Aikamoinen puutarha

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Jo jokin aika sitten katsoin videopätkän, jossa Bojania haastateltiin yhdessä Ladon kanssa. Toimittaja kysyi heiltä, kuka suuteli sinua viimeksi ja milloin se tapahtui. B vastasi, että äiti aamulla, kun hän lähti tänne. Ihana. En tiedä, moniko olisi sanonut noin. Se oli varmaan totuus, mutta silti.
Se on myös hyvä vastaus, koska se on ainoa tapa vastata kiertelemättä ja silti olla puhumatta muunlaisista suudelmista. :)
 
vierailija
Kiitos keikkarapsoista ja kuvista! 💚 Pari päivää ehdin ajatella, että tarvitsen jonkun keikkatauon, mutta ei, vkonloppuna taas mennään. Harmi kyllä ei Kärtsän keikalle. Missäs se olikaan tehty kattava lista herran syksyn keikoista?

Sissi (sisilisko)
 
En tiedä, onko tyyli Suomessa eri vai mitä K on tehnyt, kun tyttiskyselyjä tai -kommentteja ei ole mediassa näkynyt. Toki teki aika selväksi heti alussa, että yksityiselämä on yksityiselämää. Jere on Jere ja Käärijästä puhutaan.
Suomessa on kyllä ihan eri tyyli. Ehkä sitten, jos on julkisesti tiedossa kenen kanssa seurustelee, niin voidaan kysyä jotain asiapitoista yhteisistä jutuista, ja musta tuntuu että nämäkin on usein varmistettu etukäteen. Tässä asiassa voi kyllä olla ylpeitä Suomen haastattelukulttuurista. Just tollaiset kysymyksethän tekee olon epämukaviksi heille, joiden vastaus olisi jotain muuta kuin normien mukainen, ja tietysti ihan kaikille jotka ei halua kommentoida koko asiaa.

Valkeakoskella oli myös se chachachatyttö (instasta), joka on Sveitsistä.
 
vierailija
Se on myös hyvä vastaus, koska se on ainoa tapa vastata kiertelemättä ja silti olla puhumatta muunlaisista suudelmista.
Slovenian uutiset esim. tämän kesän pride-paraatista eivät kyllä kannusta puhumaan suoraan mistään muista suudelmasta.
Pride has become more dangerous again
Dnevnik is concerned about growing levels of violence against LGBTQI people:
“The last Ljubljana Pride Parade is a serious warning. Activists say there has never been as much violence as this year. According to reports, some even hid their rainbow flags on their way back home. This is happening in Ljubljana, where the first gay and lesbian clubs in Eastern Europe were founded in the 1980s, at the very moment when the country's president was attending the parade for the first time. Things seemed almost settled. ...
 
vierailija
Kai sieltä täytyy olla tulossa jotakin rajumpaa kuin pelkkää homoerotiikkaa, koska ei kai sellaisesta enää nykyaikana niin järkytytä, että pitäisi etukäteen varoitella, ettei Suomessa tai missään muuallakaan olla siihen valmiita.
Ai ei nykypäivänä järkytytä... Juurihan siitä ns. pyllistyskuvasta K:n instassa aika moni järkyttyi ja kommentoi kuvan alle jotain, että pitäisi huomioida lapsifanit jne. Ja tämän perusteella mä ainakin nyt oletan, että toi varoittelu lapsille sopimattomasta sisällöstä voisi liittyä nimenomaan johonkin m/m-toimintaan videolla. Toki voi olla myös jotain kauhujuttua, joka ei sovi lapsille. Mutta siihen olisi voinut viitata enemmänkin tyyliin "voi olla vähän liian jännittävää pienimmille" tms. Eikä olisi ehkä ollut tarpeen korostaa, että "toteuttaa itseään".
 
vierailija
Jostain syystä instan algoritmit ovat tarjonneet mulle gaysisältöä viimeiset kuukaudet 🫣 ja olen nähnyt useammankin listauksen mitkä maat ovat turvallisia, siellä poikkeuksetta on Balkanin maista Slovenia tai kaupungeista Ljubljana mainittuina. Mutta en sitten tiedä mitkä perusteet siihen turvallisuuteen vaikuttavat, voi olla että riittää se ettei heitetä vankilaan julkisuutelusta…

Luin eilen pitkästä aikaa ficcejä. Pidin siitä kuuroficin tyylistä, mutta se Jn näkökulmasta kirjoitettu kappale oli mun mielestä ihan turha. Tietyt selittävät jutut olisi saatu jollain muullakin tavalla tuotua esiin. Ja jos nyt oikein ymmärsin, niin yksi osa oli vielä tulossa.

