2009 Joulutontut!!!!

Heippa!

En olekaan piiitkäään aikaan ehtinyt ja jututkin on lukematta, mutta ajatelin kuitenkin ilmoittaa, että ollaan vielä täällä :wave:
Kiirusta tosiaan on. Masulleen ajoittain sattumalta käännytään ja selälleen kanssa. Ikäähän Vienalla on nyt 4kk, mittoina oli 6300g ja 57,5cm, hyvin on alkumittoihin nähden mittaa tullut (44cm ja 2700g).
Meillä otettiin vellit peruna-porkkana ja maissi käyttöön tuossa kuukausi sitten. Muutoin maistellaan maissia, perunaa, porkkanaa ja ensi viikolla otetaan hedelmäsoseita sitten. Aikas huonosti vielä osaa syödä mutta eiköhän se siitä.
Iltaisin mennään kasin aikaan nukkuun ja öisin heräillään 2-5kertaa syömään... aamusta herätään jo 6aikaan...

Itsellä juu raskauskiloja on varmaan vielä 6... tai jotain ehkä tuhon 58 pitäis yrittää, kun mittaakaan ei ole kun 160 cm ja terkka sanoi tuon olevan optimaalinen painon tavoite... taitaa jäädä haaveeksi. Mulle laitettiin kupari kierukka, joten vaavi haaveet on toistaiseksi tuossa nappulassa, ehkä sitten myöhemmin. Onkos muilla jo vaavikuumetta uuteen tulokkaaseen?

Jisse ja neljän kopla :heart:
 
Vaavikuumetta on, mutta ei vaavia meille vähään aikaan ole tulossa. MUtta nautin sitten täysillä esikoisen kanssa tästä ajasta.

Pääsiäiseksi suunnataan minun porukoiden luokse. Ihanaa päästä valmiiseen ruokapöytään :D.

Muuten arki rullaa hyvin omalla painollaan. Ei mitään erityistä.

Jaa-a, lähtisköhän hakemaan kahviherkkua lähikaupasta...
 
Tervetuloa vaan kaikille uusille tulokkaille! :flower:

Täällä on kans nukkumiset muuttunu... aiemmin oli jo pitkään niin, että tyty heräili yöllä syömään 1-2 kertaa ja nukku sen 5 tuntia heräämättä. Nyt nukkuu max 2 tunnin pätkissä ja syö yöllä 4-5 kertaa... alkaa jo itekki olla väsyneempi, vaikka tyytyväinen oon et ruoka maistuu. Täysimetyksellä on edelleen ja maitoo tuntuu riittävän et siitä ei pitäis olla kiinni. Päiväunetkin on paljon katkonaisempia ja lyhyempiä kun aiemmin. No, tää on taas joku "vaihe" :D

Vauvakuumeestakin oli puhetta. Täällä myös alkaa kuume nostaa päätään... :wave: Varsinkin kun lähipiirissä on nyt niin paljon raskaanaolevia, ihanien pallomahojen katselu tuottaa kovan kuumepiikin! :ashamed: Me ollaan kyllä ukon kanssa mietitty et seuraava saa tulla vaikka piankin, jos on tullakseen. Ei nyt ihan vielä kuitenkaan, mut jos tän vuoden puolella vielä raskautuis... :heart: toivoa sopii! ;)

 
Vauvakuumetta pukkaa täälläkin ja pahasti, mutta ukko on sitä mieltä että muutama vuosi pitäis olla väliä ja sitten voisi yritellä. No katotaan miten menee....jos sen vaikka ympäripuhuis tuossa syksymmällä.

Meillä neiti on jo iso neiti, eli 4 kuukautis neuvolassa pituutta oli jo 64cm ja painoa karvan alle 7kg eli 6995g. Että hyvin tuntuis syövän, vaikka musta on aina tuntunut että pieniruokainen on niin ottaapi tuo ravinnon sitten kunnolla hyödyksi.

Huomenna pitäis suunnata tuonne Kotkan seutuville, mennään auttamaan veljeä ja sen perhettä muutossa uuteen kotiin. Meidän neiti jää heidän 8kk vanhan pojan kanssa mun vanhemmille hoitoon päivän ajaksi, saa nähä miten äiti selviää kahdesta pienestä. No onneksi ei olla kaukana että jos tulee hälytys =) Ei vaan aina taho muistaa että onhan se äiti meidätkin kasvattanut ja hyvä tuli joten eiköhän se pärjää...
Loppu pääsiäinen vietetäänkin sitten ihan rauhassa kotona, ulkoillaan ja syödään hyvin. Ei mitään ihmeellistä siis.

