2009 Joulutontut!!!!

Juu painoa löytyy :)
Vieläkin on se 10kg mistä pitäs eroon päästä,nyt taas eilen päätin,että nyt nää saa lähtee,eikä ollu edes maanantai kun eikös joka maanantai ala aina se laihduttaminen :LOL:
Ei vaan kai se on pakko,kesä lähestyy uhkaavasti ja mitkään vaatteet ei mahdu päälle :/
 
Hohhoijaa |O . Miten musta tuntuu, että illat on vaan odottamista, että saa miehen kotiin. Mitään ei osaa tehdä, vaikka tietää ettei vielä vähään aikaan tule. Enkä viiti ruveta melskaamaankaan hirveästi, kun tuntuu, että nykysellään neiti herää joka ääneen. Pah ja pöh. Nukkuisi nyt hyvät torkut niin jaksaa illan. Harvinaista kyllä veti melkein tunnin vielä unta lenkin päälle kotona. Taisi olla hyvä villapuku, kun ei hiottanut edes, ei kauheen kuumalta tyttö tuntunut, vaikka tunnin ulkotamineissa nukkui. Toivottavasti on ollut tarpeeksi lämmin ulkona.

Juusp, muuten ei mitään erityistä. Räkäisyys alkaa helpottaa, mutta köhä ei. Yöt on olleet kuitenkin levollisempia kuin mitä viikonloppuna. Itseäkään ei ole päivällä edes väsyttänyt. On saanut mammakin unta. Onkohan siitä haittaa, että nukkuu melkein koko yön samalla kyljellä (ja joka yö vielä samalla kyljellä)... Päivisin kyllä nukkuu selällään ja pää on kääntynyt toiselle puolelle.
 
koivunkäpy, siitä terkka huomautti kun tyttö ei viihdy mahallaan, että suunnilleen jotain on vialla ja fysioterapiaan ens kerralla lähete, ja kääntymistäkin pitäisi jo harjoitella ym. Että miksi en ole tarpeeksi pitänyt lattialla...

Nyt sitten vaan mietin mitä kaikkea oon tehny väärin, mistä mikäkin johtuu ja onko minun syytä... :ashamed:

 
:eek: hui hirvee miten voi ollakki paniikki..hajut yököttää, joka asia itkettää, mie en osaa nukkua ku mahallaan..ja apteekki on ihan kauhee paikka.. EN MIE SINNE USKALLA MENNÄ |O :snotty: :ashamed: ...haluan titää jotenmki varmaks ja samalla en taho tietää yhtään mitään mutta ole tässä sitten niin että niinku ei mittään.. :headwall:

en mie kuitenkaan usko että oisin lisääntymään päin.. kuhan haahuilen taas :xmas:

ja sitä ihanaa veljenpoikasta näin ja miusta tulee sen haltija kummi :heart: ..kun en voi olla kirjoissa ja kansissa virallinen kummi..veli sanoikin että oon hyvä haltija..ja lupasaskarrella miulle taikasauvan ja siivet :LOL: ..mie kuulema oisin ku SHREK 2 elokuvan haltian ja noita nokinenän sekotus :D ..

Dare lähtee kiitämään ulos..pakko päästä laskemaan höyryjä hetkeks.. :wave: :wave:
 
Takhisis Ei tämän ikäisen tarvitse olla kääntymässä hirveästi eikä välttämättä viihdy vatsallaan. Sitten kun alkaa viihtyä, niin pidät enemmän vatsallaan ja nyt pidät sen hetken, minkä viihtyy. Teidän terkan mukaan kälyn pojassa ja minun kummitytössä oli paljon vikaa, kun kummityttökin rupesi vatsallaan viihtymään vasta lähemmäs viisikuisena ja kälyn poika ei oikein vieläkään vatsallaan viihdy ja on kuitenkin yli seitsemän kuukautta. (eikä hirveästi vielä kääntyile). Joten pyh terkalle ja luota vain itseesi. Lapset on yksilöitä ja kaikki eivät mene oppikirjojen mukaan. En uskokaan, että olet mitään väärin tehnyt. Tyttösi kyllä rupeaa harjoittelemaan kääntymistä yms. kunhan on siihen valmis.
 
