2009 Joulutontut!!!!

Voi huoh.
Maanantaina siis oli se saikulla käynti pojun kanssa.
Ultrassa selvis että vasen palli elää, jee! MUTTA oikea palli on loshukassa. ei löytyny ultratessa mistään, nyt siis epäilys että sen palli on surkastunut jostain syystä kokonaan pois.. :/ ja peräaukko on liian kireä, siksi ei oikeen paska kulje. tai kulkee se nyt kun alotettiin lääkitys mahaan.

Myräkän ja Firesunin neideille pikaiset paranemiset, meillä onneks ryskäyskä loppu yhtä nopeesti ku alkoikin.

Voi pienen lapsen riemua kun mahallaan pääsee johonkin, menee taakse ja sivulle, muttei vielä eteenpäin kummosesti ainakaan :LOL: selällään painelee etäs ja sitterissä ei enää kestä ilman remmejä..
 
Myräkkä ja firesun PIkaisia parantumisia sinne!

Koivunkäpy :hug:

Minä olen eilen aloittanut leipomisurakan huomista varten. Huomenna tulee työkavereita katsomaan meidän neitiä ja pitää panna pöytä koreeksi. Ei kai se olisi pakko, mutta onhan se kiva tehdä kerrankin, kun on sitten syöjiäkin. Ja samalla sitten teen sellaisia määriä, että jää pakkaseenkin. JA vielä pitäisi huomenna suolaista tehdä. Onneksi mies menee iltaan, niin saan aamulla rauhassa leipoa.

Tänään olen juossut postissa, pankissa oltiin asioille koko perheen voimin ja vielä kävin kaverinkin luona kylässä. Ja nyt tuntuu, että olen ihan katki, poikki ja puhki.

Tänään sitten mietittiin taas, että miten saisin oltua ensi vuonna kotona, ettei tarvitsisi mennä vielä töihin alkuvuodesta. Lainaeriä jos pudottaisi siksi aikaa ja vetäisi vyön tiukemmalle, niin eiköhän tuo onnistune. Pitää vaan takaajien kanssa puhua. Pankkiin mennään ensi viikolla uudestaan, niin kysellä sieltäkin valmiiksi, että mites onnistuu. Jos saisi vaikka heinäkuun loppuun asti oltua kotona. En halua viedä vuosikasta vielä hoitoon, haluan olla kotona.
 
Kyllä juu Myräkkä pikaisesti veisin tyttösen näytille, meillä ihan tismalleen samat oireet ja kas vain kun ei henki kulkenut kunnolla niin lisähappea sai tyttö useamman päivän. Teki tuo räkäsyys juuri sen että ei kulje kunnolla, ja keuhkot rohisi ja vinkui. Vietiin tyttö silloin heti näytille kun ei ruoka enää maittanu. Mutta toivottavasti teillä nyt helpottais. Kovasti vaan kehottaisin lääkäriin kun saa neitokainen siellä sitten hengitettävää lääkettä niin helpottaa pienen olo.

Meillä alkaa olemaan parempaan päin, ihan vielä ei päästy kotiin mutta neitokainen jaksaa jo jutella ja seurustella. Huomenna tai perjantaina viimeistään pitäis päästä kotiin jos ei nyt tule mitään yllätyksiä. Sitkeä tauti kylläkin ja ihan vetää huonoksi pienen. Helsingissä on lastenklinikan infektio osasto ihan täynnä ja vähän ylikin ja melkein kaikki noita rs-potilaita. Että kyllä se nyt jyllää pahasti pienissä.

Toivottavasti muut välttyy siltä.

Firesun ja Vilma tänään 4kk =)
 
Heissan.
Käytin sit tyttöä aamulla neukan näytillä. Oli molemmat korvat aivan tuli punaiset ja crp 10.

Mutta ei oikein mitään muuta selvinnyt. Antipioottia ei antanu, ku meinas et siitä lähtee sit lääkekierre. Et koitetaan vaan panadolilla lääkitä, lievittää kipua. Ja keskiviikkona lääkäriin, katsotaan sit tilannetta uudestaan..