Firesun ja Vilma neitokainen 4,5kk
 
...nyt täällä alkas hampaiden teko...nukkunu paaaaljon tänään ja sillo ku on hereillä ni kitistään ja ruoka ei maistu... :kieh:
Joten suppo on nyt annettu ja toivon että se pikkasen auttais!..

Vauvakuumeesta...voin sanoa että ei onneks, nämä kaks saa riittää...mutta kyllä tippalinssiin tulee ku näkee tai kuulee vastasyntyneestä tai jos/kun näkee pallomasuja.. :ashamed: ...kai se kuuluu tähän äitiyteen ja raskauden jälkeiseen oireiluun...

Lucas parin päivän päästä 4kk :heart: :heart: :heart: :heart:
 
Pääsiäiset täältä lapista :wave:

Eilen oltiin koko päivä ulkona. Peppi nukku vaunuissa pari tuntia, jäällä oli sit sylissä kunnes tuli kakka. Menin isovanhempieni luo vaipan vaihtoon ja imettämään, sit takas jäälle. Taas Peppi nukku vaunuissa ja roikku sylissä hetken. Tosi reippaasti :)

Nyt kahveelle ku Peppi nukkuu. Yritin saada ulos nukkumaan, mut nukku tasan sen verran ku kävelin. Nukkuu nyt sisällä, myöhemmin mennään sit ulos kodalle tulistelemaan.

hauskaa pääsiäistä kaikille tasapuolisesti :)

Myräkkä ja Peppi
 
heh..mitä keväämpi sen kuumeisempi..vaikka sanoinkin kaverille että munaton pääsiäinen ei haittaa kun on tipuja tupa pullollaan :LOL: :ashamed: :p ...

no Ali jyrsii vaikka porkkanaa jos sille sen antaa ja kuolaa kuin aurajoki tulva aikaan.. sanoi enonsa kun kylästä lähti paita märkänä..maito ei oikein maistu kauheesti..mutta voi herttinen kun saa mangoa tai perunaa..tietysti *pakkolliset* maidot menee mutta muuten alkaa olla isoa poikaa..

vaikka toisaalta selälleen ei päästä takaisin jos massuleen mnee mutta eteenpäin kyllä möngitään vaikka nenäpunasena.. :D

ja sileen tuubelin kanssa on alustavasti :xmas: sovittu..meillä vaan ei meinaa yskitys hellittää..kaks vielä :snotty: on ihan kipeenä. no jos ennen kesää ehtis..

kohta tulee kuulema kaverin tapanen kahville..aina on hyvä syy haukata pala kakkua
:saint: :ashamed: :whistle:
 
Pääsiäinenkin on melkein mennyt. Pullataikina on kohoamassa. Pitäähän se neidin 4 kuukautispäivän kunniaksi pullakahveet juoda. Tietysti. Pottua saa neiti tänään, saa nähdä, miten uppoaa. Viikonloppuna otti isänsä pullan jo käteen ja keksiä kattoi kaihoavasti :D.

Liikettä on tullut, varpaat on löytynyt ja mitä vielä. Ääntäkin alkaa vähitellen lähteä. Kohta varmaan on äidin korvat koetuksella.

Huomenna pitäisi mennä neuvolaan.. Saas nähdä, mitä siellä terkka tuumaa...
 
Jukra, pienet on jo 4 kk! Hurjan nopeesti tuo aika menee. Pitääkin alkaa vaihtaa verhoja et saa kämpän pimeemmäks ni toi pieni tajuaa että ilta tulloo. Ja voi että! Tänään kääntyi ensimmäistä kertaa selältä mahalleen ilman apuja :xmas: Ennenkin on yrittänyt mutta on päätynyt kyljelleen huutamaan naama punasena kun ei oo siitä loppujen lopuksi mihinkään päässy. Tänään sit hokas ja kyllähän siitä riitti riemua pitkäks aikaa ku pyöri siinä lattialla!

