Tuulimyllyt seisovat tänäänkin tyhjänpantteina maisemaa pilaten

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Pohjanmaalle kun rakennetaan tuulivoimaloita, niin sen takia joudutaan rakentamaan sähkön siirtolinjoja jotka ovat sata metriä leveitä ja satoja kilometrejä pitkiä. Aikamoisia avohakkuita ja niihin ei koskaan kasva metsää.
 
vierailija
Aijaijai. Eipä ne mun maisemaa täällä Helsingissä pilaa. Eikä kyllä pilaa maisemaani myöskään kun niitä maaseutumatkaillessani näen.

Kattelin eilen sitä Jörn Donnerin dokkaria Suomesta vuonna 1970. Huvitti kun maaseudulta silloin jo porukka harveni. Luulis nyt saatana, että ei se kannettu vesi kaivossa pysy. Suurimmaksi osaksi maaseutu on kuluerä. Joten olkaa ny ilosia, että siellä sentään energiaa tuotetaan.

Kyl mä tietenkin ymmärrän, että porukka on katkeraa. Fiksummat lähtee Helsinkin ja ulkomaille. Vuolee kultaa ja elää hyvää elämää. Niillä rahoilla tota maaseudun elämääkin rahoitetaan. Toki heikommista pitää huolta pitää. Harmittaa vaan, että palkkana on se, että ovat siellä katkeria.
 
vierailija
Saattaa tulla, mutta ei suomalaisille, vaan sähkö siirretään keskiseen Eurooppaan, mutta ympäristöhaitat jäävät Suomeen.
Asun pk-seudulla enkä ole huomannut täällä yhtäkään tuulimyllyä.
Istuin kerran bussissa Ranskan maaseudulla ja ihailin hitaati pyöriviä tuulimyllyjä tien varrella. Myöhemmin kirjoitin pienen runon tuulimyllyistä. En ole runotyttö vaikka sellaistakin on joku väittänyt. Tuulimyllyjä on ollut iät ajat ja minusta ne ovat kuin taideteoksia.
 

Yhteistyössä