2009 Joulutontut!!!!

Jaahas, täällä neiti nukkunu ulkona ja ties kuin kauan. Tai no, 2 tuntia. Meinas puolen tunnin jälkeen heräillä mut oltiin isoveikan kans ulkona niin pääsin heti vaunuja heilutteleen ennen ku ehti herätä kunnolla.
Kovasti tyttö kasvaa, ihan silmissä. Iso tyttö jo :) Seisottaa pitäs koko ajan ku tarve päästä seurailemaan veljen touhuja. Minkähänlainen emäntä tästä on kehkeytymässä :kieh:

Kiinteitä ei olla vieläkään aloitettu. Maanantaina ja tiistaina annoin illalla maissipuuroa, mutta kakka muuttu äkkiä vihreäksi limaksi, niin parempi varmaan jättää pois. Kunhan maha tuosta rauhoittuu niin suunnitelmissa alkaa antaan pottua. Nyt ku ihan selvästi syöminen kiinnosti. Kuukausi sit ei osoittanu minkäänlaista kiinnostusta syömistä kohtaan.

Nyt pitää mennä taas.. Hauskaa viikonloppua kaikille ja hyvät äitienpäivät :wave:
 
Hyvät äitienpäivät kaikille täältä myös :flower:

Leppoisissa merkeissä päivä menny. Pääsin kävelylle jopa, ja oliki mukava ku oli niin mahtava ilma. Ja edelleen on, mutta nyt iski väsymys :) Peppi juuri nukahti ulos ja Pyry kattoo topi ja tessua mansikoita syöden. Mies meni punttikselle.

Eilen kävimme hammerfestissa, täältä sinne matkaa vajaat 250km. Ja oli se kyl tuskainen matka. Aamu 7 ja ilta 10 välissä peppi nukku vain 2 tuntia. Autossa ei nukkunu, tuohon 500 kilometrin matkaan meni 8 tuntia autossa. Kun jatkuvasti piti pysähdellä peppiä pois istuimesta, tissiä yrittää tarjota tai vaippaa vaihtaa. Ihanaa perhematkailua.. *syvä huokaus*

Jaahas, naapuri soitti meidät ulkoilemaan. Onkin kyllä niin mahtava ilma et taidetaan lähteä. Illanjatkoja kaikille äideille =)
 
ootteko antanu viel vettä vauvalle pullosta tai kupista?kun kysyin meijän neuvolasta/Lääkäriltä niin ei kuulema saa antaa ennen 6kk,me ollaan ens kuussa menos ulkomaille niin sano et maitoo vaan jimi sillon just 5kk ja viikko..jäi häiritsee toi asia
 
Alkuperäinen kirjoittaja mymmeli81r:
ootteko antanu viel vettä vauvalle pullosta tai kupista?kun kysyin meijän neuvolasta/Lääkäriltä niin ei kuulema saa antaa ennen 6kk,me ollaan ens kuussa menos ulkomaille niin sano et maitoo vaan jimi sillon just 5kk ja viikko..jäi häiritsee toi asia
Mä annan kyllä jo vettä, semmosia pikku kulauksia menee...esim. päikkyjen jälkeen tai sit soseen jälkeen..en tajuu miks ei sais antaa..kesällä kumminki pitää antaa, ja ainaki jos on hikoilevaa tyyppiä niin kyllä se sitä vettä varmasti juo...
 
5 kk neuvolassa käytiin tänään. Painoa neidillä 8870g ja pituutta 67,5cm (kasvoi sitten kuukaudessa 3cm ja painoa kuukaudessa 750g).

Kaikki ok, ei mitään ihmeellistä. Iltapuurot päästää aloittelemaan. Lihat sitten 6kk:n iässä. Kaulan alueen ihottumaa/näppyä, käski rasvata, tarvittaessa kortsionia.
 
mymmeli, kyllä mä antasin joko sitä vettä tai hedelmäsoseesta väsättyä mehua, koska jos on kuumat kelit niin muuta ehdi reissussa tekemään kuin imettämään.

Jaha, isoimman saapi viedä taas lääkäriin, kun ei astmalääkkeet auta, meinaa tukehtua yskäänsä ja oksentaa sit ku tarpeeks yskii
 
Olipas tänään komia päivä B)

Mekin ollaan lähdössä vauvan kanssa kahdestaan reissuun, ihan kyllä täällä Suomessa pysytään, mutta pitkä junamatka (n. 7 tuntia) on edessä. Kyllähän se matka varmaan menee ihan hyvin, mutta jännittää se silti. Perhehytistä varasin paikan että saadaan olla rauhassa siellä.

