1,5kk Nukkumisen uhmaako?

  • Viestiketjun aloittaja Auttakaa väsynyttä
  • Ensimmäinen viesti
Auttakaa väsynyttä
Kertokaas viisaammat hyviä neuvoja, todella tempperamenttisen ja luonteikkaan tytön vanhemmille....

Eli ennen mentiin nukkumaan kuin enkeli, kellonlyömällä, ilman nukutteluja, vain laskettiin sänkyyn, sanottiin hyvää yötä, ja niin nukkui mukavasti aamuun asti, pääsääntöisesti heräämättä. Jos heräs yöllä niin alkoi nukkua itekseen huutamatta uudestaan...

MUTTA, tilanne on nyt se, et nukkumaan mentäessä huutoa on ja riittää. Jopa pari tuntia. Ja sama yöllä jos herää. Ja ikävä kyllä klo1.30-2.00 on herääminen. Nyt jo lähes tapana. Ja huuto on korvia viiltävä kaikessa hiljaisuudessa.

Ja mitä on tehty nyt: Rauhoiteltu ja hetki hyräilty sängyssä, ja kaikki hyvin. Vaan kun selkänsä kääntää niin....
Ja sama yällä... Ollaan siis tehty niin, et käydään rauhoittamassa, ja odotellaan(n5min), jos huuto jatkuu käydään rauhoittelemassa, hyvää yötä ja poistutaan. Jos huuto edelleen jatkuu mennään uudestaan sama kaava läpi. Mut aikaväli kasvaa aina vähän. Yleensä puolessa tunnissa nukahtaa itekseen. Ei aina.

On kokeiltu myös sitä, et jompikumpi istuu vieressä ja rauhoittelee kunnes nukahtaa. Joo-o, parhaimmillaan tähän menee 4,5h!!!
Tai ottaa väliin nukkumaan, niin sama homma.
Ja onko väsynyt, ON! Jos ottaa syliin meinaa nukahtaa samantien, kun siihen nostaa. Joo kiva sekin, mut herää heti kun meinaa laskea takaisin sänkyyn...

Ja onko hampaita tulossa? No ei niitäkään näy eikä tunnu, et olis tulossa.

Tästä tuli oikein kunnon vuodatus, mutta kiitos, jos vinkkejä/kokemuksia jaksaisitte kertoa. Alkaa olla kohta voimat vähissä :headwall:


 
Meidän tyttö on samanikäinen ja myös ennen nukahti itsekseen unille ja nukkui rauhassa koko yön. Muuttui ykskaks päälaelleen. Nukkumaan menoa ilmeisesti vastustetaan huutamalla/itkemällä ja pyörimällä kuin häkkyrä. Yöllä herää hysteeriseen huutoon välillä montakin kertaa yössä ja jos ei itse nukahda huutoonsa niin saa hirmuiset raivarit kun menee rauhoittelemaan. Potkii ja menee kaarelle. Toisena hetkenä auttaa lohduttaminen/rauhoittaminen ja toisena hetkenä on parempi vaan antaa huutaa aikansa ja nukahtaa itsekseen uudelleen. Itse ajattelen että se kuuluu jollain tavalla meillä tytön ikään ja menee ohi aikanaan. Voipi olla uusien asioiden läpikäymistä, päivän tapahtumat tulevat uniin, eroahdistusta jne. Meillä huudot ei kylläkään kestä noin kauan kuin teillä. Mutta samaa pienemmässä mittakaavassa.
Tsemppiä!
 
Just tuossa mietiskelin että laittaisinko aloituksen saman tyyppisestä asiasta, mutta huomasinkin tämän =) Meillä on vähän samantyyppistä menoa ollut pari viikkoa tytön kanssa, hän on 1v ja pari viikkoa... ensin alkoivat kiukkukohtaukset päivisin, kun ei joku asia miellytä tms. menee tyttö ihan kippuralle ja alkaa itkeä niin kovasti ettei muista hengittää ja huulet alkaa sinertää, ja tämä tapahtuu ihan salamannopeasti. Syliin on heti otettava että rauhoittuu ja muistaa hengittää, mutta useasti tyttö kiemurtelee vielä sylissäkin ja asettuu vasta kun saa huomion kiinnitettyä muualle.