Joymuffinin uusinta pidän taas tallessa ennen kuin luen, ne menevät edelleen mulla niin syvälle tunteisiin että tarvitaan täydellinen ilta kun niitä luen.

Enid (aasi, kyllä!)
 
vierailija
Periaatteessa yksikään maailman maa ei ole täysin turvallinen LGBT-ihmisille. :/ Olin itse Helsinki Priden kaasuiskusta vain metrien päässä 2010 ja viime vuoden Helsinki Pridessä kuulin, kun vartijat puhuivat radiopuhelimiinsa erilaisia potentiaalisia evakuointiohjeita, tuulen suuntaa yms. Sitä vähän ennen oli ollut se Norjan homobaari-isku.

Balkanilla on ainakin yksi homoartisti, joka on vähintään yhtä räväkkä kuin Tommy Cash (käsittääkseni enemmänkin), nimittäin bulgarialainen Azis, joka on fiittaillut laajasti naapurimaiden artistien kanssa, ja Bulgaria on paljon konservatiivisempi kuin Slovenia. Mutta ei se toki helppoa hommaa ole.

Ei Balkanilla kai missään saman sukupuolen julkisuutelu ole rikollista tai mitään, mutta ei sitä useimmissa Balkanin maissa silti käytännössä kukaan uskalla tehdä. Ehkä joku Ljubljana voi olla vähän poikkeus tähän, siinä määrin missä nyt miehet missään julkisesti suutelevat toisiaan. Ei sitä hirveästi Helsingin kaduillakaan näy.
 
vierailija
Täytyi oikein kaivella faktoja Slovenian tilanteesta Wikipediasta. Periaatteessa kaikki hyvin, samaa sukupuolta olevat voivat solmia avioliiton ja jopa adoptoida, mutta todellakin tämän kesän pride-paraati oli väkivaltainen. Onko suvaitsemattomuus sitten jostain syystä lisääntynyt, vaikka Slovenialla tuntuu olevan pitkät perinteet esim. gay-klubeista?
Tätä taustaa vasten kyllä ymmärrän, että artistille, jonka yleisö suurimmaksi osaksi on nuoria tyttöjä, ei tule ensimmäisenä mieleen esitellä itseään minään muuna kuin heterona. Sateenkaarilipun heiluttelua ja erilaisten sukupuolineutraaliin termien käyttöä voi jo pitää hatunnoston arvoisena tekona.
Kyllä tässä maailmassa moni asia on niin väärin 😳

Katrina
 
vierailija
Minulla on tunne, että homo/transfobia on lisääntynyt viime aikoina erityisen voimakkaasti monissa ei-länsimaisissa ja osittain länsimaisissa kulttuureissa, kun konservatiiviset tahot ovat onnistuneet leimaamaan sitä "länsimaiseksi woke-ideologiaksi, joka tuhoaa meidän oman kulttuurimme". Tämä myös maissa, joissa on tosi pitkä muunsukupuolisuuden tyyppisten asioiden perinne, kuten Intia.

Tämä toki toimii parhaiten maissa, jotka eivät koe olevansa (täysin) länsimaita, en tiedä miten Sloveniassa, kun käsittääkseni se kuitenkin identifioituu voimakkaammin länteen kuin muut Balkanin ja Itä-Euroopan maat. Mutta kyllä täysin länsimaiissakin kulttuureissa on valitettavasti nähty lisääntynyttä LGBTI-vihaa viime vuosina.

