2009 Joulutontut!!!!

Eipä mennykkään ku melkein puol vuotta kun hokasin kattoo tänne sivulle :headwall:
No tuskimpa kukaan on sitä huomannu B)
Kiva kun jossain kirjottelette, tuolla kerhosivuilla onkin ollu hiljasta nääs.

Itelläni on ollu niin tautinen kiirus että hyvä kun nukkumaan ehtii.
Mutta nyt on liput tilattu ja maisema vaihtuu reilun parin viikon päästä, pääsen ukko kullan luo ja lapsikullat isänsä luo.
On tätä järjestelemistä niin kauheesti et ei paremmasta väliä.
Salih hengaa mukana millo missäkin, onneks on helppo ja tyytyväinen lapsi!!

Ei meilläkään tota mittaa niin hirveesti oo tullu ku luulin ku yli 4kg pötkäleen pyöräytin.
5kk neuvolas oli 7090g 66cm. m
Menee melkein grammalleen ja sentilleen samoissa kun siskonsakin.

Darella on kyll komee toi muskelimies Ali !!

Vitsi kun oon niin tampio etten saa noita kuvia laitettua. On koneeskin varmaan joku asetus päin peetä kun en saa ees enää tilattua kuvia.

Mutta heips vaan kaikille, pikku akat kutsuu....
 
tuubille :wave:

Eilen oli rattoisa kauppareissu, kaveria kun nakkasin kotiin niin auto keitti liikennevaloissa, onneks olin semosessa paikassa että pääsin hetimiten ajamaan parkkiin. sielä me sitten jäähdyteltiin autoa, auringossahan ei ollu ku yli +50 :kieh: ja toki sitä autoa ei saanut varjoon. tosin, jännä sinänsä että kun siinä jäähdyteltiin aikamme niin sen jälkeen ei enää noussu lämmöt, vaan olin aika kypsä kun pikainen kauppareissu venyi 4h pidemmäksi (ensin kaupassa kierreltiin varmaan liki 3h ) :xmas:
Toissa yönä tappi nukku loistavasti, eilen ei sit kelvannu ruoka eikä tissikään oikein, se sitten yöllä näkyi 3h välein syömisenä. eli nyt on neljä valvottua yötä mulla takana, alakaa olee aika krhm olo..
 
Voi hemmetti...nyt tuo lapsi on päättänyt ettei tissi kelpaa :eek: ei siinä muuten mitään mutta kun se ei syö mitään korvikkeitakaan! Eilen söi kolmelta viimosen kerran (ja hedelmäsosetta kuudelta), sen jälkeen vasta yöllä kahdelta sain syömään :eek: Aamulla söi myös puoli seitsemältä, mutta nyt taas sama homma ku eilen, hirvee venkoilu ja rutina alkaa kun tissille ottaa. Huolestuttaa aika lailla, mitenköhän kauan tätä uskaltaa katella ennenku lääkäriin on lähettävä...? :attn:
 
Alkuperäinen kirjoittaja Pippi79:
Voi hemmetti...nyt tuo lapsi on päättänyt ettei tissi kelpaa :eek: ei siinä muuten mitään mutta kun se ei syö mitään korvikkeitakaan! Eilen söi kolmelta viimosen kerran (ja hedelmäsosetta kuudelta), sen jälkeen vasta yöllä kahdelta sain syömään :eek: Aamulla söi myös puoli seitsemältä, mutta nyt taas sama homma ku eilen, hirvee venkoilu ja rutina alkaa kun tissille ottaa. Huolestuttaa aika lailla, mitenköhän kauan tätä uskaltaa katella ennenku lääkäriin on lähettävä...? :attn:
Sun on vaan pakko antaa korviketta, ei siinä muu auta. Kokeilet eri merkkejä, ei kai ne kaikki samalle maistu? Ja sit jos ei tuttipullosta, niin nokkamukista tai vaikka lusikalla. Hätä keinot keksii ;)
Meilläkään ei Peppi ainakaan nania huoli, enkä oo sit muita yritänykkään ku ei nyt pakonomaista tarvetta oo lisämaidolle ollu. Mut hädässä oltais meki jos ei maito maistuis.

