Osuuspankin lehti ja siinä oli juttu 30-vuotiaasta pariskunnasta, jotka adoptoivat Etelä-Afrikasta 8 kk ikäisen tytön. Neuvonnan aloittamisesta lapsen kotiin saamiseen kului kaksi vuotta. Eli välillä voi olla tosi nopeatakin toimintaa..

Onkos täällä muuten vielä linjoilla muita, joilla on kotimaan adoptio ykkösvaihtoehtona?
 
Alkuperäinen kirjoittaja TiikeriLilja:
Eilen tuli Osuuspankin lehti ja siinä oli juttu 30-vuotiaasta pariskunnasta, jotka adoptoivat Etelä-Afrikasta 8 kk ikäisen tytön. Neuvonnan aloittamisesta lapsen kotiin saamiseen kului kaksi vuotta. Eli välillä voi olla tosi nopeatakin toimintaa..
Niin aikasemmin se olikin mahdollista, ei enää...
Täällä odotellaan ekaa neuvontaa, jänskää! Mut hei päivittäkää tota listaa tuohon toiseen ketjuun kun sellanen tehtiin, jookos? Menee muuten listat sekasin kun on kahdessa eri paikassa.

 
Pitääkin kaivaa esiin se Osuuspankin lehti - laitoin vaan suoraan lehtikoppaan. Oli kyllä nopeeta jos kahdessa vuodessa saivat hoidettua koko prosessin.
Kukaan ei ollut oikein vastannut siihen, että kysytäänkö juuri lapsiperheiltä lisäselvityksiä lautakunnalta?Jos asia on näin niin pitää sitten ottaa jo itse asia esille neuvonnassa, jotta selvitettäisiin perusteet mahd. perusteellisesti - ettei tulisi turhaan takaisin.
Pitääkö muuten ennen ensimmäistä neuvontaa olla käytynä lääkärissä? Onko siihen joku oma lomakkeensa? Miten tarkka tarkastus se on? Kysymyksiä, kysymyksiä..

 
Luulisin, ettei lautakunta pyydä lisäselvityksiä miltään tietyltä ryhmältä sen enempää, vaan he pyytävät silloin jos jotakin heidän mielestään uupuu kotiselvityksestä. Esim. erikoislääkärin todistus sairaudesta tai lasten mielipiteen kysymisestä ja sen esille tuomisesta kotiselvityksessä. Tai meidän kohdalla esim. Interpedia pyysi heti meitä tarkentamaan yhtä kotiselvityksen osa-aluetta, jossa ei sitten ollut mitään sen kummempaa, kuin että asiaa oli painotettu liian vähän. Ja sosiaalityöntekijän vastuulla se tietysti onkin ja hän teki lisäykset.

Oletteko muuten huomanneet että lautakunnan sivuilta löytyy tietoja 2008 hakijoista ja lapsitiedoista.

Kahden vuoden prosessi on muuten ihan mahdollinen edelleen, koska meilläkin olisi muutama kohta voinut mennä nopeammin (esim. tuota lisäystä pyydettiin kotiselvitykseen, joulun vuoksi ei päästy lautakuntaan niin nopeasti jne), ja nyt ollaan perhelomakkeen lähettämisen jälkeen odotettu vasta kaksi vuotta. Ja periaatteessa meille voisi tulla sn-lapsi milloin vaan. Jos odotus lasketaan 1. neuvonnasta, niin sitten meillä olisi tässä vielä hyvin aikaa saada lapsi kotiin ennen sitä =) . Tokihan voi olla, että meidän odotus vielä venyykin kolmeen vuoteen, mutta Etelä-Afrikan kohdalla nopeat prosessit ovat ihan mahdollisia, jos odottaa sn-lasta.
 
