5 v:n tottelemattomuus päikkärissä

Poikamme aloitti jälleen elokuussa päiväkodin pitkän (2,5 kk) kesäloman jälkeen. Nyt pojalla on kuulemma ollut melko rajua tottelemattomuutta etenkin yhtä uutta tätiä kohtaan. On jouduttu kaksi kertaa poistamaan jumpasta ja kerran välipalapöydästä. Olen viettänyt kaksi melkein unetonta yötä näitä miettiessäni. Kotona meillä ei ole kurinpidollisia ongelmia - tosin poitsu on "kovakorvainen" ja tarvitsee mielestäni tiukat ja pitävät rajat. Tätä olemme kotona aina noudattaneet eikä vaikeuksia ole ollut.
Neuvokaa ja kertokaa, onko teillä muilla samanlaisia kokemuksia. Pitääkö olla huolissaan vai onko kyse ohimenevästä kehityskaudesta? Voikohan asiaan vaikuttaa marraskuussa syntyvä pikkusisarus? Poika on ollut kovin innoissaan vauvan syntymästä, mutta voisiko kuitenkin päiväkodissa "oirehtia" asiaa?
 
äitä
Noin suppean kuvauksen perusteella tilanne vaikuttaa itsestään selvältä.Pojallasi on kolme valtavaa asiaa käsiteltävänä yhtä aikaa: pitkältä lomalta paluu, uusi työntekijä, ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä vauva kotona. Ei ihme että reagoi. Terveeltä vaikuttaa: aina uusin työntekijä testataan ja nyt hän saa sitten oikein olan takaa kaikkien kolmen ison asian edestä. Juttele poikasi kanssa asiasta kotona, kyllä hän jo tietää, ettei tarhan väestä tuollainen tunnu kivalta. kyllä se siitä! :wave:
 

Yhteistyössä