Tänään tuli 5kk täyteen, ja sen kunniaksi maisteltiin kuningatarpuuroa. Hyvinhän tuo upposi, niinkuin kaikki muukin. Suosikki on silti banaani, se on niin mahottoman hyvää että. :)

Täällä edelleenkin heräillään yössä monen monta kertaa, joskus rauhottuu tissille ja joskus heti kun vaan vaihtaa asentoa. Ostin makuuhuoneeseen kunnon pimennysverhot, ja se on ehkä vähän auttanut. Vähän. Hyvä puoli on että poitsu menee jo klo.18-19 välillä nukkumaan että tässä on tätä omaakin aikaa, paitsi että nytkin väsyttää niin paljon että taidanpa itsekkin lähteä nyt nukkumaan.

Öitä.
 
Perjantaita :wave:

Hyvin nukuttu yö takana, neiti heräsi ekaa kertaa syömään vasta 5.30!! :)
Kun tähän asti on herännyt 2 kertaa syömään. Tosin nyt on mennyt jo kolme yötä kun on selvitty yhdellä syönnillä. Selvästi iltapuurolla osuutta asiaan! Nyt kun hehkutan niin ens yönä varmaan heräillään..

Mites teillä maidon juonti nyt kun kiinteitä jo maistellaan? Täällä vähentynyt paljon, mietityttää paljonko pitäisi vielä tämän ikäisen juoda?!
Neuvolassa kehotettiin vaan syöttämään kiinteitä niin paljon kuin uppoaa, kun painoa on niin vähän. Maidosta en sitten älynnyt kysyä :ashamed:
Eli yöllä menee se 150 ml, mutta päivällä ei paljon yhtään. Soseen/puuron jälkeen ei suostu juomaan ollenkaan, oon sitten syöntien välissä yrittänyt, silloin kerralla saa maksimissaan menemään 100 ml.

Mahtava ilma, helle taitaa tulla kun heti aamusta tosi lämmin! Neea ihmeissään vaunuissa kun sisävaatteilla saa nukkua, ei oikein osaa asettua kun sätkii ja touhuaa ihmeissään vähillä vaatteilla :)
Täällä on muuten innostuttu vaunuissa olemaan muutenkin kuin unilla, laitan puoli istuvaan asentoon niin tyttö innoissaan katselee maisemia vaunuillessa.

Nyt aamupalalle!

takhisis + neea 5kk 1,5vko
 
Perjantaita täältäkin.
Peppi juuri heräsi vaunuista ekoilta päikyiltä, veljensä jäi vielä ulos leikkimään. Meille asti helle ei ole vielä yltänyt; harmaata, vettä sataa ja mittari näyttää +7. Sisällä piti pitkästä aikaa valotkin pistää päälle, on niin jotenkin synkkä ilma. No, eipä tarvinu miettiä mitä pukee pepille päälle vaunuihin, kun haalarit ja makuupussin sisään. Ja kylläpä nukkuikin hyvin taas :) Melkein 2 tuntia.

Viime yö meni täysin harakoille. 21 aikaan aloitin nukutusrumban. 23 laskin jo kolmannen kerran sänkyynsä että josko nukkuis jo pidemmän pätkän. Ei, vartti niin jo taas kätinä alkoi. Nostin viereen nukkumaan, ajattelin että saan paremmin nukuttua kun vieressä. Tunti, niin siitä eteenpäin roikkui tissillä koko yön. Monesti vielä yritin irrottaa tissiltä, niin heti alko kädet vispaamaan ja kitinä yltymään. Nelisen tuntia sain ite varmaan nukuttua yhteensä. Mutta jostain syystä ei silti väsytä. Ainakaan vielä ;)
Odotan iltaa että lapset menis nukkumaan. Pyryhän kyllä viimeistään 9ltä sängyssä, mutta pepistä ei voi sanoa että alkaisi nukkumaan. Kyllä se on niin levotonta se ilta. Ei yhtään ala nukkumaan sängyssä, sylissä nukkuisi. Mutta minä kun kovasti haluaisin hetken omaa aikaa, niin aina yritän sänkyyn laskea; tuloksetta. Alkaa vauvakuume olemaan TODELLA kaukana. Ei enää lisää meille, kiitos.