Nyt pitää taas mennä...
 
Me päästiin kotiin Vilman kanssa, jeee =) Kovasti on vielä räkänen mutta parempaan päin niin uskalsivat päästää kotiin. Tosin herkästi takasin jos yhtään huononee... Mut on se vaan niin paljon mukavampi olla kotona.
 
Alin 3kk mittoja 7210g ja 63.1cm pipo tais olla 44cm...hyvin kasvaa ja kehittyy.. rota rokote oksetti illalla ja mpr nukuttaa sitten vissiin koko tämän päivän..

miuta alko ihan itkettää kun luin koivunkäpysen kuulumisia..no pitää vaan toivoo että jos se sittenkin lumpsatais josatain piilosta toinenkin.. miun veljellä nimittäin epäiltiin pienenä piilokivestä ja hupsis.. se olikin vaan jossian mutkassa piilossa.. tais olla jo kerhoikänen kun se laskeutu..

no nytmie taidan lähteä vaikka postilaatikolle kun nuo kaikki kotipojat nukkuu ja ukkoseni on rassailemassa sitä murheenkryyniä..siis autoa.. jos se vaikka vielä jonkun ajan jaksais pelittää niin vois hankita sitä isompaa ;)
 
dare, mää en niinkään noista palliloista oo huolissaan, edes toinen toimii niin se on hyvä. enemmän tuo toinen osote, koska en ainakaa haluis että sitä vielä kirurgisesti operoidaan kaska siinä taas sitten on riski että saapi vaipoissa kulkee lopunikää.. :(

Olin ahkera! ompelin tytölle fleece housut ja aluspaidan ja pyllynalustan mettäretkellle!
 
myräkkä jaksuja kovasti :hug:

meillä,neitillä alkanut uni raivarit,iltasella,ottaa lyhyitä unia,päivällä,yöt nukkuu ihan kviasti =) vaunuissa nukkuu kun ne liikkuu ;) onko muillla raivareita,itkee vaan..mikään ei kelpaa,sit nukahtaa..syliin..
me olemma olleet reissussa,neitin kans nyt,su kotia päin pohjoiseen B)

mamma ja aksu maanantaina 3kk :heart:

ja ihanat poijat
 
mammaRoi en tiedä onko samanlaisia raivareita, mutta meillä karjutaan tällä hetkellä iltaisin niin mahottomasti että huhhuh :kieh: ... En ymmärrä mistä johtuu, päivät ollaan niin hyvällä tuulella mutta kun kello lähestyy kuutta niin alkaa kitinä joka usein päätyy ihan täysiä karjumiseen. Eilen huusi kolme tuntia. Tänään on hyvä ilta, niin saa äitikin vähän istahtaa alas (iltaisin ei tahdo oikein isin syli kelvata). Kiva rytmi on löytynyt päiviin ja öihin, mutta voisi jättää rytmistään nuo iltakarjahtelut pois, heh!

Meillä täytetään muuten sunnuntaina 3kk :heart:
 
Pitkästä aikaa moikka täältäkin :wave:

Meillä myös jotain ihme iltaraivoamista ollut jo monta päivää! Pippi79, samalaista täälläkin :/ Aamut ja päivät menee hyvin, iltaa kohti alkaa kitinä ja kuudesta eteenpäin karjutaankin niin ettei ruokakaan tahdo maistua.
Yöt myös muuttuneet tosi katkonaisiksi, heräillään parin tunnin välein itkeskelemään, eikä sitten ole nälkäkään.. Ja aamulla kuudelta ylös |O

Soitin jo terkalle, kehotti käymään korvat tarkistuttamassa. Mutta helpommin sanottu kuin tehty, 30 kilsaa matkaa lääkärille ja mies töissä jolla on auto. Päivystyshän olisi illalla, mutta ei kiinnostaisi huutavan vauvan kans jonottaa perjantai-iltana siellä montaa tuntia..

