Koiramyrkytyksistä epäiltyä ainetta voi olla myös ihmisten ravinnossa – Ruokavirasto: Mikäli syy vahvistuu, on lakia rikottu

Sä et nyt tajunnut.

Syy miksi kirjoitin, että ei kannata käyttää yliprosessoituja tuotteita on juuri tuo, että et tarkalleen tiedä mitä se tuote sisältää.
Ja ihan riippumatta siitä onko kyseessä ihmisen ravinto vai koiran ravinto.

Tämä sama näköjään myös @m1es :lle!
Jos tarpeeksi tarkkoja (ja epäluuloisia) ollaan, pitää jättää tuo yli pois. Esim. jauheliha, ruisjauhot tai voi saattavat sisältää jotakin, mistä ostajalla ei ole aavistustakaan.
 
  • Vau!
Reactions: Lispetti
Meni tutkimaan miten rypsoöljy tehdään, miten paljon rypsiä menee yhteen litraan. Miten paljon perunaa menee litraan perunakuitua. Molemmat on kuitenkin halpoja verrattuna aitoon oliiviöljyyn tai eläinten lihaan.
Ihan sairas määrä siemeniä jotta saa puristettua yhden pullon öljyä!!!!!

Ihan älyttömät määrät maita pilataan noiden kakkaöljyjen vuoksi!:(
Onneksi maaperä uusiutuu, eikä noita alueita menetetä iäksi!👍
 
Viimeksi muokattu:
Jos tarpeeksi tarkkoja (ja epäluuloisia) ollaan, pitää jättää tuo yli pois. Esim. jauheliha, ruisjauhot tai voi saattavat sisältää jotakin, mistä ostajalla ei ole aavistustakaan.
Yliprosessoitu on minun itse keksimä sana (tai en ole huomannut median käyttävän) kaikelle mikä ei ole el naturel.🫣
En tykännyt sanasta ultraprosessoitu - mitä media tarjoaa.
Jotkut käyttää sanaa ”prosessoitu”, vaikka se tarkoittaa esim. lihan leikkaamista.😁

No ruisjauhot varmasti mutta lisätäänkö markettien jauhelihoihinkin jo nykyään jotakin?😱

Me ostetaan haikut suoraan tilalta, el naturel.👍
 
vierailija
Ettei se liity asiaan mitenkään.

Vihreä pottu on myrkyllinen vihreänä pottuna vaiks haukkaisi sitä sellaisenaa, raakana ja se on sitä yhä kuituna mihin tahana tungettuna.

Prosessointi ei tässä tapauksessa muuta tuotetta ihinkään, myrkky on ja pysyy.
 
vierailija
Kyllä perunassa on ravintokuituja, joita otetaan talteen esim. tärkkelyksen (=perunajauho) valmistuksessa. Mutta eivät nuo kuidut myrkyllisiä ole, toki niissä kuten kaikessa muussakin ei-luomuna viljellyssä voi olla torjunta-ainejäämiä.
Täsä koiraruokatapauksessa epäiltynä on kuitenkin solaniini, ei mikään ihmisen kehittämä torjunta-aine. Solaniini on muuten "nikotiinin serkku".
Siihen kun lisää neonikotinoidipitoista ainesta, kyllä tärrää
 
vierailija
Perunassa myrkkyä, riisissä myrkkyä, viljassa myrkkyä, hedelmissä myrkkyä, vedessä jäämiä, sienissä ja lihassa cesiumia, metsämarjoissa heisimadonmunia, ..... mitä voi turvallisesti syödä?
 
vierailija
Raaka-aineita voi myös olla ihmisten ravinnossa
MTV Uutiset kysyi Ruokavirastolta mahdollisuutta siihen, että voiko vastaavanlaista perunahiutaletta, jota epäillään myrkytysoireiden aiheuttajaksi, olla ihmisten ravinnossa. Laation mukaan samantyyppisiä tuotteita on käytössä myös elintarviketeollisuudessa.
– On mahdollista, että samantyyppisiä tuotteita käytetään (ihmisten) elintarvikkeissa. Elintarvikelainsäädäntö on yksi asia ja rehulainsäädäntö toinen, mutta kummassakaan tapauksessa ei saa aiheutua vaaraa syöjälle, oli se sitten ihminen tai eläin, Laatio painottaa.
Laatio ei kuitenkaan osaa sanoa, että missä elintarvikkeissa samantyyppisiä tuotteita voitaisiin käyttää.”


