Adoptiota harkitsevien/alkutaipaleella olevien oma topic.

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa! Päivitinpä listaa, kun molemmille tullut ikääkin lisää.. En ole kirjoitellut, kun ei ole ollut mitään ihmeellistä asiaa. Lueskelemassa olen toki käynyt. Meillä oli siis ensimmäinen neuvonta kesäkuussa ja toinen syyskuussa. Näiden tuloksena ollaan päädytty kotimaan adoptioon. Täytetään hyvin kriteerit ja neuvojakin piti meille parhaana vaihtoehtona. Kolmas neuvonta joskus marraskuun loppupuolella ja neljäs onkin sitten kotikäynti. Pitäisköhän aloittaa jo siivous :)
 
Saakos liittyä seuraanne?

me olemme mieheni kanssa 28-vuotiaita ja naimisissa ollaan oltu reilu 3v. Takana siis lapsettomuutta...kohtukuolemia ja keskenmenoja jonka vuoksi päädyttiin adoptioon.
Tämä prosessi on vielä ihan liian aluillaan...tällä viikolla on alkuinfo jonka jälkeen ollaan hiukan enemmän viisaita...Kansainvälisestä adoptiosta haaveilemme ja kohdemaa on vielä hakusessa. Voi ku ei millään malttaisi odottaa, mutta sitähän tämä on koko prosessin ajan. :)
 
Lisäänpäs itseni listoille.

LISTAN PÄIVITYS

A-ERIKA: N38/M31 Lapsettomuustausta. Adoptiovalmennus loppusilausta vaille valmis. Siirtyminen sijaisvanhemmiksi mielessä. Loppulausunto annetaan elokuussa.

ALVA: N35/M38, 3 biolasta, neuvontajonossa odotellaan, kohdemaana Kiina?

DRAUMSYN N31/M30, 1 biolapsi, 1 adoptiolapsi. Toinen adoptiokierros aluillaan, nökötetään neuvontajonossa.

EMPPU08: N28/M28, Lapsettomuustausta, adoptioneuvontajonotusta jo 16kk, toivottavasti ennen joulua päästäis vihdoin aloittamaan neuvonta??

ESSE: N28/M27, Lapsettomuustausta, 2. neuvonta 8/09, Kotimaan adoptio.

GRAINTAD: N-30/M+30 Lapsettomuustausta. Adoptiolupa saatu 08/09, Pela ja Venäjä

IKUINENHAAVEILIJA: N-40/M-40, lapsettomuustausta, adoptioneuvonnan alkuvaiheessa, kv-adoptio, maa vielä ihan avoin

INKKARITYTTÖ: N32/M33, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa 2009.Odotusta...( interpedia )
Tyttö saadaan huomenna,eli maanantaina 8.6.2009

JOHANNA72: N36/M40, Lapsettomuustausta, Lupa saatu 12.5.09, Helsingin kaupunki & Thaimaa

KANSKU: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

KIMPPA: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LEEA71: N38/M41, lapsettomuustausta, neuvonta aloitettu keväällä 2009. KV-adoptio, maa vielä hakusessa...

LENNILOKINPOIKA1: N29, 2 biolasta. Alkuneuvontaan pääsyä odottaa. Kohdemaa Filippiinit?

LEVOTONTULPPAANI: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

LIINU-: N35/M35, yksi 3v. biolapsi, lapsettomuushoitoja, 2. neuvontakäynti PeLalla 05/09, kv-adoptio, Kenia! (Sisarusadoptiokin kiinnostaa.)

LUMITYTTI: N30/M33, lapsettomuutta, 2.neuvonta 04/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

MERIKEIJU: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

NELLYLIINA: N-40/M40+. Adoptio ensisijainen perheenperustamismuoto. Kv-adoptio.

ONNIA: N38/M40, Lapsettomuustausta, kotiselvitys luettu 8/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Kiina, Kolumbia? )

ORCHID79: N30/M32, lapsettomuustausta, adoptioneuvonta aloitettu 09/09, Kv-adoptio, Thaimaa

PAJUPUU: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

PIISAMI: 35-v. pariskunta, lapsettomuustausta, lupa saatu 09/09, Interpedia, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia?

PIITU PIPARI: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

PURE LOVE: N28/M28, Kohtukuolemia ja keskenmenoja, ei elävää lasta. Alkuinfo 23.10. Kansainvälinen adoptio.

RESEDA: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maa Etiopia, lapsitietokin saatu!

RINA82: 27v pariskunta, lapsettomuustausta, kotimaan adoptio USA:ssa

ROBOTTIRUTTUNEN: N28/M29, lapsettomuustausta, ensimmäinen neuvonta käyty ja seuraava neuvonta elokuussa, sijaisperhe ja kotimainen adoptio.

