1,5v mitat?

Moikka! :wave:

Käytiin tänään hakemassa 1,5v pojan kanssa rokotus neuvolasta ja samalla totta kai mitat.

Pituus: 81,5 cm (voi olla enemmänkin, mutta paikoillaan oleminen ei oikein tänään kiinnostanut)
Paino: 10,3kg
Pipo: 47 cm

Pipo olisi kuulemma liian pieni ja mietin tässä että mitä se sitten pitäisi olla kun jäi hiukan epäselväks kun paikalla oli sekä neuvola täti että lääkäri?
 
Yeb
Me käytiin sillon neuvolalääkärissä ainoastaan mittauksissa, en ottanut rokotusta ainakaan vielä :)

Pituus: 82 cm, sen mittaaminen tapahtui edelleenkin makuuasennossa joka mun mielestä on hieman kyseenalainen mittaustapa :eek:
Paino: 11,3 kg
Pipo: 49,5 cm.

On vähän kummallista toi että vaan todetaan päänympäryksen olevan liian pieni eikä siitä sitten sen enempää :headwall: Ehkäpä ei ole syytä huoleen, senkin kun voi mitata väärin. Meiltäkin kerran kun mittasi (vaikka aina sama täti) niin sai pienemmän tuloksen kuin edellisellä kerralla..
 
Meidän pojan mitat oli:
Pituus 87cm
paino 12kg
pää 47,5cm

Meillä mitataan kuulemma vielä kaksivuotis neuvolassakin makuulleen. Neuvolatäti perusteli sillä, että vasta kolmivuotias osaa seistä suorana mittauksen aikan. Pieni lapsi, kun helposti kyykistyy alaspäin, kun tuntee päälaellaan jotain. Meillä oli mies yksivuotis neuvolassa mukana ja hää houkutteli ja pelleili pojan kanssa isojen lasten mitalla, sillä välin kun puhelin neuvolatädin kanssa. Mitta heitti neljä senttiä alaspäin, makuulla mitatusta.

Mimi Siis eikö pää ollut kasvanut käyrän mukaisesti vai muuten pieni :eek: Meillä aina neuvolatäti näyttää ne kasvukäyrät ja käy läpi onko lapsi kasvanut oman käyränsä mukaisesti vai ei ja poikkeaako se kovasti keskiarvosta. Suurin merkityshän on sillä, että kaikki lukemat kulkevat lapsen oman kasvukäyrän mukaisesti, ilman suuria notkahduksia.
 
Meillä ei ole ikinä neuvolassa näytetty käyriä...
Ja oli pään ympärys edellis kerrasta kasvanut kuitenkin reilun sentin, ja voi hyvin olla ettei mittailu oikein onnistunut kun poika ei tosiaan paikallaan halunnu olla. Mutta kaipa sille sitte jotain tehty olisi jos pahasti "liian pieni" olisi ollu.
Meidän lääkäri on vaan jotenkin todella epäselvä, vaikka kuinka yrittäis kysellä niin ei saa selvää vastausta mihinkään.

Meillä pituus mitattiin seisoalteen, mutta ei ton ikäistä kyllä saa suoraan seisomaan, tai ei ainakaan meidän vauhti villeä :D

Mutta kiitos mitoista, mukava huomata ettei ne muiden päät nyt ihan hirveen paljon isompia ole =D
 
Meidän pienemmän neidin mitat 1,5 veenä:

86cm
11,5kg
pää 50cm (+1 käyrällä mennään)

Vanhemmalla neidillä muuten identtiset mitat, mutta pää 47cm!!!!! Vanhemman pää kasvaa ja kasvoi kokoajan -1 käyrällä, eikä kyllä kukaan sanonut mitään että olisi liian pieni pää :heart:

Jos pään mitassa Mimillä olisi jotain häikkää, niin kyllä teille olisi tullut kutsu tarkempaan syyniin. Jos asia vaivaa sinua, niin soita neuvolaan ja kysy onko pään mitta jatkanut kasvua omalla käyrällään (ja kyse voi toki olla mittavirheestäkin), jos on niin, ei mitään syytä huoleen.

Keskikäyrä (0 käyrä) tarkoittaa sitä että 50%:lla lapsista on pienempi ja 50%:lla isompi pää kuin 0 käyrällä. Ja kun pää kasvaa omaa käyräänsä niin se on normaalia oli senttimääräinen mitta mitä hyvänsä, käyrältä poikkeamiin pitäisi kiinnittää huomiota ja seurata tarkemmin.

Kuriositeettina mainittakoon että meidän tytöillä on nyt suunnilleen samankokoiset päät (hatulla mitattuna ;)), vaikka ikäeroa on siis kolme vuotta (iät 1v8kk ja 4v7kk). Ja kukaan ei ole huomautellut kummankaan pään koosta mitään.
 
2.6 oli kolmosen kanssa 1,5v neuvola ja lääkäri ja pituutta tytöllä 83cm, painoa 10.8kg ja pipo 47cm. Kuulemma hoikka tyttö (nollakäyrän alapuolella menee) vaikkei se kyllä päälle päin näy =)
 

Yhteistyössä