2008 marraskuisten murut *2010*

Lumi nukahti sisälle :eek:

Oksennustauti on selätetty! Ja parasta oli, et mulla ja Lumilla ei sit tullut rajua tautia ollenkaan. Miehellä kaikkein pahinpana.

Ilmat sais kyl vähän lämmetä, et pääsis tonne pihalle. Täällä hajoo pää!

merval kyseli kengistä. Pääasia kai on se, että ne on tukevat jalassa ni on sitten helppo kävellä. Ja tietysti sopivan kokoiset. En ite osaa sanoa, onko niillä merkeillä suurta eroa. Mä tykkään noista Kavatin kengistä, kun ne on vähän leveemmän malliset ja helppo pukea. Meillä on yhdet sellaset, Elefanten-merkkiset ja ne on muuten hyvät, mut jotenkin kauheen kapeat nilkasta, et villasukan kanssa on hankala pukea jalkaan.

Nyt nautin kahvin, kun kerrankin lapsi nukkuu :D

(aijuu, just ku mainitsin et yöt on vähän parantunu, ni nyt on taas vähän huonontunu..no tämmöstä tää on!)
 
Käytiin tänään lääkärillä. Siis sen takia kun ei nuku kunnolla. Onneksi on kuitenkin viimeiset pari viikkoa nukkunut =) Mut oli muutakin mielen päällä.
Joudutaan/päästään Kysille lastenkirurgille :/ Vasen jalka on astuessa ihan sisäsyrjällään. Ollaan jonkun aikaa katottu et onko ihan oikein, ja tuo meidän nla-lääkäri tulkitsi että jo raskausaikana yksi luu olisi asettunut huonoon asentoo :( Epäili että joko tuetaan kengällä tai sit joutuu leikkaukseen...

Vähän helpotti kun saatiin jo alustava arvio, mut kauhistuttaa jo ajatus leikkaukseen menosta :ashamed: Toivottavasti ei tarviis...
Onneksi ei ole kipeä, tykkää seisoa ja kävellä.. mut hassusti rempsottaa ja tokihan se tasapainoon vaikuttaa..
 
luminka: :hug:

kengistä....meillä oli 22 koon sellaisen superkalliit goretexit alkutalven (esikoisen vanhat) ja niillä poika ei suostunut käveleen, oli sitten vissiin liian pienet, kun otin käyttöön 24 kuomat niin jo mennä köpöttelee! Kuomat siis ihan mun lempparit ainakin näille pakkasille! esikoiselta jääkin sitten seuraavaksi huopikkaita..goret on kauheen kylmiä, jopa villasukan kanssa, siis mun kokemukseen! Kevääksi on elefanttenit, eccot ja vikingit! Ehkä ns. laadukkaampaa ja jalalle parempaa, kun talvella hankin helppoo puettavaa ja sellasta minne mahtuu villaa väliin. =)

mitäs muuta...P A K K A S E T :kieh: :kieh: :kieh: :kieh: :kieh: :kieh: :kieh:
putket jäässä taas.............................ulos ei tarkene mennä kuin hetkeksi...siis kerhoilua, kyläilyä, kotioleskelua!

Tänään oltiin aamupalalla kaverin luona ja pääsivät pojat touhuilee kavereidensa kanssa, kun on ihan samanikäiset pojat kaverillakin. Oli piristävää!! (hoitotyttö lomalla) Illalla vielä kyläilyä lisää, putkien sulatusta, haluu suihkuuuuuun!!!!
Huomenna kaveri perheineen tulee saunoon ja syömään ja istuun iltaa. Semmoista...ja huutonettishoppailua, ticketin välikausiasua shoppailen ja vähän itellekin jotain. :D

Meillä tapaillaan sanoja :"äi-teee" "hui" "nam" "mamma" ja matkii kovasti kaikkea!
Potalla inhoaa istua edelleen, eikä syö lusikalla vieläkään. Tässäpä näitä, ei siis oikeen mitään uutta! Kova äidin pikku takiainen on, vinkuu heti jos en ole samassa tilassa! Syliin pyytää ja roikkuu lahkeessa. Mutta kerhoissa ja kylässä ei ole arka, vaan tosi reipas.
Nukahtaa hyvin sänkyyn unille, mutta illalla herää monta kertaan kunnes meen ite nukkuun ja otan kainaloon missä nukkuu hyvin. Äidin muru :heart:
 
Luminka: Voi pientä, jospa sillä tuella korjaantuis eikä tarttis leikata. Hyvä että kuitenki nyt näin pienenä sen korjaa että ei vaikuta sit vanhempana mitenkää.