RÖÖNI: N32/M34, lapsettomuustausta, lupa saatu 16.4., kv-adoptio: Venäjä, PeLa

SAANAS: N30/M32 lapseton pari ja kaksi vuotta lapsettomuushoitoja takana, 3 vuotta lapsettomuutta... ja neuvonta Helsingin sossun kanssa alkaa kesällä. Syksyllä lisäksi
luvassa Yhteiset Lapsemme viikonloppukurssi (2 viikonloppua). Ajatuksissa Kolumbia ja Etelä-Afrikka.

SEELIA77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Adoptiolupa saatu. Kohdemaa Etiopia, mutta papereita ei saada 2009 vuoden aikana vielä lähettää Etiopiaan.

SISUPUSSI72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

SMURFEN: N30/M31, lapsettomuustausta, odotetaan adoptiolupaa, paperit lautakuntaan huhtikuun loppupuolella, kohdemaa E-Afrikka, Kenia

STYRANKI: N30/M33, 1,5- ja 4-vuotiaat biolapset, 1. neuvonta oli 5/08, kv-adoptio, maasta ei vielä hajua.

SUSAN75: N33/M40, 1 bio, lupa takataskussa, jonottaa Thaimaahan

TRALLALLAA: yksi biolapsi, alkuinfoon menossa.

TIIKERILILJA: N32/M33, lapsettomuustausta, 2. neuvonta oli 09/09,
kotimaan adoptio

VILLASUKKA-81: N28/M29, kotimaan adoptio

ÄKSYPÖKSY: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta :)
 
Hei, miten ja missä vaiheessa te, joilla on jo adoptio- tai biolapsia olette ruvenneet puhumaan tulevasta pikkusisaruksesta? Millälailla te olette isompia sisaruksia valmistelleet? Missä vaiheessa sisarusten mielipidettä neuvonnassa kysellään? Tässä vaiheessa, kun kaikki on vielä hirveän alussa ja odotusta monta vuotta edessä, tuntuu että lapsille on vaikea puhua sisaruksesta, joka (ehkä) joskus perheeseen tulee. Eivät ymmärrä oikeasti ajan pituutta.
 
Varmaan viimestään kun neuvonta alkaa, koska neuvonnassa se on heti keskeinen keskustelunaihe. Kotikäynnillä sitten lasten mielipidettä kysellään. Ollaan katsottu aiheeseen liittyviä ohjelmia ja keskusteltu mitä adoptio tarkoittaa. Pari kirjaa lainattu.
 
Esikoiselle kerrottiin ensimmäisellä kierroksella vasta, kun paperit oli jo lähetetty kohdemaahan ja silti aika meinasi olla hänelle liian pitkä (ja alle vuodesta oli kyse ). Tällä kierroksella molemmille on jo kerrottu, vaikka neuvonta alkaa vasta parin viikon kuluttua. Esikoisen mielestä on kiva asia, mutta kuopus ei älynnyt puheesta hölkäsen pöläystä. Saa nähdä kehittyykö ymmärrys jo sille tasolle, että häneltäkin kommentti kotiselvitykseen saadaan ja jos ei kehity, jääkö lupa sitten tulematta... :(
 
Olipa hienoa löytää aktiivinen palsta adoptiosta. Noita palstoja, niille joilla kohdemaa on jo tiedossa olen löytänyt aikaisemminkin, mutta tämä ketju tuli ensimmäistä kertaa vastaan.

Adoptiota mietimme jo heti vaihtoehtona kun lapsen hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Prosessi vaikutti kuitenkin silloin liian monimutkaiselta ja päätimme yrittää lasta ihan perinteisellä tavalla. Tätä seurasi vuosi tuloksetonta yritystä (ei kiertoa) ja sen jälkeen 4 keskenmenoa (lääkkeillä aikaan saaduista raskauksista). Otin itse ne niin raskaasti, että viimeisen jälkeen päätimme lopettaa raskautumisen yrittämisen biona ja siirtyä täysin adoption puolelle. Eli MeaMimosa meillä ainakin on samankaltainen lähtökohta tälle projektille. Adoptioneuvontajonossa olemme viettäneet nyt pian 2-vuotta. Tästä viimeinen vuosi on ollut ilman hoitoja ja matkalle on mahtunut kaikkea oman kotikaupungin ruuhkautuneesta neuvontatilanteesta tietojemme hävittämiseen. Nyt viimein oman aktiivisuutemme seurauksena (useita puheluita puolen vuoden aikana suuntaan ja toiseen). Saimme esitietolomakkeen Pelastakaa Lapset ry:ltä.

