Yhteiskeskustelu 2023. Vanha.

Ja vähän vielä vitamiineja, lähteenä siis finelin sivut

RavintotekijäMääräMenetelmäTietolähdeJulkaisu
folaatti, kokonais-18.0 µganalysoituriippumaton laboratorio1330
niasiiniekvivalentti NE3.1 mgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
niasiini (nikotiinihappo + nikotiiniamidi)0.9 mgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko391
pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) (B6)0.10 mgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
riboflaviini (B2)0.05 mgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko391
tiamiini (B1)0.08 mgmuu arvon tyyppimuu tietolähde50
A-vitamiini RAE0.4 µgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
karotenoidit4.3 µgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
B12-vitamiini (kobalamiini)0 µgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko147
C-vitamiini0 mgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko391
D-vitamiini0 µgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko391
E-vitamiini alfatokoferoli0.4 mgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
K-vitamiini1.00 µgsummattu osatekijöistäTHL:n tuottama
 
  • Haha
Reactions: Lispetti
Plus sit vielä se, että vaikkapa ruskea kastike. Siis sehän ei maistu oikealta ilman sitä rasvassa ruskeaksi paahdettua venhäjauhoa. Voi kuinka herkullista, tuoksuvaa, kullanruskeaa, pehmeänsileää ja voisen täyteläistä kastike onkaan :p


Tai ku otetaan pieni kala, vaiks muikku ja nyhdetään siltä suolet veks. Sit kieritellän se vehnä- tai ruisjauhoissa ja pudotetaan valurautapannussa kiehuvaan jo hieman ruskistuneeseen voihin toviksi, käännös ja tuloksena on pinnaltaan kullanruskeaksi paistunut tärkkelyskerros jonka alla kala on säilyttänyt mehevyytensä.

Oioioi ku se on viedä kielen mennessään, Etenkin kun ripauttaa vielä suolaa ja tilkan etikkavettä ja hieman tuoretta tiliä päälle. Ruohosipulikin kelpaa kyllä jos sitä sattuu rantakalliolla kasvamaan. Tai suolaheinä. Ei oo niin väliä, vaihteluhan vain virkistää.
 
Sulla menee taas puurot ja vellit ihan sekasin.

Pippuri ei oo yliprosessoitu. Eikä se vehnä, edes jauhonakaan.

Ja liha maistuu minusta parhaalta kun mausteena on suolan lisäksi pippuria.


Mä osaan nauttia ruoasta. Sulle se taas on pelkkää tylsää polttoainetta.
Makuasioita nuo mausteet kuten kirjoitin. En ole sanonut, että en käytä mausteita. Voin minäkin joskus jotain mausteita laittaa. Esim. valkosipuli/yrtit/kanelit/inkiväärit…näitä käytetään lääkkeinäkin, mutta mitäpä niitä koko aikaa syömään.🤷‍♀️

Ja jos tykkää maksaa tyhjästä niin syö ihmeessä vehnäjauhoa, et sinä siitä mitään ravintoa saa, se vain lihottaa, ei muuta.

Kyllä minä nautin hyvästä ravinnosta ja saan siitä ihan oikeasti ravintoa keholleni. Pysyn terveenä ja voin hyvin.
Jos syö oikein niin kaikista haavereistakin paranee ihan tajuttoman nopeasti.
En syö ikinä lääkkeitä enkä ole kipeänä, eikä meidän perheessä muutkaan sairastele. Me syödään ihmiselle optimaalisesti.:)
 
Plus sit vielä se, että vaikkapa ruskea kastike. Siis sehän ei maistu oikealta ilman sitä rasvassa ruskeaksi paahdettua venhäjauhoa. Voi kuinka herkullista, tuoksuvaa, kullanruskeaa, pehmeänsileää ja voisen täyteläistä kastike onkaan


Tai ku otetaan pieni kala, vaiks muikku ja nyhdetään siltä suolet veks. Sit kieritellän se vehnä- tai ruisjauhoissa ja pudotetaan valurautapannussa kiehuvaan jo hieman ruskistuneeseen voihin toviksi, käännös ja tuloksena on pinnaltaan kullanruskeaksi paistunut tärkkelyskerros jonka alla kala on säilyttänyt mehevyytensä.

Oioioi ku se on viedä kielen mennessään, Etenkin kun ripauttaa vielä suolaa ja tilkan etikkavettä ja hieman tuoretta tiliä päälle. Ruohosipulikin kelpaa kyllä jos sitä sattuu rantakalliolla kasvamaan. Tai suolaheinä. Ei oo niin väliä, vaihteluhan vain virkistää.
Mun mielestä raakakermasta ja luomuvoista saa ihan pätevän kastikkeen.😋 Ja käypi kaikkeen.