Nyt mennä vaihtamaan vaippa tuolta hajuherneeltä. Eilen aloitettiin kiinteiden syönti, siis nyt todella aion päivittäin antaa enkä vain maistella silloin tällöin. Potulla nyt pari päivää, jos sit porkkanaa ja sen jälkeen bataattia. Mitenkä, kun en nyt esikoisen ajoilta muista, missä tahdissa annoksia lisätään? Jotenki tunnen olevani niin onneton ja kömpelö tän kakkosen kans. Esikon kanssa kaikki tuntu menevän niin luonnostaan..
 
Meillä oireillaan näköjään uusiin ruoka-aineisiin. Huoh :(. Viime viikolla turposi huulet, kun kauraa maistatin vähän enemmän (olin antanut aikaisemmin aamulla pari pientä lusikallista) ja vadelma-riisipuuro aiheuttaa hurjan punoituksen. Seuraavaksi kokeiluun pelkkä riisi ja jos sekin aiheuttaa jotain, niin sitten keittelen iltaisin maissipuuroa. Muuten ei uusia makuja nyt olla otettukaan vaan menty tutuilla ja tuvallisilla.

Räkätautikin on neidissä ja hirveä yskä, tänään lääkäriin. Siitepölyäkin on hirmuisesti. Tämä lämpö vie ihan toisesta mehut.
 
Mikähän kumma siinä on, että meidän neiti oksentaa korvikkeista ja velleistä, ja kun eilen kokeiltiin illalla puuroa niin sama juttu...pari tuntia syömisen jälkeen tuli taas aivan järkyttävät oksut, kaikki mitä oli syönyt... :/ en ole muilta vastaavaa kuullut? Kasvis- ja hedelmäsoseita syödään ihan kiitettäviä määriä, eikä mistään ole koskaan mitään muita oireita tullut. Ei nytkään esim. itkeskellyt mahaansa etukäteen, kesken unen vaan alkoi ykskaks oksentaa :(

Oli sitten aikamoinen yö, minä tietysti vahtasin vieressä enkä osannut nukkua, ja neitikin oli vallan levoton loppuyön. Ja jo toinen yö peräkkäin kun ei suostu yöllä syömään...mikä olisi tietty muuten ihan kiva juttu, mutta kun kaikki nesteet tuli pihalle jo alkuyöstä niin vähän huolestutti äitiä. Muutenkin joku ihme tissilakkoilu menossa, hurjan pitkiä välejä pitää tissittelyissä ja näillä helteillä ei niin hyvä juttu :|

Kaipa tuolla on kaikki kuitenkin kunnossa kun on niin kovin hyväntuulinen ja vauhdikas, koko ajan pitää tohottaa jotain :heart:
 
:hug: moi kakki :xmas: t ...Ali 5kk ja 2vrk 9130g ja 68.5cm toivottaa ryömimisen ja knttaus ajatusten keskeltä terveiset.. kuumaa ja kivaa kesää kaikille tasapuolisesti..

nyt tuunailemaan muutama body hihattomaks.. muskeli paitoja pikku miehelle.. :LOL:

rota rokotteen takia on oksu ilta tiedossa ja mpr nostaa kuumeen aika varmasti..joten lähden ottamaan pitkän ja kylmän (suihkun) tässä välissä kun vielä ei ole itku konsertti käynnissä..

Dare ja Ali :heart:
 
kakkitontut :LOL: B) ai kauhee, pitäs nukkuu joskus. viime yö oli kyll taas semmonen rimanalitus että jestas.

Ali on kasvanu loistavasti!

täällä ei kummia, pojat käytin viimeyön tiimoilta korviennäytillä, puhtaat oli, omia korvia valitin kun pamahtaavat lukkoon vähänväliä, ovat kuulema vialliset ja niissä on ilmastointi vika. tuumasin jotta tarvinnee soittaa johki firmaan joka tekee ilmastointihormeja, täti pikkasen repes.. :xmas:
Pits siivota vaan kun on taas ollu niitä päiviä että sylisylisyli ei mikään muu kelpaa. no nukkuhan se päiväunet tässä läppärin vieressä mahallaaan maaten, vaunuihin ei toki voinu urvahtaa. |O
 