Odottelemme siis ensimmäistä neuvonta-aikaa ja sitä odotellessa olisi mukava kuulla muiden neuvontakuulumisia. Myöhemmin olisi kiva keskustella myös siitä mistä syistä päädytte valitsemaan tietyt kohdemaat. Ne kun ovat ajatuksellisesti vielä aika hepreaa...
 
ikuinen haaveilija ja muut: sellainen kysymys vielä että kauanko teillä meni siihen papereiden lähettämisestä, että PELAlta otettiin yhteyttä ensimmäisen ajan merkeissä? Meille siis sanottiin kaupungin jonossa ensin että ollaan ensimmäisten joukossa, joille palvelu PELAlta ostetaan. Sitten hävittivät paperit ja nyt ei taas PELAn suunnalta ole kuulunut mitään paperien täyttämisen jälkeen...

niin ja osaako joku valaista että minkä ihmeen takia ne halusivat u-alb ja u-gluk testit??? Lääkäritkin oli näistä ihan ymmällään, että miksi juuri ne!!!!
 
Mari-Elli: Albumiini kertoo maksan ja munuaisten hyvinvoinnista, glukoosi taas mahdollisesta sokeritasapainon häiriöstä. Eli varmistetaan, ettei teillä ole maksasairautta tai diabetestä - ne kun ovat mahdollinen este adoptiolle.
 
Lumitytti: kiitos selvennyksestä :)

Mietittiin vaan yhdessä terveyskeskuksessa, että miksiköhän ne ei halua tietää niitä muita arvoja mitkä siitä samasta testipaketista näkyvät. Meillä nuo arvot olivat ihan normaalit, eli ei hätää, mutta miksiköhän esim. tuo diabetes on este adoptiolle, kun sehän on ihan hoidettavissa oleva tauti ???
 
Alkuperäinen kirjoittaja Mari-Elli:
ikuinen haaveilija ja muut: sellainen kysymys vielä että kauanko teillä meni siihen papereiden lähettämisestä, että PELAlta otettiin yhteyttä ensimmäisen ajan merkeissä?

Moi Mari-Elli! Me taidettiin laittaa paperit joskus kesä-heinäkuussa ja nyt lokakuussa oli eka käynti.

niin ja osaako joku valaista että minkä ihmeen takia ne halusivat u-alb ja u-gluk testit??? Lääkäritkin oli näistä ihan ymmällään, että miksi juuri ne!!!!
Kuten Lumitytti jo vastailikin, on tuo urea-albumiini munuaisten toiminnasta kertova koe, siis virtsakoe. Samoin virtsan sokeri mitataan tuosta u-gluk -testissä.
Täällä meillä Suomessa diabetes ei ole mikään kummoinen sairaus ja hoidettavissa ja hyvin tasapainossa pidettävissä, mutta koska ainakin kv-adoptioissa kaikki maat, joista lapsia tulee, ovat kehitysmaita, niissä sekä munuaissairaudet sekä diabetes ovat poikkeuksetta kuolemaan johtavia sairauksia. Tämä saattaa meistä tuntua kummalliselta, mutta he joutuvat katsomaan asioita omasta viitekehyksestään.
 
Meillä olis mahtavia uutisia.
Meille löytyi "match" ja laskettuaika on veikattu olevan joulukuun alkupuolella.
Fiilikset on kertakaikkisen mahtavat ja odottaa tuskin malttaa. Niin sekasin nyt ollaan ettei meinaa tulla tästä arkielämästä yhtään mitään :whistle:
Täytyy vain toivoa että kaikki menee hyvin tästä eteenpäin. Nyt täytyys mennä nukkumaan |O jos nukutuksi saa, valvottanut hieman nämä jymyuutiset!
 
Suuret onnittelut Rinna82! Upeita uutisia! Jos pikkuinen ei ole vielä syntynyt, niin onko siellä joku pakollinen harkinta-aika bio-äidillä lapsen syntymän jälkeen? Entä tapaatteko vain lapsen, vai myös tämän bio-äidin?

Jännää miten eri tavalla nämä asiat toimivat eri maissa...

Kiitos myös Ikuinenhaaveilija viestistä. Saimmekin tänään kirjeen että joulukuussa saamme soitella ensimmäistä aikaa. Arvatkaa vaan aionko soittaa joulukuun 1. pvä :LOL:
 
Onnittelut teille rina82 :heart: ! Aivan upeaa, että saatte pikkuisenne niin pian. Saatteko olla mukana synnytyksessä?