Kaverin jouluvauva oli kans alkanu tissillä värkkäämään, niin oli todennu vain että mahtoi vauvalla olla nälkä. Syö nimittäin ruokaa isolla halulla. Et tissistä ei vaan saanu muuta ku pahan mielen :kieh:

Toivottavasti saat pian korvikkeen maistumaan vauvalle. Tai jos pumppaisit omaa maitoasi ja koittaisit sitä tarjota jollain keinoin?
 
Muutaman päivän asiaa tarkkailtuani käytin typyn korvatarkastuksessa varmuuden vuoksi (itkeskelee nyt öisinkin), mutta terveet (onneksi) oli. Eli neiti lakkoilee muuten vaan...noh, nyt olen keksinyt että makkarissa pötköllään onnistuu syöminen :) levottomasti tosin sekin, mutta kuitenkin! Ja vasta siinä vaiheessa kun on tosi kova nälkä. Maitoa kyllä tulisi... Mutta siis ei syö pullosta mitään, ei erimerkkisiä korvikkeita eikä omaa maitoa (aiemmin kyllä söi). Nokkamukilla ollaan nyt veden kanssa harjoiteltu ruualla, vähäsen jopa juokin.
Mutta on tää tällasta, joka ruokailu nyt jännittää...enpä olisi muuten itseäni koskaan näin hysteeriseksi äidiksi uskonut :ashamed: ;) :LOL: No, eiköhän se tästä!
 
Heh, meillä syötiin lounaaksi bataatti-porkkana-maissi-peruna sosetta, ja ai että neiti söi innoissaan. Ei oo tähän asti vielä niin paljon ruokaa syöny ku tänään; kaikki meni (2 rkl).
Ihmeen hyvin nukuttu. Aamulla veti ekat päikyt 8.30 - 11.30 ja äsken taas nukahti kahden maissa. Saas nähdä miten pitkät päikyt nyt vetäisee. Hyvä olis iteki nukkua nyt, mut ei vaan ehdi. On niin vilkasta tämä meidän elo täällä peräkylillä :LOL:
 
Heippa tännekin!

Ihana kuva Alista :D Meillä kanssa hymypoika ja isompi on ei-poika tällä hetkellä. Selittää ummet ja lammet ja pienempi juttelee siinä samalla minkä ehtii. Meillä syödään kasvissosetta päivällä ja hedelmäsosetta iltapäivällä, muuta en ole saanut aikaiseksi vielä antaa vaikka ruoka hyvin maistuukin. Ruoan kanssa olen antanut hörpyn vettä nokkamukista (pehmeä nokka) ja hyvin menee. Maitoa ei pullosta huoli. Minkäslaisia määriä te muut annatte ruokaa ja montako kertaa päivässä? On vähän hukassa nämä alkumetrit kiinteisiin opettelussa...

Komeita mittoja oli ollut monilla :) Meidän pienellä oli vähän painokäyrä laskussa, mutta ei ainakaan vielä huolta. 5kk mitat oli "vaan" 7090g ja 65,5cm, pää 43.

Mutta nyt isoveikan leikit alkaa taas olla sitä luokkaa, että pakko mennä väliin ennen kun tulee pahempaa jälkeä.
 
Me ollaan täällä mummolassa kylässä, ja on opeteltu täällä nyt kunnon päivärytmiä:

Herätys klo. 6-7.30 välillä
Aamulla aamupuuro klo. 7-8 välillä
Tirsat 45min.
Lounas klo. 10.30-11 välillä
Päikkärit 2-2.5 tuntia ulkona
Välipala klo. 13-14 välillä
Päivällinen klo. 16 aikoihin
Tirsat 30-45 min.
Iltatoimet klo. 18 jälkeen
Puuroa iltapalaksi
Sänkyyn klo. 19 aikohin.