Minäkin hyökkäsin heti oitis katsomaan OP:n lehteä, kun luin Tiikerililjan viestin. Siinä lähinnä oikeastaan kerrottiin enemmän adoption aiheuttamien kustannusten rahoittamisesta, säästämisestä ym. Olihan siinä tietysti vähän muutakin. Ehkä antoi kuitenkin vähän liian ruusuisen kuva adoptioprosessista.
Itsekin olen miettinyt paljon juuri tuota rahakysymysta. Oliskin fiksua tehdä sellainen adoptiotili, johon siirtäisi aina rahaa vähän kerrallaan. Joutuu kyllä varmaan naukumaan avustuksia sukulaisiltakin. Ei sitä kymppitonnia revitä ihan äkkiä vaikka säästäisikin. Ei ainakaan tämmöinen perhe, jolla on asuntolainaakin maksettavaksi eläkeikään asti.
Miten te olette adoptiokustannukset meinanneet rahoittaa?
Mai12: Meillä piti ainakin olla lääkärintodistukset lähetetty jo ennen ensimmäistää käyntiä. Lisäksi tarvittiin virkatodistukset ja paljon erilaista selvitystä perheen varallisuudesta, työkokemuksesta ym.
Mai12, oletteko jo olleet adoptioinfossa? (sorry, tässä kirjoittaessa ei pääse kurkkaamaan päivityslistaa) Sieltä saatte lomakkeet ja ohjeet. Itse jouduin käymään erikoislääkärillä, mutta jos ei ole mitään kroonista, niin tavan terkkarilääkärin lausunto riittää. Tarvitaan pari labrakoetta ja sitten kai riippuu paljolti lääkäristä, miten tarkkaan haluaa syynätä.
Joo, kukaan ei ole tuohon minunkaan kysymykseeni lisäselvityksistä vastannut (ks. aikaisempi Ikuinenhaaveilija)
 
Vitsit, että kuulostaa hyvältä 2v kokonaisaika. Thaimaan kohdalla sellainen ei ole mitenkään mahdollista. Henkisesti tässä ollaan yritetty valmistautua piiiiiiitkään odotukseen.

Tuohon kustannuskysymykseen vastailen, että meillä on toinen tili, jonne ollaan pikku hiljaa siirrelty ylimääräisiä. Ja pitkässä odotusajassa on se hyvä puoli (ainoa hyvä puoli!!!), että on pidempi aika säästää rahaa.
 
Lähti tosiaan viestit samaan aikaan, Ikuinen haaveilija :).

Meillä ainakin tuntuu, että adoptiokustannukset jakaantuvat niin pitkälle ajalle, että ne säästyvät tässä sivussa. Ja ennen matkaa kai ehtii saada sen Kelan tuen, joka esim Etelä-Afrikan kohdalla on 4500 e eli auttaa paljon. Mutta pitkän aikaa olen siis laittanut rahaa adoptiotilille ja esim. veronpalautukset laitan suoraan sinne, niillä ei tehdä nyt mitään ylimääräistä :) . Toki on joutunut siirtämään monia hankintoja tämän kahden vuoden ajan. Ja koko ajan toivoo, ettei tulisi mitään isompaa kuten autoremonttia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja TiikeriLilja:
Onkos täällä muuten vielä linjoilla muita, joilla on kotimaan adoptio ykkösvaihtoehtona?
Juu, täällä ollaan edelleen taustalla. Prosessi etenee vaan niin hitaasti, ettei ole kauheasti jutusteltavaa. Oletko jo löytänyt tiesi perustamaani ryhmään kotimaasta adoptoiville? Google groups:sta löytyy ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Esse:
Alkuperäinen kirjoittaja TiikeriLilja:
Onkos täällä muuten vielä linjoilla muita, joilla on kotimaan adoptio ykkösvaihtoehtona?
Juu, täällä ollaan edelleen taustalla. Prosessi etenee vaan niin hitaasti, ettei ole kauheasti jutusteltavaa. Oletko jo löytänyt tiesi perustamaani ryhmään kotimaasta adoptoiville? Google groups:sta löytyy ;)
Yritin silloin ajat sitten päästä tuonne, mutta siinä oli niin paljon ongelmia, että luovutin.. En muista, että oisko vaatinut uuden s-postitilin perustamista tai jotain ja en sit jaksanut sellaista tehdä. Missäs vaiheessa teidän neuvonta on menossa?

 
TiikeriLilja: Joo ryhmä vaatii tosiaan gmail-sähköpostiosoitteen. Onneksi sinne on kuitenkin löytänyt kiva porukka jakamaan ajatuksia :)

Meidän neuvonta on siinä vaiheessa, että helmikuussa koittaa kolmas käynti ja se onkin kotikäynti. (Toivottavasti saadaan tämänhetkinen remppa siihen mennessä valmiiksi ;)) Tasaisesti on puolen vuoden välein tapaamisia, eli tuskastuttavan hitaasti tämä etenee!

Mites teillä?
 
Ensimmäinen neuvontakerta edessä tammikuun puolessa välissä :) . Pelkäsin, että neuvonta menisi pitkälle kevääseen ja oli iloinen yllätys, että onkin jo noin pian! Soittaminen oli aika jännää puuhaa, mutta siellä oli oikein mukavan kuuloinen ihminen toisessa päässä.
 

Yhteistyössä