vierailija
Jos julkinen rahoitus viedään yksityiseltä puolelta pois, se supistuu aika äkkiä.Miten ajattelit supistaa yksityistä sektoria? Suomessa ja EU:ssa on käsittääkseni yrittämisen vapaus.
Jos julkinen rahoitus viedään yksityiseltä puolelta pois, se supistuu aika äkkiä.Miten ajattelit supistaa yksityistä sektoria? Suomessa ja EU:ssa on käsittääkseni yrittämisen vapaus.
Eikös ne ole tulosta tuottavia yrityksiä, jotka saavat rahansa asiakkailta. Yksityisen terveyspalveluita tarvitaan varsinkin erityissairaanhoidossa ympäri maata.Jos julkinen rahoitus viedään yksityiseltä puolelta pois, se supistuu aika äkkiä.
Furesis yhtenäTiedätkö furosemiden käytön?
Sehän lukee siellä linkin takana olevassa artikkelissaÄlä viitsi jauhaa soopaa. Vastasin tähän miten nesteenpoistolääke toimii mutta jostain syystä ei tule läpi. Ilmeisesti skeida julkaistaan ja faktoja ei. On välttämätön apu sydän- ja munuaisten vajaatoimintaa kärsiville. Käyttäjiä on paljon enkä tunne yhtäkään, jolta olisi amputoitu jäseniä.
Johan siltä vietiin Kela-korvaukset pois. Ei näytä olevan mitään vaikutusta. Päinvastoin, tuo päätös voi lisätä yksityisiä sairauskuluvakuutuksia, joka taas lisää yksityisen sektorin hoidon tarvetta.Jos julkinen rahoitus viedään yksityiseltä puolelta pois, se supistuu aika äkkiä.
No mitäs jos itse lukisit jutun uudelleen oikein ajatuksen kanssa niin saattaisi aueta mistä hoidoista on kyse.Furesis yhtenä
Sehän lukee siellä linkin takana olevassa artikkelissa
Eihän peruskoulutuksellakaan saa Suomessa tehdä bisnestä, se on näin päätetty ja säädetty. Yhtä hyvin voidaan päättää että terveyspalvelut tulee olla julkisia eikä ihmisten sairauksilla saa rahastaa. Kenen idea edes oli antaa noiden kasvaa niin isoksi että se jo vaarantaa julkisen puolen viemällä työntekijät ja ne hyväosaiset jotka käyttää niitä paljon ei halua osallistua julkisen sektorin kustannuksiin koska eivät itse käytä.Miten ajattelit supistaa yksityistä sektoria? Suomessa ja EU:ssa on käsittääkseni yrittämisen vapaus.
Enää ei voi tuollaista päätöstä tehdä, koska niin monen ihmisen elinkeino on riippuvainen yksityisestä hoidosta. Ja muutenkin kuulostaa oksettavalta kommunismilta, jota ei saa päästää pesiytymään suomalaiseen yhteiskuntaan. Perustelut löytyvät itänaapuristaEihän peruskoulutuksellakaan saa Suomessa tehdä bisnestä, se on näin päätetty ja säädetty. Yhtä hyvin voidaan päättää että terveyspalvelut tulee olla julkisia eikä ihmisten sairauksilla saa rahastaa. Kenen idea edes oli antaa noiden kasvaa niin isoksi että se jo vaarantaa julkisen puolen viemällä työntekijät ja ne hyväosaiset jotka käyttää niitä paljon ei halua osallistua julkisen sektorin kustannuksiin koska eivät itse käytä.
Oksettavampaa on Suomen liukuminen jenkkimalliin päin, Suomen terveydenhoitojärjestelmä on OECD-maiden epätasa-arvoisimpia! Koulutus ja terveydenhuolto tulee olla kaikille yhtäläisiä ja ainoa tapa varmistaa se on pitää ne julkisena.Enää ei voi tuollaista päätöstä tehdä, koska niin monen ihmisen elinkeino on riippuvainen yksityisestä hoidosta. Ja muutenkin kuulostaa oksettavalta kommunismilta, jota ei saa päästää pesiytymään suomalaiseen yhteiskuntaan. Perustelut löytyvät itänaapurista
On varmaan paljon johtamisongelmiakin työpaikoilla esim. HUS helsingissä ei taida olla kovin hyvin johdettu.Ne hoitajat ovat kadonneet julkisen sektorin huonon johtamisen ja palkkauksen takia. Pakolla ei saada yhtäkään työntekijää julkiselle sektorille.
Suomessakin voisi olla käytössä muiden eurooppalaisten maiden tapaan byrokraattisesti erittäin kevyt perhelääkäri-malli, mutta tärkeintä on lisätä hallintoa ja johtajia. Sillähän sitä saadaan hoidettua potilaita, vai mitä? Yksittäisellä veronmaksajalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ottaa yksityinen vakuutus, jos siihen on varaa, että saa itsensä ja perheensä hoidettua.Oksettavampaa on Suomen liukuminen jenkkimalliin päin, Suomen terveydenhoitojärjestelmä on OECD-maiden epätasa-arvoisimpia! Koulutus ja terveydenhuolto tulee olla kaikille yhtäläisiä ja ainoa tapa varmistaa se on pitää ne julkisena.
