Tuosta aamupalasta kun puhutaan niin paljon

9MM
Giardini Naxos. Hieno paikka varmasti, uskon! Eräs hyvä ystäväni oli Sisiliasta kotoisin. Siellä en ole käynyt, mutta muualla Italiassa paljonkin, Sardinia on upea myös. Tykkäsin reilata ja oli tunnelmallista junassa. Se oli kauan sitten. Kuukauden olin reissussa, kun mulla oli Italiassa tuttuja ja tekemistä.
Siis ootko se sinä jolla oli just firenzessä ystäviä?
 
vierailija
Aamiainen on pelkkää markkinatalouden hömpötystä.
Jos kuitenkin on tottunut syömään aamuisin niin kannattaa syödä kunnon ravintoa, eli vaikka kananmunia, rasvaa (eläinperäistä) jne.
Näin ei mene rahat hukkaan.
totta.
Meillä juodaan omatekoista vedelmanlehti-fenkoli-chocopeppermint-teetä pitkin päivää 11 jälkeen ja päiväkahvin ( mies syö sen kans banaanin) ja ruoka syödään 15-16 välillä. Ilman munakasta ei vaan toimi.
 
vierailija
Nojoo kreikkaan 315€ ja onhan noita se oli vaan esimerkki. Et suomessa ilmaa hotlissa ja paljon. Täällä saa kylmässä ja loskassa kaksyötä. Verrattuna kreikan matkaan jossa saa viellä joka päivä aamiaisenkin.
No Kreikka voisi olla kiva. Mä en rantalomia sellaisenaan kaipaa, on tullut auringossa oltua elämän aikana, mutta jos on kivoja nähtävyyksiä, niin mikä ettei. Ja hyvää ruokaa 😍
 
  • Tykkää
Reactions: 9MM
9MM
No Kreikka voisi olla kiva. Mä en rantalomia sellaisenaan kaipaa, on tullut auringossa oltua elämän aikana, mutta jos on kivoja nähtävyyksiä, niin mikä ettei. Ja hyvää ruokaa
Joo si vau. Me oltiin haniassa ja sieltä vuokrattiin jeeppi ja ajeltiin vuoristossa ja siellä oli mahtavia näkymiä. Sitkun mä istuin takapenkillä ja naiset edessä ni aina välillä pysähdyttiin kun siellä vuoristossa oli hunaja rakin myyjiä ja otin vähän shottei. Ainoo et sinne kun lähtee ni tankki täyteen ku meillä meinas loppua ku siel ei ollut bensa asemia juuri. Onneks sit tuli yks pikku kylä josta saatiin bensaa. Sit saavuttiin upeeseen rantaan oli kyl hienoa oltiin kesällä siellä.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Joo si vau. Me oltiin haniassa ja sieltä vuokrattiin jeeppi ja ajeltiin vuoristossa ja siellä oli mahtavia näkymiä. Sitkun mä istuin takapenkillä ja naiset edessä ni aina välillä pysähdyttiin kun siellä vuoristossa oli hunaja rakin myyjiä ja otin vähän shottei. Ainoo et sinne kun lähtee ni tankki täyteen ku meillä meinas loppua ku siel ei ollut bensa asemia juuri. Onneks sit tuli yks pikku kylä josta saatiin bensaa. Sit saavuttiin upeeseen rantaan oli kyl hienoa oltiin kesällä siellä.
👍
 
9MM
Jotkut lounasravintolat myyvät hävikin halvalla esim. opiskelijoille. Ihan hyvä käytäntö.
Joo sen voisi laittaa kaikkialla käytännöksi ja aamupala halvemmaksi. Koska hävikki tuo tappioita verrattuna jos sen myy muutamilla roposilla. Ja esim jos ruokaa menee miljoonia tonnei roskikseen luo se painetta jätteenkuljetusmaksuille joka tuo lisää kuluja ja voittoa jää vähemmän.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Joo sen voisi laittaa kaikkialla käytännöksi ja aamupala halvemmaksi. Koska hävikki tuo tappioita verrattuna jos sen myy muutamilla roposilla. Ja esim jos ruokaa menee miljoonia tonnei roskikseen luo se painetta jätteenkuljetusmaksuille joka tuo lisää kuluja ja voittoa jää vähemmän.
Jos olisi halvempi, niin veikkaan, että moni juuri hamstraisi ja jättäisi syömättä isoja määriä, kuten nyt monet tekevät jo hotelliaamiaisella.
 
9MM
Jos olisi halvempi, niin veikkaan, että moni juuri hamstraisi ja jättäisi syömättä isoja määriä, kuten nyt monet tekevät jo hotelliaamiaisella.
Ja miksi sitten syötäisiin vähemmän kun ei hamstrattaisi? Ku just kun on kallis ni tulee mieleen et syönpä koko rahan edestä ettei raha mene huklaan? Sitkun halvempi ni tulee mulle ainakin mieleen et voin syödä vähemminkin ja ei mene raha hukkaan kun kalliilla mätän täyteen.
 
vierailija
Jos olet tottunut aamupalaan tai tarvitset sitä niin kannattaa syödä oikeaa ravintoa eikä mitään markkinatalouden hömpötyksiä. Aivan kuten tuossa kirjoitin lainaamassasi viestissä.
Ihan kokoravintoa ja eläinperäisiä rasvoja.
Näin ei tarvitse taas heti olla kohta syömässä.