Nyrkkejä kovasti imeskellään ja jyrsitään, ei kai vielä hampaita tulossa?!

Mahallaan tyttö ei viihdy YHTÄÄN :eek:
Kaikkien muitten vauvat varmaan jo kääntyykin, meillä alkaa kamala huuto jos laitan neitin hetkeksikään mahalleen.. Eihän pikkuinen opi liikkeelle ikinä jos ei sekuntiakaan suostu olemaan mahallaan.

Nyt aamupalalle!

takhisis + neea 3,5 kk
 
takhisis älä huoli, ei meillä vielä käännytä! Meillä saman ikäinen tyttö :) Mahallaan Peppi kyllä viihtyy ja kovasti pyrkii eteenpäin, mutta kääntyä ei vielä osaa.

Peppi alkaa olemaan parempaan päin :) Koskaan ei ole nukkunu yhtä hyvin ku viime yönä. Vain yhdellä syötöllä mentiin koko yö *tuulettaa* Siis 22.30 heräs syömään, yöllä kerran johonki aikaan ja sit 7.30
Oli aivan mahtava herätä sillon puoli 8.
Korvia haroo vielä kovasti, mut räkää ei tule enää yhtä paljon. Tai sen rään koostumus on kai erilaista.

Nyt täytyy itse mennä niistämään :)

Myräkkä ja Peppi 3,5kk
 
:hug: ja jaksuja kaikille sairastaville.

Raivareista meillä poika on ruvennut huutamaan pullolle (eli siis täysin korvikkeella mennään). Joka ruokailun yhteydessä hetken syönnin jälkeen rupeaa huutamaan hullun lailla. Tuloksena on että maitoa menee loppupeleissä tosi vähän. :| Tätä on nyt jatkunut kohta viikon, mitähän kikkoja sitä pitäs keksiä niin että syöminen rupeais taas kiinnostamaan...

Toissapäivänä käytiin 3 kk neuvolassa, mitat oli 6280 g ja 63 cm. Rokotteesta tuli pientä lämpöilyä ja keskiviikkona oli kamalaa huutoa koko iltapäivän - sydäntä särki kun toinen oli ihan hädissään. Onneksi pahin meni nopeasti ohi ja nyt poika on taas oma aurinkoinen itsensä. Emme siis ottaneet sitä tutkimusrokotetta vielä, en oikein tiedä mitä sen kanssa tekis. Se rokote siis tulee osaksi rokoteohjelmaa tulevana syksynä MUTTA aloitetaan antamaan syksyllä 3 kk täyttäville eli meidän vauvat eivät sitä saa. Miten te muut, oletteko osallistuneet tutkimukseen?

Täällä on kaunis auringonpaiste tänään, vaunulenkille siis lähdetään! Mukavaa viikonloppua kaikille! B)
 
mä haaveilin lenkillä käynnistä, no juu yöllä satanu 15cm lunta eikä auraajaa näy.. no jos vaikka koittas ilahdutttaa ukkoa ja siivoilis, sillä on huomenna tiedossa autonlaittoa. ja ihan oikeesti mä oo ntainnu imuroida sitten juhannuksen täällä kahdesti :whistle:
Sämpyleitä ainakin pitää tänään tehdä.
Kamala pettymys EILEN tuli tieto ettei sudenpennut osallistu leirille, johon ostettiin pitkälti yli 100?:lla varusteita, ihan pikkasen suoraan sanottuna vitutti. no, sudenpennuilla PITÄISI olla ens kuussa oma leiri, saas nähdä.
 
Hei taas!

Ihana rauhallinen hetki tässä, niin ajattelin kirjottaa..

Nyt viikko takana viljaton,maidoton,munaton,soijaton ja kalaton päiviä ja ehkä vähän auttaa. Rinnasta kuitenkin Peppi on nyt kieltäytynyt täysin. ei oo kahteen päivään syönyt sitä enää ollenkaan. 1,5kk meillä on ollut enemmän tai vähemmän raivareita ja lakkoilua rinnalla, mutta nyt varmaan allergioiden takia niin huonot kokemukset ettei enää halua ollenkaan.