Ei kannata syödä yliprosessoituja tuotteita.
Kannattaa syödä sesonkipainotteisesti kotimaista kokoruokaa, eli ei yliprosessoitua!
Poisluettuna rypsit/rapsit
 
vierailija
Alkuperäinen kirjoittaja m...i : 34413492:
Kyllä perunassa on ravintokuituja, joita otetaan talteen esim. tärkkelyksen (=perunajauho) valmistuksessa. Mutta eivät nuo kuidut myrkyllisiä ole, toki niissä kuten kaikessa muussakin ei-luomuna viljellyssä voi olla torjunta-ainejäämiä.
Täsä koiraruokatapauksessa epäiltynä on kuitenkin solaniini, ei mikään ihmisen kehittämä torjunta-aine. Solaniini on muuten "nikotiinin serkku".
Se siitä serkkujen välisestä kombinaatiosta sitten sikisi?
 
Perunassa myrkkyä, riisissä myrkkyä, viljassa myrkkyä, hedelmissä myrkkyä, vedessä jäämiä, sienissä ja lihassa cesiumia, metsämarjoissa heisimadonmunia, ..... mitä voi turvallisesti syödä?
Riippuu ihan siitä miten asiaan suhtaudut ja mitä olet valmis tekemään. Jos kaikki kynnelle kykenevät tekisivät muutoksia ostokäyttäytymiseen niin me kuluttajana pakottaisimme ruokateollisuuden tuottamaan meille laadukasta ravintoa, nykyisen roskan sijaan.

Käy hakemassa perunat tilalta missä ei käytetä myrkkyjä tai kasvata itse?

Vesihanaan saa (tehokkaankin) filtterin, mutta mitäs sitten kun juot naapurilla yms.
Vedessä bakteerit on siis ok, mutta lääkejäämät yms. ei.
Kaivovesi/lähdevesi?🤷‍♀️😁
Ainakin kuntien hanaveden kannattaa antaa sen aikaa seistä että kloori haihtuu. On (muistaakseni) tutkimuksia jossa hanavedellä on ollut merkitystä suoliston bakterikantaan(kin) (kloori). Bakteerikantaa voi kasvattaa itse esim. fermentoidulla ja pastöroimattomilla.
Täytyy muistaa, että suolisto on meidän toiset aivot, eli vaikuttaa kokonaisvaltsisesti meidän vointiin.

Riisin kannattaa pestä todella kunnolla.
Riisi on altis keräämään pohjavedestä arsenikkia, eli siinä on arseenijäämiä. On löydetty isojakin määriä. Luitko tämän kun otit riisin esimerkiksi:

Nyt täytyy muistaa, että esim. kaukoidässä riisiä kulutetaan aivan valtavia määriä ja siellä eletään vanhaksi. Toki se muukin syöty siellä, elämäntapa ja geenit vaikuttavat vanhaksi elämiseen ja ns. pienentää muilta osin esim. sairastumista.
Mutta jospa tekisi kuten he tekevät, eli fermentoi ja imitoi heidän tapoja valmistaa ruokaa? Eikä sitä tiedä onko se meille tuotava riisi jostain ”huonommalta” plantaasilta.🤷‍♀️
Kannattaa tutkia luomuriisin tms. tilanteesta?

Hedelmistä esim. kotimainen omppu ja luumut? Ulkoa tuoduissa on tosiaan yhtä sun toista, mutta miksi ihmeessä suomalainen edes söisi ulkomaisia hedelmiä.🤷‍♀️ Tai sitten vaan yksinkertaisesti vaatii isolla jengillä glyfosaattivapaita (ym. myrkkyvapaita) heviosastoja! Ja vaatii että joku testaa paremmin että tämä toteutuu!

Liha Rekoringistä tai (oikeasti) luomutilalta (jälleenmyyjäkauppojakin on esim. kotitila) jossa eläin elää ja syö lajilleen ominaisesti.

Sienissä on myös sokeria mikä ei kuulema ole hyväksi ihmiselle, mutta kun suunnilleen sesonkipainotteisesti syö niin onko väliä?

Marjojen ja muiden parasiitit lähtee loishäädöllä - no worries.👍

Myrkkyjä (elohopea, metallit yms. imee ”lääkesavi” ja esim. hiilitabletit.
Muistaa vaan tankata tuhdin kuurin jlk. rautaa, mineraalit, vitamiinit sun muut niin hyvä on.
Madot lähtee muun muassa yrteillä/muuten luomusti. Esim. oregano ja neilikka jne…tuhoavat munat ja kuuri uusitaan muutaman kertaan. Tähän löytyy netistä paljon ohjeita yrittää vain tunnistaa ne oikeat ohjeet sieltä feikkien joukosta.😬
Kyllä meidän esi-isätkin ovat tehneet loishäätöä kun ovat syöneet paljon raakaa kalaa jne.💪 Vanha kirjallisuus kertoo myös konsteja.