Ne jotka istuvat, eivät juuri kuluta mitään…miksi siis ahtaa mitään vehnäpulla aamupalaa? Keräävätkö he tarkoituksella rasvaa varastoon?
No kun sinä sanoit, että aamiainen on markkinatalouden keksintöä. Ei ole. Se kyllä voi olla, mitä ihmisille tuputetaan aamupalalla.
 
vierailija
Ja miksi sitten syötäisiin vähemmän kun ei hamstrattaisi? Ku just kun on kallis ni tulee mieleen et syönpä koko rahan edestä ettei raha mene huklaan? Sitkun halvempi ni tulee mulle ainakin mieleen et voin syödä vähemminkin ja ei mene raha hukkaan kun kalliilla mätän täyteen.
No ei se tietty varma ole, mutta yleensä suomalaiset rakastaa kaikkea halpaa ja ilmaista ja suorastaan sekoavat sellaista. Kuten nyt ilmaiset ämpärit 🤣Ehkä ihminen, joka on valmis maksamaan vähän enemmän, on käytökseltään vähemmän moukkamainen. Ei toki aina.
 
No kun sinä sanoit, että aamiainen on markkinatalouden keksintöä. Ei ole. Se kyllä voi olla, mitä ihmisille tuputetaan aamupalalla.
Mutta se on vain tottumuskysymys että milloin syöt. Jos olet illalla vetänyt kunnon eväät niin vaikea kuvitella, että aamulla olisi vielä nälkä. Antaa kehon rauhassa kuluttaa se sisään työnnetty energia…
 
9MM
No ei se tietty varma ole, mutta yleensä suomalaiset rakastaa kaikkea halpaa ja ilmaista ja suorastaan sekoavat sellaista. Kuten nyt ilmaiset ämpärit Ehkä ihminen, joka on valmis maksamaan vähän enemmän, on käytökseltään vähemmän moukkamainen. Ei toki aina.
Nojaa rikkain osa tuhoaa eniten maapalloa omistetaan kymmeniä jahteja on satoja autoja ravataan jatkuvasti dubaissa. Rikashan se juuri ottaa haukun ruuasta ja jos ei tykkää ni heittää pois. Köyhä syö sen pahemmankin ruuan ja harvemmin jättää ruokaa lautaselle kun sitä ruokaa ei ole varaa heittää roskiin niinkuin rikkailla. Köyhä parsii housut jos osaa ja käyttää asiota moneen kertaa kunnes on kuluneet pois. Ykskin sanoi et käyttää housuja vain kerran ja sitten ei enään käytä. Eli vois kuvitella et juuri köyhällä on ne ruokapöytätavat kunnossa ja ei ole niin moukkamainen kuin rikas.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Nojaa rikkain osa tuhoaa eniten maapalloa omistetaan kymmeniä jahteja on satoja autoja ravataan jatkuvasti dubaissa. Rikashan se juuri ottaa haukun ruuasta ja jos ei tykkää ni heittää pois. Köyhä syö sen pahemmankin ruuan ja harvemmin jättää ruokaa lautaselle kun sitä ruokaa ei ole varaa heittää roskiin niinkuin rikkailla. Köyhä parsii housut jos osaa ja käyttää asiota moneen kertaa kunnes on kuluneet pois. Ykskin sanoi et käyttää housuja vain kerran ja sitten ei enään käytä. Eli vois kuvitella et juuri köyhällä on ne ruokapöytätavat kunnossa ja ei ole niin moukkamainen kuin rikas.
Köyhä ei mene edes kympillä hotelliaamiaiselle, siis oikeasti köyhä. Joo, rikkaissa on paljon moukkia, on sitäkin nähty.
 
vierailija
Tunnen rikkaita ihmisiä, jotka mm omistavat koko kerrostalon ja he ovat nuukaakin nuukempia. Ei ne ole ne suuret tulot vaan itaruus. Mitä enemmän on varallisuutta sitä tarkempaa on taloudenpito.
 
9MM
Köyhä ei mene edes kympillä hotelliaamiaiselle, siis oikeasti köyhä. Joo, rikkaissa on paljon moukkia, on sitäkin nähty.
Kyllä köyhäkin kait välillä haluaa luksusta ja jos aamupala kympin ni varmasti kävisi. Ei tarvitsisi tiskailla ja väsäillä itseruokaa ja saisi välillä terveellisempää ruokaa. Vissiin pitäisi jäädä kulujen jälkeen se 600€ käyttöön ruokaan ja muuhun. Ni kyl siitä pari aamupalaa hotlassa kympillä irtois. Esim marjat on kalliita ihan kaupassakin ja aamu buffassa niitä voi sydä niin paljonkun jaksaa ja joku voisi saada käytännön kokemusta hyvään ja terveelliseen aamupalaan kun saa tietoon uusia makuja. Kun katsos moni köyhä ei uskalla ostaa kalliita juttui jos ei pidäklään siitä ni tuolla pääsisi kokeilemaan ehkä uusia makuelämyksiä joita sitten uskaltaa kotonakin tehdä. Monihan valitsee tutun ja turvallisen ruokavaihtoehdon kun se on ainakin hyvää joten ruokailu muutosta ei pääse ehkä tapahtumaan? Eli hotla joka tarjoaa kympillä voi edistää kansanterveyttä ja sitä kautta saa sydänliiton merkinnän ja ihan hyvin voisi juuri kokeilla kaikkea erikoisuutta ja uutta aamupalaksi sen tutun lisäksi näin avautuu uusia makuelämyksiä koska voi turvallisesti kokeilla? Siinä samalla kun syö tuttua ni maistaa edes vähän sitä uuttakin?
 

Yhteistyössä