Olin toivonut, että olisin voinut imettää vuoden ikään. Nyt vähän surku imetyksen loppumisesta. Meillä kuitenkin ollut niin paljon ongelmia painonnousun kanssa ja tuon syömättömyyden, että nyt pitää vain olla tyytyväinen, että Peppi yleensä ottaen syö. On se sitten pullo, joka nyt kelpaa. Täytyy vain hyväksyä, että imetys on ohi.

Tuntuu että ongelmavyyhti alkaa nyt muutenkin ratketa. Kun saa syötyä tarpeeksi, niin on ruvennut nukkumaan hyvin niin päiväunia kuin öitä ja itkut vähentynyt nyt kahden päivän aikana minimiin, kun ei oo väsy tai nälkä.

Se vain surettaa kun noi allergiakorvikkeet on niin kalliita ja kun tosiaan ollaan vielä kuukauden täällä ulkomailla miehen töiden takia, niin ei niihin saa mitään kelan avustusta. Suomessakin menee hetken ennen kuin pääsee lääkäriin ja saa allergiatestit tehtyä ja kelan korvaamaan nuo korvikkeet. No, rahaa ei voi nyt ajatella. Pääasia on että Peppi on nyt tyytyväinen ja paino saadaan nousemaan.

Myräkkä: meidän Peppi on Peppi Aava Amelia

Täällä kehitetytään vauhdilla ja leikkimatollaan pyörii kuin kellon viisarit. mahalta selälleen on kääntynyt jo 1,5kk, mutta mahalla ei meilläkään viihdytä. leluihin tarrataan jo ja niitä viedään suuhun. Tutinkin osataan jo ottaa itse pois suusta (valitettavasti ei osata laittaa takaisin ja huuto tulee)

Leppis ja Peppi 4kk 1vko
 
koivunkäpy sitä isompaa asiaa miekin itkin..siis ihan pidän peukkuja että poikanen selviäis siitäkin vaivasta..Ali on ihan tiltti siitä mpr rokotteesta ja rota rokotteen takia oli sitten ihan löysällä mahakin ja aamulla sain kakat käsivarrelle ja nyt illalla sitten kotimekolle.. no mitäs tuulettelin toista..oma moka :LOL: ..

meidän kämppä kuulema joutais ilmottaa sillä siisti ohjelmaan.. tokas paras kamu..no ois voinu *kummitätinä* vaikka lähteä poikien kanssa ulos niin oisin sen kahden tunnin vierailun aikana laitella vaatteet kaappeihin ..pyykit telineelle ja sitä rataa..saakutin haahka.. |O :ashamed: :kieh: ..pysyköön omassa kodissaan kun meidän torppa on kuin ryysyrannan joosepin kotimurju..

no oma koti kullan kallis..vaikka vähän sekasin tosin..*huokus* huomenna joudan tekemään kotitöitä ihan olan takaa.. isi hoitaa Alin, tyttö ja tokaluokkalainen hoitaa kaks muuta pienempää ja esikoinen tekee debyyttinsä koriksen a-pojissa :D joten mie puran jännitykseni siivoamiseen..

Ali onkin taas hereillä joten menen hoitelemaan taksin unilleen..

ihanaa viikonloppua kaikille tonttusille!

Dare ja Ali 3kk
 
tervehdys vaan täältäkin!

Täällä ollaan niin maan prkleen jumissa. Kävin eilen syvävenyttelytunnilla ja tunnin jälkeen oli hyvä olo, aivan loistava. Mutta sitten vetäs lihakset niin kipeiksi, että tuntuu kuin joku olisi mukiloinut joka puolelta. Huomenna mentävä puntille, josko saisi oloa paremmaksi.