No ihan viikon sisällä tämä melskaus alkoi sitten nukkumaan käydessäkin. Tutti on ollut puolivuotiaasta asti vain unituttina kun itse tyttö sen jätti pois. Nyt tällaisissa tilanteissa suuttu entistä enemmän kun tuttia tarjoaa... tähän mennessä meillä on vielä öisin ollut vesipullo käytössä, ottaa siitä hörpyt toisinaan yöllä kun herää ja jatkaa sitten uniaan. Nyt tämän melskaushomman alettua on vesipullo ollut ainut konsti millä tytön saa asettumaan nukkumaan... ja ihan huomaamatta melkein siiä on nyt pienen ajan sisällä tullut melkeinpä riippuvuus. Eli iltaisin vettä tuttipullosta ja sen vaihtaminen tuttiin ja tyttö sänkyyn. Samoin yöllä jos herää, sillä jos ei tuttipullosta vettä saa vetää tyttö taas sellaiset raivarit että happi loppuu jos ei rauhoittumaan saa pian. Tutista edelleen vaan raivostuu ja sylissä kiemurtelee vaan ja huutaa... Ja äsken päiväunille laittaessa taas pullo kehiin kun ei mikään auttanut. Tyttö on jo ihan yliväsynyt huutamisesta mutta ilman pulloa ei unikaan tule.

muuten meillä ihan harvakseltaan tuttipulloa on enää käytettykään, nokkamukista juo maidon päivisin, joskus annan vielä pullosta jos kovin vähän on maitoa päivän aikana mukista juonut. Siis riittävän maidon saannin takia...

Jotenkin harmittaa että tämä on nyt mennyt tähän tuttipullo linjalle taas, mutta onneksi se nyt on sentään vain vettä... Mielellään minäkin kuitenkin ottaisin vinkkejä vastaan millä nuo nukkumistilanteet saisi helpottumaan... pullosta kuitenkin on jossain vaiheessa tulevaisuudessa luovuttava.
 
Perle
Kuulostaa tutulta. Meidän poika 1 v 3 kk on tähän asti nukkunut kuin enkeli. Nukahtanut itsekseen omaan sänkyyn ja nukkunut koko yön läpi heräämättä. Vaan eipä nuku enää...
Nyt on viimeisen viikon aikana heräillyt yöllä itkemään. Joskus rauhottuu kun menee silittämään, joskus raivostuu vain entistä enemmän. Sitten kun yrittää hiipiä huoneesta pois, huuto alkaa uudestaan. Viime yönäkin pompittiin miehen kanssa vuorotellen kaatamassa poikaa sänkyyn... Vähiin jäy yöunet ja töissä pitää kummakin käydä!
Luulen, että tehtiin alunperin virhe siinä, että otettiin pari kertaa poika meidän viereen yöllä kun huuto alkoi. Siihen nimittäin rauhottuu kyllä, mutta ei välttämättä nukahda. Vieressä nukkumisesta ei tule siksikään mitään, että me emme osaa nukkua, kun poika on keskellä ja milloin mikäkin ruumiosa suussa. :)
Nyt sitten poika ilmeisesti haluaisi meidän viereen ja protestoi siksi yöllä. Ollaan kuitenkin nyt pysytty lujana ja ajateltu että valvotaan vaikka koko yö, mutta viereen ei poikaa oteta. Yritetään tehdä siten, että käytäis 5 min. välein vaan kaatamassa poika takaisin sänkyyn, mutta huuto on välillä niin korvia raastava, ettei sitä jaksa kuunnella. Ja naapuritkin käy sääliksi... Viime yönäkin sitten jouduin roikkumaan pinnasängyn yllä ja silittelemään poikaa uneen n. tunnin yhteensä... Plaah.
Ei auta kuin toivoa että tämä rumba joskus loppuu.
 
Moikka,
meillä oli samanlaista huutoa ja oikeaa kirkumista yllättäen tuossa pari viikkoa sitten useampana yönä juuri aamuyöstä muutaman tunnin yöunen jälkeen ja samaten päikkäreillä. Ei rauhoittunut millään! Kun laitoin supon, niin kohta nukahti uudelleen...mutta varalta vein OIKEALLE KORVALÄÄKÄRILLE, joka tsekkasi korvat kunnolla ja toisessa korvassa oli painetta!, joka aiheutti kuulemma valtavaa kipua nimenomaan siinä vaiheessa, kun on vaakatasossa...joten tsekkauttakaapa muksujen korvat kaiken varalta! Kuulemma vika paranee itsestään, mutta meillä annoin kuitenkin antibioottikuurin - ja nyt nukutaan taas koko yö ilman heräämisiä! Poika on nyt 1 v 7 kk..
 
Väsynyt
Nyt meni taas nukkumaan ilman huutoa, mut jo valmiiksi selkäpiitä karmii, kun odottaa milloin huuto yöllä taas alkaa.
Puhuttiin just miehen kanssa, et jos ens yönä taas huudetaan, niin varataan lääkärile aika ja käydään tarkistamassa korvatilanne.
 

Yhteistyössä