Aaah mä oon NIIN onnellinen!!! Menkat alkoi :))))))

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"Haltiattaria oli kuninkaan valtakunnassa kolmetoista, mutta koska hänellä oli ainoastaan kaksitoista kultaista lautasta, joilta heidän piti saada syödä, oli yksi jätettävä kutsumatta".
- Maailman satuaarteet, Ruususesta-

Kirjoitin sen verran talteen siitä, mut tuo oli täällä.(y)

On muuten tämän vuoden Suomen kansan kalenterissa 12 uudenkuun päivää ja 13 täysikuun päivää;)
 
vierailija
Kyllä se on kautta aikojen ollut sama, vaikka naisia on ollut suunnilleen puolet ihmiskunnasta. Aikaa tosin on mitattu eri tavoin, eikä siinä yksittäisillä naisilla ole paljon ollut merkitystä.
"...se pitä suurexi taiwan waldacunnas cudzuttaman" on lause., joka on ymmärretty / käännetty väärin. Niitähän ei kukaan enää pysty avaamaan niin kuin se aikoinaan on kirjoitettu ei varsinkaan käännöstekstistä!

Heikki Räisäsen kirjassa Korintti on mainittu niin monessa kohdassa, moneen kertaan. Mitralaisuuttakin selitetään - onhan kirjan nimikin "Mitä varhaiset kristityt uskoivat". sivulla 39:

"Stoalaiset, joista tunnetuimmat roomalaisajalla ovat Seneca,Epiktetos ja Marcus Aurelius, yhdistivät etiikan ja panteistisen maailmankuvan:

maailmassa kaikki on perimmältään yhtä. Kaiken läpäisevä ja kaikkea koossa pitävä voima on henki (pneuma), joka on olemukseltaan hienojakoista tulta. Henki ilmenee myös logoksena (<<järki>>,<<sana>>), joka säätelee sekä maailmankaikkeutta että ihmiselämää. Ihmisen ihanne on elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Kaikki ihmiset ovat periaatteessa yhdenvertaisia, koska jokaisessa on kipinä maailmanjärjestä. Sosiaaliset erot eivät ole tärkeitä. Viisas ihminen on sisäisesti vapaa; hän kykenee pitämään yhdentekevinä asioita, joihin ei voi vaikuttaa."

Jotakin yhteistä tietysti kaikissa uskonnoissa on, kun ne hallitsevat ihmisen mieltä niin voimakkaasti, mutta esimerkiksi pari päivää ennen pääsiäistä on täydenkuun aika, ei voi kuin ihmetellä, miten kuun liikeet täällä pohjoisen pimeydesä on voinut kadota, missä aurinkokin on hukassa pitkiä aikoja. Edellisen linkin takaa tämä teksti:

"Vuorokaudet on johdettu suoraan Auringon liikkeistä, mutta viikot ovat puolestaan ihmisen keksintöä. Niitä ei näe suoraan mistään luonnossa.

Viikko
syntyi Mesopotamiassa, jossa lukua 7 pidettiin pyhänä lukuna.

Seitsemän esiintyi taivaalla kahdessa muodossa: liikkuvien valojen määrässä ja
kuun kierronseitsemässä jaksossa.

Taivaalla oli huomattu olevan
seitsemän liikkuvaa valoa, vaikka muut olivat paikoillaan.

Nämä valot olivat Auringon ja Kuun lisäksi Merkurius, Venus, Mars, Jupiter ja Saturnus.
Kaikkia planeettoja ei vielä tunnettu.

Kuu puolestaan muuttui seitsemän päivän jaksoissa: kuun ohuesta sirpistä kului seitsemän päivää puoleen kuuhun, siitä taas seitsemän päivän kuluttua oli täysikuu, josta jälleen seitsemän päivän kuluttua puolikuu ja tästä seitsemän päivän kuluttua kuu katosi näkyvistä. Tästä syystä Mesopotamiassa joka seitsemän päivä oli pyhä ja päivät nimettiin seitsemän liikkuvan taivaankappaleen mukaan.

Monissa sanoissa on yhä takana nämä merkitykset, esimerkiksi englannin sunnuntain (sunday) taustalla on Auringon päivä.
Maanantai on ollut Kuun päivä, tiistai Marsin, keskiviikko Merkuriuksen, torstai Jupiterin, perjantai Venuksen ja lauantai Saturnuksen päivä."
 
vierailija
04.17 siis ihan kohta on uudenkuun hetki ja alkaa yläkuun aika.