Kengistä: Kuomat kovassa käytössä, sit ostin alennuksesta Pax merkkiset mitkä myös hyvät ku Onnilla on korkee jalka ni sopivien kenkien ettiminen on aika vaikeeta.
 
Juu, pakkaset sais alkaa hellittämään. Taas ulkona kamala viima ja pakkanen. Ei huvita lähteä yhtään ylimääräistä olemaan pihalla kuin mitä on pakko. Mä haluaisin hiihtämään :kieh:

Mäkin löysin pitkästä aikaa kirpparilta jotain mainitsemisen arvoista. Mukaan tarttui travallen kaksiosainen välikausiasu. Ihan on kuin uusi ja hintaa oli 6 euroa =) 86 senttinen oli ja luulen että sillä päästään keväästä ja alkukesästä ohi.

Kengistä meillä käytössä koko 22 ja tuollaiset jonkun sortin tarralliset goret nuo on. Kuomatkin meillä on, mutta eivät oikein pysy jalassa niin hyvin.

Puhetta meillä saadaan varmaan odottaa pitkään, kun ei tuo sano yhtään mitään. Uuu ja ih on niitä harvoja juttuja, joita tuo pikkumies päästelee suustaan.

Viikonloppu pitkästä aikaa töissä. Saas nähdä, miten tuo isäntä täällä jaksaa pyörittää perhettä. Mä en kestä, jos kaikki on hujan hajan, kun tulen töistä. No huomenna nähdään, mitä ovat saaneet aikaiseksi.
 
Iltaa!

Tänään haettiin Otsoa päiväkodista, niin hoitaja sanoi, että "nyt on kyllä jotain vialla, Otso ei syönyt tänään!" :eek: Poika, joka syö aina, ja paljon, oli näyttänyt vain kieltä, kun oli yritetty syötää lounasta. Välipalakaan ei ollut maistunut. Ja oli kuulemma tehnyt sellaista pitkin iltapäivää, että oli pysähtynyt paikoilleen ja hitaasti sulkenut ja availlut silmiään.

Ihmeteltiin ja kummasteltiin että mikähän on, mutta syy oudolle käytökselle selvisi kun oltiin rappukäytävässä melkein kotona: poika oksensi miehen rinnuksille :x Nukkui kotona kaksi tuntia ja oli sen jälkeen ihan pirteä, mutta ei suostunut syömään iltapuuroakaan. Ja edelleen välillä sulki hitaasti silmiään, ilmeisesti tuli jotain pahoinvointiaaltoja.

Siinäpä ne päällimmäiset. Ihanaa kun on viikonloppu! Poika nukahti vasta yhdeksältä (kun oli nukkunut ne kahden tunnin ylimääräiset unet), joten voi olla että huomenna saa aamulla itsekin nukkua vähän pidempään.
 
Huomenta täältä.

Wilma sitten päätti yöllä kello 0.15 että nyt just on kiva leikkiä äitin kanssa pari tuntia. Äiti oli eri mieltä,mutta äidin mielipidettä' ei kysytty... Että neiti nukanhti uudelleen sitten joskus 2.20 aikaan. Nukkuu sitten kyllä yöuniaan vieläkin, että taisi leikit hieman väsyttää tyttöäkin. Oskarikin nukkui ennätyksellisesti kahdeksaan asti, onneksi ei herännyt sentään ennen seiskaa niinkun yleensä.

Kengistä, oon samaa mieltä kun helmi. Kuomat on ihan ykköset! Oskarille ostin muutama viikko sitten koon 22 kuomat, ja eipä ole varpaat olleet jäässä! Wilmalla on edelleen käytössä ne Superfitit tai jotkut (kallitt...) , niin vaikka on villasukat niin silti on aika kylmät jalat kun ollaan ulkoiltu. Oskulla oli samanmerkkiset kengät mutta kun kävi pieneksi...Seuraavaksi Wilmallekin Kuomat. Myös isommilla pojilla on Kuomat, ja tykkäävät kanssa kun varpaat ei palele.