Takhisis, kaverin muksu päätti vasta 9kuisena tehdä muutakin kun maata selälään, että ehtii sitä myöhemminkin.
Meillä on juippi laiskistunu, kääntyy puoliksi mahalleen, alakroppa on mahallaan ja yläkroppakin melkein, mutta vissiin arvelee että kun kumminkaan mihinkään pääse ni hittoakos sitä kääntymään :LOL:
 
No meillä toi kääntyminen tapahtui sanoisinko yhdessä illassa: ukkeli ei hirveesti ensin oikeestaan ees viihtynyt lattialla, sit parisen päivää rupeskin yhäkkiä viihtymään, sit meni pari päivää silleen, että halus jatkuvasti kääntyä kyljelleen ja sit tulikin se yksi ilta kun sattumalta sai laitettua koivet sellaseen asentoon että pääsikin ympäri massulleen ja siitäkös se into irtos! yhden illan kaveri treenas ihan tosissaan et selältä mahalleen ja mahalta selälleen ja hienosti rupes sujumaan. Nyt poika lähinnä peruuttaa ryömimisasennossa ja nousee jo konttausasentoon, että näinköhän meinaa jättää eteen päin ryömimisen kokonaan väliin ja ruveta pian jo konttailuun! :) Mutta siis just sitä, että ei se kuule tosiaan ota välttämättä kuin sen pari päivää kun asiat muuttuu kokonaan ja mahallaan oleminen rupeaa olemaankin hauskaa ja sit sinne halutaankin keinolla millä hyvänsä! :) Tai sitten pikkukaverit vaan oottelee, että kasvaa ja voimistuu ja sit jonain päivänä nouseekin suoraan seisomaan :D Ei noista tyypeistä kyllä ikinä tiedä ;) Terkat voisivat pitää mielipiteensä aivan itsellään. Kaikenlaisia sitä välillä päästetäänkin asiakaspalvelutehtäviin...

Santeriina ja minimies 5,5kk
 
Kiitoksia rohkaisevista kommenteista :hug:
Eiköhän tyttö tässä vielä ehdi liikkeelle lähteä! Kääntyy kyllä jo kyljelleen, ei paljoa varmaan puutu niin hoksaa miten siitä pääsee mahalleen.

Paitsi nyt iski eka flunssa pikkuiseen :( Ensin esikoinen sairastui, sitten minä ja nyt neea on ihan tukkoinen ja itkuinen. Täällä on liikkeellä rs-virusta, moni vauva ollut sairaalahoidossakin sen takia! Jospa ei sitä ole..

Nyt kehittelemään jotain syötävää, hauskaa viikonloppua kaikille :wave:
 
Täälläkin ollaan flunssan kourissa... :snotty: niin äiti kuin lapsikin.
Käytiin lääkärissä kun alkoi haroa korviaan ja iski silmätulehdus. No, ylläri että korvissakin on tulehdusta. Ei muutakun lääkettä nassuun, pienestä se alkaa... :/ En tiedä onko rs-virus vai joku muu virus, mutta ei tyttö mun mielestä niin kovin kipeä oo, ilman noita silmä- ja korvatulehduksia olis päässy tosi vähällä tästä taudista. Flunssanen on, muttei sillailla "kipee". No, toivotaan että paranee pian, eikä tästä alkaisi mitään korvakierrettä...
 
Täällä kuului eilen naurun hörähdys :heart: Poika oli sylissäni helistin kädessä, ja kun heilutin helistin kättä, oli se niin hauskaa että oikein nauru pääsi. Sitten tuli hikka ja nauru loppu siihen. :D
 
Piti tulla kommentoimaan, niin te jotka ootte osallituneet siihen rokotetutkimukseen, niin onko teidän lapsilla ollut korvatulehuksia. Kun meillähän oli molemmissa korvissa ja sitten tuli vaan tuosta puhe, että todennäköisesti saatiin sitten se hepatiitti-rokote, kun siitä varsinaisesta rokotteesta pitäs olla se hyöty, ettei noita korvatulehuksia tulis...
 
Huomenta :)
Täällä iski sitten tytölle kuume perjantaina,vaikka luulin,että oli jo parantunu flunssasta ja oli pari päivää jo tarhassakin.
Tosin eihän sitä tiedä onko tää nyt sitten kuitenkaan samaa tautia.
Nyt on jo virkeempi ja aamulla ei ollut kuumetta ja toivottavasti ei ala kovin nousemaankaan.