Viime vuonna oli lähellä, ettei Helsinki Prideä peruttu turvallisuusuhan takia ja lisäksi kahdessa maakuntien pridessä oli niitä räjähdekeissejä, joista itse järkytyin paljon.

- Joymuffin
 
  • Tykkää
Reactions: ❤🌿❤
vierailija
Uskon samaan kuin Joymuffin, että asiat ovat menneet/menossa pahempaan suuntaan. Jostain syystä viime vuosina on noussut me vastaan he asiassa kuin asiassa, myös ihan tässä keskustelussakin.

Enid
 
vierailija
Järkytyin tänään vähän kun tajusin, että Robin on vuoden vanhempi Bojania! 😱😅 Robin on ollut mulle aina ihana ”lapsitähti” ja tulee varmaan aina olemaan. Pelkäsin että se menee pilalle kun täyttää 18v, mutta ei oo mennyt. Fiksu nuori mies. 😊 Mut jotenkin miellän nuoremmaksi kuin B, ehkä se johtuu siitä, että on seurannut artistin kasvua lapsesta saakka. Varmaan jos olisi seurannut myös B taivalta sieltä lapsesta/teinistä niin ei osaisi ajatella hänestä samalla tavalla kun nyt ajattelee. 😇 Eettinen ristiriita. 🙈
 
vierailija
Oikeistoradikalismi on noussut eri puolilla Eurooppaa ja se näkyy muun muassa siinä, miten erilaisiin vähemmistöihin suhtaudutaan.

Seksuaalivähemmistöt on yksi niistä ryhmistä, jotka joutuvat silmätikuksi. Pride-kulttuuri on vahvistunut koko ajan, mikä on ehkä nostanut asian myös aiempaa näkyvämmin keskusteluun.

Katsoin joskus jo kauan sitten jotain JOn keikkaa, oli jossain Balkanilla, jossa B sai sateenkaarilipun yleisöstä. Kiinnitin huomiota siihen, että hän kiepautti lippua kerran harteidensa ympäri ja vei sen sitten Juren rumpukorokkeelle. Toki myöhemmin on pyörinyt lipun kanssa pidempäänkin.

K ei ole tainnut lippuja edes juuri saada, vai onko joku kiinnittänyt huomiota? Yksi kuva on, jossa on lipun ja jonkun pikkutytön kanssa.
 
Tässä video kesäkuulta 2020. Ihan tieteellisen tutkimuksen kannalta, ja omiaan antamaan meille huonon omantunnon ihan liian nuoren kaverin fanittamisesta. Huomio: Bojanin reidet ovat kyllä tämän filmaamisen jälkeen muuttuneet, kuten muutama muukin asia.

 
vierailija
Minun näkökulmani on, että Joker Out ei alkuvuosinaan ollut kovin erityinen bändi, mutta onnistui nousemaan kuuluisuuteen pitkälti siksi, että Slovenia on niin pieni maa ja siellä oli tällaisen bändin mentävä aukko. Sitten viime vuosina Bojanin biisinkirjoitustaidot ovat parantuneet roimasti, ulkonäkö komistunut (ja muillakin heistä) yms ja bändistä tullut oikeasti hyvä. Mutta ehkä tämä on kerettiläinen näkökulma. :D (MRS=3)
 
vierailija
Kiitos keikkarapsoista ja kuvista! Pari päivää ehdin ajatella, että tarvitsen jonkun keikkatauon, mutta ei, vkonloppuna taas mennään. Harmi kyllä ei Kärtsän keikalle. Missäs se olikaan tehty kattava lista herran syksyn keikoista?

Sissi (sisilisko)
Vastaan tännekin K:n syksyn keikoista kun tätä vauvalla juuri jaettiin. kuhttps://twitter.com/tiiaohman/status/1694631615182369117?t=wpK9xE8UuUBQrCg4jJEXYQ&s=19
 
vierailija
Tässä video kesäkuulta 2020. Ihan tieteellisen tutkimuksen kannalta, ja omiaan antamaan meille huonon omantunnon ihan liian nuoren kaverin fanittamisesta. Huomio: Bojanin reidet ovat kyllä tämän filmaamisen jälkeen muuttuneet, kuten muutama muukin asia.