Tänään päätin että vaikka on kuinka kylmä niin mennään sitten vaikka vartiksi tuohon pihaan. Nää kaksi sekoaa tänne neljän seinän sisään! Otetaan uusi pulkka käyttöön, vaarilta saivat tuliterän menopelin. Onko teillä muuten sellanen vauvapulkka käytössä vai tavallinen? Mä kattelin niitä vauvapulkkia ja oishan ne ollut ihan kivat, mutta en kyllä maksa 40 euroa kahdesta pulkasta!!! Yhteen sellaseen en noita kahta kyllä saisi ängettyä. Että nyt on ihan perinteinen pulkka ja siinä saavat oppia olemaan... :D (Tarkistin tässä välillä kelikamerasta niin ulkonahan on "vaan" 13 astetta pakkasta! Ulos siis!!!! )

Voi toivotaan että Luminkan neito selviäisi ilman leikkausta! Mutta hyvä on että näin aikaisessa vaiheessa asia hoidetaan, myöhemmin olisi varmasti ollut vaikeampi asia hoitaa! Peukutetaan täältä että kaikki menee hyvin! :hug:

Mitäs muuta... pottailusta piti tuskastella teille... kun meillä ei vieläkään istuta potalla. Ei pitäs valittaa mutta ette tiedä kuinka työlästä on opettaa kahta potalle samaan aikaan! Siksipä en ole kauhesti hätäillyt sen pottailun kanssa. Tänään ajattelin että kun laitan pesukoneen päälle niin vois yrittää siinä samalla potattaa, kaksikko kun tykkää katsella kun kone pyörii. Ehkä ne ennen teini-ikää pottailee sitten... :ashamed:

Jaha, nyt se neitikin herää. Tarvii mennä, mukavat viikonloput!

HM
 
Luminkalle tosiaan tsempit jalka-asian kanssa, oon samaa mieltä kuin HM, että hyvä kun saadaan ajoissa hoidettua!

Meillä oksennettiin ja ripuloitiin yöllä :( Poika huusi suoraa huutoa 45 minuuttia ja vääntelehti sängyllä tosi tuskaisen näköisenä. Ruoka ei oo edelleenkään maistunut, mutta onneksi on juonut paljon maitoa. Edelleen on ihan vesiripulilla, mutta muuten pirteä poika. Odottelen tässä että pyykkikone pysähtyy, kun kaikki lakanat ja pari peittoa meni pesuun. Miehet meni edeltä ulos, menen perässä kunhan saan pyykit ripustettua :xmas:
 
Hiphei! Meillä uusi tietokone, ehkä tulee useammin kirjoiteltua.. Nyt se on kiinni enää omasta saamattomuudesta :ashamed:

Meillä kossi käyttää kuoman tarrallisia talvikenkiä(siskon vanhat) kokoa 22. Tosi hyvät ja tukevat kengät. Haalari on lassietecin kokoa 80 ja alkaa pikkuhiljaa kinnaamaan. Kaapissa siskon vanha 86cm, mutta se taas melko iso.

Ukkeli 'puhuu' jonkin verran. Sanoja tulee jo monia ja tapailee koko ajan uusia. Paljon on edelleen sellaisia sanoja joiden takoitus itse ymmärretään, mutta ulkopuoliselle täyttä hepreaa.
Juoksun kanssa edelleen edetään joka paikkaan ja pää on raukalla sen näköinen.. Törmäilee, kaatuilee, kompastelee.. Ja AINA pää kolahtaa! Nytkin neljä isoa mustelmaa eri kohdissa kalloa! Nyt vielä opettelee hyppimään, niin voitte arvata kuinka harjoitukset sujuu.. :headwall:

Pakkaset paukkuu täälläkipäin suomenmaata. Tänään uskallettiin reiluksi vartiksi ulos, kossi oikein juoksi sisälle. Normaalisti ei lähtisi millään sisälle, tykkää hirveästi lumileikeistä ja pulkka-ajelusta.

Potalle kossi pyytää monesti itse ja lähes joka kerta pisut tuleekin. Kakka tulee useimmiten vaippaan, mutta jos oikeaan aikaan ehtii potalle, niin tekee kyllä sinnekin.

Paranemisia sairasteleville! Ja jaksamiset jo työelämään palanneille, miten jaksattekaan hoitaa lapset, kodin ja työn.. Itsellä tuntuu jo nyt välillä niin raskaalta, saati sitten kun tähän päälle vielä työssä kävisi!

Nyt miehen viereen soffalle, kun kerrankin on kotona. :heart:
 
Toivottavasti Luminkan typyn jalkaa ei tarvitsisi leikata vaan saadaan pikku popo kuntoon muuten.

