5-vuotiaalla migreeni?

Oli pakko tulla kysymään, et ku itellä ei koskaan ole migreeniin viittaavaa ollu, et voiko 5 vuotiaalla olla jo migreeniä?

Oltiin poitsun kanssa uimahallissa tänään ja sieltä ku ajeltiin kotiinpäin ni poika matkalla sano et pää on kipee. Kotona sit pötkötteli sohvalla ja oksensi pian tän jälkeen. Annoin sille sit pronaxenia, kun on vähän vahvempaa kipulääkettä, mut oksensi senkin pian pois.
Eli oireena pääkipu, valoarkuus silmissä ja oksentaminen. Paras paikka minne asettu on pimee makkari.
Oksennustaudin en usko olevan kyseessä kun ei haissu edes oksennukselle ja ei sano mahan olevan kipee.
Nyt onneksi nukahti, et jospa se menis nyt ohi tässä lääkkeen kanssa.

Sen verran vielä et 5v-neuvolassa näkö oli normaali, ja siitä ei ole aikaa kun vajaa kuukausi.
 
Huisi hippu
ethän anna liian vahvoja annoksia noin pienelle??? :eek: tiedäthän että osa oireista voi johtua lääkkeen yliannostuksesta? olisiko poika kolauttanu päätään uimahallissa? kaatunu? voi hyvinki olla migreeni 5v:llä, varsinkin jos äidillä/isällä ollu migreeniä. Voi kyllä olla perus väsymystä ja pelkkää normi pääsärkyä. Seuraile tilannetta.
 
Kyllä mun käsittääkseni voi olla, ainakin ystävän poika, nyt 3. luokalla kärsi jo eskarissa migreenistä, tuolloin siis tutustuimme ja heille se oli jo "vanha juttu" silloin.

Mutta yhden kerran perusteellahan on paha sanoa yhtään mitään, mutta hyvä pitää asia mielessä. Niin ja meillä on tytöllä jännityspäänsärky ja meitä kehoitettiin pitämään päiväkirjaa säryistä olisi varmaan hyvä teillekin, sitä mielestäni kuitenkin kartoituksessa tarvitaan.

Niin ja panadoliahan voit antaa vielä pronaxenin lisäksi jos tarvetta on.

Toivottavasti olisi vain ohi menevä juttu, eikä oikeaa migreeniä.
 
No aivokalvontulehduksesta nyt tuskin on kiinni, kun ei ole edes kuumetta.

Päätään ei päässyt missään vaiheessa lyömään uimahallissa.

Pronaxenia en anna isoja annostuksia, ihan lääkärin määräämällä ohjeella mennään.

Uskoisin et kyseessä oli migreeni, koska tänä aamuna poika oma ittensä. Eikä pääkivusta tietoakaan, ainakaan vielä. Mut pitää aleta tarkkaileen tätä, jos uusii ni sit käydä lääkärissä.
 
Sinällään voi olla, lastemme serkulla diagnosoitiin juuri 4-5v iässä, mutta onhan niitä muitakin päänsärkyjä olemassa. Kyllä se kunnolla tutkittiin erikoissairaanhoidossa, ennen kuin migreenin diagnoosin sai.
 
voi olla migreeni. Meillä tyttö ollut ihan pienestä asti matkapahoinvointinen ja nyt kun syö jäätelöä niin tahtoo tulla kipu otsaan ja paha olo. On ollut aika valo ja ääniherkkäkin aina. Migreeni on periytyvää, itselläni alkoi yläasteiässä.
 
Meillä alkoi tytöllä oudot päänsärkykohtaukset jo alle 3v. Ensin ajateltiin että on vain syönyt jotain outoa ja siksi oksentaa, mutta kun nämä kohtaukset alkoivat toistua samalla kaavalla, aloimme kiinnittää niihin huomiota ja kävimme myös tk:ssa. Tuolloin aloimme pitää kohtauspäiväkirjaa ja nyt syksyllä tytön ollessa vajaa 4v. kävimme sairaalassa pääntutkimuksissa (magneettikuvaus). Joissa ei onneksi löytynyt mitään poikkeavaa, eli dianoosiksi tuli migreeni. Pronaxen ja panadol yhteislääkityksenä on tehonnut jonkun verran, eli kohtaus on mennyt pois ennen kuin on ehtinyt mennä niin pahaksi että oksentaa.

Kohtaukset alkavat aina samallalailla. Ensin valittaa pääkipua, menee makaamaan,otsa on hikinen ja lopulta oksentaa, jonka jälkeen nukahtaa ja nukkuu parikin tuntia. Saattavat tulla ihan yhtäkkiä ilman mitään huomattavaa syytä (väsymys, valo, liika tv:n katselu yms)

Kohtauksia tulee noin kerran viikossa, joskus useamminkin, mutta joskus saattaa mennä pitkäkin aika ilman yhtään kohtausta.

Inhottavaa tuo on, mutta ei sille oikein muuta voi kun antaa lääkkeet mahdollisimman pian kun huomaa hälyttäviä oireita. Ja nyt on jo helpompaa kun osaa itsekin tunnistaa alkavan migreenin ja pyytää lääkettä.

Pitää vain toivoa että iän kanssa tuo migreenikin häviäisi..
 
Mulla on ensimmäiset oireilut migreenistä alkaneet 4-vuotiaana ja diagnoosin sain 6-7-vuotiaana. Mun on isän puolelta periytyvänä. Jollei äidillä/isällä ole migreeniä niin kannattaa muistaa että voi periytyä sukupolven ylikin. Oma esikoiseni täyttää helmikuussa 3v eikä ainakaan vielä ole ollut päänsärkykohtauksia.
 

Yhteistyössä