Perunassa myrkkyä, riisissä myrkkyä, viljassa myrkkyä, hedelmissä myrkkyä, vedessä jäämiä, sienissä ja lihassa cesiumia, metsämarjoissa heisimadonmunia, ..... mitä voi turvallisesti syödä?
Riippuu ihan siitä miten asiaan suhtaudut ja mitä olet valmis tekemään. Jos kaikki kynnelle kykenevät tekisivät muutoksia ostokäyttäytymiseen niin me kuluttajana pakottaisimme ruokateollisuuden tuottamaan meille laadukasta ravintoa, nykyisen roskan sijaan.
Käy hakemassa perunat tilalta missä ei käytetä myrkkyjä tai kasvata itse?
Vesihanaan saa (tehokkaankin) filtterin, mutta mitäs sitten kun juot naapurilla yms.
Vedessä bakteerit on siis ok, mutta lääkejäämät yms. ei.
Kaivovesi/lähdevesi?
Ainakin kuntien hanaveden kannattaa antaa sen aikaa seistä että kloori haihtuu. On (muistaakseni) tutkimuksia jossa hanavedellä on ollut merkitystä suoliston bakterikantaan(kin) (kloori). Bakteerikantaa voi kasvattaa itse esim. fermentoidulla ja pastöroimattomilla.
Täytyy muistaa, että suolisto on meidän toiset aivot, eli vaikuttaa kokonaisvaltsisesti meidän vointiin.
Riisin kannattaa pestä todella kunnolla.
Riisi on altis keräämään pohjavedestä arsenikkia, eli siinä on arseenijäämiä. On löydetty isojakin määriä. Luitko tämän kun otit riisin esimerkiksi:
Elintarvikkeista löytyvän epäorgaanisen arseenin on todettu aiheuttavan muun muassa keuhko-, iho- ja rakkosyöpää.
www.is.fi
Nyt täytyy muistaa, että esim. kaukoidässä riisiä kulutetaan aivan valtavia määriä ja siellä eletään vanhaksi. Toki se muukin syöty siellä, elämäntapa ja geenit vaikuttavat vanhaksi elämiseen ja ns. pienentää muilta osin esim. sairastumista.
Mutta jospa tekisi kuten he tekevät, eli fermentoi ja imitoi heidän tapoja valmistaa ruokaa? Eikä sitä tiedä onko se meille tuotava riisi jostain ”huonommalta” plantaasilta.
Kannattaa tutkia luomuriisin tms. tilanteesta?
Hedelmistä esim. kotimainen omppu ja luumut? Ulkoa tuoduissa on tosiaan yhtä sun toista, mutta miksi ihmeessä suomalainen edes söisi ulkomaisia hedelmiä.
Tai sitten vaan yksinkertaisesti vaatii isolla jengillä glyfosaattivapaita (ym. myrkkyvapaita) heviosastoja! Ja vaatii että joku testaa paremmin että tämä toteutuu!
Liha Rekoringistä tai (oikeasti) luomutilalta (jälleenmyyjäkauppojakin on esim. kotitila) jossa eläin elää ja syö lajilleen ominaisesti.
Sienissä on myös sokeria mikä ei kuulema ole hyväksi ihmiselle, mutta kun suunnilleen sesonkipainotteisesti syö niin onko väliä?
Marjojen ja muiden parasiitit lähtee loishäädöllä - no worries.
Myrkkyjä (elohopea, metallit yms. imee ”lääkesavi” ja esim. hiilitabletit.
Muistaa vaan tankata tuhdin kuurin jlk. rautaa, mineraalit, vitamiinit sun muut niin hyvä on.
Madot lähtee muun muassa yrteillä/muuten luomusti. Esim. oregano ja neilikka jne…tuhoavat munat ja kuuri uusitaan muutaman kertaan. Tähän löytyy netistä paljon ohjeita yrittää vain tunnistaa ne oikeat ohjeet sieltä feikkien joukosta.
Kyllä meidän esi-isätkin ovat tehneet loishäätöä kun ovat syöneet paljon raakaa kalaa jne.
Vanha kirjallisuus kertoo myös konsteja.
Mielestäni ravinto on yksi tärkeimmistä asioista ihmisen terveydessä. Meidän tulisi vastia parempaa!
Ihmisessä itsessään on vika kun sallii kaiken oudon ja huonon syöttämisen ja nyt itketään kun kaikessa on myrkkyä.
Pois vaan tuollaiset mielikuvat, että ei mitään puhdasta ravintoa voida enää tuottaa tai että puhtaasti syöminen on vaikeaa - tuo on itsesabotaasia!
Syödään kotimaista puhdasta ravintoa ja syödään sesonkipainotteisesti lähiruokaa. Vaaditaan testauksia ravinnontuotantoon jne.
Me kansalaiset tarvitsisimme kyllä edunvalvojia niin moneen asiaan. Tuntuu, että täällä todella harva näkee enää kaiken tämän feikin taakaa mitään aitoa, oikeaa ja luonnollista.
Yksi isoin ongelma on se, kun ihminen on saatu uskomaan, että muutokset aidosti hyvään/luonnolliseen ovat mahdottomia.