Mekin saatiin tänään kirje pelalta, että saadaan joulukuussa varailla aikaa ensimmäiseen neuvontaan. Ollaankohan Mari-Elli samalta seudulta eli täältä Varsinais-Suomesta? Kuinkahan pitkän ajan päähän soitosta neuvonta-ajan antavat? Toivottavasti ei menisi kovin pitkälle ensi vuoteen!
 
Alva: Varsinais-Suomesta juu. Toivotaan joo ettei mee kovin pitkälle ensi vuoteen. Vähän epäilen kyllä etteivät anna ensimmäistä aikaa joulukuulle, vaan menee vuoden 2010 puolelle. Miksiköhän sinne saa soittaa vasta joulukuussa? Luulisi olevan loogisempaa että ajat varattaisiin jo nyt vaikka menisivätkin ensi vuodelle..?
 
Kiitos onnitteluista!

Eli vauva ei ole vielä syntynyt, laskettuaika on joulukuun alussa. Bio-äidin olemme tavanneet jo muutaman kerran. Lain mukaan hänellä on 72tunnin pakollinen harkinta-aika syntymän jälkeen. Synnytykseen pääsemme mukaan, tosin jos hän joutuu sektioon niin sillon emme molemmat voi olla mukana. Infossa on käyty jo heti prosessin alussa.

Eli käytännössä tapahtuu niin että bio-äiti päättää miten asiat hoituu syntymästä harkinta-ajan loppumisen. Ja meidän tilanteesta on jo sovittu niin että jos vauva on kunnossa ja hänet voi sairaalasta kotiuttaa niin hän tulee meidän mukaan vaikka harkinta-aika olisi vielä kesken. Nyt vaan odotellaan että pikkuinen syntyy ja toivotaan että kaikki menee parhain päin.
 
rinja82 Onnittelut ihanasta uutisesta!!!

Minä odottelen maanantain lekuriaikaa jotta saadaan miehen kanssa ne todistukset lääkäriltä ja lähetetään koko rimpsu samantien pelalle. Täällä päin ei onneksi ole neuvontaan jonoa vaan sinne pääsee nopeasti...toivottavasti näin käy myös käytännössä eikä tarvitse sitä odottaa kuukausi/vuosi tolkulla...

Mari-Elli Meillä myös takana keskenmenoja ja 2 kohtukuolemaa...eli melkin samassa tilanteessa olemme...Meillä lapsi on ollut tervetullut reilu 4 vuotta, mutta enää en myös minäkään halua/uskalla biolasta yrittää joten tämä vaihtoehto tuntuu jo nyt niin omalta ja hyvältä. :)
 
LISTAN PÄIVITYS

A-ERIKA: N38/M31 Lapsettomuustausta. Adoptiovalmennus loppusilausta vaille valmis. Siirtyminen sijaisvanhemmiksi mielessä. Loppulausunto annetaan elokuussa.

ALVA: N35/M38, 3 biolasta, neuvontajonossa odotellaan, kohdemaana Kiina?

DRAUMSYN N31/M30, 1 biolapsi, 1 adoptiolapsi. Toinen adoptiokierros aluillaan, nökötetään neuvontajonossa.

EMPPU08: N28/M28, Lapsettomuustausta, adoptioneuvontajonotusta jo 16kk, toivottavasti ennen joulua päästäis vihdoin aloittamaan neuvonta??

ESSE: N28/M27, Lapsettomuustausta, 2. neuvonta 8/09, Kotimaan adoptio.

GRAINTAD: N-30/M+30 Lapsettomuustausta. Adoptiolupa saatu 08/09, Pela ja Venäjä

IKUINENHAAVEILIJA: N-40/M-40, lapsettomuustausta, adoptioneuvonnan alkuvaiheessa, kv-adoptio, maa vielä ihan avoin

INKKARITYTTÖ: N32/M33, Lapsettomuustausta.Esihyväksyntä saatu Kolumbiasta helmikuussa 2009.Odotusta...( interpedia )
Tyttö saadaan huomenna,eli maanantaina 8.6.2009

JOHANNA72: N36/M40, Lapsettomuustausta, Lupa saatu 12.5.09, Helsingin kaupunki & Thaimaa

KANSKU: 30v/35v, kolme biolasta, ensimmäinen neuvonta 09/08. (kohdemaana Kiina?)

KIMPPA: N33/M33. 2 biolasta. Haaveillaan kolmannesta lapsesta ja harkitaan adoptiota. Kohdemaa Kiina, mutta avoimia myös muille mistä voi adptoida ilman lapsettomuustaustaa.

LEEA71: N38/M41, lapsettomuustausta, neuvonta aloitettu keväällä 2009. KV-adoptio, maa vielä hakusessa...

LENNILOKINPOIKA1: N29, 2 biolasta. Alkuneuvontaan pääsyä odottaa. Kohdemaa Filippiinit?

LEVOTONTULPPAANI: N33/M38, Lapsettomuustausta, 1v9kk adolapsi Suomi, uusi prosessi alkamassa 27.8.2008

LIINU-: N35/M35, yksi 3v. biolapsi, lapsettomuushoitoja, 2. neuvontakäynti PeLalla 05/09, kv-adoptio, Kenia! (Sisarusadoptiokin kiinnostaa.)

LUMITYTTI: N30/M33, lapsettomuutta, 2.neuvonta 04/09, kv-adoptio (sisarusadoptio mahdollinen, kohdemaa hakusessa)

MERIKEIJU: N25/M27. Lapsettomuustausta. 3. neuvonta 17.11. Kv-adoptio. Etiopia, Kolumbia, Thaimaa. Kohdemaa vielä hakusessa...

NELLYLIINA: N-40/M40+. Adoptio ensisijainen perheenperustamismuoto. Kv-adoptio.

ONNIA: N38/M40, Lapsettomuustausta, kotiselvitys luettu 8/09, Kv-adoptio (Filippiinit, Kiina, Kolumbia? )

ORCHID79: N30/M32, lapsettomuustausta, adoptioneuvonta aloitettu 09/09, Kv-adoptio, Thaimaa

PAJUPUU: 26/29v Varsinais-Suomesta, 2 biolasta, raskaudet vaikeita, adoptioinfo viime syksynä, jonossa neuvontaan (jono noin 1v), haaveena sisarusadoptio, maavaihtoehto avoinna (Kolumbia?)

PIISAMI: 35-v. pariskunta, lapsettomuustausta, lupa saatu 09/09, Interpedia, maavaihtoehtoina Etiopia, Kolumbia?

PIITU PIPARI: kohta 31 v., 2 biolasta, taustalla ei lapsettomuutta ja odottaa pääsyä adoptioneuvontaan. Kohdemaa Kolumbia.

PURE LOVE: N28/M28, Kohtukuolemia ja keskenmenoja, ei elävää lasta. Alkuinfo 23.10. Kansainvälinen adoptio.

RESEDA: 40+ molemmat, ei lapsia, adoptio ensisijainen lapsien hankkimisvaihtoehto, lupa saatu, maa Etiopia, lapsitietokin saatu!

RINA82: 27v pariskunta, lapsettomuustausta, kotimaan adoptio USA:ssa

ROBOTTIRUTTUNEN: N28/M29, lapsettomuustausta, ensimmäinen neuvonta käyty ja seuraava neuvonta elokuussa, sijaisperhe ja kotimainen adoptio.

RÖÖNI: N32/M34, lapsettomuustausta, lupa saatu 16.4., kv-adoptio: Venäjä, PeLa

SAANAS: N30/M32 lapseton pari ja kaksi vuotta lapsettomuushoitoja takana, 3 vuotta lapsettomuutta... ja neuvonta Helsingin sossun kanssa alkaa kesällä. Syksyllä lisäksi
luvassa Yhteiset Lapsemme viikonloppukurssi (2 viikonloppua). Ajatuksissa Kolumbia ja Etelä-Afrikka.

SEELIA77: 31v/31v ja kaksi biolasta. Adoptiolupa saatu. Kohdemaa Etiopia, mutta papereita ei saada 2009 vuoden aikana vielä lähettää Etiopiaan.

SISUPUSSI72: 36v/37v, lapsettomuustausta, neljä neuvontakertaa takana. Maavaihtoehdot thaimaa, filippiinit?

SMURFEN: N30/M31, lapsettomuustausta, odotetaan adoptiolupaa, paperit lautakuntaan huhtikuun loppupuolella, kohdemaa E-Afrikka, Kenia

STYRANKI: N31/M34, 2 biolasta, lupa saatu 11/09, kohdemaa Etiopia.

SUSAN75: N33/M40, 1 bio, lupa takataskussa, jonottaa Thaimaahan

TRALLALLAA: yksi biolapsi, alkuinfoon menossa.

TIIKERILILJA: N32/M33, lapsettomuustausta, 2. neuvonta oli 09/09,
kotimaan adoptio

VILLASUKKA-81: N28/M29, kotimaan adoptio

ÄKSYPÖKSY: N31/M27, 2- ja 4-vuotiaat biolapset, kolmas lapsi toiveissa adoptoida, kv-adoptio, ei hajuakaan maasta :)

 

Yhteistyössä