Joulusiivous eli yläpölyt on tehty.
Ulkotilat siistitty ja lämpimän valkoiset valot laitettu. Muutamia sypressejä lisätty sinne tänne. Karvataljoja ulkosohvaan, penkilleja tuoleille.
Glogiä ollaan nautittu silloin tällöin. Obeliskeista tein ”joulukuusia” jekkulangan ja kuusenoksien avulla, näissä on maltilliset lämpimän valkoiset valot.
Meillä alkaa kunnollinen joulunodotus 1.12.
Tällöin soitetaan joulumusiikkia, leivotaan, askarrellaan ja koristetaan kotia joululoistoon.
Tänäkin vuonna meillä toimii tonttula, lanseerasin sen viime jouluna ja toimii!
Eli mamman makuukamarissa soi joulumusiikki, palaa kynttilät, ja mukaansa saa kaakaota kermavaahdolla/glögiä pipareita tms. Sinne mennään paketoimaan sisaren joululahja.
Joulupöydästämme löytyy…
(mulla on kopioituna tietsikalla lista joulun raaka-aine ostoksista, mutta yritän muistaa osan)
Pääpiirteittäin meillä syödään näin.
Kinkku, kalat, kaikki laatikot - myös maksalaatikko, rosolli, perunat, kinkun rasvasta mahtava kermainen kastike, eri juustot - kovat ja pehmeät, mädit, laatikoiden kylkeen maailman paras venäläinen kerma-majoneesi-kananmuna-silli lisuke, karjalanpiirakat & munavoi ja joululimppua.
Sitten näitä uutuuksia teinien mieliksi:
Katkaraputuorejuusto croisantit, sushit, ja kaikemmaan japanian lasikuulalimppareita, (
)
Jälkiruaksi joskus teen kuivahedelmäisen kosteahkon kuivakakun. Se tehdään kuukautta aiemmin ja laitetaan lasi/peltirasiaan makuuntumaan aattoon saakka. Tai liköörissä/rommissa uitetun kuivakakun.
Pipareitakin tulisi tehdä jo erittäin hyvissä ajoin muutamia purkillisia, koska ne ovat parhaimmillaan vasta myöhemmin makuunnuttuaan.
Jälkkäriksi lisäksi aikuisille likööriä, konjamiinia ja kaikille lisäksi suklaakonvehteja.