Harvinaista, tää rytmi on kestänyt jo lähemmäs kuukauden! Oon melko tyytyväinen, nukkuu kellon ympäri yöllä, aamusti 1-2 h hereillä ja sit pari tuntia unta taas ja iltapäivällä vartin unet. Ainoo et vois nukkumaan mennä vasta 21 eikä 19 :D
Torstaina onkin neuvola nii kuulee miten on äijä taas kasvanu!

Mitenkä teillä ollaan sairasteltu? Meillä sekä äiti ja poika pysynyt terveenä, mä en kyl muutenkaa oo ollu flunssas tms. Kaikki rokotukset myös otetaan, toivottavasti siinä tutkimuksessa saataiskiin se pneumokokki eikä hepatiittia. Itse korvatulehduskierteisenä oon antanu äijälle d-vitamiinin lisäksi maitohappobakteereja. Tiedä sitten onko apua, mutta mahalle ainakin on hväks jossei muuta.

Toivotaan ettei Lucas juurikaan valvottaisi äitiään hampaiden teolla :whistle:
 


Siitä onki melkeen vuosi kun oon viimeksi tällä koko palstalla vieraillu, nyt vasta hoksasin että täällä oli tää ihan oma ryhmäkin mihin mä oisin kuulunu :headwall:
Noh jos mä vielä tulisin mukaan :D

Meillä esikoinen on syntyny 8/07 poika ja tämä joulukuun tulokas, ihana pieni tyttö syntyi 29.12 klo 09.49 :)

Ja kyllä, vauvakuume on niin korkeella että mittari loppuu kesken :) Ois tarkotus kolmatta yrittää niin että tulis se parin vuoden ikäero, mikä on nyt näillä kahdellakin. Tuntuu ihan sopivalta, eikä oo niin rankkaa oleminenkaan kun isompi osaa paljon jo tehä ite, viihtyy leikeissään välillä yksinkin ja innokkaasti auttaa myös pikkusiskon hoidossa :)

Ois kyllä mukava saada juttukavereita täältä, samanikäisten vanhemmista, kiva kuulla miten muilla kehitytään ja kasvetaan - ja tietty onhan tää netissä juttelu ihan mukavaa ajanvietettä kun lapset nukkuu ja mies on töissä :D (pitäs kyllä varmaan käyttää tilaisuus hyväkseen ja nukkua itekin mutta mutta..)


:hug:
 
neuvolassa käyty, pituutta ei ollu tullut kui 0,5cm/kk mutta ei nuo ollu siitä huolissaan kun viime kuussa oli tullu se 6cm, ja painoa oli kumminkin tullut ihan riittävästi.
Lääkäri antoin jäntevin vauva-tittelin tältä päivää Juholle, herra esitteli kutakuinkin kaikki taidot hälle. ihmetteli vain sitä miten terhakkaasti jätkä seisoo ja kävelee, tuumas että tuo sinun pitäisi osata vasta 8kk iässä, minä tietysti siunailemaan jotta kun edellise on lähteny 6-7k välissä kävelemään tukia pitkin jotta onko ne ny vaurioitunu jotenkin.. eivät ole, mutta kun ei vaan sitä järkeä ole päässä niin sillä..
 
Met kans neuvolasta kotiuduttiin äsken. Peppi 4kk oli jo huimat 60,9 cm ja 5820g :D

Multa neukka mittas hempan ja verenpaineen. On ollu ihme huimauskohtauksia. Huimaa vaikka ihan vaan istualteen oisin. No hb oli 124 ja RR 101/63 eli ei näissä ainakaan huimaukseen syy.. En sit käsitä mikä on. Inhottavaa ku vaikka autoa ajaessa tulee yhtäkkiä kauhee paha olo ja huimaa. Jospa tämä tästä. Eikä oo aamupahoinvointia koska esiintyy iltaisinki ;)

Jaahas, takiainen nukahti taas tissille. Josko iteki ottais pikku tirsat, ennen ku lähtee hakeen esikoista tarhasta. Mites te muut joilla vanhempiaki lapsia; viettekö isompaa hoitoon vaikka pienempi kotona?
 
