11h lento.

Hei te kaikki!
Uutena tulokkaana kyselisin kokemuksia lento matkailusta taaperon kanssa. Meillä tulossa n. 11h lento (välilaskulla) 1,5v lapsen kanssa. Kaikki vinkit ja kokemukset kuinka suoriutua matkasta pienen elohopean kanssa olisivat erittäin tervetulleita:)
 
Pienten lasten kanssa matkustavat näyttävät liikkuvan koneessa mahdollisimman paljon, siis kävelevän lapsen kanssa edes takaisin käytävää. Ainakin päiväaikaan se on minusta ihan ok, mutta jos lennetään yöaikaan, voi se ihan jatkuva tallustelu ja horjahtelu häiritä muita matkustajia. Mutta on silti ymmärrettävää, että saa ajan kulumaan, vanhemmat vuorottelevat lapsen kanssa olemisessa, jos siis on kaksi aikuista ja yksi lapsi.
 
Tuo liikkuminen lennon aikana on hieman kyseenalaista. Tai turvallisuudestahan siinä on kyse. Kun ne turvavyöt pitäisi olla koko ajan kiinni. =)

Meillä pisimmät lennot on tainneet olla 9 tuntia (yhteen putkeen), kun on ollut alle 2- vuotias lapsi mukana. Ja onneksi ovat olleet yölentoja, joten lapsi on nukkunut paljon. Muuten ollaan varauduttu pienellä syötävällä, juomisella, lapselle uusia kirjoja ja/tai pieniä leluja mukaan. (Ei ihan pieniä, niitä hankala kaivella jaloista ahtaassa tilassa.. =)) Mutta siis lelut/kirjat uusia, että jaksavat kiinnostaa enemmän, kuin vanhat. Piirrustuspaperia + kynät.

Meillä ainakin lennot menneet kivasti, vaikka ehkä vanhempia etukäteen jännittääkin.. =D Mukavaa lentoa!
 
Eikös niiden turvavöiden pidä olla kiinni vain istuessa paikallaan? Mun käsittääkseni kävelyä koneessa ei ole kielletty missään, päinvastoin sitä suositellaan pitkillä lennoilla ettei muodostu esim. veritulppaa jalkaan.

Kannattaa pyytää sitä vauvasänkyä. En tiedä millä lentoyhtiöllä lennätte, mutta Finnairilla sen saa jos lapsi painaa alle 11kg. KLM:llä ei ilmeisesti ole painorajaa vaan jonkinlainen ikäraja, meidän 1v1kk tyttö sai sängyn :) Muista lentoyhtiöistä ei vielä ole kokemusta.

Kannattaa ottaa sellainen asenne lennolle mukaan että jos lapsi huutaa niin sille ei sitten voi yhtään mitään. Parhaiten muksun saa rauhoittumaan ottamalla itse iisisti vieraassa ympäristössä, sitä kautta lapsikin rauhoittuu. Mikään ei ollut niin ärsyttävää kuin viereisellä penkillä pienen lapsen kanssa matkustava pariskunta joka kyseli koko ajan suureen ääneen ilmastointiteippiä lentoemännältä jotta kakaran saisi hiljaiseksi (siis heidän oman lapsensa!). Ko. pariskunta myös veti viinaa oikein olan takaa lennolla (molemmat..) Meillä pieneksi aarteeksi reissussa muodostui PSP jolle oli ladattuna tytön lempipiirettyjä, sillä hänet sai hiljaiseksi tiukan paikan tullen :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja moomin:
Tuo liikkuminen lennon aikana on hieman kyseenalaista. Tai turvallisuudestahan siinä on kyse. Kun ne turvavyöt pitäisi olla koko ajan kiinni. =)
Eihän turvavöitten tarvitse olla kiinni lennon aikana. Noustessa, laskeutuessa ja turvavyövalon syttyessä ne laitetaan kiinni.
 
Pilkunviilaajana pakko kommentoida: ainakin Finnairin lennoilla suositellaan että turvavyöt ovat kiinni aina paikallaan istuessa :D Pointtina siinä on varmaankin se, että jos nukkuu ja ei huomaa turvavyövalon syttymistä niin on ainakin vyöt valmiiksi kiinni =) Tää keskustelu lähti ihan sivuraiteille! :headwall:
 

Yhteistyössä