Meidän 5kk mitat "vain" ;) 7620g ja 65cm. Vähäsen on alkanut paino tasaantumaan, toki erinomaisen tasasesti kasvaa =) Rokotteista tuli vain pieni itkun tiraus (toisesta, ekaa ei edes huomannut), eikä iltasella mitään oireita, kivaa =) Mitähän kivaa sitä tänään keksisi, köllöteltäiskö vaan auringossa vai vaunuteltaiskos...hmmm...eipä ole näillä keleillä kotiäitiydessä valittamista, tosin eipä kyllä omalta osaltani muutenkaan. Toki ymmärrän niitäkin jotka eivät kotona viihdy, mutta mulle sopii :) enkä olekkaan menossa vielä syksyllä takaisin töihin, varmaan sitten seuraavana syksynä...
 
meil jimi haluu kans olla vaan sellään tai mahallaan lattial ja sylis nyt paljon kun meillä kolmas korvatulehdus/antib..ja nyt kyllä ollu sellanen sinappitykki et ei oo toista,kokoajan paskat vaipas ja nukkuu 15 min kerralla..et tääl ei paljon omaa aikaa oo,sit muut sisarukset haluu kans äidin kans..jimil tulos just hammas,niin pitää sitä terottaa/hankita rintakumiin ja sit katsella äitii ja taas hiukan maistella tissii...huoh,kohta luovutan ja sit jatkuu vaan pulloilu,en oo uskaltanu antaa uusia ruokia,kun maha muuteskin raukalla sekasin..
me ollaan auringosta nautittu..meil 5kk neuvola viimeinen päivä tätä kuuta..
jimi 4,5kk ja mymmeli
 
Kaunista iltaa :wave:

Olipas Alilla tosiaan komiat mitat :D Mekin käytiin viime viikolla 5 kk neuvolassa ja pikkuinen on moneen muuhun verrattuna... paino nyt 6370g ja pituus 62,5 cm. Mutta maasta se pienikin ponnistaa B)

Ollaan kans aloiteltu maistelemaan soseita, tuntuis ihan mukavasti maistuvan. Etenkin peruna ja bataatti maistuu ja kaikki hedelmä- ja marjasoseet mitä oon maistattanu. Piakkoin ajattelin kokeilla jotain puuroa, niin sais sen sit aikanaan sinne iltaan toiveena et yöt vähän rauhoittuis. Tyttö heräilee rinnalle koko yön 1-2 tunnin välein, joskus harvoin saattaa nukkua jopa 3 tuntia putkeen. Tosin en tiä aina et syökö paljon mitään kun nukahdan ite heti, voi olla vaan sellanen tapa et tarvii tissiä kun herää. Ja nykyään kiekuu täysillä jo klo 5, on varmaan niin valosaa et luulee olevan aamu. Äiti ei vaan ihan jaksais sillon herätä... |O

Meilläkin on jonkin sortin lakkoilua menossa rintaruokinnan kans... kokeilla saa mikä asento milloinki kelpaa, sit se on sellasta et syödään-ei syödä-huudetaan-katsellaan ympärille-syödään-meininkiä. Just näin helteillä tosi kiva kun tuntuu et toinen ei syö...

Kovasti nää tonttuset kasvaa ja kehittyy, ei ne oo mitään pikkuvauvoja enää. Meilläkin neitonen jo haluais kovasti liiikeelle muttei vielä pääse kun ympyrää, selällään ;) Ja sekin on iloinen asia et vaunut on alkanu meilläkin kelvata muuhunkin kuin nukkumiseen. On hienoo näillä keleillä olla ulkona niin ettei koko ajan tarvi toista kanniskella. Tulee hiki! :LOL:

elisar ja neiti 5kk+ 1vko
 
Iltaa vaan!

Meillä oli kans 5kk neuvola ja komiat on meiänki "pikku" miehen mitat
8580g ja 67,5cm :)

Soseista ei ole mitään ihmeitä tullu,mitä nyt välillä hiukka enemmän piereskelyä ;)

Me nyt sitten jätettiin ottamatta viimeinen tehostus rota rokotteesta,viime kerralla kun tuli niin järkyt vatsavaivat :/

Meillä viihdytään tosi huonosti lattialla,ehkä se vaan sitten joku kerta päättää lähteä liikkeelle.