Mielestäni ravinto on yksi tärkeimmistä asioista ihmisen terveydessä. Meidän tulisi vastia parempaa!
Ihmisessä itsessään on vika kun sallii kaiken oudon ja huonon syöttämisen ja nyt itketään kun kaikessa on myrkkyä.
Pois vaan tuollaiset mielikuvat, että ei mitään puhdasta ravintoa voida enää tuottaa tai että puhtaasti syöminen on vaikeaa - tuo on itsesabotaasia!
Syödään kotimaista puhdasta ravintoa ja syödään sesonkipainotteisesti lähiruokaa. Vaaditaan testauksia ravinnontuotantoon jne.

Me kansalaiset tarvitsisimme kyllä edunvalvojia niin moneen asiaan. Tuntuu, että täällä todella harva näkee enää kaiken tämän feikin taakaa mitään aitoa, oikeaa ja luonnollista.
Yksi isoin ongelma on se, kun ihminen on saatu uskomaan, että muutokset aidosti hyvään/luonnolliseen ovat mahdottomia.😐
 
vierailija
Monella ei tuohon ole mahdollisuutta vai myytkö perunoita ”isolle kirkolle”?😁

Mutta, jos marketeissa tekee oikeanlaisia ostovalintoja ja vaatii puhdasta ravintoa niin myrkyt poistuvat automaattisesti.
Markeista löytyy vain niitä tuotteita jotka menevät kaupaksi.

Valtamedian tulisi enemmän tutkia ruoantuotantoa ja nostaa asiaa tapetille!
Tämä toteutuisi jos ihmiset suurin määrin pyytäisivät asiasta juttuja.
Ei ne sitä tee.
 
  • Surullinen
Reactions: Lispetti
vierailija
Nykyään on tosi usein vihreitä perunoita kaupoissa myynniss.


Mä reklamoin kerran Taffelille ku sipseistä osa oli vihreitä. Asiakaspalvelija kehtasi väittää että myrkylliset aineet kuolevat rasvakeittäessä.

Enpä oo sen jälkeen ostanut.
 
Poisluettuna rypsit/rapsit
Näillä ennen vanhaan voideltiin jotain saranoita jne.😁
Nykyään on tehokkaampia voiteluaineita (muun muassa hienompi viskositeettiset).
Ihmisen ei noita kannata itseensä tunkea!
Näiden öljyjen valmistustapa itsessään on jo ihan idioottimainen.
Pilataan aivan sairaita määriä maata muutaman öljypullon vuoksi. Se on äärimmäisen mittakaavan prosessi että siemenistä saa puristettua pullon öljyä. Sitten tätä öljyä tungetaan ihan joka puolelle. Omega 6&3 suhde on niin huono suomalaisilla kuin olla saattaa!
Tässä oli muuten pähkinänkuoressa koko vegaanihömppä jossa liha on muka pahis ja saastuttavin. Lehmän paukku vastaan suurprosessointi ja maan saastuttaminen köyhäksi.🙄
Luomulannoitus olisi itseasiassa oikein hyväksi maalle.👍 Ja lihaa ei tarvitse kuluttaa paljon, se on ns. ravintotiiviste: vertailkaa kuinka paljon muuta joudutte syömään saadaksenne saman ravinnon kuin puhtaasta lajilleen ominaisesti eläneestä rasvaisesta nautapihvistä!❤ Ja kuinka paljon se hiilijalanjälki todellisuudessa kasvaa vegetariaanoilla kun avokadot sun muut etelän hetelmät lennätetään Suomeen jne!🫣 Maaperää on pilattu ja pörriäiset kuolee, biodiversiteetti on kohta vain kiva muisto jne…
 
vierailija
Meni tutkimaan miten rypsoöljy tehdään, miten paljon rypsiä menee yhteen litraan. Miten paljon perunaa menee litraan perunakuitua. Molemmat on kuitenkin halpoja verrattuna aitoon oliiviöljyyn tai eläinten lihaan.
Ei kun meillä syödään luomulihaa aina kun kaupasta sattuu löytymään. Nuo asiat oon nikkeliallergia takia oppinut neljännesvuosisata sitten
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti

Yhteistyössä