Neidin kanssa elämä on tasaista. Päivisin nukutaan 1h-3h unia. Iltanukahtamiset on olleet helppoja ja yöt ollaan nukuttu hyvin. Välillä syöden jatkuvaan ja välillä pitkillä väleillä. En edelleenkään laske monestiko herätään ja syödään. Ulkoilemisen kanssa olen ollut tämän viikon laiska, mutta pitää ensi viikolla korjata tilanne. Minulla meinaa jatkuvaan lentsua pukata, mutta onneksi neiti on olut täysin terveenä koko ajan.

Tänään tuntuu, että rinnat pakkaa niin täyteen, että ei tosi ja koskee niihinkin. Toisesta tulee paremmin kuin toisesta, eilen kun pumppasin niin toisesta sai heittämällä 90 ml ja toisesta ei mitään. Mutta neiti kasvaa joka tapauksessa.

Miehen kanssa ollaan menossa elokuviin tänään ja neiti on menossa hoitoon. Minua pelottaa valmiiksi, että mitenkä hoitajat pärjää neidin kanssa. Mutta eiköhän nuo hyvin pärjänne. Pullostakin olen saanut neidin syömään pariin otteeseen. Ainakin siitä osataan syödä, jos niikseen neiti haluaa. Maitoa varasin reilusti, kun en tiedä, miten kova nälkä iskee, miten saan syötettyä ja maistuuko pakastettu maito. On sitten tuorettakin. Mutta veikkaan, että minulla on hoppu hakemaan tyttöä kotiin elokuvan jälkeen.

Kattiina ja neiti 3,5 kk
 
Heip! :wave:

Eilen käytiin 3 kk neuvolassa, painokäyrä jo vähän noususuuntanen, puntarissa jo 5170g ja pituutta 59,5 cm. Edelleen kyllä hoikka neitonen on. Rokotteetkin sai, yhdistelmästä ei tuntunu tulevan mitään oireita (ellei sit tänään vielä ilmene) mutta rotasta jälleen oksentelua/runsasta pulauttelua. Näin oli viimeksikin.

AlfaB, mäkin mietin edelleen osallistumista siihen rokotetutkimukseen. En oikein tiedä mitä tekis... jos tietäis kumman rokotteen saa niin antaisin sen pneumokokin pistää, mut se hepatiittiB on aika turha. Ite ainakin tulin siitä aika kipeeks (oon saanu sen työni puolesta) eikä sitä suojaa näin normaalioloissa todellakaan tarvi. Lisäks se on vaan n. 5 vuotta kuulemma voimassa...jos oikein muistan. No, vielä ei onneks tarvi päättää. Mut tällä hetkellä oon vähän sillä EI-kannalla.

Takhisis, meillä kans neiti protestoi mahallaan makaamista, heti alkaa itkeä kun mahalleen laittaa. Ei käännytä siis meilläkään, eikä muutenkaan oo mitään hinkua liikkeelle. Kai se jossain vaiheessa sit muuttuu... toivoa sopii.
Ja nyrkit on kans lähes jatkuvasti suussa ja niitä kalutaan ja imeskellään. Lisäksi kuolaa on alkanut tulla enemmän. Itekkin miettiny et ei kai vielä hampaita sentään... :whistle:

Kattiinalle mukavaa elokuvailtaa! =)

Ja leppikselle vielä :hug: , toivotaan et tytön olo helpottuu ja allergiat selviäis!

elisar ja neiti 3 kk :heart:
 
nyrkit suussa mennä möyrittiin n. puolimetriä nenän osoittamaan suuntaan..mahallaan siis Ali viihtyy paljon paremmin kuin selällään..

raivareita tulee varsinkin jos ei pääse mahalleen äkkiä, kukaan ei juttele, syliin on odoteltava tai että ruoka ei ole heti kolmanne huuto nuotin jälkeen tarjoilla jo..

unet on aika hyvin järjestyksessä..aamu klo 7 ja päivän klo 12 välillä kolmet 10 min pätkät ja klo 12.30 suunnilleen kolmeen asti..ja kuuden ja kahdeksan välillä yks pieni pätkä ja 21.30 yöunille...
 
Huomenta :)

Meillä oli keskiviikkona 3kk neuvola ja miehen mitoissahan sitä jo ollaan :)
eli 7,3kg ja 62,6cm.