Täällä kans 4 kk neuvola takana. Mitat 61,5 kg ja 5,7g.
Aika samankokoiset tytöt meillä Myräkkä ;) Sitä vaan meinasin, kun kaikilla on niin "isoja" jo tämän ikäiset, meidän tytön mitat tuntui niin pieniltä moniin muihin verrattuna, vaikka minusta juuri sopivan kokoinen =)

Tyttö ei vielä käänny mahalleen, niin neukka meinasi et ens kerralla antaa lähetteen fysioterapiaan :eek: Nyt sitten mietin kaikenlaista ja huolehdin.. turhaan miehen mielestä.

Vauvakuumetta ei täällä ole, on niin katkonaisia yöt olleet viime aikoina etten voisi kuvitellakaan tämän väsymyksen lisäksi olevani raskaana!!

Meillä esikoinen kulkee hoidossa, lähinnä siksi kun on eskarissa päiväkodissa niin on sitten muutamana päivänä pari tuntia eskarin jälkeen ihan "hoidossa". Kun ei meilläpäin leikkikavereita ole, ei kulu aika millään kotosalla.

Unet on meillä nykyään tosi hankalia, sekä yöllä että päivällä. Yöllä heräillään parin tunnin välein ja päivällä ei nukuta yli puolta tuntia kerralla :/ Sitten kiukutellaan väsymystä. En tiedä missä vika..

takhisis + neea 4 kk
 
takhisis Ei kai vielä ole edes kiire kääntyä mahalleen? Osa kääntyy tässä vaiheessa ja osa myöhemmin. En tiedä, mutta minun käsittääkseni ei ole vielä mikään hätä sen kanssa.

Meillä oli 4-kuukautis neuvola tiistaina. Painoa oli 8120g ja pituutta 64,5cm. Neiti on kasvanut huimasti! Terkka vaan sanoi, että on hienosti kehittynyt ja kiire tuntuu olevan. Tänäänkin pönkäsi pyllyä taas ylös. Vasta näin unta, että neiti ryömi kauhiaa kyytiä olkkarista keittiöön, saas nähdä oliko enneuni :LOL:
 
takhisis mä luulen et meil ollaan samoissa mitoissa 3kk neuvolassa oltiin 59cm 5.2kg 4kk neuvola on vasta loppukuusta, ku samalla on lääkärineuvola.
Ei sen massulleen kääntymisen kans ole vielä mitään kiirettä. Ei meiläkäkään käännytä, eipä juuri et tosissaan yritä. Ei haittaa. Esikoinen kääntyili joka suuntaan 3kk iässä ja oli 4kk ku lähti ryömiin ja sitämyöte on menohaluja riittäny.
Meki eilen alotettiin maisteleen maissia, yllättävän hyvin ottaa tuosta vauvojen kovasta lusikasta, mut pieniähän ne määrät vielä on mitä uskaltaa antaa, eikä tarkotuskaan ole vielä isommin alotella kuhan totutellaan ja vähän maistellaan.

Terkkuja kaikille sukkis ja tytöt
 
Ei juhokaan käänny lattialla kuin satunnaisesti vahingossa, pehmeällä kyllä jääntyy mahalleen. eteenpäin pääsee vaihtelevasti, siis tosi pieniä matkoja, paaaljon nopeempaa pääsee selällään menemään :LOL: ja kävele. voi kiesus kun pitäisi kokoajan kävellä :kieh: tai hyppiä. tai yleensäkkin tehdä muuta kuin maata.
Käsistä kun ottaa kiinni niin herra punkee istumaan. miks se ei vois olla semmonen söpö makkarapötkö???

Olin tänää mammatapaamisessa, kivaa oli, vaikka muut olikin jo isompia :D mutta eipä niistä isommistakaan liikkunut kuin yksi kovaa vauhtia eespäin ryömien.

M'ä toivon ihan oikeasti että juho pysyy kutakuinkin paikallaan edes kk viellä, edelliset on lähteny niin aikasten liikkeelle ettei mitään järkeä sitten ole siellä päässä..
 
Huomenta :)

Niihän sitä taas jouduttiin sairaalaan..

Tosin ennen tätä sairaalaan menoa kävin edellisenä päivänä yksityisellä,koska kuume oli 39,7 eikä saatu laskemaan kuin hiukan hetkeksi aikaa mutta sielläkin sanottiin vain että hyvin tyypillistä rokotuksen jälkeen.