Mennään päivällä tuttiritari konserttiin :)
Sitä on odotettu jo niin pitkään,että pakko mennä vaikka ei ihan kunnossa olisikaan.
Toi on meillä niin suuri hitti :)
 
mamma sai uuden laivan. edellinen oli jokialus, nyt on valtamerilaiva mallia. ihan rouhee peli, ehtiipähän kun keulilla kehrää V6, 7-hengen tilaihme.

Lunta on satanu, onneks nyt suli poiskin, aamulla oli ihan valkeena maa.
Pojun lempparia tuntuu olevan maissi, oikeen maiskuttaa kun sitä antaa. :$
 
Koivunkäpy, täällä on maissi kanssa lempparia. Makeista menee sitten mustikka-puolukka -sose.

Meidän neiti haluaisi syödä itse, on aina lusikassa kiinni. Nokkamukistakin pitää saada itse pitää kiinni. Onneksi on pesukone, mikä pesee vaatteet ja hanasta tulee vettä neidin pesuun. Joka paikka ihan soseessa. Onneksi en ota asiaa liian vakavasti, sotkee minkä sotkee, tulee sitä sotkua myöhemmin ihan varmasti.
 
Moi, nyt Lucas nukkunu neljä yötä heräämättä, klo20/21-7...muistelisin että esikoinen Emmaki näihin aikoihin alkas nukkuun yönläpi...ja kyllä heti huomaa että on paljon univelkaa, mutta myös sen että on pirteempi päivällä.

Lekurilla käytiin sen maitoallergia epäilyn takia, ja tultiin siihen tulokseen että luultavasti ihan vaan normii atooppista ihottumnaa, eli rasvaa aamuin-illoin...käytän essex rasvaa.

Ja Lucas on lyöny aika hyvin lukkoon ruokailu ajat...:
klo7, 120-150ml maitoa
klo8-9, puuroa ½dl
klo10-11, 1prkki sosetta ja 120ml maitoa
klo13-14, 150ml maitoa
klo16-17, 1prkki sosetta ja 100ml maitoa
klo18-19, puuroa 1dl
klo19-20, 30-50ml maitoa

Puurona on sinlac niminen jauhe...mutta noin kolmen viikon päästä aloitan kunnon puuron antamisen...

päikkäreit nukkuu joskus vaan kahdet pitkät, ja joskus jopa neljät vähän lyhkäsemmät...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sydänkäpynen:
...jaahas, nyt sitten Lucaksen vuoro sairastaa vesirokko...jipiii
:hug: noo o sit se on sairastettuna.. hyvästi ennen kesää sairastatte. Toivottavasti menee kivuttomasti ohitte.
Meil on tänään 4kk lääkärineuvola (Tosin 4kk tuli täyteen jo 16:sta päivä) :D
 
Heissan! Pikaisesti kirjoitan, toivottavasti ette oo uutta pinoa avanneet mun huomaamatta :whistle:
Peppi nyt unilla. Vielä pari viikkoa sit nukahti takuuvarmasti tissille, nyt täytyy olla tosi väsy jos tissille nukahtaa. Jaaha, ja heräilee jo. Kuuli varmaan unen läpi et äippä alko näpyttämään :LOL: Yritän jatkaa myöhemmin..

Sen verran että kiinteitä ei olla aloitettu vielä(kään), paitsi eilen ostin sellasta bonan (?) maissipuuroa, sitä annoin pari lusikallista. Oli imeä koko lusikan, oli vissiin niin hyvää :saint:

Nyt itku yltyy, hauskaa päivää mammat!

Myräkkä (tänään 28v) ja Peppi (huomenna 5kk)
 
Hienoa toukokuuta kaikille! Täällä tosin sataa räntää... Että semmonen kevätsää lämmittää niin sydäntä kuin varpaita, pah. Vaikuttaa kyllä ihan koko olemukseen tämmöinen kalsa keli, heti jotenkin masennus kun ei kävelyllekään viitsi lähteä. Siispä istumma kotona koko päivän :/

Luojan kiitos, meillä ei (vielä ) ole sairasteltu mitään. Toivottavasti ei tartte sairastaakaan. Meillä on kyllä semmonen vauvavakuutus, että jos kipeäksi poika tuliskin niin sais viedä sitten yksityiselle eikä tarttis lähteä jonottelemaan. Kaikesta muusta ollaankin tingitty paitsi tuosta menoerästä.

