Siis Itämeren kalakanta on päästetty huonoon happeeseen, mitä, kalastuksen takia?

Kala on superfoodia jota kaikki haluaa hinnalla millä hyvänsä. Tonnikalatki kohta loppuu valtameristä ja troolilaivat on muuttuneet kalanpyyntitehtaiksi.
Kipeetä!
Sitä ahneus teettää, kaikki pitää tehotuottaa niin halvalla hyviä katteita nauttien, että jätän kyllä tuollaiset kalat, broilerit ja siat ihan mielelläni kauppaan. Pientiloilta nuo saa kyllä puhtaana.
Punainen naudanliha on mitä puhtaimpia, on demonisoitu. Maaperä huutaa hoosiannaa kun keinolannoitteet ja myrkyt vievät ravinteet maasta vaikka ihan lehmän paskalla lannoittais pellot.
Verotusta pienemmäks ja kunnon ravintoa edullisesti ihmisille. Ravinto tulee priorisoida, se säästetään terveysmenoissa.

Apropoo noista lihoista ja kolesterooleista on tehty ensimmäistä kertaa tällä pallolla pidempi laaja tutkimus, kuulin tänään. Sitä on kuulema vaikea ohittaa. Koehenkilöt (ketoosissa lihaa syöden) ovat olleet ldl-kolesteroolit tapissa lähes 5-vuotta mutta tulokset verrokkeihin (ei ketoosissa) nähden ovat olleet paremmat. Ei mitään ongelmia verisuonissa! Tätä tutkimusta jatketaan edelleen.
Linkkaan tämän terveysketjuuni myöhemmin.

Jokohan tästä kolesteroolihumpasta ja lihan demonisointihumpasta päästäis!🤷‍♀️
Alettaisi kasvattaa karjaa ja elvyttää maaperää, saataisi ravinnerikasta lihaa aneemisille ihmisille.

Jännä, että vaikka koskaan ei ole tehty tutkimuksia kolesteroolista tietyllä ruokavaliolla ollessa niin siitä on satuiltu jo vuosia!
 
Ainakin vihannesportulakka on hyvä omega3- kasvi. Eikä hassumman makuinenkaan.
Rohtoinahan noita on käytetty kuten muitakin kasveja ja yrttejä. En tiedä miten ihminen pystyy hyödyntämään tuon omega 3:n kasvista.🧐 Täytyy tutkia. Proteiineja ainakin ihminen hyödyntää kasveista yms. todella heikosti.
Sen sijaan eläinperäisestä ravinnosta todella hyvin (kunhan sitä vain on siinä🙄).

Kyllä puhtaasti laiduntanut haikun liha on hyvä, siinä on oikeassa suhteessa kaikki.😋
 
9MM
Järvisiika ja jokisiika ihan hyvää. Peledsiika ei niin hyvä on sellainen leveähkö lotku ja pehmeä vaikea suolata suolakalaksi. On muuten tuotu Suomeen Neuvostoliitosta, mistäpä muualta huonoa tulee.
Mä oon ottanu aina sen pakkauksessa olleen siian ite oon tykänny. Mut se savusiika kannattaa vissiin ottaa siitä tiskiltä? Ootko maistanut tiskin savusiikaa ja sitä mikä paketissa on? Ja mitä pidit ja mitkä oli erot?
 
Sampi on kuollut ja lohi kuolemassa sukupuuttoon. Silakan tilanne huononee jatkuvasti vaikka se on mukamas tärkeä laji niin kalastukselle kuin ympäristölle. Muita foorumeita selaamalla saattaa todeta että vapaa-ajan kalastajien suhtautuminen harrastukseensa jättää aikalaillakin toivomisen varaa.
Metsästyksessä on varsin tiukat määräykset siitä mitä saa kaataa ja milloin. Kalastuksessa voitaisi soveltaa samaa ja esimerkiksi rauhoittaa tietyt lajit täysin.
Vapaa-ajan kalastajien toiminnalla ei ole mitään merkitystä silakkakantoihin, vesien rehevöitymisellä, kutupaikkojen tuhoutumisella, itämeren suolapitoisuuden laskulla ja troolikalastuksella on.
 
  • Tykkää
Reactions: ruuttis
vierailija
Sampi on kuollut ja lohi kuolemassa sukupuuttoon. Silakan tilanne huononee jatkuvasti vaikka se on mukamas tärkeä laji niin kalastukselle kuin ympäristölle. Muita foorumeita selaamalla saattaa todeta että vapaa-ajan kalastajien suhtautuminen harrastukseensa jättää aikalaillakin toivomisen varaa.
Metsästyksessä on varsin tiukat määräykset siitä mitä saa kaataa ja milloin. Kalastuksessa voitaisi soveltaa samaa ja esimerkiksi rauhoittaa tietyt lajit täysin.
Karhunmetsästys loppuu ja ne kyllä syö viimeiset kalat
 
vierailija
Jos sinä et kalasta, niin naapuri kuitenki kalastaa sen. Tänään tämä päivä ei katso huomiseen, tuo periaate vallitsee merikalastuksessa hyvin pitkälle, koska kalojen suojelu on näennäistä merialueilla.
Onko muut maat sallineet itämeren silakan käytön ravinnoksi? Suomi sai tähän aikoinaan eu:n poikkeusluvan. En tiedä miten tämä nykyisin menee. Olen katsonut tätä vain ns. saastuttajan näkökulmasta
 

Yhteistyössä