Ihan höpöä tuo kun verenpaine riippuu natriumin määrästäTyöterveys on usein sellaista pilipalitoimintaa. Meillä esim. porukka käy säännöllisesti mittauttamassa verenpaineensa työterveyshoitajalla. Se on toki tärkeää toimintaa, mutta ihan oikeasti sen mittarin voisi hommata kotiin (kuten useimmat tekevät) ja hoitaa seurannan siellä. Mutta kun hoitaja on työpaikalla ja sille voi varata ajan nykyään kätevästi kännykällä, ja sen ansiosta saa puoli tuntia työpäivästä ylimääräistä kahvitaukoa, niin miksi ei? Kuinkakohan monta tuntia viikossa se korkeasti koulutettu ammattilainen käyttää verenpaineen mittaamiseen?
Ja sitten on ne sairauslomat. Vähän päätä särkee, niin tokihan siitä pari päivää saa. Kenellekään ei tulisi mieleenkään lähteä terveyskeskukseen hakemaan sitä saikkua, mutta hoitaja on siinä heti tavattavissa, niin miksi ei? Kaikki tämä olisi ok, jos työnantaja maksaisi kaikki viulut. Mutta kun verorahaa käytetään tähän, niin silloin se ei ole ok.
Ennen vanhaan myös julkisella puolella oli työterveyspalveluita, joihin pääsi nopeammin ikään kuin jonon ohi. En tiedä onko nämä lakkautettu nyt kokonaan kun yksityiset yritykset dominoivat. Siihen pitäisi kuitenkin palata, että ainakin lakisääteiset palvelut kuten työhöntulotarkastus tehtäisiin ihan siellä omassa julkisessa palvelupisteessä. Veroraha käytettäisiin pääsääntöisesti julkisessa terveydenhuollossa ja siellä olisi myös vähän seurantaa kansalaisen terveydestä vuosien varrella.
Mutta asiakkaat saavat kelakorvauksen ja työterveyshuollosta 40-60 prosenttia maksetaan veroluonteisilla maksuilla, jotka toki kerätään työnantajilta ja työntekijöiltä, mutta voidaan yhtä hyvin käyttää muuhun terveydenhuoltoon, jos niin päätetään. Ei kukaan ole tietenkään kieltämässä yksityistä terveydenhoitoa tai esim. vakuutuksia, mutta nykyisen kaltainen hybridimalli ei välttämättä ole paras tapa käyttää julkista rahaa.Eikös ne ole tulosta tuottavia yrityksiä, jotka saavat rahansa asiakkailta. Yksityisen terveyspalveluita tarvitaan varsinkin erityissairaanhoidossa ympäri maata.
Asiassahan ei ole mitään ongelmaa niin kauan kuin toimitaan puhtaasti kapitalistiselta eli yksityiseltä pohjalta. Mutta ennen siihen pääsemistä pitäisi kaikki verosubventiot ja muut perata läpi ja varmistaa, että julkinen raha menee julkisiin palveluihin.Johan siltä vietiin Kela-korvaukset pois. Ei näytä olevan mitään vaikutusta. Päinvastoin, tuo päätös voi lisätä yksityisiä sairauskuluvakuutuksia, joka taas lisää yksityisen sektorin hoidon tarvetta.
Ei yksityissektorille mene enää julkista rahaa. Työterveyskin on työnantajien ja työntekijöiden kustantamaa, ja se hyödyttää ihan kaikkia, myös niitä työelämän ulkopuolella olevia, että työntekijät pääsevät nopeasti ja tehokkaasti hoitoon ja takaisin töihin maksamaan muiden elämää.Asiassahan ei ole mitään ongelmaa niin kauan kuin toimitaan puhtaasti kapitalistiselta eli yksityiseltä pohjalta. Mutta ennen siihen pääsemistä pitäisi kaikki verosubventiot ja muut perata läpi ja varmistaa, että julkinen raha menee julkisiin palveluihin.
Ei yksityissektorille mene enää julkista rahaa. Työterveyskin on työnantajien ja työntekijöiden kustantamaa, ja se hyödyttää ihan kaikkia, myös niitä työelämän ulkopuolella olevia, että työntekijät pääsevät nopeasti ja tehokkaasti hoitoon ja takaisin töihin maksamaan muiden elämää.
Raha pyörähtää Kelan kautta, mutta sen maksaa työnantajat ja työntekijät.Miten ei mene?
Kela korvaa yksityisille työnantajille/firmoille näiden prosenttien mukaisesti.
Ja tämä korvaus on kerätty ihan meiltä kaikilta veronmaksajilta myös niiltä varattomilta köyhiltä perusterveydenhuollon käyttäjiltä. Jotka eivät siis saa niitä tarvitsemiansa palveluja.
He siiis osallistuvat tätä kautta hyväosaisten pääsyn omaan työterveyshuoltoon lääkärin vastaanotolle.
Työterveyshuollon kustannukset jaetaan kahteen korvausluokkaan.
Ehkäisevän työterveyshuollon korvaus on 60 % ja sairaanhoidon 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Työnantajalle maksettava korvaus on maksimissaan laskennallisen enimmäismäärän mukainen.
- Korvausluokkaan I kuuluvat ehkäisevän toiminnan ja työntekijöiden työkykyä ylläpitävän toiminnan kustannukset, joita syntyy esim. työpaikkaselvityksistä, työpaikkakäynneistä, terveystarkastuksista ja työterveyteen liittyvästä neuvonnasta.
- Korvausluokkaan II kuuluvat ehkäisevän työterveyshuollon lisäksi järjestetyn yleislääkäritasoisen sairaanhoidon ja muun terveydenhuollon kustannukset.
Puolet työterveydenhuollon rahoista kiertää kelan kautta. Se on siis julkista rahaa ja sen käyttöä voidaan ohjata poliittisesti.Ei yksityissektorille mene enää julkista rahaa. Työterveyskin on työnantajien ja työntekijöiden kustantamaa, ja se hyödyttää ihan kaikkia, myös niitä työelämän ulkopuolella olevia, että työntekijät pääsevät nopeasti ja tehokkaasti hoitoon ja takaisin töihin maksamaan muiden elämää.
Syitä korkeaan verenpaineeseen on useita. Pelkkä suolan, alkoholin, lakritsin, kahvin...... poisjättäminen ei laske painetta jos kyseessä on esim perinnöllinen korkea verenpaine.Ihan höpöä tuo kun verenpaine riippuu natriumin määrästä
Se kelakorvaus on enää minimaalinen.Mutta asiakkaat saavat kelakorvauksen ja työterveyshuollosta 40-60 prosenttia maksetaan veroluonteisilla maksuilla, jotka toki kerätään työnantajilta ja työntekijöiltä, mutta voidaan yhtä hyvin käyttää muuhun terveydenhuoltoon, jos niin päätetään. Ei kukaan ole tietenkään kieltämässä yksityistä terveydenhoitoa tai esim. vakuutuksia, mutta nykyisen kaltainen hybridimalli ei välttämättä ole paras tapa käyttää julkista rahaa.
Paitsi se että niitä lääkäreitä ja hoitajia tarvittaisiin silti enemmän siellä julkisella puolella, jonka takia yksityinen ei saa kasvaa niin isoksi vaikka sinne ei menisi senttiäkään julkista rahaaAsiassahan ei ole mitään ongelmaa niin kauan kuin toimitaan puhtaasti kapitalistiselta eli yksityiseltä pohjalta. Mutta ennen siihen pääsemistä pitäisi kaikki verosubventiot ja muut perata läpi ja varmistaa, että julkinen raha menee julkisiin palveluihin.
Sen rahan on maksanut työnantajat ja työntekijät. Ei mene kenenkään muun rahoja työterveyteen, joka toimii myös työelämän ulkopuolella olevien hyväksi pitämällä työtätekevät terveinä.Puolet työterveydenhuollon rahoista kiertää kelan kautta. Se on siis julkista rahaa ja sen käyttöä voidaan ohjata poliittisesti.
Niin yksittäisen potilaan kannalta, mutta ei systeemin kannalta. Suuret terveysjätit kauhovat aika isot siivot verorahaa joka vuosi ja kierrättävät sen vielä yleensä veroparatiisin kautta omistajien taskuun.Se kelakorvaus on enää minimaalinen.
Joo mutta se raha on julkista rahaa kun se kiertää kelan kautta. Ihan sama kuka sen maksaa. Sen käytöstä päättävät poliitikot.Sen rahan on maksanut työnantajat ja työntekijät. Ei mene kenenkään muun rahoja työterveyteen, joka toimii myös työelämän ulkopuolella olevien hyväksi pitämällä työtätekevät terveinä.
Asiantuntijaprofessuurit on tätä järjestelmää kritisoinut mut Palstapesu tietää paremmin.Sen rahan on maksanut työnantajat ja työntekijät. Ei mene kenenkään muun rahoja työterveyteen, joka toimii myös työelämän ulkopuolella olevien hyväksi pitämällä työtätekevät terveinä.
Sen ovat maksaneet työnantajat ja työntekijät. Miksi sen rahan pitäisi kenellekään muulle mennä?Joo mutta se raha on julkista rahaa kun se kiertää kelan kautta. Ihan sama kuka sen maksaa. Sen käytöstä päättävät poliitikot.