Hitsi, että tuo Martin on upea. Harmi, että lähti bändistä. A sem ti povendal -videossa ihan syötävä. Siinä toki Bojankin on ihan ehdoton.
 
vierailija
Minun näkökulmani on, että Joker Out ei alkuvuosinaan ollut kovin erityinen bändi, mutta onnistui nousemaan kuuluisuuteen pitkälti siksi, että Slovenia on niin pieni maa ja siellä oli tällaisen bändin mentävä aukko. Sitten viime vuosina Bojanin biisinkirjoitustaidot ovat parantuneet roimasti, ulkonäkö komistunut (ja muillakin heistä) yms ja bändistä tullut oikeasti hyvä. Mutta ehkä tämä on kerettiläinen näkökulma. (MRS=3)
Ei ole - just näin on käynyt. Pikkupojista on kasvanut aikuisia miehiä, ja fanit ovat samalla tapaa kasvaneet heidän mukanaan. Ja onhan Bojan kyllä käsittämättömän lahjakas sanoittaja, ollut sitä jo tuolloin teinipoikana.
 
vierailija
Jos joku haluaa muuten palata Tavastian aikaisiin tunnelmiin, niin löysin (pientä kuva-aiheista tutkimusta tehdessäni) Twitteristä tilin nimeltä @jokaarija, jolla löytyy varmaan kaikki kuvat ja videot aiheesta Tavastian keikka. Pitää tosin scrollata sinne 9.6. saakka.
Varmaan noita tilejä on muitakin, mutta tämäkin oli silti tosi hyvä.
 
vierailija
Oikeistoradikalismi on noussut eri puolilla Eurooppaa ja se näkyy muun muassa siinä, miten erilaisiin vähemmistöihin suhtaudutaan.

Seksuaalivähemmistöt on yksi niistä ryhmistä, jotka joutuvat silmätikuksi. Pride-kulttuuri on vahvistunut koko ajan, mikä on ehkä nostanut asian myös aiempaa näkyvämmin keskusteluun.

Katsoin joskus jo kauan sitten jotain JOn keikkaa, oli jossain Balkanilla, jossa B sai sateenkaarilipun yleisöstä. Kiinnitin huomiota siihen, että hän kiepautti lippua kerran harteidensa ympäri ja vei sen sitten Juren rumpukorokkeelle. Toki myöhemmin on pyörinyt lipun kanssa pidempäänkin.

K ei ole tainnut lippuja edes juuri saada, vai onko joku kiinnittänyt huomiota? Yksi kuva on, jossa on lipun ja jonkun pikkutytön kanssa.
Eilen kun Valkeakosken keikka loppui huomasin eturivin lähettyvillä, miten joku nosti sateenkaarilippua laiskasti toisesta reunasta ylöspäin. Ei siis edes levittänyt sitä mitenkään esille. Enkä tajua miksi olisi pitänytkään sitä esitellä, ei liittynyt keikan aiheisiin millään lailla. Siis saahan sitä toki näyttää, jos haluaa, mutta ihmettelen vain, että minkä takia joku niin tekee? Olkoot homo ihan rauhassa.
 
vierailija
Eilen kun Valkeakosken keikka loppui huomasin eturivin lähettyvillä, miten joku nosti sateenkaarilippua laiskasti toisesta reunasta ylöspäin. Ei siis edes levittänyt sitä mitenkään esille. Enkä tajua miksi olisi pitänytkään sitä esitellä, ei liittynyt keikan aiheisiin millään lailla. Siis saahan sitä toki näyttää, jos haluaa, mutta ihmettelen vain, että minkä takia joku niin tekee? Olkoot homo ihan rauhassa.

Just tämä. Juttelin Pridesta parikymppisen poikani kanssa ja hän totesi, että ihan sama, kuka kenenkin kanssa mitäkin tekee, mutta pitääkö siitä tehdä koko ajan niin iso numero. Luulen, että aika moni ajattelee ihan samalla tapaa.
 

Yhteistyössä