Eduskunta live TV: Tämän vuoden 60 000 työpaikan lisäyslupaus onkin 50 000 työpaikan vähennys

vierailija
Marinin hallitus nosti Suomen työllisyysasteen mittaushistorian korkeimmaksi, saavuttaen työllisyystavoitteensa. Kokoaikaiseksi muutettu työllisyysaste saatiin jopa Pohjoismaiden korkeimmaksi. Tarkoittaa sitä että suomalaiset duunarit tekivät eniten työtunteja suhteutettuna työläisten määrään. Suomalaiset työläiset olivat siis pohjolan ahkerimpia työläisiä. Tästä eivät EK, SY ja oppositioporvarit tuolloin hiiskuneet.

Nyt vuodessa työllisiä on noin 50 000 vähemmän ja työttömyys on EU-maiden kolmanneksi korkein Espanjan ja Kreikan jälkeen sekä kasvaa EU-maiden toisiksi nopeiten Liettuan jälkeen. Työttömyysaste on jo 8,3% ja monet asiantuntijat pelkäävät sen nousevan porvarien Mustan Syksyn aikana jopa 9%:iin. Laaja työttömyys on jo huimat 15%.
 
vierailija
Marinin hallitus hoisi kaksi vakaavaa kriisiä pandemian ja energiakriisin, jotka toivat lisämenoja. Tosin kokoomus huusi EK:n, SY:n, MaRan, Tapahtumateollisuuden ja KKK:n kanssa vielä paljon enemmän yritysten koronasossutukia.

Nyt näitä Etlan mukaan harakoille menneitä miljardeja revitään köyhällistön, pieni- ja matalatuloisten ja duunarien taskuista. Vastuuministeri TEM:in Mika "Kännimeemi" Lintilä ja Busines Finlandin sekä Elyn ja Taiken rahanjakajien valvonta petti.

Myös EU:n elvytyspaketin hyväksyi Eduskunnassa kokoomus, ja EK, SY sekä suuryritysten johtajat olivat sen takana.

Yritykset eivät koronasta ja energiakriisistä kärsineet, siitä piti huoli järkyttävä yritysten ahneusinflaatio (greedflation), joka leikkaisi suomalaisten työläisten ostovoimasta ison siivun. Hinnat eivät ole todellakaan laskeneet sen jälkeenkään, vain hintojen nousu on nyt hitaampaa. Kauppiaat ja omistajat vaurastuivat, duunari köyhtyi.

Mutta silti kriiseistä huolimatta Rinteen ja Marinin valtionvelkasaldo oli 45,4 mrd euroa (106,4 mrd euroa -> 151,8 mrd euroa), kun taas VM arvoi OrpoPurran velanoton määräksi 60,2 mrd euroa (151,8 mrd euroa -> 212 mrd euroa). Saattaa nousta huomattavasti vielä tästäkin, sillä Valtiovarainministeriön arvio sisältää hallitusohjelman kirjauksen 100 000 uudesta työpaikasta, josta ollaan jo noin 150 000 työpaikkaa takamatkalla ja työttömyys sen kun kasvaa nyt jo 8,3% ja asiantuntijat veikkaavat syksyn aikana nousemista jopa 9%:iin. Laaja työttömyys on jo 15%.

Ja todella paskaa sotea ajoi Sipilän, Orpon ja Soinin PerskeKo-oikeistohallitus, sitä terveysjättilähtöistä pörriäisten yksityistämissotea, jossa sosialismi toimi ainoastaan veronmaksajien rahan jaossa tuohon soteen. Oli Suomen onni että Krista Kiuru valiokuntaväännöillään kaatoi koko bisnes-Soten ja siinä samassa kaatui sitten Sipilän hallitus.
 

Yhteistyössä