Maikin pojalle pikaista paranemista!

Me ollaan tänään päästy nauttimaan ulkoilusta. Ihanaa! Pikkumies sai testata uutta Ticketin haalaria, jonka löysin eilen puoleen hintaan! Yleensähän nämä on alennettu enintään 30%... 74 -senttinen Reimatec alkoi näyttää jo sen verran ahtaalta, että päätin ostaa uuden vielä tälle talvelle silläkin uhalla, ettei se mahdu koko ensi talvea... On siis 80-senttinen mutta nyt vielä tosi reilu. No, tuosta saa veilä mukavasti "vaihdossa"

Meillä puhetta tulee jo mukavasti. Yrittää sanoa kaikkea perässä, kuten "kukka kaakaa" =sukka jalkaan, pappa =vaippa jne. mutta lähes kaikkea yrittäää sanoa vaikkei selvästi sanokaan. Valtavasti puhe kehittynyt nyt viim. kk:n aikana! Koko ajan on äänessä, joko puhuu tai laulaa :heart:

Pottailusta sen verran, että kauhee kiire päästä potalta pois kun siihen istuttaa! Yleensä jos on pissahätä, pissa tulee siihen todella nopeasti, mut ihan kuin ei haluais kakata siihen. Aiemmin teki kakat lähes aina pottaan! Nyt jonkin asteinen taantuminen on asiassa tapahtunut, mut tiedän yleensä milloin kakka on tulossa niin en anna heti periksi vaan talutan pojan uudelleen istumaan, usein sit saadaan kakkakin pottaan kalastettua :)

No nut mukavat viikonloput kaikille, tää jatkaa nettisurffailua kun mieskin töissä...
 
Luminkalle tsemppiä pikkuisen jalan suhteen! Toivottavasti selviätte helpolla, mut onneks tosiaan asiaan puututaan näin ajoissa!

maikin perheelle pikaista paranemista! On kyllä karmea tauti, meillä onneks nyt ohi kaikilta! Ja hm:lle kans toivottavasti ei tuu pahana tauti!
 
Aijoo, piti vielä pulkkajuttua kommentoida. Meillä on esikoisen vanha "vauvapulkka". Ei se tommonen samanlainen oo kun noi mitä kaupoissa myydään nykyään, mut on siinä selkänoja ja semmonen joku pehmuste siinä. Ja myös vyöt.
 
Täälläkin kipeänä TAAS! Ei herranpieksut sentään kun ei tervettä päivää tämä perhe nää. Miehen tytär täällä vkl:n, tänää mitattii kuume ja 40 astetta ja oli vähän oksentanu. No Onnilla 39.5 pyllystä mitattuna. Ihmettelin kun niin kovin väsyneen oloinen on ni eipä siis ihme.
 
meillä poika kanssa lievästi kuralla tän päivän, väsynyt ja kärttyisä, ihan syliapinana mennyt. pientä lämmönnousua oli mut ei kuumeeks voi sanoa.
Itel olo ihan tööt, huomenna pitäis jaksaa taas matkustaa luennolle ja takas ja vääntää kaikenmaailman oppimispäiväkirjoi ja muuta, huoh.
 
paranemista kaikille potilaille!!! :hug: kovasti onkin porukkaa sairaana.. :/

Täällä paluu arkeen, olikin 4 päivän loma itelläkin, joka tuli vietettyä tosin ihan samalla kaavalla kuin mikä tahansa päivä; kotosalla, poikien kanssa touhuillen...mutta mitäpä muutakaan..vaikka vähän tekis mieli jonnekin pieneen tai isoon reissuun! Ei vaan ole yhtäaikaa kesälomaa miehen kanssa...saatika rahaa! :whistle: joten ehkä koitan haudata haaveet vielä seuraavaksi 1½vuodeksi! Loppuviimein on niin pieni aika!
Sama juttu on sisustamisen kanssa! Kun oon kotona niin huomaan haluuvani joka puolelle jotain uutta! Sohvaa, mattoo, verhoja, tyynyjä...kukkia...kun tässäkin vaan osais malttaa mielensä, ja sitten kun on kunnontöissä niin alkais taas laitteleen kotia.
Vaikka saankin nyt pientä palkkaa, niin en osaa sitä silleen tuhlata, vaan laitan kaiken irtoovan säästöön, kun ja jos kuntalisät loppuu tän vuoden aikana, niin tipun taas niin pienelle rahalle.

