1,5vuotiaan unet

  • Viestiketjun aloittaja öööööööööööööööööööö
  • Ensimmäinen viesti
öööööööööööööööööööö
Miten teidän 1,5v lapset nukkuu yöllä ja päivällä? Kiinnostaa tietää koska meillä nukkumaan menosta on tullut kamalaa tappelua. Jos nukkuu päiväunet,poikaa ei saa nukkumaan ilman huutoa (siis pojan) ainakaan ennen 11. Ennen nukkumaanmenoaika on ollut 9ltä. Nukkuu tosin aamulla yleensä melkein 9. Kun noin hyvin nukkuu yöt,olen miettinyt että jätettäisiin päiväunet pois... Onko muilla kokemuksi? Jaksaako tuon ikäinen lapsi olla virkeä ilman päiväunia?
 
piukku
meill herää aamulla 7 ja 8 välissä, sitten päikkärit klo12-> tunnin tai kaksi. nukahtaa noin yhdeksältä -puoli kymmeneltä.
Meillä nukutaan päikät ulkona, en ole edes kokeillu sisällä kun menee niin hyvin. Eikä täällä Varsinais-Suomessa pääse toi talvi silleen yllättämään, nytkin +4 astetta
 
Meidän kuopus on nyt 1v4kk. Nukkuu yöt putkeen 12t (n.20.30-8.30), mutta päikkärit on olleet ihan minimaaliset jo 10 kk ikäisestä. Ehkä tunnin jos sitäkään. Joskus harvoin pari tuntia. Keskimmäinen jätti päikkärit 1,5 vuotiaana, vaikka olisi niiden tarpeessa joskus vieläkin (nyt 2,5v).
 
Unelma Anelma
Meillä poika on 1.4kk ikäinen. Nukkuu yössä n. 11h menee nukkumaan 21-22välillä. Välillä heräilee yöllä. Päikkäriä nukkuu n.2h. Välillä kans huudon kans nukukkuun vaikka väsyttää, mut eilen autto kun sanoin et äiti on täs sängyn vieressä et nuku vaan...Historiaa meillä, kun yleensä saa takapuolta hinkata et nukahtaa.
 
äiti 84
meillä poika 1v4kk nukkumaan menee n.klo:20-22 herää joskus klo:7.30-10 tuntuu että päikkärit vaikuttaa kun ne nukutaan päivällä 12-13-> noin 2-4 tuntia! joskus heräilee yällä ja välillä vaatii maito pullon ja jatkaa tirsoja =)
 
Tyttö (1v6kk) nukkuu yöllä 20.00-7.30 ja päivällä 12.30-14.00. Siis noin suurin piirtein. Tyttö on tosin tarhassa, että siellähän isotkin vielä nukkuu päikkärit, mutta kyllä päiväuni on tarpeen viikonloppuisinkin.

Muistan kuulleeni, että kotihoidossa oleva noin kaksi vuotias ei välttämättä enää tarvitse päikkäreitä (siis yksilöllistä, mutta jotkut ei enää tarvitse). Jotenkin musta kyllä kuulostaa, että 1,5 veen olisi vielä hyvä vetää tirsat päivälläkin (voihan ne olla lyhyemmät, jos tuntuu,e ttä yöunet kärsii). ja sitä paitsi eikö se ole ihan fakta että hyvät ja riittävät päivä- ja yöunet tukee toisiaan, eikä niin että päivääunet jotenkin haitallisesti lyhentää yöunia?
 
unipupu
Kannattais varmaan aikaistaa aamuheräämistä. Ihan kasvun ja kehityksen vuoksi päiväunet ovat tosi tärkeät! Ja hyvin nukutut päikkärit ja rauhallinen yö kulkevat käsikädessä. =)
Meillä 1½v nukkuu 21.30-7.30 ja 11.30-15 ja jos joku aika heittää yli puolituntia niin ranttaliksi menee :(
 
ISÄPAPPADAD
Meillä 1 v 7kk poika nukkuu päiväunet siskonsa (3 v 7 kk) n. klo 13-14 alkaen pari tuntia. Yleensä päiväunilta on joutunut herättämään etteivät veny liian pitkäksi. Illalla nukkuminen alkaa meidän vanhempien mielestä liian myöhään eli yleensä lähempänä klo 22. Aamulla heräävät vaihtelevasti klo 6.30-8.
 
meillä tyttö 1,6 v.nukkuu yleensä 21.30-09.00.puolet yöstä omassa sängyssä , joskus aamuyöstä oton meidän väliin,kun ei suostu enää nukahtaa omaan.mitään maitoja eikä vesiä ei kannata totutella annettavaksi, siitä voi olla vaikee taas päästä eroon. nukahtaminen on vaikeeta,istun aia sängyn vieressä, kunnes nukahtaa.n.10-50 min.saattaa mennä ,pois pitää hiiviskellä ,ei¨kä mitään valoja saa pilkahdella mistään´,-heti herää on see niin rasittavaa välillä, mut minkäs teet.
 
meillä 1,5 v kans yöt noin klo.20.30-07.30 ja päivällä 1,5-3 tuntia tuossa 11.30 aikoihin.

Allekirjoitan ehdottomasti tuon, että hyvät päikkärit kulkee käsikädessä hyvän yöunen kanssa! Jos päikkäreiltä herää liian aikaisin, menee yökin risaiseksi.
 
mammu87
Poika ny 1v8kk..herää aamulla 8-8.30(joskus poikkeuksia) päikkärit joskus 13-14 ulkona taikka sisällä..nukkuu 2-3 tuntia...illalla nukkumaan 20.30-21.00..Hyvin on oppinut nukkuumaan menemään säännöllisesti.. joskus on yrittnyt saada päikkäreitään pois mutta on sitten kuitenki simahtanu..ei taitais jaksaa touhuta ilman niitä..ja hyvä homma näin äidinki kannalta....
 

Yhteistyössä