Tosiaan ei oo meiän joulutontut enään mitään pikku vauvoja,hiukka nyyh..tää kun tais olla meiän perheen viimeinen.
Täytyy yrittää nyt ottaa kaikki ilo irti tästä ajasta!

Ens viikolla ois sitten muuttokin edessä,aika työlästä yrittää pakkailla tässä lastenhoidon yhteydessä,mutta eiköhän se tästä :)
 
Heissan kaikille täältä sateen keskeltä. Kiva lukea kun kaikki muut innoissaan helteestä ja kesästä. No, kestihän meilläkin "kesää" 2 päivää, maanantaina ja tiistaina. Muutoin ollu koko ajan alta 10 astetta ja tuulee. Eilen vettäkin sateli kiitettävästi.

Eilen mekin viimein päästiin 5 kk neuvolaan, vaikka 5 kk pamahti mittariin jo alkukuusta. Mitat oli meilläkin pienen malliset, 6610g ja 62,5cm. Kasvanut ei siis ole niin kovasti, kehittynyt sitäkin enemmän. Syöttikseen kuulema sais alkaa istuttaan. Pitääki tänään yrittää ettiä siihen ne pehmusteet ja joku nauha haarakiilaksi (vai mikä se onkaan). Pääsee sit istuskelemaan perheen kanssa ruokapöytään. Kun aina sillä alkaa hirmuinen kätinä ku muut alkaa syömään.

Reilun viikon verran oon nyt antanu pottua ja porkkanaa. Pottu yksikseen oli vähän laimee, mut porkkanan kans maistuu jo vähän paremmin. Ei paljon vieläkään, tosin. Seuraavaksi ajattelin bataattia kokeilla, ja neukka kehoitti iltapuuron aloittaa. Norjasta saa niin kaikenlaisia puuroja tän ikäisille. Ne aloittaa ruokinnan puurolla, leipäkansaa kun ovat. Sieltä pitää käydä kattoon joku go´natt puuro.

Viime viikolla loppu tällä mammalla huumorintaju näihin meidän iltoihin. Tähän viikkoon asti nukutin pepin aina syliin, tissille enää harvemmin nukahti niin jouduin sylissä hyssyttelemään ja heiluttelemaan. Ja tuloksena oli että kun laskin sänkyyn niin viiden minuutin päästä alkoi itku. Syliin ku otin jatko samantien unia. Ja taas 5 minsaa sängyssä ja syliin. Tai sit viereen. Jokatapauksessa, yksin ei alkanu nukkumaan yhtään. Silloin päätin että loppuu se touhu. Pari päivää lämmittelin ajatusta "unikoulusta". En sitä kaiketi oikeaoppisesti tee, teen sen niinkuin meille sopii. Illalla siis vaihdan vaipan ja yövaatteet päälle, imetän, vähän aikaa saa vielä olla jalkeilla että tulee kaikki ilmat ulos (ehkä jopa kakkaakin vielä) ja sit vien sänkyyn makaamaan. Ekat illat huus kyllä todella kanssa, tuntu ettei rauhoitu millään. Mut nyt itkeskelee 5 minsaa ja jo on unessa :) Aivan ihanaa! Ja kun nukahtaa niin nukkuu sen pari-kolme tuntia. Sit herää syömään, imetän ja vien vielä omaan sänkyynsä. Toissayönä nukkui jo 5 tunnin pätkän. Vähän ku oli mahtavaa herätä vasta puol 5 ekan kerran! En ollu niin pitkää pätkää nukkunu sitte pepin syntymän. On niin mukavaa ku palkitsee tämä mamman päättäväisyys :) Mä pelkäsin et jouduin tuntikausii silitteleen sitä, niinku esikoisen kans. Ainaki nyt menny hyvin :) Sitähän ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan..

Esikoinen lähti hoitoon aamusta isänsä mukana. Mun pitäis laitella talvivaatteet pois. Pitää varmaan pestä osa. Ei kai se auta ku alkaa toimiin..

Niin joo, meilläkään ei vielä eteenpäin päästä. Paitsi tuolla kävelytuolilla jonka kummitäti toi. Viihtyy siinä tosin hyvin. Alkuun pääs vaan taaksepäin sillä, mut nyt liikkuu vempain jo kaikkiin ilmansuuntiin ku peppi oikein innostuu :heart:

Myräkkä ja Peppi 5,5 kk
 

Yhteistyössä