Välimeren ruokavaliosta jokainen voi poimia itselleen sopivia osia.
Maitotuotteet ovat myös tärkeä osa Välimeren ruokavaliota ennen kaikkea juuston ja jogurtin muodossa. On hauskaa, että varsinaisesti Välimeren ruokavaliossa juusto on rasvaista ja sitä syödään paljon. Kreikkalaiset kuluttavatkin eniten juustoa asukasta kohti maailmassa. Eikä pidä unohtaa myöskään punaviiniä!
Täytyy muistaa, että meillä myydään paljon myös juustonkaltaisia ”juustoja” mitkä eivät ole oikeaa juustoa.
Pastörointi tuhoaa tärkeitä aineita juustosta, samoin maidosta on tapettu tärkeät ravintoaineet ja lisätty (ilmeisesti synteettisiä) vitamiineja jne.
Jogurtit eivät myöskään ole mitään terveellisiä Suomessa.
Suomessa myydään myös pastöroimatonta juustoa, mutta on kovaa parmesaanijuustoa. Jos joku on löytänyt marketista pastöroimatonta vuohenjuustoa tai muuta pastöroimatonta pehmeää juustoa niin saa linkata.
En tiedä onko jo käytössä, mutta tällaisen poimin arkistostani:
Pastöroinnin tilalle on kehitelty vaihtoehtoisia menetelmiä. Olemassa on sähköön perustuva PEF-pastörointimentelmä (Pulsed Electric Fields), joka säästää vitamiineja ja fytokemikaaleja. Teoriassa pastöroinnin sijaan olisi mahdollista käyttää myös erittäin kovaan paineeseen perustuvaa HPP-tekniikkaa (High Pressure Processin), jossa elintarvikkeen mikrobien solurakenne hajotetaan korkeassa paineessa niin, että̈ ne tuhoutuvat.
Meillä juodaan raakamaitoa ja ollaan juotu sitä jo vuosia. Kefiiri tehdään raakamaitoon, ei veteen tai kuolleeseen maitoon.
Harmittaa, että en saa punaviiniä alas.
Yritetty on, oikeasti yritetty!