Viikon oli sitä kovaa kuumetta ja kiukkuilua,lopulta tilanne meni siihen,että Soni ei syönyt yhtenä päivänä kuin vajaan pullon maitoa ja nukkui kaksi päivää vaan,yöt tosin oli tosi kiukkunen.

Päivystyksessä odottelin kolme tuntia,että päästiin lääkäriin,mielestäni täysin kohtuutonta tämän ikäisen lapsen kanssa.

Lääkäri totesi,että joo hyvin tyypilliset oireet rokotuksen jälkeen ja lapsi vaikuttaa virkeeltä,jaksaa seurailla hyvin, että saadaan nyt kuitenkin lähete lastenpuolelle mutta voitte lähteä vielä kotiin,lähete voimassa vuorokauden,olin että häh :eek:

Lapsi ei ole syönyt kuin malliksi ja ja nukkunut vain tänkin päivää ja kotiin pitäisi lähteä.
Sanoin sitten,että ei kyllä lähetä mihkään,ollaan nyt odotettu kolme tuntia tänne pääsyä,että nyt mennään suoraan sinne lastenpuolelle,kun ei tämä kerta syö.

Noh sielä jouduttiin odottamaan vielä monta tuntia lisää.
Sieläkin olivat vielä sitä mieltä,että rokotuksista johtuu ja että virkeeltä vaikuttaa,tosin sanoivat,että on alkanut jo kuivumaan.

Lääkärit hämääntyivät siitä kun Soni hymyili aina niin iloisesti silloin kun silmiäänsä jaksoi auki pitää,niin luulivat,että ei häntä mikään vaivaa.

Lopulta ottivat pika crp:n sen tulehdusarvon ja se olikin 193 ja valkuais juttu 27 ja ne olikin sitten aivan huimat lukemat tän ikäiselle,sitten sanottiinkin,että ehkä häntä vaivaakin jokin muu kuin rokotukset..

Sitten sainkin arvailuja siitä mikä kaikki voi vaivata..keuhkokuume,verenmyrkytys,aivokalvontulehdus ja kun kysyin pitäisikö olla huolissaan,sanottiin,että arvot on todella korkeat ja että kyllä näistä yleensä selvii :(
Sen jälkeen kyllä vilisi elämä silmissä ja ajattelin että tässä tää nyt sitten oli..

Sitten lopulta päästiin sinne osastolle ja kokeita alettiin ottamaan joka lähtöön ja jopa selkäydinpunktiota yritettiin ottaa monta kertaa,siinä onnistumatta,sanottiin vaan,että se on niin paljon ottajasta kiinni,että onnistuuko vai ei :eek:

Nesteytyksessä oli pari päivää ja pari päivää vielä sairaalassakin oli todella kipee,huusi vain kipujaan,se oli kyllä kauheeta..

Lopulta selvisi,että kaiken takana oli pissatulehdus,eikä mitään muuta löytynyt,vaikka epäilivät että lisäksi veressä kasvaa bakteeri mutta ei voi muuta sanoa kuin onneksi kaikki päättyi hyvin!!

Meillä tuli lisäksi siitä rotarokotteesta tosi kipeeksi vatsa,kakkaa tuli tosi huonosti viikkoon,sitte sairaalassa alkoi tulemaan täysin vihreetä mönjää.
Oonkin nyt miettinyt,että en ottaisi enään sitä viimeistä tehostetta,tiedä sitten mikä on oikea tapa toimia..

Mutta se täytyy todeta,että itse pitää osaa olla tiukkana ja pitää osaa vaatia hoitoa jos täällä meinaa pärjätä ja selvitä.

Vielä vauvakuumeesta,mulla se on kyllä häipyny tän kaiken keskellä,niin paljon ollu tämän poitsun kanssa erilaisia ongelmia mutta en kuitenkaan sano,että ei enään koskaan :)
 
pii-alle paljon voimia :hug: Olet kyllä kokenu kovia. Ei sitä vauvan kanssa haluais sairaalaan joutua, se on todella raskasta. Vaikkakin esikoinen oli jo yli vuoden ku jouduttiin osastolle, mutta kun punasoluja piti antaa yms. niin oli se rankkaa. Kyllä itku pääs ku poitsu nukahti.

