Kokoomuslaisen ja vassarin ajattelu syrjäytymisriskissä olevasta perheestä

  • Haha
Reactions: Echo
  • Haha
Reactions: Palstapesu
Porvarit arvostaa metsäretkiä ja hitautta? En tiedä yhtään sellaista, kaikki asuvat Helsingin keskustassa eikä käy metsässä koskaan ja töissä ollaan niin paljon että 1v laitetaan päiväkotiin koko päiväksi ja harrastuksissa ja kerhoissa ravataan, ei kovin hidasta noin pienelle. Meidän Perhe lähempänä tuota esimerkkiperhettä mutta olen pitänyt huolen että asutaan heti metsän vieressä ja siellä myös käydään, arkea ei ole täytetty kaiken maailman menoilla (on kerran viikossa harrastuskin) vaan yhteisellä leikillä ja olemisella ja illalla luetaan tunti ja jutellaan päivän asiat, ilot ja surut. Ja alle 2v ei meillä mene päiväkotiin.

Mitä tulee "hanki vain niin monta lasta kuin palkallasi elätät", ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä että korkeakoulutettuja insinöörejä, ehkä jossain vaiheessa lääkäreitäkin ym lomautetaan ja irtisanotaan, tekoäly vie työt vaikka olisi miten kouluja käyty. Kannattaa valita ammatti johon ei koneet pysty, se on nykyään aitoa viisautta. Esim ruokaa tarvitaan jatkossakin, vaikka kuinka yritetään että ihminen eläisi jollain pulveri-vesiseoksella.

Mitä tulee esimerkkiperheeseen, ei adhd ole maailmanloppu, varsinkin aikuisena helpottaa. Adhd:n voi olla mahdoton keskittyä aineisiin jotka ei kiinnosta, mutta kiinnostavista voi tuoda kotiin kymppejä helposti. Esimerkissä ei myöskään avattu miksi juuri Kontula, ja onko töitä haettu muista kouluista ja elareista niin on vähän vaikea sanoa muuta kuin että palkat ylös ja sopimukset paremmiksi (joskus nuo on 0-sopimuspihjaisia töitä). Kontula on todella monikulttuurinen alue mikä voi luokkatilanteessa entisestään stimuloida adhd-lasta. Eli osaratkaisu maahanmuuttoa vähemmän ja ripotellaan sitä myös sinne porvareiden alueille, ettei pelkästään köyhien tarvitse siitä kärsiä.
Sä käsität porvariuden suppeasti, vain kaikista rikkaimpien porukkana.
On olemassa Kokoomus-porvariuden lisäksi myös kepu-porvariutta, joka on erittäin yleistä täällä maaseudulla. Sitten 20 vuoden sisään on tullut persuporvarit, jotka ovat resuisempaa porukkaa kuin kepuporvarit, jotka on hallinneet maitansa 200-300 vuotta täällä. Kepu-porvarit ovat tasaista ja rauhallista porukkaa.

Oletko kuullut porvarillisen elämäntavan määritelmää? Olen kännykällä joten en jaksa kaikkea googlettaa sulle, mutta se klisee menee: okt, vakityöt vanhemmilla, 2 lasta, 2 autoa pihassa ja kultainennoutaja.
Moni puhuu, haluaako "porvarillista elämäntyyliä", joka on yhteiskunnan rattaistossa suorittamista ja luettelemieni ulkoisten status-tunnusmerkkien havittelua.

Ylen jutussa määritellään porvari: sen sanan merkitys oli alunperin "ei-sosialisti". Tai: ahkera ihminen. Siinä se.

Kauppiaita, yrittäjiä (sis.pk-yrittäjät ja maatalousyrittäjät) jne.
Siihen mahtuu enemmän kuin Nalle Wahlroos ja Jyri Häkämies.
 
Huvitti, kun en ollut ennen kuullutkaan tuossa Ylen jutussa kerrotusta "porvarillisesta hämärästä", eli auringonlaskun jälkeisestä ajasta. Eli kun porvareita on pidetty ahkerina, niin porvari on ollut se, joka on työskennellyt auringonlaskun jälkeenkin. :D
 

Yhteistyössä