Nyt on viikon verran menty tällä, ja toissayönä heräsi vaan kerran, viimeyönä kaks. Jospa nuo päiväsyömiset alkais tepsimään, että nukkuis yöt paremmin.

Mä oon antanu poitsulle ruokaa niin paljon kun jaksaa syödä, esim. puuroa saattaa mennä n. 1 dl verran. Neuvolassa sanoivat että saa antaa niin paljon kun haluaa syödä.

Täällä tuli eka hammas! =) Muutaman päivän oli syömalakossa, ja sieltähän se hammas sitten putkahti. 5kk mitat 8980g ja 70cm, pipo 46cm = iso poika :heart: :heart:
 
Hyvä että joillaki vaikuttaa syöminen positiivisesti öihin. Täällä kinteiden aloittamisen tulos oli että maha rupesi toimimaan. Päivällä kakkaa aina kun herää, eli n. 4 kertaa, sit vielä joka kerta ku syö, joka lienee sit n. 5 kertaa ja yöllä vielä 2-3 kertaa. Viime yönä kakkas klo 12, 02 ja 04 ja heti aamulla puol 8. Alkaa olla tämä mamma ihan puhki noiden yöllisten heräilyjen kans :|
 
moi..piti tuubin ja pojan kans tavata mutta ei .. :headwall: :snotty: .. meillä tultiin taas kipeeks..kaks korvatulehdusta, yks angiina ja yks tavallinen räkätauti ja miun keuhkoputkentulehdus..siis mistä näitä pöpöjä riittää.. :whistle:

ali on onneks se jolla on vaan tavis nuhis..ja nuo isommat antaa lääkitä korviaan ihan iisisti..ja justiin tähän väliin sitten isännälläkin nooita työkuvioita.. ja eipä tietysti mmmo ehdi auttamaan.. eihän sitä nyt millään kun on kesämökillä kukkapenkin uusimista.. vaikka ei ole edes oma mökkikään..kivempihän se siellä kun näiden turisijoiden kanssa :headwall:

teinipoika sanoikin että olkoon mummo sitten jäähyllä jos ei omaa etuaan isoäitinä ymmärrä..kuulema oppii priorisoimaan meidänkin mummo.. :D ..osaa toi poika käyttää hienoja sanoja..

kaikille jaksuja ja lämpimiä ilmoja..

Dare ja Ali
 
täällä oli tänään 5kk neuvola jimil,reipas poika sai rokotteen..7065g/64,2cm ja pipo oli 42,3cm..pikkusen ryömii jo eteenpäin ja pyörii ympyrää matolla..hiukan kiukkunen ollu nyt kun aristaa tota jalkaa mihin sai pistoksen =( meillä nyt aloittettu iltaisin peruna-porkkana vellii antaa..
pitää mennä nukuttaa lapsii ,palataan paremmal ajal..
 
Heippa taas pitkästä aikaa!

Joko teidän kaikkien vauvat kääntyy mahalleen? Meillä ei edelleenkään :ashamed: Mahaltaan osaa kyllä takas selälleen kääntyä mutta ei toisinpäin!
Yhtään ei edelleenkään viihdy meidän neiti mahallaan. Eikä lattialla muutenkaan nykyään. Aina vaan pitäisi olla sylissä ja liikkeellä :/
Enkä minä saa poistua näkökentästä mihinkään tai alkaa kamala huuto.
Vähän kyllä mietityttää tuo kääntyminen, mutta kun kaikki muut jutut menee kuten ikäisillään niin yritän olla hirveästi huolehtimatta.

Syömisistä ollut puhe, meillä syödään aamu ja iltapuuro, kerralla reilu puoli desiä. Päivällä liha-kasvissosetta tai pelkkää kasvissosetta 2x. Sitä noin puoli purkkia kerralla. Maitoa vaihtelevasti, ei kyllä kovin paljoa. Pitäisi varmaan enemmän juoda, mutta hankalaa on kun ei maistu!
Yöllä syödään kerran tai joskus jopa kahdesti.