Nyt tuliki puhelu et Pepin kummisetä tulee uuden morsiamensa kanssa kylään; äkkiä pikasiivo.. ;)

Myräkkä ja Peppi 4kk
 
Pii-alle voimia ja jaksamista! :hug:

Täällä ei edelleenkään mitään erityistä. Pepoa ollaan maisteltu ja ihan vähän banaania. Banaani olisi herkkua :D, mutten minä sitä paljoa uskalla antaa. Maissia maistatetaan seuraavaksi. Päärynää meinasin hedelmistä maistattaa, kunhan tuota ehtii. Neidin ruokahalun mukaan.
 
Kiitos kaikille :hug:

Ja onneks todella voi paremmin!
Olin kanssa ton reissun jälkeen taas todella väsynyt,saatoin vaan yht äkkiä nukahtaa..
olin viikon jo mennyt muutaman tunnin unilla ja sitten sairaalassa tuli tietenkin kanssa nukuttua tosi vähän.

Nyt sitten avasin eilen kirjeen jossa on nyt sitten kutsu tutkimukseen jossa katsotaan takasin virtausta munuaisiin tai jotain,tehdään aina kun on tämmöinen ollut,no ei siinä mitään mutta kun luin,että laitetaan katetri puudutusaineen avulla mutta silti toimenpide voi olla hyvinkin kivulias niin vanhemmat saa päättää annetaanko rauhottavaa lääkettä ja jos annetaan,saattaa nukkua 2h sen jälkeen ja se aika pitää olla sitten siellä tietenkin.

Sekin aiheuttaa ristiriitasia ajatuksia,kun en haluu,että joutuu kärsimään kipua mutta jotenkin tuntuu hurjalta antaa näin pienelle jotain rauhottavia mutta pakkohan se kait vaan on..

Meillä maisteltiin muuten bataattia tänään!

Nyt meillä meni hermot,täytyy mennä syöttämään :)

:wave:
 
Hirveitä juttuja nuo lapsen saati sitten pienen vauvan sairastelut, kun ei toinen yhtään osaa sanoa, että sattuuko ja mihin päin. Pii-a:lle siis paljon voimia ja hyvä että pikkuinen voi jo paremmin!

Meillä täytetään ensi viikolla jo 5 kuukautta! Herranjestas sentään. Mihin nämä kuukaudet on kadonneet?? Ollaan oltu pikku-ukon kanssa nyt maanantaista lähtien ihan vaan kahdestaan kotosalla kun mies on ollut työmatkoilla ja tulee vasta maanantaina. Mennyt kyllä tosi hyvin vaikka epäilin, että mitenhän sitä jaksaa. Mutta hyvin on siis jaksanut olla yksinhuoltaja :)

Nuutti oppi nyt ihan oikeasti sitten viime viikonlopulla mahalleen kääntymisen. Oli aiemmin tosi muutaman harvan kerran kääntynyt TODELLA vaivalloisesti mutta joku kliksahti viimein nyt sitten paikalleen eikä meinaa enää lainkaan jaksaa sitten olla selällään kun heti pitää kiepsahtaa ja vauhdikkaasti kiepsahtaakin! Nyt sitten ootellaan, että milloin tajuaa että ryömimisessä tarttee hiukan auttaa myös niillä käsillä, eikä vaan ponkaista jaloilla pylly pystyssä ku kädet on molemmat ilmassa :) Eipä mene siihenkään kyllä varmasti montaa aikaa.

Yötutti jätettiin nyt myös pois, kun poika heräsi aina samantein sihen kun tutti tippui eli noin viiden minuutin kuluttua. Nyt nukuttamisessa menee ehkä hiukan kauemmin, mutta saapahan ukkeli hiukan pitempiä unijaksoja sitten kun ei jatkuvasti tarvitse herätä vaatimaan tuttia takaisin. On nyt herännyt yöllä vaan sen 2-3 kertaa kun aiemmin se oli puolet useammin. Päikkäreillä vielä käyttää, kun nukkuu ulkona niin paljon paremmin, ettei tutin tippuminen vaikuta uneen mitenkään.

Aloitettiin nyt maagisen viiden kuukauden iän lähestyessä tällä kuluneella viikolla iltapuurottelut, siis näitä muksu-puuroja. Puhtipuuro ja vadelma-riisipuuro oli tosi nameja molemmat :)

Tänään oli aivan vappusää! Mahtava kevät :) :heart:
 

Yhteistyössä