Meillähän muuten syntyessään pojan kummatkaan kivekset eivät olleet laskeutuneet mutta siellä lääkärin tarkastuksessa toinen tuntui jossain ylhäällä ja niihän nyt sitten neuvolassa viime lääkärin tarkastuksessa se olikin sitten laskeutunut mutta toinen on vielä kadoksissa ja sitä nyt sitten seurataan ja että joutuuko sitten jossain vaiheessa leikkaukseen vai laskeutuuko sitten itteksiään..

Niin tosiaan mehän saatiin kanssa nyt kaks rokotetta ja sen jälkeen ollaan oltu erittäin kiukkusia ja kuumetta on nyt viidettä päivää,nyt aamullakin mittasin niin oli 38,3 ja peräpuikon olin laittanut viis tuntia sitten.
Ensimmäisen yön nukku ihan hyvin mutta nyt oonkin sitten valvonu neljä yötä..
Soitin jo päivystykseenkin,että onko tää ihan normaalia,niin hänen mielestään on ja että jos ei tuu mitään yskää tai muuta niin peräpuikolla mennään eteenpäin.
Soitan kyllä huomenna vielä neuvolaankin jos sama vaan jatkuu..
Onko täällä kellään ollut vastaavaa?
Mulle tämmönen on ihan uutta,tytölle kun ei koskaan tullut rokotuksista mitään.

Jestas että väsyttää |O
 
Ihan pieni(?) hetki aikaa itselleni. peppi nukkuu ja pyry on isänsä kanssa drag race kisoissa. Ja heti on jotain mässyä suu täys mammalla :LOL:

Musta tuntuu et Peppi on tänään vaan nukkunu koko päivän. Neljänsillä päikyillä jo ja syönykki vaan kolme tai neljä kertaa tän yhdeksän tunnin aikana. Ja itkeny on, aivan kauheasti, varsinki aamupäivästä. Ne on ne korvat :(

Huomenna alkaa taas uus viikko. Huh heijaa ku aika menee nopeasti..
 
Nonnih, 3kk neuvolassa käyty ja pientä "rääkätty" kahden rokotteen+rotan verran :p pikku raukka :heart: . Seuraamuksia odotellessa... Strategiset mitat oli 6500g ja 60,7cm. Että semmoinen pallero =) . Ja iltavelleihin saatiin "lupa", jopa suositus jotta äitin yöunet vähän paranis. Kun ei tunnu rintamaito enää riittävän noihin iltatankkauksiin...
 
Mahtuisikohan vielä mukaan yksi mattimyöhäinen?

Olen seuraillut teidän juttuja tuolta odotusajoilta asti.

Meillä on yksi lapsi, poika, syntynyt 13.12.09 kiireellisellä sektiolla yllätysperätilan vuoksi. 3kk mitat meillä 64.5cm ja 7330g. Iso poika siis jo.

Tissimaidolla mennään edelleen täällä, maisteluannokset tekisi mieli jo aloittaa, mutta en ole vielä aloittanut.

Jaahas nyt poitsu heräsi, jatkanpa myöhemmin, jos minut mukaan vielä otatte.

Veerax ja poika 3kk ja viikko
 
Veerax Tervetuloa mukaan :wave:

Myräkkä :hug:

Minulla paloi tänä aamuna käpy meidän kitiskön kanssa. Pari levotonta yötä, eilen vain lyhyitä päiväunia ja tänään ekat unet 10 min. Ja mikään ei ollut hyvä. :kieh: . En ehtinyt kymmeneen laskea, kun olin pukenut itselleni ja neidille päälle ja löysin itseni puuskuttamassa lenkiltä. Teki kyllä hyvää itselle ja nyt toinen nukkuu kuin :saint: . Yli tunnin höykytin menemään.

Mutta nyt nopsaan ruoanlaittoon, kun ehdin vielä ehkä ennen kuin neiti on tissiä vailla!
 

Yhteistyössä