Nyt aamupalalle :wave:

takhisis & neea
 
Tervehdys!

Täällä ollut hässäkkää, niin tuntuu, ettei ole malttanut kirjoitella, vaikka lukemassa olenkin käynnyt. Hirveästi on liikettä neidissä ja yritystä on edelleen päästä eteenpäin, tosin peruttelee nätisti. Ääntä ja hölpötystä on tullut viimeisten viikkojen aikana hirveästi.

Uusi suosikkimaku on mango. Iltaisin syödään riisipuuroa mangolla, puuroa n. puoli desiä ja mangoa puolipurkkia siihen mukaan. Välillä menee kaikki välillä ei. Muuten syödään kasvissosetta kahdesti päivään ja vähän marjasosetta päälle. Lihoja pitäisi ruveta aloittelemaan. Mutta en ole saanut vaan aikaiseksi. Kauraakaan en ole maistattanut vielä uudestaan, mutta ruisleipää on saanut imeskellä. Ehkä tuota kauraa voisi maistattaa, kunhan ollaan miehen kanssa molemmat kotona. Jos saisi aamupuuroa pikkuhiljaa mukaan. Aamuisin vaan ei neidillä oel nälkä tai pitäisi heräämisestä hyvä tovi odotella, kun maitoa saa just ennen heräämistä.

Muuten ei kummoista. Neitikin tervehtyi, niin on oma touhukas itsensä. Äidin perään kylläkin ja hiukan vierastaa, ei kaikkia, mutta joitakuita. Huoneesta ei saa poistua, hirveä parku. Tosin jos on huoneessa kahdestaan isänsä kanssa ja isänsä yrittää poistua, niin sama huuto kuin jos olisi äiti isän tilalla. EI tykkää jäädä yksin.

Mutta nyt kotitöitten pariin!
 
Hampaita? räkää, silmien vuotamista ryömimisen ja konttauksen risteytystä, hyppimistä, kuolaa ja unettomia öitä. siinäpä tiivistelmä meidän elosta.
Tänään sai aamupalalla päärynä-vattua ja ai jukra että se oli namia. tosin ei tuo vielä ole keksinyt jotain aivan ehdotonta hyihyi ruokaa, kaikki menee, ainakin eilinen polentapuuro oli menestys.
Ruokalistalla on jo nautaa, possua, kauraa, riisiä, maissia, perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, persikkaa ja päärynää.mistään mitä on tarjottu ei ole tullut reaktiota *tuulettava hymiö*

MAhan kanssa on kyllä ongelmaa, raukalla on kakkaaminen niin vaikeeta että saattaa huutaa parkin tuntia ja sitten tuloo pien rökkönen kakkaa :( vaikka siis saa joka ilta kakkatippoja. pitää huomenna jutella neuvolassa että mitäs sitten.
 
Koivunkäpy meillä on auttanut vesi. Kun alettiin syödä kiinteitä niin maha oli aluksi kovalla, mutta sitten on otettu aina vettä aterian jälkeen ja joskus välissäkin niin masu toimii :)

Meillä rohiseva yskä ja tukkoinen nenä kiusana. Muuten tyytyväinen poika, jos vaan saa ruokaa aina sillä sekunnilla kun nälkä yllättää ;)
 
Täällä ollaan oltu kans räkätaudissa koko alkuviikko, ensi poika ja nyt mä. Pojalle ei kuumetta sentään nostanu, mutta mulle kyllä. On aika ällöä touhua imeä vauvan nenästä räkää niistäjällä, mutta pakko kun ei pysty syömään kun ei henki kulje. Mieskin on sopivasti työmatkalla koko viikon, onneks huomenna tulee kotiin.

Mitäs muuta.. toinen hammas tuli heti ensimmäisen perään, viikko oli vaan väliä. Poika oli jälleen syömälakossa, ja on nyt myös kun on ollu kipeä, ei edes hedelmäsoseet maistu.