Ei eläinperäinen ravinto ole mielestäni yhtään tylsää. Eläimiä ja on vaikka millä mitalla mistä valita. Valmistuksella saa myös aikaan eri koistumuksia. Voi tehdä vaikka rapeita lihasnäksejä ja vaikka mitä.

Ihanaa syödä kun tietää ja TUNTEE, että se ravitsee ja tekee hyvää. Mielialakin pysyy tasaisena ja iloisena jne.
 
Pillastunpa mut siksi että kotipitsasta saa ilmaisen toimituksen.

Pitsaperjantai!


Miten hyvää onkaan hiljalleen kohotettu vehnäjauhotaikina kun se paistuu rapeaksi kiviarinauunissa.
Kukkakaalista/mozzarellasta muuten saa hyvän pohjan pizzaan, muistaakseni oot kokeillukki kun joskus tästä kirjooteltiin.

Saa sen herkulliseksi toki ilman vegejäkin.😏
 
Jaa, unohdin automoden, hetkipieni... Siis ne vehnän hyödyt

RavintotekijäMääräMenetelmäTietolähdeJulkaisu
kalsium19.0 mganalysoituriippumaton laboratorio1298
rauta0.9 mganalysoituriippumaton laboratorio1298
jodidi (jodi)10.0 µgmuu arvon tyyppielintarvikekoostumustaulukko391
kalium155.0 mganalysoituriippumaton laboratorio1298
magnesium29.0 mganalysoituriippumaton laboratorio1298
natrium1.0 mganalysoituriippumaton laboratorio
suola2.5 mglaskettu kertoimillaTHL:n tuottama
fosfori116.0 mganalysoituriippumaton laboratorio1298
seleeni10.0 µganalysoituriippumaton laboratorio1298
sinkki
Paljonko ihminen kykenee näistä hyödyntämään? Ja vehnäjauhoihin lisätään aineita.

Näkisin vehnän ainoastaan lihottajana. Ja toki suurelle osalle aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia kuten nivel- ja suolistovaivat.
 
Paljonko ihminen kykenee näistä hyödyntämään? Ja vehnäjauhoihin lisätään aineita.

Näkisin vehnän ainoastaan lihottajana. Ja toki suurelle osalle aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia kuten nivel- ja suolistovaivat.
Luomu-jauhoissa ei ole lisaineita.

Ja on ihanaa, ettei mulla ole keliakiaa.


Siis ajattele nyt vaikka rapeakuorista ranskalaista maalaisleipää. Sellaista joka on kohotettu hapanjuurella ja käytetty hieman täysjyvävehnääkin. Sitkeää sisustaa, rapsakkaa pintaa, siihen ku siivaisee voita päälle ja haukkaa ja pureskelee..


.täyteläinen maku joka vie kielen mennessään.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
älä ny ruusa pillastu, etkö hoksaa että se taas keppostelee
Hän! Ihmisestä kirjoitetaan HÄN!🤬

😂💋

Ruusa syö yleisestiottaen niin hyvin, että ei nyt ole pahemmin valittamista. Tarkoitukseni on kuitenkin lämmin ja hyvä. En halua, että Ruusa sairastuu yhtään tai on mitään vaivoja!❤ Mitä vanhemmaksi me tullaan niin sen tärkeämpää se oikea ravinto on. Kohta Ruusa menee aurinkoon ja mereen sekä kävelee avojaloin, näistäkin saa jo niin paljon, tuskin kolottaa enää mikään loman jlk!💪❤
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Luomu-jauhoissa ei ole lisaineita.

Ja on ihanaa, ettei mulla ole keliakiaa.


Siis ajattele nyt vaikka rapeakuorista ranskalaista maalaisleipää. Sellaista joka on kohotettu hapanjuurella ja käytetty hieman täysjyvävehnääkin. Sitkeää sisustaa, rapsakkaa pintaa, siihen ku siivaisee voita päälle ja haukkaa ja pureskelee..


.täyteläinen maku joka vie kielen mennessään.
Kyllähän sitä voi syyä vaikka mitä. En kiellä etteikö olis hyvää, mutta melko koukuttavaa ja aiheuttaa suomalaisille sairauksia.
Melkoiset terveysmenot meillä täällä on!!!😱
 

Yhteistyössä