Tällaiselta se näyttää Helsingistä katsottuna. Venus on lähellä kuuta, lukee almanakassa. Ja kuu on auringon edessä. Sen näkee myös, jos katsoo kasveja: kasvaa uusia nuppuja, uudet siemenet itää ja uudet lehdet kasvavat oksille. Noin on tapahtunut aina ennenkin ja esimerkiksi kahden uudenkuun aikana (n. 40 vrk on sopivasti se aika, minkä on NÄHNYT kulkea siellä kuunvalossa;)) sen on voinut nähdä kuka vaan, mutta vain luonnossa, eikä missään säkkipimeässä rakennuksessa. Liika auringon säteily tappaa ja ehkäpä tuo kuu suojaa siltä, koska esimerkiksi viinirypäleet viime kesänä puhkesivat nupulle nimenomaan uudenkuun jälkeen, samana päivänä. Omin silmin sen näin ja huomenna nähdään jotakin muuta, vaikkapa hankisääskiä tai hämähäkkejä, jos osataan katsoa(y)
 
vierailija
Harmin paikka, kun tuli väärä aika siihen kuvan päälle!
Katso täältä se asetelma aamulla, kun käännymme aurinkoa kohti, idästä katsottuna vähän aikaisemmin (vaihda oma paikkakunta sinne) ja lännestä katsottuna myöhemmin.
Nykyään on paljon naisia, jotka eivät voi saada millään systeemillä alkuun raskautta, tunnetaan Distillebene- lääkkeen aiheuttamana vikana. Heille on ihan turha tehdä minkäänlaisia "hoitoja". Kannattaa muistaa, että kaikki myrkyt vaikuttavat siihen munasoluvarastoon, joka pienellä tyttövauvallakin on (vai alkaako lie kehittymään silloin?) vauvana. Niitä täytyisi suojella kaikelta luonnottomalta, eikä vasta odotusaikana. Niitä asioita ei huomioida missään, eikä niistä puhuta. Mutta kaikella on aikansa - tai sitten se meni jo ohi, kuten niin monella naisella nykyään:(
 
vierailija
M a h t a a k o, oli tarkoitus kirjoittaa...:cry:
Noissa kuvissa ei näy myöskään planeettojen todellinen koko, esimerkiksi Jupiter on valtavan suuri: jossakin luki et mahtuisi 1400 maapalloa sen sisälle:eek:
Mun mielestä se auringosta sinkoava loimotus palautuu maahan tai muualle, riippuen niiden kaikkien planeettojen asemasta. Kun osaa katsoa sen lähimmän liikkeen, siis kuun, löytää itsensä oikeasta ajasta ja loput selviää sen jälkeen, jos on selvitäkseen tai haluaa nähdä;)
 
vierailija
Jos et ole kuukalenteria ennen nähnyt,
tässä tammikuu 2018. On vaikea selittää ilman sitä. Kirjoista kalakalenteri kertoo parhaista "ottiajoista", mut se rakennuskirja on mun mielestä kaikista paras.
"Tämänlainen yhtäjaksoinen elämän virta on olemassa kaikissa muissakin eläimissä ja kasveissa. Kana oli kerran kananpoika, tämä oli kerran alkio, alkio oli kerran pieni täplä munanruskuaisen pinnalla, ja ruskuainen oli kerran osa emon ruumista, muna sen munasarjassa.
---21-päiväinen poikanen valmiina kuoriutumaan. Nokan päässä on sarvinyppy." Kirjasta Jokamiehen luonnonkirja.1946
 
vierailija
Aika hyvin sattuu kohdalleen tuo sana O V U L A A T I O, joka liittyy kuukautiskiertoon. MUNA monella kielellä tässä.
Ja strutsin munasta kehittyy 40 vuorokaudessa uusi poikanen - tai tyttönen, miten milloinkin. Molempia täytyy syntyä, mutta ihminen ei kiven sisässä sellaista voi ymmärtää. Täytyy mennä tähtitaivaan alle, siis pimeässä ne voi vain nähdä ja silmienkin täytyy ensin tottua hämärään, että näkee.
 

Yhteistyössä