Istumista ollaan harjoteltu jo jonkun verran, mutta muuten meillä ei sen kummempaa. Tässähän nää päivät kotona neljänseinän sisällä menee, vaikka ei mitään järkevää teekkään.

 
Me puolestaan seuhdotaan kaiket päivät siellä sun täällä, hyvin mä onnistun kehitteleen meille päiväohjelmaa, vaikka ei edes kavereita löydy juuri samalta paikkakunnalta...huh, kai sitä välillä vois olla kotonakin. Tänään käytiin mun työpaikalla jättämässä hoitovapaa-anomus, laitoin nyt sit 31.7.2011 saakka...

Täälläkin seurataan tarkkaan mun liikkeitä ja huudellaan perään jos menen pois näköpiiristä :) ja kotona vierastetaan ihan hirveesti, muualla vaan jos vieras tulee koskemaan tai ottaa syliin.
Eteenpäin ei vielä päästä, hirmuisen viuhtomisen seurauksena saattaa paikka vähän vaihtua mutta ei vielä tarkoituksella liikuta. Eikä hampaitakaan löydy. Pulloon tuo neiti ei opi ikinä, joten elellään melkosessa symbioosissa niin pitkään kun maidontarvetta on...joskus ihan vähän ajatuksentasolla ahistaa, mutta täytyy vaan ajatella kuinka lyhyestä ajasta nyt oikeesti puhutaan.

Maailman paras hetki on ehdottomasti se, kun tytteli avaa aamulla silmät mun viekussa ja mut nähdessään hymyilee koko hampaattoman suun leveydeltä :heart: :heart: :heart:
 
Iltaa.
Täällä on seurana aivan jumalaton väsymys. Yöt neiti värkkää tissillä, totta sillä taas tiheän imun kausi. Ohimenevää siis, se tieto auttaa jaksamaan: Vaikka kyllä tässä melko synkät ajatukset ollu :ashamed: Eikä vain se että neiti värkkää yöt, vaan esikoinen herättää meidät viimeistään puol7. Tähän asti kaikki päivät ovat menneet iltaa odotellessa; että lapset nukahtaa ja pääse itsekin nukkumaan. Tänään en iltaa odottanu, päinvastoin. Pelkään tulevaa yötä, en edes halua mennä nukkumaan jos joudun aina unen päästä kiinni saatuani nousta hyssyttelemään tyttöä :(

Jotain iloa näissä päivissä kuiten on ollu; neiti lähti toissapäivänä ryömimään :) Nyt jo pitkän matkan pääsee eteenpäin, vapaalla tyylillä :LOL:

Juu ja mikähän siinä on, ku alkuviikosta peppi kakkas vielä 9-13 kertaa vuorokaudessa, 2-3 kertaa joka yö. Niin nyt tulee kakka vain 2 kertaa päivässä. Sit tuntuu et se vähän vaivaa öisin, siis kakka, kun ei oo kunnolla tullu.

Huoh, kyllä pysyy vauvakuume KAUKANA näiden kans. Esikoinen hyppii vieläki sängyssä ja loikkii pitkin huonetta (vaikka heränny jo 6.30) ja peppi aloitti taas itkeskelyn puolen tunnin unien jälkeen. Tällä mammalla saattaa vähän turhauttaa :headwall:
 
Täällä edelleen syömälakko. Vielä on vähän nenä tukossa pojalla, mutta söi muutamana päivän kyllä ihan hyvin ruokaa, mutta nyt ei taas suutaansa suostu avaamaan. Oliskohan taas hammas tulossa, en tiedä.. Tai sitten on kurkku kipeä. Mistäs sitä tietää millon mikäkin vaivaa.

Me käytiin hakees pinnasänky puolvuotis lahjaks, ja hyvin on siinä nukuttanu. On heränny öisin "vaan" kolme kertaa B) Se on tosi vähän se, kun ennen heräs sen seittämänkin kertaa.

No nythän tuo herää näköjään päikkäreiltä, ja kohta alkaa kasvunpaikka telkkarista, meidän lempiohjelma nykyään :)
 

Yhteistyössä