Siis Itämeren kalakanta on päästetty huonoon happeeseen, mitä, kalastuksen takia?

Sampi on kuollut ja lohi kuolemassa sukupuuttoon. Silakan tilanne huononee jatkuvasti vaikka se on mukamas tärkeä laji niin kalastukselle kuin ympäristölle. Muita foorumeita selaamalla saattaa todeta että vapaa-ajan kalastajien suhtautuminen harrastukseensa jättää aikalaillakin toivomisen varaa.
Metsästyksessä on varsin tiukat määräykset siitä mitä saa kaataa ja milloin. Kalastuksessa voitaisi soveltaa samaa ja esimerkiksi rauhoittaa tietyt lajit täysin.
 
  • Tykkää
Reactions: krut
vierailija
Sampi on kuollut ja lohi kuolemassa sukupuuttoon. Silakan tilanne huononee jatkuvasti vaikka se on mukamas tärkeä laji niin kalastukselle kuin ympäristölle. Muita foorumeita selaamalla saattaa todeta että vapaa-ajan kalastajien suhtautuminen harrastukseensa jättää aikalaillakin toivomisen varaa.
Metsästyksessä on varsin tiukat määräykset siitä mitä saa kaataa ja milloin. Kalastuksessa voitaisi soveltaa samaa ja esimerkiksi rauhoittaa tietyt lajit täysin.
Benella
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
Täällä lisää silakasta jos kiinnostaa:

 
Kalat ovat nykyään jonkin verran niin saastuneita, että uskaltaako niitä enää nuorelle syöttää jolla vielä
vuosikymmeniä aikaa tankata myrkkyjä?🤷‍♀️

Jostakin se omega 3 on saatava, mutta laitoskalassa/kassikalassa sitä ei ilmeisestikään ole riittävästi.

Pienen rasvaisen kalan maksaa/sardineja/villilohta joskus/Alaskan kalaa. Mitäs muuta vois suositella jotta saisi kaloista ne omega 3:t mahd vähin myrkyin?

Se että sanotaan ”syö vaihtelevasti erilaisia kaloja” on sama kuin sanoa että ”kaikkea kohtuudella”.
Onko kukaan miettinyt miten tuo käytännössä menee….Samat myrkyt eri päivinä, eikö nii.
 
vierailija
Juu, Victorianjärvestä tuodaan rahtilentokoneilla fileerattua niilinahventa eurooppaan ja paikalliset kuivattaa niistä jäte ruodoista itselleen syötävää kärpästen seassa, että sillälailla.
Ylellä oli äärimmäisen mielenkiintoinen dokkari Senegalin kalastajista ja mitä kikkailua ulkolaiset harrastavat jotta saavat ryöstettyä näiden ihmisten eväät! Ahneudella ei kyllä ole mitään rajoja!

 
vierailija
Ylellä oli äärimmäisen mielenkiintoinen dokkari Senegalin kalastajista ja mitä kikkailua ulkolaiset harrastavat jotta saavat ryöstettyä näiden ihmisten eväät! Ahneudella ei kyllä ole mitään rajoja!

Kala on superfoodia jota kaikki haluaa hinnalla millä hyvänsä. Tonnikalatki kohta loppuu valtameristä ja troolilaivat on muuttuneet kalanpyyntitehtaiksi.
 
Kalat ovat nykyään jonkin verran niin saastuneita, että uskaltaako niitä enää nuorelle syöttää jolla vielä
vuosikymmeniä aikaa tankata myrkkyjä?

Jostakin se omega 3 on saatava, mutta laitoskalassa/kassikalassa sitä ei ilmeisestikään ole riittävästi.

Pienen rasvaisen kalan maksaa/sardineja/villilohta joskus/Alaskan kalaa. Mitäs muuta vois suositella jotta saisi kaloista ne omega 3:t mahd vähin myrkyin?

Se että sanotaan ”syö vaihtelevasti erilaisia kaloja” on sama kuin sanoa että ”kaikkea kohtuudella”.
Onko kukaan miettinyt miten tuo käytännössä menee….Samat myrkyt eri päivinä, eikö nii.
Ainakin vihannesportulakka on hyvä omega3- kasvi. Eikä hassumman makuinenkaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä