OrpoPurraSatosen oikeisto-Suomen yritykset etsivät ilmaistyöntekijöitä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tätä päivää.

23v ravintola-alan ammattitutkinnon suorittanut keikkatöitä tekevä nuori menee ravintolan työhaastatteluun. Selviää ettei vapaita töitä ole nyt työpaikkailmoituksesta huolimatta tarjolla, mutta 2 viikon ilmaistyönäyttö olisi tarjolla kahden muun ravintolassa vastaavaa näyttöä tekevän seurassa.

Työkkäri ehdottaa samalle ravintolassa tarjoilijan ja kassatyötä ammattitutkinnon monissa työharjoitteluissa sekä sen jälkeen keikkatöinä tehneelle työllistämistoimena sitä että tämä soittaa kauppoihin ja lupautuu 2 kk työkokeiluun ilmaistyöntekijänä.

Tämäkö on uusi OrpoPurran työpaikkanormaali tehdä ilmaistöitä, kun työnhakuihin vastaamalla ei saa kuin keikkatöitä mm. 0-tuntisopimuksella?

Miksei työntekijää oteta palkalla töihin, kun Suomen pitkän koeajan aikana hänet voidaan irtisanoa koska tahansa? Vai onko kyse nimenomaan siitä, että työntekijä halutaan ilmaiseksi?

Nyt kun OrpoPurra siirtää vielä työnhaun kunnille, ja ne saavat sanktioita työllisyyden pitkittymisestä, niin yksi keino on pakottaa työttömät ilmaistöihin kaunistamaan tilastoja kikkakolmosilla. Tempputyöllisyyspuhdistettu laaja työttömyys on Suomessa jo yli 15%.

Seura-lehti kertoi jo Sipilän hallituskaudella vuonna 2018, että noin 500 000 tekee töitä Suomessa palkatta, veikkaanpa että kasvavaa työttömyyttä ja työpaikkojen puutetta piilotellakseen turvaudutaan yhä enemmän ilmaistyöhön pakottamiseen.

Hätkähdyttävä tulos: Lähes 500 000 suomalaista tekee ilmaista työtä

Kyllä työstä pitää maksaa palkka, alan TES-palkka.
 
vierailija
Kokoomus ja Perussuomalaiset ehdottavat vapaaehtoistyöntekijöitä pyörittämään museoita, koska leikkaavat museovirastolta.

Juuso moralisoi lapset hoitamaan omat vanhat sairaat vanhempansa.

Ei näet tarvitse maksaa palkkaa eikä tule kuluja.

Eihän museoiden hoitamiseen tarvita mitään asiantuntijoita, kunhan sinne menee vaan seisoskelemaan keskelle museota ihmettelemään.

Eihän lapsilla voi olla omaa elämään ja perhettä, aikaahan sitä on vaikka kuinka kenelle jakaa, matkustella vaikkapa 200 km päähän edestakaisin päivittäin. Ja kaikki lapsethan ovat hoitajia/lääkäreitä ammatiltaan.

Olisiko näillä isovanhemmilla myös joku moraalinen vastuu hoitaa lapsenlapsiaan, olisi sitten jotenkin oikeudenmukaisempaa.
 
vierailija
No oikeistohan oli hakemassa ulkomailta halpatyövoimaa jota on helpompi työantajan riistää. Satonen ja Vartiainen lähtevät tammikuussa lähdössä aasiankierrokselle markkinoimaan työrakoa.
 
vierailija
No oikeistohan oli hakemassa ulkomailta halpatyövoimaa jota on helpompi työantajan riistää. Satonen ja Vartiainen lähtevät tammikuussa lähdössä aasiankierrokselle markkinoimaan työrakoa.
Juu..nyt kelpaa persuillekin ulkomainen halpatyövoima Brasiliasta ja Aasiasta: Filippiinit, Vietnam ja Intia. Kokoomuksen Juhana Vartiainen kertoi A-Talkissa viime viikolla, että näiden kohdalla jopa työvoiman saatavuusharkinta/tarveharkinta on poistettu.
 
vierailija
TEM Työllisyyskatsaus syyskuu 2024

Syyskuussa 279 700 työtöntä työnhakijaa

Työ- ja elinkeinotoimistoissa ja kuntakokeiluissa oli syyskuun lopussa yhteensä 279 700 työtöntä työnhakijaa. Se on 29 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Edelliskuusta työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi 100:lla. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 10,4 prosenttia

Trendit:
• Kaikkien työnhakijoiden kokonaismäärä nousi 27 500:lla

• Työttömiä työnhakijoita 29 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin

• Kokoaikaisesti lomautettuja 1 400 enemmän

• Aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa 1 000 vähemmän kuin vuosi sitten

• Uusia avoimia työpaikkoja 27 200 vähemmän kuin edellisvuonna

• Työllisten määrä 54 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Hallituksen työllisyystavoite tänä vuonna 60 000 työllistä, josta ollaan 114 000 työllisen päässä. Hallitusohjelman 100 000 uuden työllisen tavoitteesta jo 154 000 työllisen päässä.
 

Yhteistyössä