Raha on kyllä ärsyttävä huolenaihe...

 
Paljon voimahaleja kaikille sairaille lapsille ja äideille :hug: Mä odottelen kanssa sitä päivää, että mahatauti iskee. Täällä etelässä jyllää nyt noro-virus. Meillä täällä töissäkin on porukkaa sen kourissa.

Palkkapäivää mäkin odottelen ja ensimmäistä täyttä tiliä :D Ihanaa saada taas rahaa enemmän kuin se pieni kotihoidontuki. Sisutamaan voisin minäkin alkaa. Ihanaa olis näin kevään kynnyksellä (olen optimisti :D ) saada jotain uutta ja raikasta kotiin.

Syntymäpäiviä tässä työn lomassa myös viettelen. Eli siis istun toimistolla ja syön keksiä :LOL: Mies lupasi viedä jokui viikonloppu mut hotelliin rentoutumaan. Siinäpä sitä lahjaa kerrakseen. Niin ja ikää on nyt sitten jo huikeat 33! Ei kyllä ole niin vanha olo :eek: Mä olen jäänyt omasta mielestäni tuonne 25-28 paikkeille. Naamasta vaan näkyy kaikki nämä vuodet :/

Mutta riemukasta viikon alkua kaikille :wave:
 
Maarias:lle hyvät synttärit!!!

Ei se ripuli nyt niin pahana kait iskenytkään koska tänään kaksikko on ollut jo ihan pirteenä ja vaippatuotoksetkin on huomattavasti kiinteämpiä kun esim eilen. Ja yön nukkuivat tosi hyvin. Jee siis. Oikeesti on aika hiivatin raastavaa kun kaksi pientä sairastaa samaan aikaan... Mutta jos tällä selvittiin niin hienoa.

Tänään oltiin ulkonakin ja oli kaksikolla hauskaa. Vein kaksikon tuohon kentälle mönkimään, ei siinä ole kun iso kenttä täynnä lunta ja yksi aurattu kävelytie, mutta sitä kävelytietä oli kiva mennä edes taas ja välillä heittää pötkölleen keskelle tietä. Vallan suuttuivat kun vein takasin kotiin. Huomenna uudelleen,siinä aika tuntuu kivasti rientävän!

Asiaa ei nyt taas ollut, mutta pakko jotain kirjottaa. Kaksikko nyt tyynenä juovat iltamaitoaan...

HM
 
Onnea Maarias =) :flower:

Käytii lääkäris tänää hakee pronaxen resepti. Kotii tullessa Onnin kuume oli 40 astetta :( Nukkunu suurimman osan päivää ja illalla alko taas kuume nousta kun ihan kuumaks meni ja 39.2 näytti jo kasin aikaan. Kuumelääkkeen annoin ja pian oksensi sit, varmaa kuumeesta johtuvaa ja toi pamol-f kuulema aiheuttaa limasuutta. En usko et vattatautii ois ku ei oo kakka ripulilla eikä muilla oireita. Vauvarokkoa ennustan, toivottavasti ei sikaa ois :S Torstaina uudellee korvat näyttää, lääkäri halus että mennää uudellee näytille, eka removaxia korviin.
 
huomenet

Täällä on tullut lunta yön aikana semmoset 30-40cm |O olipa kiva aamulla yrittää saada autoa pois parkista ja sit ku oon tämmönen tappi niin yrittää saada auton päältä niitä lumia pois.
Myöhässä oltiin muutenkin kun herra viis veen aamuta on yhtä hidastelua, en enää tiiä mitä keksisin sen kanssa, hänella on tunti aikaa suoriutua aamutoimista, telkkari ei ole päällä eikä muitakaan virikkeitä ole aamuisin tarjolla.
Mun mielestä tunnissa pitäs saada vaatteet päälle, hampaat pestyä ja lääkkeet otettua mut ei vaan onnistu.
Pitäkö mun rueta herättää hänet viideltä että herra on seiskalta valmis? jos jollain ois kokemusta hitaista lähtijöiastä ja mikä siihen auttanut niin ottaisin mielelläni apua vastaan.
Mie ite kuiteski saan tunnissa itteni tällättyä, Leevin valmiiks, makkarit päiväkuntoon ja eväät laitettua ja keretään Leevin kanssa vielä istua ja odotella Juusoa valmiiksi.

No tämmöistäpä tänne tällä kertaa...
 

Yhteistyössä