Muuten täällä hiukan rauhoituttiin tossa toissaviikolla kun viimein tuli se yksi kiusallinen hammas tuohon alas vasemmalle. Olikin kiusannut jo kauan. Rupesi sen jälkeen maistumaan ruuatkin taas, poika kun tuntui olevan lähinnä nestepaastolla varmaan viikon ajan. Yritti mitä vaan sosetta syöttää niin suu pysyi visusti kiinni, tapitti vaan pyöreillä silmillään sen näköisenä, että "siinähän yrität, en muuten syö" :D Nyt on maisteltu jo kanaa ja nautaakin (siis kaupan soseena), ovat kyllä maistuneet. Vaan lemppari on ja pysyy: Kukkakaali :D Ei vedä vertoja aprikoosit, ei marjasoseet, ainoa sose mitä oottaa suu ammollaan ja maiskuttaa syödessään on kukkakaali. No ei kai siinä... Erikoinen tapaus :D

Päikkäreitä vedellään nykyään edelleen kolmesti, ekat noin klo 9 (0,5-2h), tokat puolilta päivin (2-3h) ja kolmannet vielä siellä viiden puolin tai toisin (0,5h). Yhteensä päikkäriunta poika saa päivittäin semmosen 4-5h. Yöt on edelleen järkyttävän katkonaisia, eilen olin aivan ihmeissäni kun meni sänkyyn 19.30, heräs syömään klo 22 ja seuraavaksi vasta klo 01. Noh, sen jälkeen olikin taas semmosta tunnin pätkää... Haluttais lopettaa yösyötöt (yötutistahan luovuttiin jo joitain viikkoja sitten) mutta kun kaveri kuitenkin syö aina herätessään aika reilusti (n. 50-60ml keskimäärin 4x yössä ) eli saman verran mitä yleensä syö kerrallaan maitoa muutenkin) niin sit tulee semmonen olo, että kai se sit vielä sen tarvitsee... Nyt kun ruuat alkaa olemaan kuitenkin sen verran tuhdimpia pikku hiljaa ja sitä tuntuu menevänkin päivä päivältä enemmän niin eiköhän se tosta yöruokailutkin vähene ja sitä myöten sitten muutenkin muuttuisivat yhtenäisimmiksi.

Eteen päin pikkumies ei vieläkään osaa juurikaan mennä mutta pyörii kuin väkkärä ympyrää lattialla, peruuttaa mahallaan ja nousee konttausasentoon hytkimään. Matollaollessaan onnistuu myös menemään välillä sentti kerrallaan eteen päin kun nousee konttaamaan, hytkyy hetken eestaas ja lopulta loikkaa eteen päin :D Käyhän se niinkin.

Eilen käytiin ekaa kertaa ulkoilemassa kattelemassa sorsia pojan ollessa vaunujen ratasosassa, eli että ei joutunut olemaan siellä "vauvakopassa" enää vaan näki vähän maailmaa. Oli aikas tyytyväisen oloinen kaveri! :D Ja kyllä kaikki kiinnosti aivan hirmuisesti. Lirkutteli siellä iloisesti :) Seuraavat etapit onkin sitten nyt lähipäivinä siirtyminen syöttötuoliin (selkä sen verran hyvässä asennossa, että saatiin lupa neuvolasta alkaa pikku hiljaa istuttaa syöttötuolissa kun siinä ei kuitenkin kovin pitkiä aikoja istuskella) ja vauvasängystä pinnasänkyyn ja omaan huoneeseen :)

Jaaha, no nyt sit hän heräsi toisiltakin päikkäreiltä puolen tunnin jälkeen... Ekatkin oli vaan 0,5h.. Tästä tulee kiva päivä... :headwall:

Myräkälle hyvää syntymäpäivää! :)

Santeriina ja Kiukkupussi melkein 6kk
 
tääl kans käyty 4kk neuvolas ja jimi oli 62,2cm ja 6,3kg,et pieni poika..tääl nykyään viihdytään selällään kaaren alla ja selältä käännytään mahalleen..imetyksellä mennään ja 2 krt päivässä saa nania,nyt oon kokeillu hieman maissivelliä iltamaitoon,mut tulee nopsaa ulos..nyt pitää mennä..
jimi ja mymmeli
 

Yhteistyössä