1v 5kk lapsi ja ei puhetta

  • Viestiketjun aloittaja "Huolestunut äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"Huolestunut äiti"
Oon yleensä ollut aika lunkki kehityksen kanssa, mutta nyt alkanut mietityttää kun poika 1v ja 5kk ja osaa ehkä yhden tai kaksi sanaa. Kuulee kyllä ja ymmärtää puhetta ja puhuu omaa pölpötystään, mutta mitään sanoja ei juurikaan sano. Onko normaalia? Miten teillä muilla?
 
"Halikatti"
Meillä on kans puhe viiveessä. 2v 10kk pojalla on noin 15 oikeaa sanaa ja 20 "omaa". Mentiin puheterapiaan ja jo viikossa tuli 7-8 uutta sanaa. Ei kuulosta yhtään huolestuttavalta, onko kummankaan vanhemman suvussa tai teillä itsellä hidasta puhumaanoppimista?
 
.....
Meillä 1 v 3 kk ikäinen lapsi ja sama tilanne, ihan pari sanaa tulee ja loput on niitä omia juttuja..
Sitähän sanotaan, että kun/jos lapsi oppii liikkumaan aikaisin niin puheen kehitys saattaa viivästyä..
Itse en osaa olla huolissani tuosta asiasta, kaikki aikanaan! :)
 
ei huolta, kyl se viel puhuu
meillä 1v6kk iässä tyttö ei sanonut kuin 2-3 sanaa. ja muutenkin puheen kehitys oli todella hidasta verrattuna ikätovereihin.
2vee neuvolassakaan ei puhunut sanakaan, mutta silloin jo osasi ehkä 10 sanaa, mutta ei puhunut lauseita,
nyt sama tyttö 2v5kk ja puhetta ja jopa 4-5 sanan lauseita tulee solkenaan ja puhett ja sanoja jopa enemmäin kuin ikätovereillaan..
 
ap
[QUOTE="Halikatti";21997684]Meillä on kans puhe viiveessä. 2v 10kk pojalla on noin 15 oikeaa sanaa ja 20 "omaa". Mentiin puheterapiaan ja jo viikossa tuli 7-8 uutta sanaa. Ei kuulosta yhtään huolestuttavalta, onko kummankaan vanhemman suvussa tai teillä itsellä hidasta puhumaanoppimista?[/QUOTE]

Tarkastin vauvakirjoista ja 1,5v puhuttu jo paljon sanoja ja kahdenkin sanan lauseita. Ehkä siksi mua mietityttää, kun kaveripiirissä paljon samanikäisiä ja kaikki puhuu jo paljon. Ei sais verrata, mutta silti...
 
Meilläkin on 1v6kk, eikä juuri puhu, mutta en osaa olla siitä huolissaan.. luulin että se on ihan normaalia ainakin 2-vuotiaaksi. Ymmärtää kyllä selvästi tosi paljon ja höpisee omiaan, muttei vielä ymmärrettäviä sanoja.
 
"vieras"
Mulla on tuttavapiirissä varmaan joku 7 lasta(useimmat poikia ),jotka alkaneet puhumaan siinä melkein 3vuotiaina.
Ymmärsivät kyllä erittäin hyvin,mut puhuivat sitä omaa kieltään tai öhmivät ja möhkivät.Osoittelulla ja joillain selvillä sanoilla pääsee pitkälle.

Lapsissa ei ole todettu yhtään mitään vikaa.
Omakin poika 1,5v tuo itseään noin esille,ei näytä olevan kiirettä puheen kanssa.Sanoja osaa kyllä jonku verran.
Hyvin ymmärtää puhetta hänkin,ei siis ainakaan kuulossa vikaa.
Ja ymmärrän kyllä mitä poika haluaa/tarkoittaa jos vain keskityn "kuuntelemaan".
 
"vieras"
Meillä tuossa iässä oli noin 7 sanaa, muuten omaa siansaksaa. Ymmärsi kaiken hyvin.

2 v 9 kk ikäisenä alkoi tulla seuraavan kerran uusia sanoja. Ja sitten niitä alkoi tullakkin rytinällä, jopa 10 uutta sanaa per päivä. Parissa viikossa tuli jopa noin 300 sanaa. Heti perään tuli kahden sanan "lauseet" ja 3 v 2 kk ikäisenä alkoi tulla jo kunnon lauseita, kuten "vauva tarvii masuun rasvaa myös". Osaa sanoa kaikki kirjaimet paitsi ärrän. Käytiin puheterapiassa pari kertaa, ekan kerran 2 v 10 kk ikäisenä, mutta kun lähti niin vauhdikkaasti käyntiin, niin tilannetta vain nyt jatkossa seurataan puolen vuoden välein. Tuo sanojen puhuminen lähti käyntiin juuri ennen puheterapiaa. Äsken käytiin tsekkauksessa ja kehitys on ollut poikkeuksellisen nopeaa.
 
Meillä ei vielä 2v neuvolassakaan sanonu kun ehkä 3 sanaa ja loput omaa pölpätystä. Mut ymmärsi kyllä ja kommunikoi muiden kanssa. Siitä se alko oppia ja nyt 2v10kk puhuu aina ja kokoajan. Niinkun ikätoverinsakin.Ei 1,5v vielä tarvi puhua, pääasia että ymmärtää mitä hälle puhutaan ja kommunkoi tavallaan.
 

Yhteistyössä