Neitsytoliiviöljy vai rypsiöljy

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Nii- Jo eskimoiden elinikä oli vielä alle sata vuotta sitten 30 vuotta koska he usein kuolivat nuorina metsästyksen yhteydessä ni eipä siinä pahemmin ehti yt syöpiä syntyä. Ni ja nehän elivät hylkeillä, valailla ja kaloilla. Ei ollut sikaa, ei nautaa.

Pohjoismaissa taas opittiin nopsaan viljelemään ja säilömään. Ja siis syömään myös kuituja.
Just näin.
 
Nyt kirjoitat taas potaskaa. Kyllä varmasti on eloa ja huippu-urheilijoitakin ja varmasti "kyvykkäitä" ja lisääntymiskykyisiä. Ei se lihakimpaleesta ole kiinni se lisääntyminen. Äläkä taas tulee ties kuinka monetta kertaa kertomaan, että vegaanit tarvitsevat lisävitamiinia, jota ruoasta ei välttämättä saa. Kyllä, näin on. Siihen samaan syssyyn voidaan taas todeta, että lihapainotteisesta ravinnosta jäävät uupumaan monet välttämättömät ravintoaineet, vaikka mitä väittäisit.
Jos käytät vain vähärasvaisia tuotteita, unohdat eläinperäisen rasvan yms. niin on hyvin todennäköistä että et lisäänny ja sairastut.
 
vierailija
Ihminen tarvitsee kolesterolia ja eläinperäistä ravintoa elääkseen ja pysyäkseen terveenä.
"Kolesteroli on soluille välttämätön aine, mutta sitä ei tarvita paljoa. Jos LDL-kolesterolia on veressä paljon, rasvaa kertyy valtimoiden sisään, mikä altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. HDL-kolesteroli puhdistaa verisuonia, mutta sen varaan ei sydänterveyttään kannata missään nimessä laskea."

 
vierailija
Ihminen tuottaa glukoosinkin ihan itse, et tarvitse hiilareita.
Mutta osa kolesterolista on tultava ravinnosta, elimistö ei kykene tuottamaan itse koko settiä.
"Kolesteroli on olennainen osa eläinsolun kalvorakenteita ja nisäkkäät valmistavat siitä steroidihormoneja ja sappihappoja. Kolesterolia ei tarvitse saada ravinnosta, sillä maksasolut valmistavat sitä yksikertaisesta lähtöaineesta, asetaatista."

 
"Kolesteroli on soluille välttämätön aine, mutta sitä ei tarvita paljoa. Jos LDL-kolesterolia on veressä paljon, rasvaa kertyy valtimoiden sisään, mikä altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. HDL-kolesteroli puhdistaa verisuonia, mutta sen varaan ei sydänterveyttään kannata missään nimessä laskea."

Kolesterolimyytti murtuu USA:ssa
”Nyt uskotaan, ettei kolesterolin alentaminen olekaan tie onneen, tasapainoon ja terveyteen. Myös Merck ja Schering-Plough ovat joutuneet tunnustamaan, ettei LDL-kolesterolin alentaminen johda aina terveyshyötyihin. Näin ainakin amerikkalainen media raportoi, alkuperäisiä raportteja en ole nähnyt.

Nyt moni amerikkalainen kardiologi sanoo, että teoria LDL-kolesterolin (sen huonon) alentamisen tehosta on aivan liian yksioikoinen. Korkean LDL-kolesterolin ja sydäntautien välistä yhteyttä pidetään kiveen hakattuna totuutena, jota ainakin yhden totuuden Suomessa ei edes saa kyseenalaistaa. Korkea kolesteroli voi kuitenkin olla jopa hyvästä, amerikkalainen media on viime päivinä maininnut.

Ainakaan lääkeyhtiöt eivät tiedosta pidä, koska Zetia- ja Vytorin-kolesterolilääkkeet ovat rahasampoja. Pfizerin Lipitor taitaa olla maailman myydyin lääke, ja kolesterolilääkkeiden vuosimyynnin arvo on noin 40 miljardia dollaria. Ja onhan meillä näitä kymmenen euron ravintorasvojakin, joiden syöminen tiettävästi alentaa kolesterolia.”
 

Yhteistyössä